- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- VoLTE/VoWiFi
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic V2 - origami
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
_stick_ #49443 üzenetére
Amióta hivatalos helyen azt olvastam róla, hogy már nem frissítik váltottam a Ransomfree-re. Itt nincs zaklatás sem, frissítés viszont már többször is volt a telepítése óta.
-
törölt tag
válasz
Kelvin #49432 üzenetére
Például a Kerish Doctor. Kb. mindent tud amit kell, és nagyon megbízható. De mint írtam, erre is vonatkozik, hogy átlag felhasználónak nem igazán szükséges az ilyesmi.
-
törölt tag
válasz
junior11 #49419 üzenetére
Átlagfelhasználóknak a windows beépítettje a töredezettségmentesítővel kiegészítve elég kell, hogy legyen.
Számos weboldalon kivesézték már, hogy a legtöbb cleaner többet árt, mint használ egy jó működésű rendszeren. Ami meg nem jó működésű, azon meg pont nem egy cleaner fog szerintem segíteni.
-
törölt tag
válasz
junior11 #49416 üzenetére
Nem tudom miért ragaszkodnak az emberek még mindig a ccleaner használatához... Vannak jobb alternatívái is. Szerintem mióta az avast megvette és folyton beriasztják a vírusirtók is, már rég el kellett volna felejtenie mindenkinek. Ahogy a kaspersky-t is jobb lenne már elfelejteni mindenkinek az ő "kétes ügyleteik" miatt is.
A visszatérő örökös nyavajgás senkinek nem hiányzik szerintem.
-
törölt tag
"Sok gond ezzel sem volt, de néhányszor nagyon belassult vagy leállt a védelem valami miatt." -> Erről egyáltalán nem biztos, hogy a Bitdefender tehet, hanem az oprendszer és az azt körülvevő egyéb programok. Mielőtt váltanál érdemes lenne alaposabban is megvizsgálni a jelenséget. Túl sok számítógépen használok Bitdefender-t már zavartalanul és lassan egy éve ahhoz, hogy ezt a jelenséget simán a Bitdefender "számlájára" írhassuk.
Érdemes kezdésnek például a windows Eseménynaplójában körülnézni.
Nálunk a Bitdefender előtt 1 évig éppen a Kaspersky volt - ráadásul legális licence-szel, és azzal viszont több gépen is jöttek elő gondok.
Itt a fórumon se túl sok panaszt olvastam a Bitdefender-ről.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #49271 üzenetére
Számítógépünk antivírus-védelmének erősítése ->
Ha mindenképp a Defender mellé szeretnéd, egynek ez is megteszi. Több olyan kártevővel is találkoztam, amit csak ez volt képes beazonosítani/törölni. De én a Defender helyett inkább a Bitdefender ingyenes tudását egészítettem ki vele.
-
törölt tag
válasz
Szellem. #48918 üzenetére
Én inkább arra szavaznék, hogy ha lehetséges, minden program telepítőjébe beépítenének egy választási lehetőséget, hogy az adott user kezdő vagy tapasztalt felhasználó-e. A program pedig ennek függvényében adná a későbbi beállítási felületeket. Erre nem jöttek még rá??
-
törölt tag
-
törölt tag
Én eddig is reklám eszközként fogtam fel, a már említett negatív tapasztalatok miatt.
Az egyik oka éppen, hogy a mcafee védelmét már ingyen se raknám fel egy számítógépre sem. Akármilyen jó is lehet a tudása - számomra az mindössze rizsa...
Ráadásul az egy dolog, hogy az adobe flash-el együtt - ha nem pipáljuk vissza - automatikusan telepítve lesz, de ne egy külön segédprogrammal kelljen már a számítógépről levakarni. Sokszor jártam már én is hasonlóan.
-
törölt tag
Én és a kolléga több számítógépen is tapasztaltunk miatta rendellenes működést... Ezért is tettem fel kíváncsian a kérdést.
Attól, hogy te még nem tapasztaltál semmit, még a háttérben bármi történhet.
Nálam az avast és a ccleaner már kb. örökre elbúcsúzott minden számítógépről.
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #48745 üzenetére
Az Adobe flash-be "épített" mcafee-termék is tetszik?
-
törölt tag
Üdv.!
Én ilyen esetekben legfőbb óvatosságból mindig Linux-ot használtam, teljes sikerrel.
A pendrive-ról ott lemented biztos helyre - pl.: valami másik külső helyre - a valódi fájlokat/mappákat. A Linux fájlkezelőjében minden szépen olvasható és lementhető lesz. Mentés után mehet a pendrive teljes újraparticionálása/formázása - ezek a vírust garantáltan leölik. Aztán, ha kész, mehet a gép/gépek merevlemezeinek a vírustalanítása, vagy a fórumon említettekkel, vagy Linux-on például ezzel: Vírusvédelem a ClamAV vírusirtó segítségével az Ubuntu Linux rendszeren
Azért írtam többes számot, mivel említetted, hogy másik gépbe is próbáltad a fertőzött pendrive-ot, és mivel a vírusok egyik kiemelkedő tulajdonsága az önálló szaporodás...Sok sikert!
-
törölt tag
válasz
Herpike #48592 üzenetére
Üdv.!
"Mi lehet a megoldás??
Mcafee security scan plus " -> Uninstall? "Cr*ck"-ekről nem is nagyon fogsz találni itt semmi infót.Tegyél fel igazi antivírust azok közül, amiket a topic-ban vagy itt javasoltak... Továbbá használj legális játékokat és ellenőrizd át még a gépet pl.: Malwarebytes segítségével is.
Sok sikert!
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
tpeter77 #48389 üzenetére
Ubuntu vs Linux Mint -> Melyiket válasszam?
Továbbá még ez is segítségedre lehet:
Az Ubuntu Linux futtatása régi - vagy gyenge teljesítményű - számítógépeken
-
-
törölt tag
válasz
blattida #48267 üzenetére
"Sehol sem írtam, hogy sok van neki most is" -> Nem írtad, de -> "Valóban az a helyes kifejezés, hogy sok volt, mivel lényegesen kevesebb a fals jelzése, mint évekkel ezelőtt." -> Ez még kicsit sem volt nyugtató számomra. Ami akár sokat is jelenthet még - bár ugye, kinek mi számít soknak. Szerintem hagyjuk a témát.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
blattida #48261 üzenetére
Az emsi-nek viszont mások és saját tapasztalataim szerint is túl sok volt a téves riasztása. Ezért is hagytam ott anno, a support sem igazán volt bizalomkeltő számomra.
Szóval lehet a Ransomfree-t szidni, de ő legalább arra jó, amire kitalálták, a ransomware-k közel 100%-a ellen. Ráadásul teljesen ingyen.
-
törölt tag
Arra ott a szintén ingyenes RansomFree. De értem mit mondasz, ha úgy nézzük pl.: a Bitdefender ingyenes verziója tényleg kevés - ezért egészítem ki én pl.: a fent említettel.
Jó lenne egy TÉNYLEG mindentudó védelem. Amit ráadásul ingyen is használhatunk...
-
törölt tag
Majdnem mind1 is, ha azt nézzük, hogy 3.2 másodpercenként egy új vírus jelenik meg naponta. A legújabbakhoz pedig továbbra sincs olyan szoftver, ami rögtön felismerné és hatástalanítaná is őket.
Ha pedig mégis létezik, ami rögtön megfogja, akkor gyanús is, hogy a vírust éppen az a vírusirtó cég készítette... Ezért is használok Windows mellett Linux-ot is.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
idegen lény #48125 üzenetére
Inkább legyen lebutított, mintsem gyenge adatbázisból dolgozzon és feleslegesen terhelje a számítógépet.
-
törölt tag
válasz
snakebait #48123 üzenetére
"szinte fel sem tűnt,hogy lassabb lenne a telefon,de mikor leszedtem akkor néztem,hogy mennyivel gyorsabb" -> Na ezzel szó szerint így voltam én is. A végére már a telefonálás funkció is annyira belassult, hogy hívni és fogadni is alig lehetett. Pedig 8-magos és 2gb-ramos a készülék. Semmi más nem került rá, amitől ennyire belassult volna. Szóval biztos, hogy az avast okozta.
-
törölt tag
Nálam eddig a toplista első helyén Bitdefender van, másodikon pedig az Avira. Ha a sebességet - legkisebb gépterhelést nézzük.
Az Emsisoft nálam mindenhol nagy gépterhelést okozott.
Tűzfalból pedig szerintem Windows 10-nél általában elég az alap beépített - főleg ha normális router is - értsd pl.: Mikrotik - van.
A korábbi rendszereknél meg érdemes a Comodo tűzfalát kipróbálni - eddig mindenhol nagyon jókat olvastam és tapasztaltam is róla.
-
törölt tag
válasz
marquuard #48017 üzenetére
A Defender-rel én őszig várnék. Akkorra ígértek benne nagyobb újításokat - részletek itt.
-
törölt tag
válasz
Timyyy #48026 üzenetére
A Windows 10 se harap - sőt még lehet jobban is fogod szeretni.
Segítség az ismerkedéshez:
A Windows 10 használata kezdők számára - a hivatalos használati utasítások
-
törölt tag
válasz
Timyyy #48011 üzenetére
Akkor érdemes lesz többfajta keresőt is lefuttatnod, mivel a nod nem biztos, hogy minden vírust észrevesz.
Pl.: Malwarebytes, GMER, Trojan Remover. Ezekkel kb. minden hiányosságot lefedhetsz.
-
törölt tag
válasz
Timyyy #48000 üzenetére
Itt jön képbe a kolléga segítsége.
-
törölt tag
válasz
pn4hvq #47991 üzenetére
Ezt jó tudni.
Akkor most neki a NOD Online akár gyorsmegoldást is jelenthet.
-
törölt tag
válasz
Timyyy #47987 üzenetére
Milyen rendszert szeretnél a laptopra? A rendszer újratelepítésénél a tiszta telepítéshez általában javasolt a particionálás is - így ha ezt megteszed, a vírus is elszelel.
Ha nincs cd/dvd-meghajtód, például USB-n egy másik pendrive-val is megoldhatod a rendszer telepítését. Ehhez viszont szükséges tudni, milyen rendszert szeretnél - annak megfelelően tudunk segítséget adni a telepítő-média létrehozásához.
-
törölt tag
válasz
Timyyy #47983 üzenetére
Sok sikert!
A legtöbb vírust tapasztalataim szerint a lemez újra-particionálásával ki lehet végezni.
De ehhez az kell, hogy a számítógép, amin ezt végzed ne legyen fertőzött. Nálad viszont - ahogy látom ez egy autorun-jellegű vírus - nem biztos, hogy megúszod ennyivel. :/
A gépen még például egy Malwarebytes teljes mélyvizsgálat is javasolt!
-
törölt tag
válasz
Timyyy #47981 üzenetére
Akkor simán particionáld újra - mondjuk a Windows beépített Lemezkezelő programjával:
Start menü gyorskereső -> Számítógép kezelés -> Lemezkezelés -> értelemszerűen - és óvatosan - válaszd ki a megfelelő meghajtót -> jobb egérgomb -> törlés aztán jobb egérgomb létrehozás és formázás.
-
törölt tag
válasz
Timyyy #47979 üzenetére
Üdv.!
Én találkoztam többször is. Megoldani mindegyik alkalommal egy Linux-rendszerű géppel tudtam. Ehhez elég, ha egy Windows-rendszerű gépen egy Linux-Live CD/DVD-ről beboot-olsz, és annak a fájlkezelőjéből kimented a pendrive-ról - mondjuk egy másik pendrive-ra, vagy a merevlemezre - az eredeti fájljaidat/mappáidat. Ezt követően pedig a pendrive megmentéséhez azt újraparticionálod/formázod.
Ha valamit nem értesz, kérdezz, ne kísérletezz - vagy bízd szakemberre!
Sok sikert!
-
törölt tag
válasz
Kumblee88 #47947 üzenetére
Nálam meglepően jól teljesített az Avira - ingyenességéhez képest viszonylag sok funkciót és beállítási lehetőséget kínált. Egyedül a magyar nyelv hiányzott belőle - lehet azóta már bővítették, nem tudom. Mobiltelefonon is - android - gond és telefonlassítás nélkül, jól működött.
De részemről ha fizetnék, mégsem az Avira-t választanám.
-
-
törölt tag
válasz
chopin42 #47894 üzenetére
Komolyra fordítva a szót ez is segíthet a döntéshozásban még:
https://www.av-test.org/en/antivirus/home-windows/
Az avast-nál és az avg-nél itt látható is az általam már korábban említett Performance-gyengeség is.
-
törölt tag
válasz
chopin42 #47892 üzenetére
Ha már tesztelgetésre jut időd, az Avira is megér egy próbát. Lehet számodra éppen az lesz a nyerő. Nálam PC-n és android-on is elég jók voltak vele a tapasztalatok. De én is pont azt érzem, amit előttem írtak - valahogy nem tudom én se hová sorolni - jó az Avira, de valahogy mégsem az igazi.
-
törölt tag
válasz
Cs1csó #47890 üzenetére
Természetesen friss rendszereken is produkálta. Ráadásul Windows 7 és 10 rendszereken is.
Nagyon sok esélyt adtam az avast-nak, és szomorú voltam, mikor váltani kellett, mivel voltak jó tulajdonságai is. Ráadásul az avast home mellett az avast for business is ugyanúgy produkálta az említett jelenségeket. A support tehetetlensége meg tovább fokozta a csalódásomat.
-
törölt tag
válasz
chopin42 #47880 üzenetére
Én sokáig használtam Avast-ot, de kb. 1-1,5 év múlva menekültem tőle kb. az összes gépen. Az egyik legidegesítőbb dolog - amire ráadásul az Avast hivatalos support-csoportja sem tudott semmiféle magyarázatot adni, megoldást meg pláne - az volt, hogy több különböző rendszerű és felépítésű számítógépen is elfelejtette a felhasználói beállításaimat. És mivel az alap beállításait nem találtam eléggé biztonságosnak, így elég ijesztő és bosszantó volt, hogy ugyanazt a gépet többször is kellett újra konfigurálgatni... Az meg hab volt a tortán, hogy a számítógépek - de még a 8 processzor-magos android készülékem - működési lassúságát is túlzottan elősegítette. Azt mindig is tudtam, hogy a vírusirtó programok használatának egyik velejárója, hogy a valós idejű védelem lassítja a gépet, de az avast - régebben meg az avg-nél tapasztaltam hasonlót - mindegyik kipróbált vírusirtó szoftvert felülmúlta.
Ráadásul több olyan fertőzött állománnyal is találkoztam, amiről biztosan tudta, hogy vírus, az avast valós idejű védelme mégsem kezdett vele semmit.
-
törölt tag
A spyware viszont egy a számos "vírus"-változat közül - mivel mindmáig nem létezik olyan vírusirtó program, amely az összes ilyen létező kártevőt felismeri, ezért érdemes bevetni olyan hatékony segédeszközöket, mint ahogy a Malwarebytes-ról is szó esett itt.
-
törölt tag
válasz
blattida #47837 üzenetére
"Az első hármat alapból el kell felejteni, mivel vacakok és nincs hasznuk" -> Ott a pont! Ezzel teljes mértékben egyet értek.
Tapasztalataim szerint viszont még jó szolgálatot tehet vírusgyanús-gépeken a Trojan Remover és a GMER trójai és rootkit kereső is. Tucatnyi gépet javítottam meg a segítségükkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Dell Latitude 3340 Core i3-4005U CPU hibás laptop
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest