-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Kelvin #55581 üzenetére
Ha egy rendszer visszaállítási pont készítése után bekapcsolod, akkor biztonságosan ki tudod próbálni. Ha nem jó, akkor kikapcsolod, vagy visszaállítod a rendszert. Valószínűleg azért nem müködik még mindenkinek, mert nagyon lassíthatja a gépet. Azonban azt el tudom képzelni, hogy amúgy jól müködik, mert a virtualizációhoz jól értenek.
-
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Kelvin #55434 üzenetére
"Én használom a Defender Alkalmazás őrt. Nálam a 8 giga laptop, meg az asztali 32 giga mellett nem okoz gondot. Viszont, nem csak az Edgel működik együtt, hanem az Officeval is!Gpedit.msc-ben be lehet állítani, de ha jól emlékszem, akkor alapértelmezetten megy!" [link]
-
alratar
addikt
válasz
Kelvin #55387 üzenetére
Windows 10-em van.
Nos lehet én vagyok paranoiás (vagy, hogy a rákba mondják), de úgy tapasztaltam/vettem észre, hogy szinte mindent átenged.
Kicsit, illetve nagyon keveset riaszt, amit lehet hogy egyesek üdvözölnek, de nekem gyanús. Ok, megvan a hetente(?) küldött ilyen összefoglaló, de szerintem az kevés.@DIEGO15: azon is filóztam, mert anno win7-een az volt, de gondoltam ez jobb.
-
-
-
riki
senior tag
válasz
Kelvin #52888 üzenetére
A kérdés az volt, milyen ingyenes megoldást,és miért.Én ,csak leírtam, miért nem használom csak az ms megoldását.Valóban jól szerepelt a teszten,de pld. a Panda is.Lilx azonnal tudna mondani erre 1000 érvet ellene. Erről szól a fórum. Én pld. a Comodoval jártam úgy ,hogy format c:lett a vége,de tudom, hogy egy átkozott jó védelmi program,de nem a "titkárnőknek".Félre érthető voltam, akkor elnézést .
-
riki
senior tag
válasz
Kelvin #52878 üzenetére
Ebben azért vitatkoznék. A sötét oldalnak ,ha W.defender védelmi megoldására fordítanak megfelelő mennyiségű erőforrást, 900 millió gép lesz "átjárható". Akkor minek erőlködjenek, egyéb biztonsági megoldások feltörésén.Én még mindig biztonságosabbnak tartok egy Bitdefender free-t ,Comodo,Panda Dome / csak rendszergazdaként lehet telepíteni/ Avast free-t,Kaspersky free-t mint az Ms saját termékét.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #49432 üzenetére
Például a Kerish Doctor. Kb. mindent tud amit kell, és nagyon megbízható. De mint írtam, erre is vonatkozik, hogy átlag felhasználónak nem igazán szükséges az ilyesmi.
-
Cs1csó
titán
válasz
Kelvin #49432 üzenetére
A wise care több mindent szokott találni, pl. a registry pucolója, persze,hogy mennyire van szükség rá az más kérdés, de már évek óta - kB. 6 vagy több - használom és nem volt még panaszom rá - rendszer összeomlás stb. - úgyhogy emiatt is jobbnak tartom mint a ccleanert plusz több modulja is van.
-
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #49367 üzenetére
Ami még kicsit ismeretlen az a Biztonsági rés kiaknázása elleni védelem.
Biztonsági rés kihasználása elleni védelem
A Microsoft 2009-ben bemutatott Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) nevű ingyenes eszköze felismeri a Windows rendszerekben lévő sérülékenységeket, és különféle technikákkal megpróbálja megakadályozni, hogy ezeket rosszindulatú kód segítségével kihasználják a kiberbűnözők. A főként vállalati használatra készült EMET sok éven keresztül volt értékes védelmi eszköze a céges rendszeradminisztrátoroknak. Azonban a Windows megjelenésével a Microsoft hatékonyabb védelmet kezdett beépíteni az operációs rendszerbe, gyakrabban ad ki nagyobb frissítéseket, és arra ösztönzi a felhasználókat, hogy fejlesszenek tovább az új változatokra, ahelyett, hogy az EMET segítségével próbálják megvédeni a Windows egy régebbi verzióját. Bár még mindig lehet telepíteni és futtatni az EMET-et, a Microsoft bejelentette, hogy 2018. július 31-i hatállyal nyugdíjazni fogja a szoftvert.
Jó hír ugyanakkor, hogy az EMET fenyegetettségek elleni védelme újjászületik a Fall Creators Update-ben, méghozzá Windows Defender Exploit Guard néven. Ez része lesz a Microsoft vállalati biztonsági szolgáltatásának, a Windows Defender Advanced Threat Protectionnek. Az Exploit Guardnak köszönhetően blokkolva lesznek az olyan fenyegetések, mint például a veszélyes Office makrók vagy a rosszindulatú programokat terjesztő weboldalak.
A Windows 10 Creators Update-ben megjelent Windows Defender Biztonsági Központot szintén továbbfejlesztették a Fall Creators Update-ben, és immár tartalmazza az EMET-stílusú kihasználás elleni védelmet.Én még nem találtam használható magyar nyelvű leírást erről a funkcióról.angolul itt
De általában az alap beállítás amit az MS csinál jó szokott lenni
Emetröl bővebben -
Cs1csó
titán
válasz
Kelvin #49361 üzenetére
A CCleaner 5.36.6278 verziónál jár, úgyhogy nem tudom honnan töltötted le de nem jó helyről amúgy talán pont azzal a verzióval volt gond de csak a 32 bites verzióval és csak rövid ideig, mivel kiderült és javították. Szabály,
letölteni csak:
- gyártó honlapjáról - jelen esetben piriform
- nagy elismert letöltőoldalakról pl. filehippo, major geek -
-
Cs1csó
titán
válasz
Kelvin #46027 üzenetére
Ez nem teljesen hivatalos, arra akartam kitérni, lehet nincs hozzá számla stb. itt az eladó reputációja ami számít tehát nem kell pár nap múlva kukázni a kulcsot. Ha van hozzá számlád akkor az már maga a garancia, ilyen helyen lehet nincs.
Ezek olyan "kulcsok" amiket nem kiskereskedelmi forgalomba szántak, de lehet - ez most jutott eszembe - hogy más országban lett vásárolva ahol olcsóbb de nincs rajta régiózár, tehát bárhol használhatod. A lényeg, hogy nem feltétlen kell félni az ilyen kulcsok beszerzésétől és erre a biztosítok a sok pozití visszajelzés az eladóról plusz nem tegnap regisztrált stb.
-
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #37293 üzenetére
Most soroljuk fel az összes céget ? Hiszen mindenki belőlünk felhasználókból él.felesleges hisz mindenki tudja, hogy ha a cég nem jut adatokhoz / felhasználoi adatokhoz / képtelenek pontosan továbbfejlesuzteni a termékeiket.Nincs ebben semmi különös dolog.Az Ms is ezért gyüjt adatokat.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Kelvin #37145 üzenetére
Ezt honnan veszed? Én netbankolok elég sokat erstenél és két lépcsős a belépés, a másodikat sms-ben kapom.
Már csak homályosan rémlett a történet, most rákerestem. Gondolom ő is erre emlékezett, csak nem eléggé pontosan.Ha jól emlékszem ezt külön lehetett kérni. Innentől mindenki magára vessen.
Ha egy korábban kötelező biztonsági lépést opt-outtá alakítanak át, akkor lehet a kényelemre hivatkozni, és az ügyfelet hibáztatni, ha kikapcsolta, és emiatt akadt problémája. Azonban ha a bank opt-inre változtatja meg, akkor azért elsősorban lehet és kell is ekézni a bankot, és csak másodsorban a felhasználót, hogy nem vette észre, hogy vissza kell kapcsolnia egy olyan beállítást, ami korábban érvényes volt. -
justaview
senior tag
válasz
Kelvin #35909 üzenetére
Ezt nem tudtam, de szintén érdekes.
MS esetében az még érthető, hogy a piaci erejével le ne taroljon egy másik piacot. Ami számomra furcsa ebben a konkrét helyzetben, hogy itt egy szoftver (windows) hiányosságaiból jött létre az adott "piac". Indirekt módon tehát a bíróság MS-nek megtiltotta, hogy a rendszere biztonsága egy bizonyos szint fölé emelkedjen, mert ezzel az általa meghatározott piac mérete csökkenne.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #35883 üzenetére
Az AV-TEST legutóbbi vizsgálatában a „referenciaként” használt MS Security Essentials programja csúfosan leszerepelt. Gyakorlatilag a 0-day sebezhetőségeket érintő támadókódok közül négyből, az egyéb elterjedtekből ötből egyet átengedett.
@(#35884) daimonion
Attól még beszophatsz bármit pl. látszólag vagy ténylegesen ismerősödtől jött levélben. Vagy csak egy kicsit vagy figyelmetlen, és elnavigálnak egy megfelelő oldalra. -
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #35883 üzenetére
Szerintem nem kapsz vélemény hiszen már "megszokott " dolog "fikázni az MS minden termékét.
Pedig / szigorúan magánvélemény amit írok / egy MSE + Privat Firewall vagy egy MSE+ Comodo Firewall vagy egy MSE + ZA szerintem egy átlagosnál jobb védelmet adhat. Plusz egy átlag felhasználó ha kicsit tudatosan használja a gépét akkor meg Bőven elegendőnek kéne lenni .Tudatosság alatt azt értem, hogy nem nyit meg ismeretlen spamnek jelölt levél mellékletét l..ha pl egy adblock vagy egy másik Parental Control progi letilt egy oldalt akkor kuszt sem megyek rá azért is mert a progi lehetőséget ad rá. stb stb -
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #35714 üzenetére
Mint már írta Blattida kollega tényleg csak az új funkciókkal van bajom ha már firewall ne toolbox szinten jelenjen meg a dolog hanem valahogy legyen integrálva.Eddig mindig tökéletesen tette a dolgát azon a gépemen ahova felraktam most viszont valahogy nem úgy mükszik ahogy kéne..Lehet valami optimalizálási hiba lehet mert az új funkciók nélkül eddig a hatos tökéletesen müködött
-
Med1on
aktív tag
válasz
Kelvin #35388 üzenetére
A karantén az oké, de én még mindig a fenti képnél járok. Az úgynevezett System repair motor talált egy "problémát", amit nemes egyszerűséggel így azonosított: Right click "Run as Administrator" error. Itt csak egy rendszerbeállításról van szó, ha engedem a 360 TSE-nek, hogy módosítsa, akkor úgy gondolom, semmit se fog karanténba rakni, illetve a log fájlban is csak annyit fogok látni, hogy megoldotta ezt a "problémát".
A dolog annyiban nem tetszik nekem, hogy pontosan nem tudom, mit azonosított hibának, így azt sem, hogy milyen módosítást tervez. A visszavonási opció tehát nem egy sima vírusos fájlra vonatkozik, hanem az ilyen rendszerbeállítás módosításra, amit a System repair motor hoz össze.
A hivatalos support konkrétan 2 mondattal letudta a választ, nem akarták megérteni, hogy nem szeretném látatlanban módosítani az OS beállításait.
-
válasz
Kelvin #34987 üzenetére
Miután beírom a winjelszavamat és betöltenek a cuccok, majd nyugalomba kerül a merevlemez, az minimum 1-2 perc. 5400rpm-es vinyó + Kaspersky. Mindkét gépemen ez van. Ez a helyzet, nekem sem öröm, pláne WSA után, még úgy sem, hogy közben megy a Onedrive szikronizáció.
A KIS UI még ezután is jócskán tölt, ha az ikonra kattintok, behozva a felületet...
A boot-ot tényleg nem fogja meg a KIS már annyira, mint évekkel ezelőtt, ellenben a gyorsasága a szakaszos modulbetöltésének következménye. Szóval az oroszok így könnyítenek a programon...
-
Dévacsen
senior tag
válasz
Kelvin #34835 üzenetére
Inkább ehhez van köze véleményem szerint-"minden nyugati felhasználó aki Kínai szoftvereket használ,pusztán azáltal hogy ezen ország szervereivel van kapcsolatban a gépe,bármikor bevonható egy olyan támadásba amihez semmi köze..stb."..de nem akarok ebbe belemenni,kőkemény politika nem ide tartozik.Itt említik a cikk végén.[link]
-
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #34147 üzenetére
Kína egyébként si egy hatalmas piac mindenki számára egy kis érdekesség az MS házatájáról ami szerintemm közvetev érintui majd at a pár Quihoo 360 felhasználót is
A Microsoft a kínai siker érdekében számos komoly együttműködési megállapodást is nyilvánosságra hozott. A Lenovo az országban mintegy két és félezer helyen nyújt majd ingyenes frissítési szolgáltatást, és nyáron windowsos okostelefonokat is piacra dob, melyekhez a China Mobile-on keresztül lehet majd hozzájutni. A Tencent saját szolgáltatásaival (többek között a 800 milliónál (!) is nagyobb felhasználói táborral rendelkező QQ közösségi platformmal) bővített Windows 10-et kínál majd ügyfeleinek, és népszerű játékait az új Windows Store alkalmazásboltba is átemeli. Kína egyik legnagyobb internetes biztonsági vállalata, a Qihu 360 szintén a Microsoft terjesztőpartnere lesz, és néhány kattintással elvégezhető frissítést fog kínálni 500 milliónál is több ügyfelének. -
Dévacsen
senior tag
válasz
Kelvin #34147 üzenetére
Eddig nem vettem észre mert más oldalról akadtam a program ezen verziójára,most néztem az oldalukon és valóban,elég kacifántos az út a letöltéshez,a TS-re kell menni,mintha azt töltené le az ember fia,és akkor jelenik meg az Essential is a letöltések közt..
De már szedem is le,közel 200mb ot eszik,a TS már jobban optimalizált ezen a téren.Nem vagyok hű de nagyon eleresztve ramból a laposon...
-
daimonion
senior tag
válasz
Kelvin #33723 üzenetére
Ez ott van a HSZ-nél aki olvassa a cikket ezt is olvashatja
Most olvastam ezt a 360 FB oldalán..Szerintetek ezt azt jelenti hogy a 360 IS is megkapja a BD és Avira motort ?
" New announcement on Internet Security.The New Internet Security will employ all engines currently available in Total Security. That means, two more engines, two more layers of protection at your control.
Stay tuned for its upcoming release.
-
HoTaZo
addikt
válasz
Kelvin #33414 üzenetére
1. és 2. lépés kész, NTFS oké, az egyszerűbb mappák, fájlok mentve.
Ha ennél is feldobja az azonos fájlokos ablakot, akkor jó. Mivel ilyen műveletet még nem csináltam, így járatlan vagyok.
copass : amiket kimentek azokra szükségem van, így jogos a pont Kelvinnek. De mivel biztos, hogy vannak fájljaim amiknek vannak másolataik itt-ott a freefilesync is hasznos lesz. De mielőtt gyomlálok menteni akarok, aztán majd ott is jöhet a gyomlálás.
-
copass
veterán
válasz
Kelvin #33435 üzenetére
hetente is elég macera azért átnyálazni a dolgokat, mert időigényes és nagy odafigyelést kíván.
nem semmiért adnak külső vinyókhoz backup progit ami a gombnyomásra csinálja a mentést, direkt otthoni felhasználásra.
ez a nyomorult ctb-locker, még jobban felhívja a figyelmet a biztonságos adattárolásra. -
Fandango
veterán
válasz
Kelvin #33433 üzenetére
Meg mindig nem erted, addig nem relevans az adott teszt, ha nincs egy masik teszt amivel ossze lehetne hasonlitani az eredmenyeket, mert ha lenne, akkor nagyobb bizonyossaggal lenne allithato, hogy az eredmenyek a valosagnak megfelelnek, nincs benne csalas, reszre hajlas stb. De hiaba magyarazom neked, ugyse fogod fel.
Es hidd el lattam mar a linkelt oldalt, es meg szamtalan masik hasonlot, de amig ezek a tesztek (mindegyik) nem egyseges metodika alapjan vannak elkeszitve, nem bizonyitanak semmit.
Reszemrol ez a parttalan vita befejezve, azt hiszel, meg annak hiszel aminek akarsz, csak mast ne akarj meggyozni rola. -
copass
veterán
válasz
Kelvin #33433 üzenetére
naponta csinálok mentést, többször is, több helyre automatikusan.
nem elfogadható számomra az hogy időt töltsek azzal hogy kivadászom hogy mire van szükségem és mire nem, majd pepecseljek a másolással.
egyszerűbb automatizálni, mint kopizni, ha valami mégis kellene amit letöröltem, akkor az megmarad az előzményben. -
-
King Unique
titán
válasz
Kelvin #33417 üzenetére
Érdekes eredmények, nem tudom mennyire relevánsak... Avast jobb lenne, mint ESS 8, kínai csodák valóban annyira hatékonyak
Azért MSE 0-ra értékelt védelme elég komoly...(#33418) Teodor52: Comodo szerintem haladó usereknek való, aki nem akar folyamatosan felugró ablakok, tiltások, engedélyezések közül válogatni, inkább vmi mást célszerű feltenni.
Jó szerintem az Eset Smart Security 8, ami újságos kódokkal (SG fórum...), ingyenesen használható. Vagy ott a free Qihoo 360, Avast, azok is jók.
Ha vásárolnál licenszet, akkor Kaspersky, Bitdefender (promó), G Data, F-Secure, de ESS 8 és AVG 2015 (promó) is, amik teljes körű védelmet adnak. -
UserX
addikt
válasz
Kelvin #33306 üzenetére
Egy kolléga volt szíves elküldeni azt a mintát, amit a Webroot nem ismert fel. Very Big THX neki!!!
Nos, az MBAM eleve blokkolta az oldalt, aki innen tovább lép, az egyértelmű 'user error', avagy ahogy te fogalmaztál 'a hülyeség ellen nincs védelem'. Ez igaz. Én mégis kikapcsoltam az MBAM-ot és letöltöttem a fájlt. Az EMSI kicsomagoláskor blokkolta:
Ezután újabb kicsomagoláskor az EMSI védelmét kapcsoltam ki. Az MBAM engedte kicsomizni, de jobb egeres kereséskor (így valószínűleg futtatáskor is) az eredmény:
Üdv.
UserX
-
-
Visormail
addikt
válasz
Kelvin #32284 üzenetére
Az tényleg érdekes, de mondjuk ez a download manager. Én letöltöttem vele a játékot aztán ezt letöröltem, akkor nem jelzett rá a KAV, magát a játék telepítőjét is tisztának mondja.
Most az anonym.to oldalt is blokkolja a google [link], de ezek szerint téves nem?
Jahh igen, ha jól látom olyan oldalak voltak vírusosak amikre erről ugrottak tovább [link], az oldal jellegéből fakadóan ezért őt jelezni veszélyesnek elég fura.
Ez a webhely közvetítői szerepet játszott a rosszindulatú szoftverek további terjesztésében?
Az utóbbi 90 napon a anonym.to webhely látszólag 2 webhely fertőzését szolgáló közvetítőként szolgált; ezek többek között: ohozaa.com/, slavyane.net.ua/.
Ez a webhely tartalmazott rosszindulatú szoftvert?
Nem, a webhely nem tartalmazott rosszindulatú szoftvert az elmúlt 90 napban.
-
stingy2
senior tag
válasz
Kelvin #31870 üzenetére
én is úgy tudom, hogy a vistától minden 3th party firewall a win api-t használja a hálózati forgalom kontrolljára. max. a többi fw. esetében vannak + fícsörök, hips, sandbox...
tudom, h a win falát lövi be a tinywall, bár igazad van, a hsz-ekből ez tényleg nem látszik. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Kelvin #31870 üzenetére
Ezt írják a guruk már egy jó ideje, csak azt nem tudom, hogy Vista óta vagy kimondottan Win7 óta áll ez fent. MS csak a saját tűzfalát engedi használni, ha jól rémlik a miértje
Más:
SecureAnywhere Internet Security Complete 2015 5 Device 1 Year PC 15 dolcsi most amazonon -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: KÉSZLETKISÖPRÉS -30%
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest