- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gregory91
senior tag
válasz
HoTaZo #78841 üzenetére
Telepítsd újra a szoftvert(eltávolítás,telepítés).
Jelentkezz be a fiókodba.
Tudtommal minden "problémád" eltűnik.
Ha már levonta(és no refund) akkor mindegy, használd egészséggel.
MBAM free pluszként jó mert nincs valósvédelme, de azért el ne felejtsd egymást felvenni a kivételek közé, nehogy egymásba riasszon(még véletlenül se).
Böngészőre sokan a Brave-re voksolnak mint adatvédelmi biztonság(chromium alapú akárcsak a chrome)...én például tesztelésre FB-t használom rajta az egyik gépemen. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #78845 üzenetére
Chrome böngészőn már nem fut az "alap" UO, ott az Ublock Lite vagy az AdGuard.
Idővel érdemes elgondolkodni böngészőváltáson, akár maradhatsz Chromium alapún is pl. Brave, Edge, Vivaldi, Opera.
A reklámblokkolás (pl. YouTube) ezeken jobban megoldott.Még egy érdekesseg, vagy 10 éve az Avast megvette az AVG-t rövid idő alatt összefésülték a technikát így ma már a motorháztető alatt ugyanaz a kettő.
Pár éve a Norton vette meg az Avast-ot és ha jól értettem az Avast technológiája lett megtartva így ma már: Avast = AVG = Norton.Olyanról már hallottam, hogy valaki elfelejti lemondani és az Avast ahogy jön a fordulónap automatikusan vonja is le a számládról a előfizetés megújításának összegét.
A probléma még az is, hogy kedvezményt nem kap az ügyfél, tehát simán előfordul, hogy ha lemondaná, és venne egy új licencet az olcsóbb mint ha a már meglévőt újítja meg. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #78843 üzenetére
Böngészőben reklámblokkolásra az Ublock Origin, az Ublock Lite vagy az AdGuard ingyenes bővítménye ajánlott. A többi kevésbé.
AVG = Avast, gond nincs vele. De ha már fizetsz érte akkor akad jobb. Amúgy elég lehet az Avast vagy az AVG Free változata is.
Az Avast Free nagy előnye pl. a moduláris telepítő: elég azt a modult telepíteni ami szükséges és mellőzni lehet a sok fölösleges sallangot.Van még pár kiegészítő biztonsági program amiket időnként (vagy gyanú esetén) le lehet futtatni, pl. MBAM free, AdwCleaner, Emsisoft EK.
Jelenleg én, a Kaspersky Frre-t használom, bug mentes, reklám mentes, nem terheli a rendszert a böngészést nem fogja.Ingyenes vonalat ismerem jobban ottt ezek ajánlhatóak:
Avast Free, Kaspersky Free, Bitdefender Free, MS Defender. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #78841 üzenetére
Töröld. Örülj annak, hogy legalább nem fértek hozzá a bankszámládhoz és "automatikus megújítás" néven nem vontak le egy új előfizetésre valót.
Használj Defender-t vagy más ingyenes megoldást. A böngészőben pedig Ublock Origin-t vagyb AdGuard-ot.
Egy másik tiszta gépen pendrive-ra létrehozott Kaspersky Rescue Disk segítségével át is vizsgálhatod a gépet.
-
HoTaZo
addikt
válasz
HoTaZo #70101 üzenetére
OK.
Csak régebben ebben a topikban eléggé Szent Grálként kezelték a Malwarebyte-ot (igaz, régen jártam erre). AVG van fent fő víruskergetőként, abból is a free. Régen lejárt már a virágbolti mindentudó licenc.
Lehet, hogy visszább kéne olvasnom, hogy most mi az aktuális ajánlott kergető+kiegészítő megoldás. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #70101 üzenetére
Engedd el ezt a prémium dolgot, válts ingyenesre és ne fusson elég a fő védelem pl. Defender, Kaspersky, Avast, ESET stb.
Ezt pedig csak kiegészítő védelemnek heti egyszeri futtatásra használd. Ahogy írták is amikor elindítod a programot - már ingyenesként - akkor úgyis végez egy adatbázis frissítést és ha van friss programverzió arra is frissít és utána fog keresést indítani. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #70093 üzenetére
Úgy tudom (régen telepítettem már) hogy "realtime" védelemhez elő kell fizetni, az ingyenes csak alkalmankénti futtatásra javasolt és ha beállítod, hogy ne induljon akkor mondjuk 1-2 hetente amikor manuálisan elindítod akkor majd persze érdemes a kártevő vizsgálat előtt frissíteni mind a programot mind az adatbázist.
Sajnos elég trükkösen vannak elrejtve a beállításai de mivel magyarul vannak ezért át lehet rágnia magát az embernek. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #70090 üzenetére
Úgy tudom van, de régen használtam az a lényeg, hogy az ingyenes verzió nem futhat valós időben mint pl. egy vírusirtó csak alkalmankénti vizsgálatra használhatod.
tehát zongorázd végig a menüjét a beállításokat és ott kapcsold ki a "próba verziót" és válts ténylegesen ingyenesre. A rendszerrel indulást is kapcsold ki.
Van még pár beállítás de mivel mind magyar nyelvű ezért ha alaposan végignézed a beállításait megtalálod.
A frissítésekre szükség van azt ne tiltsd le. -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #63078 üzenetére
1. lehet az AVG webcam védelme zavart be ha nem tudok a kivételek közé tenni, akkor ki is kapcsolhatod azt a modult vagy térj át egy másik védelemre
Én egyetlen IGAZI webkamera védelemben hiszek egy fizikai takaróval letakarni amikor nem használod. A legelegánsabb ha van valami "blende" előtte. Van már ilyen webkamera a piacon vagy akár az sem rossz ha van fizikai ki- és bekapcsoló gomb a kamerán és nem lehet szoftveresen csak ezzel a kapcsolóval hardveresen bekapcsolni.2. Létezik még önállóan futtatható AdwCleaner, de megvette az Malwarebytes a cége. Böngészőn keresztül történő és a böngészőt érintő fertőzések kezelésére a legjobb megoldás, ha valami toolbar, beépülő, eltérítő stb. dolog van akkor ezt kell futtatni.
-
UserX
addikt
válasz
HoTaZo #45430 üzenetére
Nálam ugyanaz a jelenség!
A 3.0.6.-ra történő frissítést követően egy darabig nem csinálta, utána visszatért. Én nem vagyok hajlandó emiatt idegeskedni, szerintem még mindig bugos a program. Talán a 3.0.7.-ben végre javítják...
Web védelemnek ott van még nálam két kiegészítő (Comodo IceDragon): a BD TrafficLight, ami elvileg blokkolja a káros oldalakat+Adguard.
Neked mi a fő védelmi komponensed? Nekem EMSI AM.
-
holozis_HUN
addikt
-
blattida
nagyúr
válasz
HoTaZo #41223 üzenetére
Mármint arra, hogy a conduit maradványai miért maradtak benn a registry-ben? Azért, mert amiket eddig próbáltál, azok nem tudták maradék nélkül eltávolítani a nyomait és ha aregistry érték és kulcs ragadt benn, akkor érthető, hogy miért ez a látszólagos "visszatérés", ami valójában nem az...
A más az természetesen nem neked szólt.
-
blattida
nagyúr
válasz
HoTaZo #41173 üzenetére
Szia!
Ezt végigviheted.
Más: mi olyan valódi kérdés "hangzott el" a topikban, amire a kérdező a tesztek miatt nem kapott választ?
Mert az apró, maximum némi keresőhasználatot igénylő kérdésekre ne várjon már mindenki tőlünk konkrét választ, mivel nekünk konkrétan több ideig tartana válaszolni, míg nekik rákeresni, ráadásul, bárki válaszolhat, aki tud válaszolni, nem csak a topikgazdák.zsola32
Már az is rengetegszer le lett itt írva, hogy milyen a kaspersky. Tényleg ennyire nehéz a kereső használata? Szerintem ez nem az a kérdés, amire azonnal vagy nagyon rövid időn belül választ kéne kapnod, bár, végül is kaptál egy megerősítést. -
blattida
nagyúr
válasz
HoTaZo #40359 üzenetére
Igen, a tesladecoder a megadott címről már nem jön le, itt a hivatalos link, innen lejön.
Túl sokat nem tudok róluk mesélni, ezek olyan korai variánsok esetén működhetnek, ahol a kódolás még valamilyen hibát tartalmaz, ami miatt a visszaállítás megoldható, de sajnos egyre ritkábbak az ilyen esetek, azaz a leggyakrabban valóban végleges a titkosítás és nem visszaszerezhetőek a fájlok, csak abban az esetben, ha van róluk külső mentés vagy ha fizet a visszaállításért az érintett.
-
blattida
nagyúr
válasz
HoTaZo #40279 üzenetére
A petya eleve rossz út, mivel a fertőzés szinte használhatatlanná teszi azt a gépet, amin keresztül fizetni is kellene a fejlesztőinek.
Ráadásul, ha a rendszer bsod utáni automatikus újraindítás funkcióját kikapcsoljuk, akkor gyakorlatilag könnyedén eltávolíthatóvá válik a petya még azelőtt, mielőtt a hamis chkdsk parancs segítségével összebaszná az mft táblát és olvashatatlanná tenné a fájlokat.Ám lesz ez jobb is, még gyerekcipőben jár.
-
Dumi86
senior tag
válasz
HoTaZo #39944 üzenetére
Szia. Nálam szintén ezt játsza a böngészőm(opera 36) viszont nálam a mai naptól és sokkal több oldallal. Meg úgy az egész böngészés olyan darabos hatású még azoknál az oldalaknál is amit betölt. Hozzáteszem mértem speedtest-en ping 20-25 és a 20Mbites internetemnek megfelelő a sebesség. Szóval óriási rejtély hogy mi lehet a gond.
-
dqdb
nagyúr
válasz
HoTaZo #39866 üzenetére
Ha a Chrome-hoz te adtad hozzá azt a keresőt (amin csodálkoznék, ismerve a nyomulós és korábban újracsomagolós Softonic oldalt), akkor töröld.
A Firefox bejegyzés nem tűnik problémásnak, valószínűleg okkal állítottad át nagyon régen, mert egy oldal azt ajánlotta, hogy ettől gyorsabb lesz a böngésző (a leírás alapján csak speciális esetekben gyorsulhat a betöltés). Itt mind a megtartás, mind a törlés jó döntés lehet (legfeljebb az utóbbi esetben a beállítás visszaáll az alapértelmezett értékre).
-
eurolac
senior tag
válasz
HoTaZo #38711 üzenetére
Szia! Szerintem nem téves riasztások. Én ha a helyedben lennék most nem csinálnák semmit velük. Lefuttatnék egy másik av-t, pl.: CM -et vagy avirát, megnézném ők mit találnak. Ha náluk is meg vannak, az Esetben be lehet állítani, hogy ne törölje hanem karanténozza őket. Gondolom, onnan ha kell, vissza lehet állítani a fájlokat.
Jelenleg az én telómon is Eset van. Van fent olyan free alkalmazás, ami ad be alul reklámcsíkot, de az eset nem reklamál rá. -
HoTaZo
addikt
válasz
HoTaZo #38711 üzenetére
Na, gépről okosabb lettem. Tehát a másik is ugyanaz, egyazon alkalmazásra ugyanarra az alkalmazásra utal.
Ha csak a reklámok felugrálása zavarja, akkor valahogy a kivételekbe kéne tennem...
Vagy elég lehet csak ezt az alkalmazást törölnöm (remélve, hogy a másikat nem befolyásolja), hogy ne csípje az Eset szemét? -
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #38068 üzenetére
Üdv, +1 AVAST. Ingyenes fronton jelenleg jobb mint a klasszikus vetélytársai - AVIRA, AVG, PANDA. A COMOD IS érdekes versenyző, van beállítási lehetőség dögivel, ha ezzel elboldogulsz és megvan a gépeddel akkor ajánlott.
Harmadsorban a QIHOO, BAIDU, TENCENT kergetői javallottak talán ilyen sorrendben is. Kínai fejlesztésűek pl. a baidu egy guglihoz hasonló keresőt is működtető cég.
A QIHOO előnye hogy saját fejlesztésű védelme mellett - amiben beépített sandbox van - liszenszel két motort, AVIRA és BITDEFENDER a két motor. Nemrégiben érdeklődtem én is, hogy a saját védelme mit tud a liszenszelt motorok nélkül - jónak mondható - a bekapcsolt védelmekkel - pedig tovább erősödik. Maxon több memóriát fogyaszt mint egy átlag kergető de amennyiben nem érzed lassabbnak a géped ez is jó választás lehet.
Az ingyenes védelmek piaca nincs túlzsúfolva
Érdekes szempont lehet az is - eléggé szubjektív - hogy ki mennyire komolyan törődik az ingyenes védelmével és ebből a szempontból nem szimpatikus pl. az avira, de nagyon jó az avast, qihoo, comodo és talán még a panda.
Nemrég az egyik topikgazda is megosztott egy felmérést az ingyenes védelmek között - több szempontot is vizsgálva és ott az AVAST, QIHOO, COMODO tiró lett a befutó, amivel maximálisan egyet is értek. -
ra^ven
senior tag
-
válasz
HoTaZo #36167 üzenetére
Ha nem jelszavas a rar, akkor minden normális vírusirtónak, a BD-nek is kellene keresnie benne. Jelszóvédett rar-okkal már komplikáltabb a helyzet, ott leginkább csak akkor látod a tartalmat, amikor kicsomagoltad. Viszont kicsomagoláskor ugrania kéne a vírusirtónak, ha valami rossz lenne a pakkban.
Mivel fertőzés gyanúja áll fenn, egy kaspersky rescuedisk-es szkennelést javasolnék.
-
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #35663 üzenetére
Ez az intrusion detection gondolom valami viselkedéselemző amik gyakran bezavarnak hiszen a program lehet hogy nem tud olyan sebességgel stb. elindulni mivel ez még scanneli, de elvileg ha rájött hogy okés onnantól nem kellen egymást zavarni, kivétel hozzáadás lehetőség nincs vagy tanuló mód?
-
Cs1csó
titán
-
Cs1csó
titán
válasz
HoTaZo #35637 üzenetére
Üdv, szerintem ezek az "autopilot" típusú beállítások olyanoknak érdemes használni akik nagyon nem értenek a programokhoz, azaz nem bízunk semmit a felhsználóra. Adott rendszeren amin már minden program működését ismeri a védelmi programunk, azaz bármilyen inkompatibilitásra már fény derült csak valami új dolog okozhat bajt arról pedig egy "hozzáértőbb" felhasználó nem baj ha értesül, legalább annyira, hogy ezt és ezt karanténba tettem stb.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz
HoTaZo #35617 üzenetére
Szia!
Futtasd -> mbam-clean.exe
Gépet újraindítod és letöltöd a jelenlegi "régi" verziót s majd programon belül megint felfrissítesz . Nekem minden problémamentesen lezajlott próbáld meg . -
blattida
nagyúr
válasz
HoTaZo #35027 üzenetére
Ez simán lehet bug miatt is, egyáltalán nem biztos, hogy valamilyen kártevőnek köszönhető. Az avg-el kellene rendesen távolítani és kitakarítani a rendszert/registry-t, majd újból föltelepíteni és úgy megpróbálni.
Tegnap hazahoztuk a fiam a kardiológiáról, most már úgy tűnik, hogy jól van és jól is marad. Elvileg majd csak a szívbillentyű cseréjekor kell visszamennünk (a kontroll vizsgálatokat leszámítva). Mindenkinek, aki gondolt rá és támogatta, köszönjük!
-
-
Visormail
addikt
válasz
HoTaZo #34665 üzenetére
Persze, hogy nem tudja ellátni a feladatát karanténból, ezért karantén mert mindentől el van szigetelve és nem tud működni.
Itt ugyanez történt mint nálad, a javítás után fekete képernyő. Neki csak az oldotta meg, hogy az sfc helyett ő másolta vissza ezt a fájlt kézzel a windows telepítőlemezről.
-
krealon
veterán
válasz
HoTaZo #34665 üzenetére
"1- Beírtam a parancssorba az sfc / scannow-t, felvillant az ablak egy pillanatra, aztán el is tűnt... "
Teves. Te a futtatashoz irtad be.
Eloszor kell egy adminisztrator jogu parancssort (Win7-en: Start --> gepelni: cmd --> [Ctrl] + [Shift] + [Enter] ) inditani, majd abba gepelni, hogysfc /scannow
utana [Enter]
-
Kelvin
őstag
válasz
HoTaZo #33409 üzenetére
Másolásnál felugrik egy ablak, hogy az azonos fájlokkal mi legyen felülírja, kihagyja, stb. Válaszd a mindet kihagy opciót, ebben az esetben csak az új eddig nem létező fájlokat másolja át. Ha esetleg van docx, xls, vagy bármi amivel dolgoztál és változott a mérete, arra is rákérdez. Választhatod a régebbi felülírását. Szerintem ez jóval egyszerűbb mint különböző backup progikkal kisérletezni. (most ugye home user a téma)
-
copass
veterán
válasz
HoTaZo #33409 üzenetére
freefilesync is remek ingyenes alternatíva.
mindneképpen javaslom hogy éles bevetés előtt, használd egy teszt könyvtárban, mi történik ha törölsz ilyenek. -
Kelvin
őstag
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
HoTaZo #31808 üzenetére
Törölheted nyugodtan. A kuka tartalmát hol nézted?
Ha Asztalról, akkor nem biztos, hogy üres a mappája. A Win mint látod, az aktuális rendszerhez hozzárendel egy azonosítót (itt most S-1-5-21.....), amiben található volt a kérdéses problémás fájl. Ez a mappa nem biztos, hogy az aktuális win-hez tartozó hozzárendelés. Szóval lehet ott van az a fájl, de az is lehet, hogy törölte az mbam ill. karanténba rakta. AVG-t nem ismerem annyira, lehet vár X ideig user reakcióra és ha nincs, akkor választja a szerinte megfelelő választ, szóval az is törölhette ha így működik.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
HoTaZo #31806 üzenetére
Rosszat húztál alá. Nem ártana értelmezni a dolgokat, mert enélkül bajban leszel és nem megfelelő irányban keresed a problémát.
Az Objektum neve részen olvasható a probléma forrása, amihez az mbam keresés közben hozzányúlt. Ez látható a képen, szóval legközelebb már lesz tapasztalatod, hogy mit is jelzett neked a virnyákkergető
-
old-dog
aktív tag
-
HoTaZo
addikt
válasz
HoTaZo #31665 üzenetére
Úgy tűnik, megoldódott.
Egy Eusing Free Registry Cleaner Elmentett adatbázis visszaállítása után olyan, mint azelőtt...Eddig ilyenem nem volt, mindig rendesen működött a pucolások után.
Mi garantálja, hogy a következő registry pucolás nem eredményezi ugyanezt?
Vagy mi a megoldás ilyen esetekben?Bocs, ha nem jó topikba került, de úgy emlékszem itt volt szó registry pucolásról, is.
-
válasz
HoTaZo #31507 üzenetére
Nem volt túl jó választás rezidens védelem mellé feltenni egy másikat, ez akkor is összeakadásokat eredményezett volna, ha a BD feltelepült volna.Távolítsd el az AVG-t (a gyári eltávolítóval) és hagyd települni a BD-t. Ha tetszik hagyd fent, ha nem, akkor kapd le azt is a gyári remover-rel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest