Hirdetés
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Yettel topik
- Magisk
- Garmin topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
jézusom #72894 üzenetére
Aztán milyen operációs rendszeren és milyen antivírus szoftver mellett, egy korábbi hozzászólás alapján valamilyen Windows és ESET termék?
Ha igen, akkor az ESET-nél is beállítható, hogy csatlakoztatáskor automatikusan átvizsgálja az eltávolítható (USB-s) meghajtókat, előtte Windowson letiltható az AutoPlay is, stb.
Másik lehetőség átmenetileg pl. egy Linux Live rendszert bebootolni pendrive-ról és az alatt megoldani a másolást, az NTFS-re formázott külső HDD-t ott is lehet olvasni + írni, az esetleges windowsos vírusok ott eleve inaktívak és inkompatibilisek lesznek, stb.
-
King Unique
titán
válasz
#11563776 #48629 üzenetére
Vagy eleve egy neves AV szintén pl. Linux-alapú Live rendszerét használni, ami azért acélosabb lehet vírusirtás terén, mint a Clam. Nekem a Bitdefender ez egyik favoritom, ami egyes más gyártók megoldásaival ellentétben nemcsak Legacy boot módban, hanem UEFI-ben is működik. Illetve fájlkezelő ugyanúgy van nyilván abban is. De egyébként Live megoldás létezik Windows alapon is (WinPE), ami szintén használható lehet diagnosztikai, adatmentési stb. célra.
-
King Unique
titán
válasz
Jack Oneill #48046 üzenetére
Azért mert 1 kérdést 1 topikban (a megfelelőben) szokás feltenni és kitárgyalni. Ha esetleg sokáig nem kap valaki választ, vagy célirányosan átirányítják egy másikba, az más dolog. De itt ugyanaz a kérdés kb. 1 perces eltéréssel lett berakva 2 topikba és amúgy mindkét helyen választ is kapott az illető. Viszont pl. a válaszadóknak is könnyebb, ha egy helyen fut a téma és nem több topikból kell összevadászni az infókat. Ezen az egészen egyébként sincs mit ragozni, mert pl. itt a III.10.5-ös pont is említi.
De mindegy, nem ügy, viszont legközelebb majd lehetne figyelni erre is.
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #46992 üzenetére
Eleve úgy kezdted, hogy azt a pénzt költhette volna másra is. Csak utólag már hiába, ha megtörtént a baj. Illetve hasonló helyzetben lehet akár más is kifizette volna a helyében, függetlenül attól, hogy kiket támogat vele...Ha már adatmentés és pl. a merevlemez megy tönkre, akkor azért az említett összegnél többet kértek volna. Szóval ahhoz képest még viszonylag olcsón megúszta. De akár a váltságdíj is még emelkedhetett volna tovább.
Egyébként az adatmentés és a biztonsági másolatok készítésének fontosságával talán mindenki tisztában van. Gondolom a kolléga is ráeszmélt az eset után magától.
-
King Unique
titán
Nem csak az Excel, de pl. a Word doksik esetében is szokott lenni "elcsúszás", ha abban a bizonyos másik programban nyitják meg, vagy éppen más formátumba mentik...De majd nagyobb mennyiségű adatot biztos mindenki nekiáll ide-oda konvertálni, meg a doksikat újraformázni, vagy lehet mégsem...
-
King Unique
titán
válasz
Cs1csó #46976 üzenetére
Utólag hiába javasolgatod neki, hogy tudott volna venni helyette USB-s háttértárat, attól még a fájljait nem kapta volna vissza...Azt, illetve a biztonsági másolatok készítését előtte kellett volna megoldani! Egyébként mivel gondolom kimondottan fontosak voltak számára azok a fájlok és pótolhatatlanok, ezért döntött a fizetés mellett. Azt pedig megnézném, hogy más hasonló helyzetben mit tenne...
-
King Unique
titán
válasz
szaszlaci #45121 üzenetére
"Egyébként villámgyors, ingyenes, kényelmes, pont ami kell."
Ezeket kielégítheti más AV is, illetve az ingyenesség manapság egyáltalán nem érv mellette, amikor egy rakás free antivírus szoftver van, vagy éppen a fizetős termékek ingyenes promói. Továbbá nekem az igenis kényelmetlen, hogy egy alapvető védelmi funkciót csak registry (!) buherálással lehet bekapcsolni, valamint a finomhangoláshoz a csoportházirendben (!) kell matatnom. Érdekes módon más szoftvereknél mindez megoldható közvetlenül a program felhasználói felületén.
-
King Unique
titán
válasz
Mart10000 #39273 üzenetére
Üdv!
Jogos a felvetésed, mert ha már ennyire megy a tesztelgetés, akkor akár összefoglalóba, vagy más helyre is berakhatnák a konkrétumokat és az elérhetőséget. Korábban a topikgazdánál kellett jelentkezni, ő küldte el pü-ben mindenkinek. De mivel egyre többen lettek, így ide szokta feltenni az aktuális mintákat. Viszont most nincs fent egy sem... De max ráírsz, aztán ő elküldi, vagy akár nekem is le van mentve pár a gépen.
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
=========================================================
Vírusirtó teszt manuális vizsgálattal (30 db minta)
=========================================================● Baidu AV 2015
Védelmi szint: default
Felismerés: 3/30
Mappában maradt: 27 db fájlVédelmi szint: high
Felismerés: 4/30
Mappában maradt: 26 db fájl● ESS 9
Védelmi szint: default
Felismerés: 14/30
Mappában maradt: 16 db fájl** MBAM Free (2.2.0.1024) szerint tiszta mindegyik...
● Windows Defender 4.9 (Windows 10 build 10586.71)
Védelmi szint: bekapcsolt PUP (registry)
Felismerés: 11/30
Mappában maradt: 19 db fájl -
King Unique
titán
Hát kipróbáltam ezt a tesztgyőztes Avira Free AV-t Windows 10 alatt. Nem vagyok elájulva tőle...a felhasználói felülete is elég puritán, kissé kényelmetlen. A telepítés is döcögősen ment, illetve restart után a Defendert sem tudta kikapcsolni, manuálisan kellett azt is. Valamint állandóan dobott valami hibát a főablakban, hol a frissítés, hol más kapcsán, amit fixáljak. Illetve nálam a gépet is kicsit fogta. Lehet jó a felismerési aránya, de kb ennyi a pro.
-
King Unique
titán
válasz
Neil Watts #39101 üzenetére
Amúgy ezek csak házi tesztek, nem teljesen mérvadóak. De azért az látszik, hogy van aminek jobb a felismerési aránya. Azonban az ESET cucca egy összetett és jó védelem. Eddig problémám nem volt miatta, így csak úgy nem is cserélném le. Szóval szerintem nyugodtan maradhat.
-
King Unique
titán
válasz
Neil Watts #39099 üzenetére
Üdv!
Van, ami jobban detektál [link], de szerintem "all in one" jó az ESS. Én csak ezért nem cserélném le a gépemen az Avirára.
-
-
-
King Unique
titán
=========================================================
Vírusirtó teszt manuális vizsgálattal (2227 db minta)
=========================================================● Baidu AV 2015 (normál védelmi szint)
Felismerés: 1378/ 2227
● Baidu AV 2015 (megnövelt védelmi szint)
Felismerés: 1530/ 2227
● MBAM Free (2.2.0.1024)
Felismerés: 1413/ 2227
● Windows Defender 4.9 (Windows 10 build 10586.71)
Felismerés: N/A
A rar fájl kibontásakor már elkezdte dobálni a vírusokra figyelmeztető üzeneteket, de annyira belassult a folyamat és terhelte a rendszert is, hogy inkább megszakítottam...Így körülbelül ~100 MB méretű lett a kibontott mappa, amiből a végén az eltávolítások után 19 db fájl maradt.
Akinek van hozzá türelme, letesztelhetné rendesen ezzel a Defenderrel is. -
King Unique
titán
válasz
blattida #39036 üzenetére
Ennek az egész tesztelésnek amúgy mi a célja?? Mindig azt szoktad hangoztatni itt a topikban, hogy a kis mintaszámú tesztek nem mérvadóak és ennek alapján a korábbi "házi tesztek" eredményei sem vehetőek készpénznek.
Bár a fenti kérdésemre nem kaptam választ, de majd a jelentkezést megfontolom. Egy Defender, Baidu eredményre kíváncsi lennék.
-
King Unique
titán
Üdv!
Felraktam Win10-re (10586) a 360 TS Essential kiadását, Bitdefender motort bekapcsolva. Csak FF volt megnyitva és PH! oldalát néztem, de folyamatosan 50%-on pörgette eszközkezelőben a folyamata a procit...pedig nem is frissített, nem is volt scan stb. Gép restart után is csinálta. Tehát leszedtem a 'csába...
Kérdés, hogy milyen hasonlóan lightos AV van még a Baidu-n kívül, amit érdemes felrakni helyette?
-
King Unique
titán
válasz
daimonion #38769 üzenetére
Még egy ingyenes Baidu is szvsz jobb nála. Nem akarok vitázni ezen, de nálam akkor sem üti meg a szintet és valahogy megbízni sem tudok benne... Már a puritán felület, korlátozott beállítási lehetőségek is zavaróak. Előbbi AV, szintén ingyen, de jóval többet nyújt e téren.
-
King Unique
titán
Mindig csak az Enterprise...
Amúgy az a vicc, hogy tényleg alig csináltam rajta valamit és már ennyit benyelt...telepítésnél meg eleve mindig deaktiválom a nem kívánatos xaroknak a felrakását. De amúgy sem vagyok odáig a WD-ért, szerintem egy trágya AV. Csak kíváncsi voltam mit tud a nagy X-es csodában.
Abba már bele sem gondolok, hogy mi lett volna, ha "komolyabban" netezek és használom a rendszert.
Eddig ESS8-9 és a Baidu AV bevált nálam, de már csak a változatosság kedvéért is keresek valami mást.
-
King Unique
titán
Kis Defender tapasztalat...[link]. Pedig alig használom valamire a X-est.
Szóval fel kéne rá pattintanom egy komolyabb ingyenes védelmet, csak a bőség zavarában azt nem tudom hirtelen, hogy mit
-
King Unique
titán
Nocsak, akkor jól beletrafáltam, mindenki ezekre kíváncsi.
Amúgy jó cuccok, ingyenesek, teszteken jól teljesítenek, már igen emiatt direkt nem diszkvalifikálták őket...A wifi jelszó és egyéb adatgyűjtési mizériák meg fene tudja, ennyi erővel az MS új 10-es üdvöskéje sokkal több infót begyűjt, wifi jelszót még megosztani is képes... -
King Unique
titán
Eleve szerintem kicsit túl van lihegve ez a router jelszó dolog, ennyi erővel Windows alatt az MS is tudja a jelszavad, vagy épp a böngésző, G betűs nagy testvér is begyűjtheti. Illetve mivel a 360 elég jól szerepelt a teszteken, sok helyütt mesterségesen lejáratták és kizárták, nehogy rossz fényt vessen a nagyokra....
De amúgy elég jó AV szerintem, bár a Mac verzióval nincs tapasztalatom. -
King Unique
titán
A havi magazinos kódokkal, amiket sok fórumban is megosztanak, szinte ingyen lehet használni azt is. Egy, másfél havi regisztrálás talán nem megterhelő annyira.
Amúgy meg Windowsra ingyenes és bevált a 360 TS kínai csoda, aminek Maces verziója is van [link] és aszem szintén ingyen. -
King Unique
titán
válasz
daimonion #36230 üzenetére
Ha vki annyira tudatos, akkor ennyi erővel AV sem kell a gépére.
Használd felőlem, ha neked megfelel, ezen nem fogunk összeveszni.
Én csak azt firtattam, hogy egy dolog, hogy egy teszten x % jön ki, attól még a többihez képest el van maradva rendesen és talán megéri megfontolni más termék használatát is. Minap pl. fel akartam rakni egy progit a gépre, amiben alapból van vmi kéretlen sz@r, amit erővel fel is akar rakni. ESS, Baidu, WSA alapból jelzett és blokkolta még a letöltését is. De, ha erővel fel akartam tenni akkor telepítésnél szóltak és kukázták a felesleges szemetet. Ezzel szemben egy WD meg se nyikkan, totál nem foglalkozik vele...na pl. az ilyenekért sem bízok benne annyira. -
King Unique
titán
válasz
Dhampir #36227 üzenetére
Érdekesek a cikkek...
Amúgy meg a fene tudja? Mindig a Windowst fikázzák, hogy abban biztos van backdoor, a Linux, meg azért mert nyílt és azt sokan megnézhetik, abban biztosan nincsen, nem is lehet. De ki tudja, mi az igazság, ha úgy kívánják bizonyos érdekek, sok minden megeshet... -
King Unique
titán
válasz
daimonion #36222 üzenetére
Kifejtette malware fórumtárs is, hogy bizony a WD nem az az AV, ami mindenben utoléri a konkurenciát...
Másik oldalról meg a hackerek jellemzően a népszerű, sokak által használt cuccok sebezhetőségére gyúrnak rá legjobban első körben. Így az MS AV, MS böngésző és társaik eleve nincsenek túl jó helyzetben. Lehet fejlődött az évek során az IE, de összevetve más böngészőkkel, azokba integrálható kiegészítőkkel, nem hiszem, hogy annyival jobb lenne védelem terén.
Próbálhatod itt kiforgatni az ember szavát, de még itt a topikban a szakértők sem ajánlják egyöntetűen az MSE / WD szintű védelmeket, önmagában főleg nem, max. bizonyos feltételekkel, x db kiegészítővel.
Meg az a puritán, sivár felhasználói felület, anti testreszabhatóság, ami ezekben van, mért szenvedne vele az ember, mikor ingyen használhat sokkal jobb AV / IS verziókat, amik ezekben messze überelik, plusz szolgáltatásokat nyújtanak és védelem terén is jobbak???"tudatos felhasználói szokások mellett bőven elegendőnek kéne lenni az amit az MS kínál védelem terén"
Ez meg annyira egy elcsépelt kijelentés, mármint ez a tudatos felhasználás....magadra talán igaz lehet, de amit kifejtett a másik fórumtárs, még így se lehetsz benne biztos, hogy nem kapsz be vmit, főleg egy WD szintű védelemnél. Másrészt ez szerinted átlagos userek többsége igaz, ők ilyen téren annyira tudatosak lennének? Hát NEM...de még szerencse, hogy sokakba bele lett nevelve legalább az Avast, vagy a NOD32 (amit fentebb is mondtam) és még azokkal is sokkal jobban járnak.
+ azért kíváncsi lennék, hogy ha majd megint csinálna vki itt a topikban egy kis házi tesztet, megnézné mit tud 8.1/ 10 alatt a WD a többi AV-hoz képest, akkor milyen eredmény születne? Mert amit fentebb belinkeltem, azt a korábbi 3 db itteni tesztet, hát azok elég siralmasak, nem hinném, hogy meglenne az a nagy 90 %... -
King Unique
titán
válasz
stingy2 #36219 üzenetére
"win.tűzfal + tinywall, nod32, wsa és emet"
Azért ez már szerintem kicsit sok. Eleve minek egy EAV mellé még WSA, tudom utóbbi megfér más AV mellett, de akkor is? Az EMET-et meg nem kifejezettem csípem, mert többször akasztotta nálam a gépet és produkált furcsaságokat.
Egy jó IS + böngésző kiegészítők (alap már) + esetleg vmi Malwarebytes / Hitman féle spec kiegészítők, esetleg. De nálam előbbi 2 is bőven ok.
De látom te sem bízol benne, ha inkább a másik 2 AV-t használod. -
King Unique
titán
válasz
daimonion #36213 üzenetére
És ez igazából mit is bizonyít, hogy annyira jó AV az MSE / WD?? Ráadásul ez csak 1 db teszt a sok közül...
Itt megüti a kb. ~90 %-os szintet, de a többi meg jóval közelebb van a 100-hoz. És éppen ki tudja, hogy abban a pár-néhány % hiányosság keretében milyen húzós vírust engedne át?
Vagy másképp is megfogalmazom: MS cuccai mellett sokan mindig azzal jöttek, hogy ingyenes, meg beépített a WD. De előbbi kapcsán mért is használnám, mikor akad egy rakás ingyenes AV, ami sokkal többet tud, jobb védelmet ad, és sokkal jobban konfigurálható stb.És, hogy rendesen ellássa a feladatát nem feltétlen hozzá felpakolni pluszba EMET és társait se.
Na kb. ez a WD az átlag usereknek való, akik totál lesz@rják a vírusvédelmet és MS is részben miattuk rakta bele, hogy legyen vmi alap védelem a gépen. De, aki kicsit is foglalkozik vele, az nem ezzel fog szórakozni. Köztudatba úgyis az ESET (NOD32) van beivódva, amit manapság a megosztott magazinos kódokkal, állandó promókkal akár free módon is lehet használni. Tehát felraknak egy EAV / ESS megoldást és igazából azzal is sokkal jobban járnak.
A Windows 10-ben meg vannak plusz védelmi vonalak, de azok ugyanúgy érvényesek más AV-t használva is.
De mindegy, aki szeret rullettezni, az csak kísérletezgessen a WD-vel, aki biztosra akar menni és nem feltétlenül telepakolni a gépét minden kiegészítő vacakkal, az meg választ egy normális, átfogó védelmet. Én is utóbbit. -
King Unique
titán
válasz
blattida #36204 üzenetére
Nem akarom feszegetni, de azért talán nem kéne benne annyira bízni se, mert pont az átlagfelhasználók, akik mindenre kattintgatnak és ismerős tanácsára warez cuccokat is felpakolnak. Ennyi erővel egy ingyenes Avast is jobb választás, vagy más free AV, ami sokkal jobban testreszabható és védelem terén is többet nyújt.
Én max most Windows 10-en használok Defendert (ott úgyse csinálok nagyon semmit), mert nem tudom mennyire kompatibilis vele a többi AV, de ha az meglesz, akkor biztos megy fel egy normális védelem. Én nem fogok orosz rulettezni.(#36208) netpeti98: amit egy jobb AV vsz nagyobb eséllyel kiszűr, blokkol, mint egy WD...illetve, ha jól tudom erre van az ESET féle Social Media Scanner is?
-
King Unique
titán
válasz
daimonion #36202 üzenetére
Milyen AV teszten, hol, hány db mintával??
Amikor itt a topikgazda tesztelgette házilag, irtó gyenge volt a felismerése...[link], [link], [link].
Windows 10 kapott felhő alapú védelmet, így összességében lehet valamelyest hatékonyabb, de sose lesz az élvonalban, nem fogja BD, KIS és társaikat szorongatni. És aki jót akar, csak az MSE/ WD cuccokban nem bízik meg, max kiegészítő védelmekkel (MBAM, külső tűzfal) ér vmit. -
King Unique
titán
válasz
justaview #35967 üzenetére
Én is olvastam valahol hasonlót, hogy itthon, vagy talán külföldön a nagy irodaházak parkolóiban szórtak szét pendrive-okat, amit a dolgozók reggel sikeresen begyűjtöttek és belépve a gépükbe első dolguk volt megnézni, hogy mi van rajta...
Amúgy én sem szeretem, mikor mások pendrive-jait kell a gépemre dugnom, mert valahogy nem bízom bennük. A kínai AV-k, mint a Baidu, rácsatlakoztatáskor látványosan futtat is egy gyors szkennelést, hogy ok-e a pendrive. Illetve szoktam teljes átvizsgálást is biztos, ami biztos alapon. Az ESET is feldob hasonlót, de az sokáig eltart és nagyméretű drive-oknál kényelmetlen.
Illetve, ha vki dolgozik a gépemen és használni akarja a saját pendrive-ot, akkor kap egy vendég fiókot, azt csókolom. -
King Unique
titán
válasz
justaview #35961 üzenetére
Igen és ilyenkor amilyen indokokra hivatkozva betámadják őket, az is sokszor nevetséges.
De kit érdekel, ha Windowsra van egy rakás AV, böngésző, partícionáló, lejátszó, fájlkezelő program stb? Lehet választani professzionálisabb megoldásokat, akár ingyen is, aztán el van intézve a dolog pár perc alatt.
AV ügyileg meg mit sem ér egy jó védelem, ha mellette ott a user error...letölti a tulaj és megnyitja az ismeretlen e-mail mellékletet, vagy pakolja fel a tört progikat és előtte kikapcsolja az AV-t, ahogy a "leírásban" javasolták. Ez ellen max a korlátozott jogú felhasználói fiók véd, de azt meg sokan nem szeretik.(#35963) blattida: igen, ennek itt egy szakmai topikban nincs helye, abszolút egyetértek. Arra a "bulváros topikok" valók, ott szódával elmegy ez a színvonal
-
King Unique
titán
válasz
justaview #35955 üzenetére
Azt hittem ez a topik mentes lesz az MS módszeres mocskolásától, de tévedtem....amint megláttam itt a kollégát, tudtam, hogy nem a szokásos, "milyen AV-t ajánlotok a gépemre, rendszeremre" szintű kérdést fogja feltenni.
Amúgy igazad van, direkt nem csinálnak bele jobb AV-t, mert akkor nekik ugrana a többi AV-gyártó, hogy rontja az üzletüket. De egyébként egy rakás basic megoldás van a Windowsban és nem erőltetik meg magukat a fejlesztésben, mert így legalább egy csomó külsős cég portolja a saját megoldását a platformra (ami jó), illetve hatóság sem cseszteti őket. Utóbbi különösen röhejes, hiszen első elgondolásban egy gyártó a saját maga rendszerébe, mért ne tehetne maga által fejlesztett megoldásokat, minőségtől függetlenül
Az lenne a kutyaság, ha csókos viszonyból adódóan, egy külső partner cuccát pakolnák bele default, akkor jogosan reklamálhatna a konkurencia. Aztán, hogy mért van beépítve a saját megoldása, a saját rendszerébe, az is kész vicc?...mintha más platformoknál nem lenne ilyen, azokon bezzeg senki nem zsörtölődik, nem tereli jogi útra. Illetve, ha a Windowsba nincs belerakva a saját termékeik egy része, akkor mégis a felhasználókhoz hogy jutna el, mindenki a netet túrná, olvasná a cikkeket, teszteket, hogy épp mi az aktuális kínálat, maga állna neki telepítgetni?? Persze a sok Windows átlagfelhasználó pont erről híres, akik a vírusvédelemre se figyelnek oda, illetve max. a Nod32 nevet ismerik AV téren...
Na meg MS is Win8.0+ óta többek között azért is pakolja bele a Defendert a rendszerbe, mert sokan nem is foglalkoznak a védelem kérdésével és legalább legyen vmi alapszintű védelmet nyújtó AV, hogy ne barmolják el rögtön az OS-t.
Mindazonáltal ez az egész pusztán csak a pénzről szól, hogy a kicsik is szeretnének odaférni a kondérhoz és ott is maradni. És, mint tudjuk Windows esetében jó nagy az a bizonyos kondér és lehet bőségesen lakmározni belőle. -
King Unique
titán
válasz
spyduck #35595 üzenetére
Mi kapcsán volt ez amúgy szükséges?
Aki szerint az a helyes, tegye, majd saját bőrén megtapasztalja
MS célja sohase az volt, hogy lenyomja AV fronton a konkurenciát (nem is tudja), csak annyi, hogy legyen egy alap védelem, az erre oda nem figyelő usereknek is.
Meg amúgy direkt nem is raknak a Windowsba nagyon sok esetben professzionális gyári megoldásokat, hogy a külsős cégeknek legyen lehetőség a saját szoftvereikkel nyomulni és támogassák a platformot. Vsz nagyon nem örülne az antivíruspiac, ha mondjuk a Win10-ben egy fullos és ráadásul ugye ingyenes, mindent tudó, minden teszten az élmezőnyben szereplő megoldás lenne... -
King Unique
titán
válasz
savior #35592 üzenetére
Érdemes.
Minden teszten szinte az utolsó helyen végez a Defender, annyira hatékony....
Amúgy, mivel még nem kész a rendszer, így akármilyen AV-t ne is akarj rátenni, mert előfordulhatnak kompatibilitása gondok. Csak pár van, ami stabilan megy W10-en is. Majd mikor kijön július 29-én az RTM, majd arra. -
King Unique
titán
Igen, az nekem is, de a pofátlan ára, csak azért mert almához lett tervezve, az már...
Amúgy meg adatmentés terén, a legbiztosabb a több, egymástól fizikailag elkülönülő adattár.
És ugye mindenféle fájlkódolós vírusok ellen is jó ötlet manapság nem csak a gépen tárolni a fontos adatokat. -
King Unique
titán
válasz
aiminet #34944 üzenetére
Ez a hír már volt korábban is. Most az a csalás, hogy be volt kapcsolva az Avira és BD motor is pluszba (amit általában be is kapcsol a user)...? Vsz erős konkurenciát jelentenek, rontják a nagy gyártót üzletét és vhogy keresztbe kell nekik.
A sumákolás még egy dolog, de az említett oldal is mire alapozza, hogy emiatt kerülni kéne a védelmet, mintha olyan sz@r lenne és felettébb megerőltető bekapcsolni az "optimalizálást"...hozzáértő brigád, látszik. -
King Unique
titán
válasz
sandró60 #34501 üzenetére
Olvasni neten cikkeket, hogy MS 2015 júliusáig kiterjesztette az MSE támogatását, v lehet épp csurran-cseppen 1-1 folt IE / flash stb. javára is, viszont ez baromira nem egyenértékű azzal a komplett és szükséges foltozással, ami mondjuk egy Win7-re megy havonta. Épp ezért nem kéne úgy beállítani, mintha az lenne, újabb Windows mítoszt generálni belőle (hogy támogatják ám még frankón, teljesen ok minden)...
-
King Unique
titán
válasz
sandró60 #34497 üzenetére
Akad még háztartásban egy régi gép, amin az van, néha megnézegetem, de ezt nem figyeltem meg, hogy update áradat jönne, pedig WU be van kapcsolva.
Meg eleve miről beszélünk? Hivatalos support megszűnt 2014 áprilisában, az hogy időnként mégis kilök rá MS 1-2 ordas nagy lyukfoltozást, egy dolog, de az nem ugyanaz a hatékonyság, mint az újabb Windowsokra. Értem ezalatt, hogy nem minden komponens kap javítást, nem jön XP-re havi 8-1x db frissítés. Vagy netán igen, akkor dobják már róla egy screenshotot? -
King Unique
titán
válasz
daimonion #34247 üzenetére
WSA licenszem lejárt, azért tértem át másra. Annál csak az nem tetszett, hogy boot után pörgette a gépet, igaz az is kikapcsolható. Na meg persze néha a fals riasztásai.
360 TSE nem rossz, de az zavart, ha ha bekapcsoltam az Avira és BD motort, akkor mire full felrakta, nagyon sokáig tartott, sokat elszöszölt vele. Illetve gépindításnál sokáig a több napos adatbázis figyelt mind2-nél (ma pl. 03.24.) és automatán elég késve frissíti le, ha nekiáll egyáltalán.
Baidu felülete és funkciói nagyon pazar, ahogy már fentebb áradoztam róla.Kérdés csak annyi, hogy jó-e az önmagában, v mellé, helyette vmi más kéne??
-
King Unique
titán
Üdv!
Baidu AV 2015 önmagában mennyire elegendő, ajánlott, szükséges mellé ralni egy FW-t is
Az OS W7, korábban WSA, nemrég 360 TS Essential volt fenn, de utóbbi mindig lassan frissített, sokáig elvolt a több nappal korábbi adatbázissal. Most feltaktam a Baidut, amie elsőre nagyon kellemes, rengeteg funkció a toolboxban, skinezés, USB eszközök csatlakozáskör ellenőrzése, leválasztása stb.
Maradhat, v menjen?? -
King Unique
titán
válasz
Vadászmenyét #34122 üzenetére
Itt még az is kérdés, hogy a gyári Defenderen és 360-on kívül mást egyáltalán érdemes-e felrakni rá, mert nálam utóbbira is problémázott a rendszer egy build frissítés kapcsán és előtte le kellett szednem...?
Amíg nem készül el a végleges, addig legtöbb AV nem is fogja normálisan támogatni. -
King Unique
titán
válasz
Szellem. #34115 üzenetére
Talán 1-2 hónapja próbáltam ESS 8-cal és akkor újraindítás után nem sikerült üzenet fogadott, több próbálkozásra is. Majd leszedtem és csak a Defender volt fent, azzal meg ok. De uez volt Bitdefender és G Data alatt is, sőt Qihoo IS és 360 alatt is.
Illetve, mivel komolyabb hibát nem tapasztaltam, láthatóvá tettem a mappát, így nem szórakozok vele szerintem. -
King Unique
titán
válasz
Szellem. #34108 üzenetére
Van rendszer visszaállítás, 12-ére, csak nem tudom, akkor is így volt-e már...? Illetve annál, az a gond, h nagyon sok AV nem engedi. Nálam ESS 8 van fent, de emlékszem, h csökkentett módban full le kellett kaparni, máskülönben hibát dobott a rendszer visszaállítás.
Illetve nem akkora dolog ez, mert kivettem a pipát a rejtett alól, aztán újra látható. Más rendellenes "mellékhatást" nem tapasztaltam.Átvizsgálás
Hitman Pro
Emsisoft Emergency Kit
1-2 "apróságot" találtak, ezek mehetnek karanténba, esetleg törölhetőek, vagy nem kell velük foglalkozni
-
King Unique
titán
Üdv!
Windows 8.1 + ESS 8 alatt a sztori a következő [link]
Tehát a mappa eltűnését okozhatja vmi kártevő, mert más értelmes magyarázatot nem találtam rá és a "többieknél" a topikban nincs rejtve
Lefutott Hitman Pro és MBAM is, de nem talált semmit.
Ami érdekes, hogy ha bekapcsolom a rejtett fájlok mutatását és alkalmazom a mappára, akkor a C:\Program Files (x86)\Common Files\Microsoft Shared belül néhány fáljra (dao360.dll | Inkdiv.dll | InkObj.dll | journal.dll és társaira) nem engedi alkalmazni, hozzáférés megtagadva.
Ezek ártalmatlan rendszerfájlok és minden ok (max csökkentett módban kéne megpróbálni) , v vmi kártevő állított el vmit, amik AV-k nem észlelnek? -
King Unique
titán
Kicsit olvasgattam a CTB-Locker témakörben és belefutottam ebbe a cikkbe.
Az itt említett CryptoPrevent tényleg meggátolja a titkosítást, valamint a Shadow Explorer hasznos lehet
Illetve a CTB csak Windows alatt szedi áldozatait, vagy Linus és Mac OS X alatt is tartani kell tőle?? -
King Unique
titán
Lehet ESET levélszemétszűrője, vagy más komponense letiltotta?
Nem tudom nekem, v a hozzám hasonlóknak, akik ezen szoftvereket használják, készítették személyre szólóan, v általánosan mki kapott, de elég gyenge trükk...? Már maga az üzenet szövege, email címek is fölöttébb gyanúsak...Aki kicsit is tisztában van ezekkel, tudja, h pl. AutoDesk email üzenetei is teljesen máshogy néznek ki és ilyen céllal, tartalommal ők nem is nagyon küldözgetnek.
-
King Unique
titán
válasz
daimonion #33494 üzenetére
Képzeld pont felraktam nemrég virtuális gépre a 8-ast és kipróbáltam. Igen, azok a műveletek zajlottak le, amit leírtál, meg kb. előző verzióknál is ezek, de azért ne túlozzunk... Van , lehet számos olyan dolog, művelet, aminél rákérdezhet, pl. Win8.1-en ObliTile appokat se mindig engedi kérdés nélkül futni, mint más AV-k. Illetve, ha már felrakok egy CIS-t, akkor azért teszem, mert tudom, h erős a védelme, milyen moduljai vannak és azokat használni is akarom, nem mindent fullra kilőni, csak, h ne ugasson!! Mert úgy tudom, az adatbázis alapú felismérése nem feltétlen a legjobb és húzós esetekre pont a HIPS az, ami védelmet nyújthat. Ha meg már belököm a HIPS-et, akkor jönnek szaporán a kérdések, lehet tanulómóddal szórakozgatni, de én meguntam...ennyi.
-
King Unique
titán
válasz
lugosi #33492 üzenetére
Windowson jó és elég erős védelemnek számít, rakás összetevője van, saját secure böngésző, sandbox, hips stb..
Comodo tűzfal is a legjobbak közé tartozik. Én speciel csak azért nem szeretem, mert, ha minden védelmi modulja be van kapcsolja, akkor elég sokat kérdez. De, ha alap beállításokkal van használva, akkor főleg az új 8-as verzió, "csendesnek" mondható.
Macre szóba jöhet még az ESET Cybersecurity is [link], ami ugyan fizetős (havi kódokkal "ingyenes", SG fórum...), de talán kisebb a gépigénye, mint a Kaspersky-nek. -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
blattida #33437 üzenetére
Igaz, h a 8-ast nem használtam még, de az előzőek azért nem voltak olyan "csendesek", mint mondjuk egy Avast, ESET, hiába állítgattam, azért rá-rá kérdezett tök alap dolgokra, van amit meg helyből blokkolt és nem értettem mért nem működik megfelelően adott szolgáltatás, program... persze lehet szabályokkal és társaival bíbelődni, de én egyszerűen meguntam. Tudom user error is benne van.
8-as lehet jobb ilyen téren, ha Te mondod, de azért nem árt megfelelő user is egy Comodóhoz, szerintem. -
King Unique
titán
válasz
Teodor52 #33431 üzenetére
Ezen elmegy természetesen, kellően/ bőven erős konfig hozzá.
AVG is jó, bár nálam (vsz egyéni OS/ hardver, v más "hiba") nem vált be, már telepítés alatt fekete képernyő volt stb., nálam jobban akasztott, mint a G Data, DE innen is sokan használják megelégedve.
Érdemes kihasználni ezeket a fél éves/ éves promó lehetőségeket, csak azért is, h megtapasztald, a mindennapi használat során megfelelő-e neked az adott AV/ IS. Másrészt folyamatosan vannak ilyen promók, fórumokban megosztott havi kódok, amikkel gyakorlatilag a fizetős védelmi programokat is ingyen lehet használni.
Ha azonban KIS mellett döntesz és megveszed, nyilván azzal is jól jársz. -
King Unique
titán
válasz
Teodor52 #33423 üzenetére
Nem megbízhatósági sorrend szerint, csak felsorolás szerint írtam. Igen, gondolom amiatt van az árkülönbség, mert mind2 uaz az IS.
Azt nem írtad milyen gépre menne, milyen OS, mert ezeknek a Kaspersky és társainak, bár sokat javult a gépigénye, de azért bizonyos erősségű hardver nem árt alá.
Illetve mielőtt megvennél egy x éves licenszet, talán nem árt egyik-másikkal tenni egy próbát (trial verziók). -
King Unique
titán
válasz
Kelvin #33417 üzenetére
Érdekes eredmények, nem tudom mennyire relevánsak... Avast jobb lenne, mint ESS 8, kínai csodák valóban annyira hatékonyak
Azért MSE 0-ra értékelt védelme elég komoly...(#33418) Teodor52: Comodo szerintem haladó usereknek való, aki nem akar folyamatosan felugró ablakok, tiltások, engedélyezések közül válogatni, inkább vmi mást célszerű feltenni.
Jó szerintem az Eset Smart Security 8, ami újságos kódokkal (SG fórum...), ingyenesen használható. Vagy ott a free Qihoo 360, Avast, azok is jók.
Ha vásárolnál licenszet, akkor Kaspersky, Bitdefender (promó), G Data, F-Secure, de ESS 8 és AVG 2015 (promó) is, amik teljes körű védelmet adnak. -
King Unique
titán
válasz
BigManus #32959 üzenetére
Szia!
AVG még ilyen téren nem próbáltam, de a 2015-össel akadt korábban gondom, amit itt a topikban is részleteztem, úgyhogy azt annyira nem is erőltetném.
(#32960) kisbalazs83: azt is jó megoldás, illetve Win8-nál, ha gépházból a spec rendszerindításra megyek, majd onnan csinálok rendszer-visszaállítást, az is működőképes gondolom.
Azért másrészről Windowsnál is szarul van ez megcsinálva, mert ha előtte eltávolítom AV-t, akkor hiába állítom vissza a korábbi időpontra, amikor még nem volt eltávolítva, nem fog megfelelően működni és megakaszthatja a rendszert....Köszönöm a válaszokat!
-
King Unique
titán
Üdv Urak!
Tudnátok ajánlani olyan AV/IS-t Windowsra, ami nem kavar bele a rendszer-visszaállításba
Eddig ESS 8 volt fent, de ma vissza kellett állítanom a gépet bizonyos ok miatt egy pár nappal korábbi időpontra, de nem engedte az ESET miatt....uninstall tooljával leszedtem csökkentett módban, majd utána csináltam rendszer visszaállítást (ami sikeres volt), de megakadt az egész Win... mert a korábbi állapotban ugyanúgy még ESET fent volt és vsz eltávolítás után nem tudja jól visszaállítani, bekavart vmit.Csak az újbóli csökkentett módos eltáv segített.
Dettó ugyanezt tapasztaltam Bitdefender, GData, Baidu, alatt is....WSA alatt nem, az hála istennek engedi simán.
Na és persze, hiába kapcsolom ki előtte minden védelmi modulját, semmit nem ér...Tehát van még olyan AV WSA-n kívül, ami nem kavar bele a rendszer-visszaállításba??
-
King Unique
titán
válasz
qpakcovboy #32760 üzenetére
XP, milyen AV?
(#32759) borix: ez az újrahúzás mánia szerintem is...
Támogatott OS + normális AV/IS + kiegészítők + no user error és akkor nagy gond nem lehet.
8.1-ben is van néhány védelmi modul, meg miegymás, talán kicsivel biztonságosabbnak mondható, mint a többi. De annál is, ha nincs fent normális AV, csak a gyári Defender önmagában, akkor könnyen be lehet nyelni ezt-azt....még OS crackeli vki, hát..., de hogy AV-t is, mikor ott egy csomó free és fizetősök promói, potya (havi újságos kód) verziói, az user error a javából...Ezek a tört AV-k is rendszerint tele vannak rakva vírussal, v gondolom kémprogrammal, háttérben szépen "dolgozik" és úgy mutatja, rendben van minden...
-
King Unique
titán
válasz
blattida #32705 üzenetére
Értem. Egy idő után viszont vsz ezek a kiegészítők sem fogják tudni megvédeni a rendszert, főleg, ha böngészők supportja is befejeződik.
Azért persze, aki nyugodtan akar netezni, netbankolni stb., v épp fontos doksikat gépén tárolni, az nyilván újabb Windowsoknál vmivel nagyobb biztonságban van.Köszönöm a véleményt!
-
King Unique
titán
válasz
blattida #32699 üzenetére
Igen, de elvileg hiába vértezi fel, lyukas rendszer esetén azok hatékonysága is jelentősen csökken, v mégsem, netán elegendő csak a kiegészítő védelem??
Ezen példánál, ok, h Avira nem egy CIS, meg azt nem írta milyen böngésző, volt-e vmi kiegészítő, de akkor is kockázatos....persze újabb Wineknél is előfordul, ha mondjuk vmi gyenge MSE féle AV. -
King Unique
titán
válasz
quailstorm #32694 üzenetére
Igen, vannak benne igazságok, részigazságok, de ugyanúgy zöldségek is... Ebben a topikban pont arra vonatkozott a kérdés, h gyártói support nélkül, az egyre szaporodó biztonsági réseket a jó AV-k sem fogják tudni mind ellensúlyozni...hiába bivalyerős védelem egy CIS, v nagyon jó a FW része, mindent egy XP alatt az sem ver vissza.
Azt is olvastam, h legtöbb AV supportja 2016-ban véget is ér XP-re, bár definíciófrissítések gondolom utána is jönnek, de akkor se jó hír. Ahogy böngészőknél se lesz korlátlan ideig támogatva.Kösz a véleményt!
Ha másnak is van, ne tartsa magába.(#32695) trance89: na igen, USB-s eszközök meg a másik... bár vannak olyan kínai AV-k (Baido, Qihoo 360), ahogy láttam, ami rádugáskor átvizsgálják rögtön (vmi gyors scan), de nyilván úgy is kicsit kockázatos.
-
King Unique
titán
Mit szóltok a kolléga állításához, mármint ami XP biztonságosságára vonatkozik...?
-
King Unique
titán
válasz
blattida #31860 üzenetére
Értem, de vsz erőltetni sem fogom aktív védelemként az MBAM-ot, mert nálam személyt szerint nem ért annyit, és idegesített a sok üzenetével, sokszor ártalmatlan site-okat megnyitva is kiírt mindenfélét.
Érdekes ez a tesztelés dolog is, mert ha jól emlékszem 3000+os mintával tesztelt, ami kevés...lehet, de azért nyilván nem tud ő se x millióval, illetve egy ilyet házi teszt is azért csak jó valamire.(#31861) LiLxWaYnEx: osztom a véleményt, h nem kell paranoid módon mindent felpakolni se, mert néha okozhat kavarodást. Nem vitatom, ha vki felrakja, de nekem x év tapasztalata alapján, egy jó AV mellé nem feltétlenül szükséges, körültekintő nethasználattal elég az is. Szoktam futtatni hetente 1-2 alkalommal, de jellemzően nem talál soha semmit. Most ESS 8 van fent + böngésző védelmek, nekem elég az is. Korábban fent volt HitmanPro Alert, de jellemzően csak a weboldalak betöltését lassította, úgyhogy leszedtem.
Mindenesetre köszönöm a válaszokat!
-
King Unique
titán
válasz
Tetete1 #31857 üzenetére
Mért, nem elég egy átfogó védelmet nyújtó IS + böngészőbe integrált védelmek, esetleg még Hitman?? Szerinten azért igen, nálam fent volt egy ideig MBAM, de a sok hülye riasztásával, blokkolásával (kikapcsolható az értesítés tudom) kicsit idegesítő volt. Hetente párszor lefuttatom, nekem kb arra való. De a korábbi itteni tesztre hivatkozva, a sima adatbázis alapú felismerésnél közel sem volt 100%-os, pedig épp ennek kéne megtalálnia mindent...
-
King Unique
titán
válasz
Tetete1 #31855 üzenetére
Értem és kösz az infót!
MBAM-ot csak sima scanre szoktam használni, meg szerintem egy teljeskörű AV/IS mellé felesleges is, ez a KSS is csak ilyen célra kell, ezért kérdeztem. De gondolom ez is vmi hasonló lehet, mint az előző, v éppen a Hitman Pro, tehát sima ellenőrzést nyugodtan lehet vele futtatni(?) -
King Unique
titán
Kaspersky Security Scant fel lehet rakni, csak átvizsgálni a gépet akármilyen AV mellé (kíváncsiságból talál-e vmit?), esetleg nem kell előtte azokat kikapcsolni/ eltávolítani
Tudom erre elég MBAM is, de nemrég tesztelte vki itt és ahhoz képest, h ez elvileg mindent megtalál, koránt sem ismert fel nála mindent...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gitáros topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Ukrajnai háború
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Cyberpunk 2077
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- További aktív témák...
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest