Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
amargo
addikt
Nem régen kérdeztem, hogy 5-6 gépre milyen írtót érdemes rakni, most láttam egy ilyen promót: Bitdefender Total Security 2018 up to 5 devices, 1 year $25
(#52291) SP4C3:
Akár magad is tudsz csinálni ilyen ütemezést, de ha támogatja most a FW-ed a DNS-O-Matic-ot akkor az alá is belehet húzni.
-
AtHoS
nagyúr
AVG Internet Security-hez tud valaki aktív akciót vagy olcsóbb viszonteladót beszerzéshez?
(5 gépen lenne használatban. Jelenleg a korábbi "promós" verzióval meg vannak elégedve, ami lassan lejár és szeretnének maradni ezen védelmi program mellett)Hivatalos oldalon "unlimited devices" verziót lehet venni ~55 euro-ért [link]
-
mrszitya
senior tag
Comodo Cloud AV új kiadását ne nagyon telepítsétek fel egyelőre. Win7 x86 frissen telepített rendszeren, elhasal vele a rendszerbetöltődés. Explorer.exe nem, illetve nagyon lassan indul el és az egyéb rendszerkomponensek sem töltődnek be.
Azt hittem, egyik driver miatt volt a dolog. Így másodjára is újratettem a rendszert a driver nélkül, gondoltam nem játszogatok vele. Szintén zenész lett a CCAV telepítésekor.
-
amargo
addikt
válasz
daimonion
üzenetére
Én ismerem, kb 1,5 éve használom.

Pont ezért fura, hogy a többi ehhez képest keveset ad, de lehet csak én nem voltam alapos. Szóval csak kíváncsi vagyok a többi lehetőségre is.
Nálam semennyire nem befolyásolja a pinget. Továbbá pl a router-en fut az adblocker is, így is 10-es a ping. -
daimonion
senior tag
-
amargo
addikt
Volt itt az adguard dns, meg egyéb dns védők. Az openDNS-ről mi a vélemény?
-
tpeter77
addikt
-
Töröltem az androidos és rootolos hsz.-eket!
Nem ide való! A root meg pláne!Kérlek, ezek a megfelelő topikban beszéljétek meg.
Köszönöm.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
YASKATIR
üzenetére
Na igaz.
Viszont ha majd ezek a kriptobányás dolgok elkezdenek jobban terjedni nagyon komoly baj lehet.Pláne ha esetlegesen majd pár elsősorban kinai telefon gyártónál rákapnak erre.
Belerakják a rendszerbe az appot.
Ahogy az user elkezd felmenni a netre, már el is kezd bányászni.Mondjuk lehet már van ilyen.
Nyilván tűzfal lehet megoldás,de átlag felhasználó meg cseszheti.
Nyilván ignorálás is mehet, viszont átirányitás során bele lehet futni.
-
YASKATIR
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Az is eleg, ha ignoralod az ilyen oldalakat es reklamokat. Ugyan az a szint, mint a nyerj ingye ajfon 12-ot. Bar szerintem ezek be fognak vagy mar be is kerultek valamelyik adaway altal hasznalt szurobe
-
aprokaroka87
nagyúr
Aki Androidos figyeljen mert lehet ilyen
Én annyit tettem hogy a listázott domain neveket hozzá adtam hosts fájlhoz.
Az elegendő lehet?
-
Fandango
veterán
Nálam a Google DNS van beállítva.

-
riki
senior tag
válasz
blattida
üzenetére
Mester.Szerinted ,melyiket biztonságos DNS -t érdemes beállítani a routerben,most a comodot használom[link],de a Nortonét is dicsérik[link].Ha van általad jobbnak tartott,azt megköszönném. Némi feltétel,hogy ne legyen olyan parás mint az adquardé [link] és ne növelje drasztikusan a pinget.Köszi szépen.

-
blattida
nagyúr
Ott van a súgós leírásban a válasz: Interakció közben ellenőriz. A Comodo av-k sosem ellenőriznek letöltés közben, az eicar tesz vírussal meg nem foglalkoznak "különösebben", mivel az valójában ártalmatlan, viszont, ahogy írtad is, kézi vagy időzített kereséskor jeleznek rá.
A ccav valósidejű vizsgálata meg olyan, mint a cav állapottartó vizsgálata, azaz nem minden hozzáféréskor ellenőriz.
Tudom, hogy félreérthető a saját leírásuk. -
válasz
John Doe1975
üzenetére
Semmi. Sima Windows tűzfal bőven elégséges!
-
Xelo
addikt
üdv! használ valaki közületek comodo cloud antivirust? én az előbb raktam fel próbaképp és az lenne a kérdésem hogy jól látom-e hogy fájl mozgatásnál illetve letöltésnél nem scanneli a fájlokat?
eicarral teszteltem: ha letöltöm akkor nem jelez, ha a letöltött fájlt átmozgatom másik mappába nem jelez, ha másolom és máshova beillesztem nem jelez, de ha futtatnám akkor igen illetve ha manuálisan indítok víruskeresést a mappában akkor is. nekem tulajdonképpen nem jelentene problémát hogy így viselkedik, de a comodo oldalán a következőt írják:"Background Note: The real-time scanner (aka 'On-Access Scan') is always ON and checks files in real time when they are created, opened or copied (as soon as you interact with a file, Comodo Cloud Antivirus checks it). This instant detection of viruses assures you, the user, that your system is perpetually monitored for malware and enjoys the highest level of protection."
ez alapján meg detektálnia kéne mozgatás, másolás és letöltés esetén is.
letudná esetleg valamelyikőtök tesztelni hogy az ő gépén hogy viselkedik a comodo cloud antivirus? nem tudom hogy az én telepítésemmel van-e a gond vagy az oldalukon található információ az ami már nem aktuális. előre is köszi!
szerk: windows 10 pro x64 az oprendszer, 64bites chrome böngészővel, comodo pedig úgy van beállítva hogy kérdezzen bármit talál -
SP4C3
veterán
válasz
John Doe1975
üzenetére
Tűzfal, százalék? Egy jó tűzfal mindent felfog és megkérdezi, hogy mit akarsz vele kezdeni.
Comodo IS-t használok, hál' Istennek, minden megfog kifelé is.
Szerk.: A gyári beállítások természetesen kuka. Van mit állítgatni, mire 100%-os lesz.

-
John Doe1975
újonc
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem,hogy mi a véleményetek manapség a Bitdefender Internet Security Tűzfaláról?
A Matousec tűzfaltesztek már jó 2-3 évesek és nem tudom,hogy mi mostanság a helyzet a tűzfalakkal.
(a Virusbulletinen is csak pár évesek azt hiszem az adatok,a viruslista szerint).
A legutolsó teszt szerint a régebbi 93 százalékról lement pár 10 százalákra. Na most akkor mi a helyzet?
Tudtok véleményt mondani? -
ƵøŁĭ
veterán
-
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én ezt elhiszem és örülök is neki, de ez ugyan olyan, mint a víruskeresők esete.
Van akinél x,y termék bug, meg problémamentes, van akinél meg gondokat okoz.
Az AdBlock is véd igen. Meg az az új csoda az Adaware AdBlock is.
-
Konkrétan több esetben belefutok abba, hogy lassabban töltődik be x,y oldal.
Facebook esetében rendre beáll az oldal.
Az UO esetében minden gyári értéken van használva. Nem adtam hozzá semmit sem. A kivételek között csak a PH lapcsalád van. Ennyi változás történt.
Fentebb Pano is írta ezt a problémát.AdBlock esetében sem volt ilyen jellegű problémám. Azt is gyári beállításokon használtam. Csak a kivételek lettek megadva.
Mivel szó volt már arról, hogy minél több szűrőlistát ad hozzá az ember, annál lassabban töltődhet be x,y oldal. Ezt az AdBlock is jelzi. Ezért nem adtam hozzájuk semmit.Az általad leírtak alapján, valamelyik listával lehet gond az UO-ban.
-
dqdb
nagyúr
válasz
Szellem.
üzenetére
Oldalbetöltési problémát két dolog okoz:
1. hibás szűrőlista, ahol a létrehozó keze kissé megcsúszott, azonban ebbe problémába másik reklámszűrőnél is belefuthatsz, mert közös listákat vagy egymásét szokták használni
2. az oldal rendelkezi anti-adblock megoldással, erről azonban szólni szokott az oldal, hogy kapcsold ki -
-
Sziasztok!
Telefonra melyik lenne legjobb ingyenes vírusirtó?Gépen elvagyok a Windows Defender-el és a Malwarebytes-es.De telefonra sem ártana,van beépített,de gondolom az nem annyira megbízható ,mint egy nevesebb.
Csak néha futtatnám le ellenőrzés miatt.
Köszi! -
riki
senior tag
Sziasztok. Én böngésző kiegészítőnek ,az Adawere Ad Blockot használom. Szerintem kevésbé terheli a rendszert mint a ublock. Szinte az összes lista felvehető bele,de alapbeállításon is hatékony Egy komoly biztonsági cég készíti [link]ami növeli a biztonság érzetet. Aki parás annak meg csakis,Avira browser safety.[link]

-
törölt tag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Manapság a böngésző biztonsági szűrője és a reklámszűrő az első védelmi vonal. Csak IS mellett még simán tekerné a procid egy bányász oldal, és a zavaró felugró ablakok.
-
Semplar
őstag
válasz
Jack Oneill
üzenetére
-
Jack Oneill
veterán
Eddig nagyon pozitív véleménnyel vagyok erről az ublock originről. Szokatlan így 15 év után, hogy nem jelennek meg reklámok, a youtube-on sincs reklám, nincsenek felugró ablakok, stb.
Viszont lenne egy kérdésem. Önmagában egy internet sec. nem elég? Leszámítva persze a reklámokat, azok ellen nyilván nem elég
De itt most másra gondolok pl a reklámokban, vagy felugrókban megbúvó egyéb fenyegetésekre. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Semplar
üzenetére
Itt a fejleszőt - egy horvát srác - oldala:[link] ha legörgeted ott lesz ahol erről ír.
Be aware that the filterlist is not as effective as a browser extension but it will hide most of cookie warnings.
Nekem sem volt, ilyen problémám mindkét megoldás működik, alapvetően elég lehet a filter list megoldás de ha többször is belefut az ember olyanba amit nem old meg akkor ki lehet próbálni az extension-ben is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
YASKATIR
üzenetére
Az uBlock hátterében egyetlen statikus FilterContainer típusú objektum kezeli a hálózatról letöltött listákat. Ehhez a listákon található szabályokat a beállított filterek adatainak betöltésekor adja hozzá a fromCompiledContent metódussal a kód, ami hozzáadás során a duplikált elemek kezelése megoldott.
A fenti kódból kiderül az is, hogy a listák aszinkron letöltése miatt szerepel az oldalukon ez a szöveg:
"uBlock Origin discards duplicate filters, so the number of filters used within a filter list depends on how many duplicate filters were detected within that filter list. The order in which the filter lists are loaded into memory is undefined." -
Cs1csó
titán
válasz
Fandango
üzenetére
+1 gondolom ha van 10 külön ember által készített lista akkor listánként nincs ismétlődés hiszen egy ember állította össze, de tegyük fel van 10db szűrő ami mindben benne van akkor az elsőnél használja de a többi 9-nél ez a 10 szűrő nem lesz használatban, inaktív lesz.
-
-
YASKATIR
senior tag
válasz
Fandango
üzenetére
Hogyne lenne ismetlodes egy listaban. Pont errol szol a X hasznalatban a Y szuro kozul dolog, amit az ublock listan belul ellenoriz is. Pl a hostsman-ben erre direkt volt funkcio, hogy megkeresse az egyezeseket. Legjobb tudomasom szerint egyik listat sem egyetlen ember csinalja, hanem parhuzamosan sokan, igy ez elofordul
-
YASKATIR
senior tag
-
marquuard
veterán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
ESET Uninstaller azokra az esetekre, ha hibába ütközöl.
-
Cs1csó
titán
válasz
volandy
üzenetére
Eljárt felette az idő ha kiegészítő védelmet szeretnél akkor olvasd el a topik összefoglalóját de a teljesség nélkül: Adwcleaner, MBAM, Emsisoft EK, Hitman Pro, Zemana AM
(#52216) Semplar
Ezeket így tudom - az adguardnak majd utánanézek - de az ublockon kívül egyik sem sorolta fel rendesen az elemeket. -
volandy
senior tag
SpyHunter-ről mi a véleményetek?
-
GEPESZ66
veterán
Az Eset IS-t hogyan lehet legjobban eltávolítani, hogy mehessen fel utána másik szoftver?
A saját eltávolítójával, csökkentett módban legutóbb, mikor csináltam, volt gond, valami hibát írt ki.
Illetve valami hálózati beállítások elmentéséről is olvastam előtte, de ez már így bonyolult. -
Pano
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Úgy értettem -igaz nem részleteztem-, hogy az egy biztonsági rés lehet, ha külső apk-t telepítesz.
-
-
Ra's al Ghul
senior tag
Hali!
FF alá Ublock Origin + NoScript mellé érdemes bármi mást telepíteni?
-
YASKATIR
senior tag
válasz
Szellem.
üzenetére
Ha minden igaz, akkor az a lista felesleges, mert alapbol is szuri a youtube reklamokat. Legalabbis en amiota ublock-ot hasznalok, azota nem lattam egyetlen youtube reklamot sem az elmult 2-3 evben
Nem tudom, hogy ublock-al hogyan van, de eddig ugy volt, hogy minel kevesebb listat alkalmazol (de annal hatekonyabbakat), annal gyorsabban fognak betoltodni az oldalak, mert nem kell vegigneznie az blokkolonak 50 listat mielott betoltene az oldalt
-
aprokaroka87
nagyúr
Ne keverjük a dolgokat, az hogy valaki telepít egy apk-t még nem jelenti azt hogy az kártékony lenne.
Pl az apkmirroron fent van egy csomó megbizható apk.
Illetve vannak app backup and restore progik amik a telepitett appokból csinálnak apk-t.Ha esetlegesen valami kártékony appot sikerült beszedned Play áruházon keresztűl annak nyilván az apk-ja is tartalmazza a kártékony kódot.
De akkor már oly mindegy.
-
Semplar
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
nCore -ra legjobb az AdGuard Angol szűrője.

Amúgy:
ncore.cc##.banner
ncore.cc#@#.text-ad-links -
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Az FF-re most tesztelme az Adblock Plus-t és az Adblock for Firefox (ez a chrome-os adblock fiefoxra) az egyik legnehezebb oldallal egyik sem bírt el: az nCore-ral. Az Ublock Origin sem teljesen vagy mindig de ott a kijelölő eszközzel meg tudom oldani manuálisan a reklám blokkolást. Van ilyen manuális opció a másik kettőben is de sokkal rosszabb.
Anno a Chrome-on is azért kerestem alternatívát - váltottam alap böngészőm már az FF - mert az nCore-ral nem bírt el egyik blokkoló sem. JÓ kis teszt pálya

ELNÉZÉST KÉREK A TOPIK GAZDÁITÓL, hogy itt is foglalkozunk ezzel a problémakörrel, de úgy érzem a böngészők védelme (az ublock sem csak reklámoktól véd az egyik legjobb a minerek ellen is) egyre fontosabb terület.
-
Jack Oneill
veterán
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nekem csak azert uj ez a terulet, mert soha eletemben nem hasznaltam ezeket es hasonlo bovitmenyeket. De valtozott a vilag es rekkamokon, scriptek altal egyre tobb banyaszatrol ovasni. Eddig az ESET megfogott mindent, de gondoltam, kiegeszitesnek kiorobalom az egyik ilyen altalatok ajanlott bovitmenyt. Chrome bongeszo
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Bocs hogy új hozzászólást kezdek de már lejárt a szerkesztési idő. Egy fontos dolgot nem említettél, melyik böngészőben használnád?
Most néztem meg Firefoxban jelenleg nagy tábora 2 alternatívának van: Adblock plus, Ublock origin
Chrome-ra: Adblock, Adblock Plus, Ublock Origin -
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Szerintem tényleg JÓ reklámblokkolókból nincs sok, és mivel a bővítményeket elég könnyű törölni/telepíteni ezért ajánlom, hogy próbáld ki őket a saját böngésződben, hogy kiderüljön számodra melyik a legjobb.
-
Pano
veterán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Én Ublockot használtam sokáig, de kénytelen voltam lecserélni, mert egyre gyakrabban okozott problémát oldalak működésében. Átváltottam AdBlockra, eddig azzal nem akadt problémám.
-
Jack Oneill
veterán
Adblock vs. Ublock origin? Kinek mi a velemenye?
-
SP4C3
veterán
válasz
evizoli
üzenetére
Ja, elég jó böngésző lett, de:
-Keresőmotorokat nem lehet testreszabni. - Fizettek értük, hogy oda legyenek égetve.
-Hardware Acceleration (hardveres gyorsítás (fújj) szép újmagyarul) nem minden gépen akar működni
-h264ify nincs rá, úgy kell fabrikálni, és néha még úgy sem megy a HW acc..
-Az alapbeállítások úgyanúgy kaksik, mint a többi böngészőnél.
-Szereti zabálni a RAM-ot, jobban, mint a Chrome.
-És most dobálóznak egy olyan beépített adblocker-rel, ami Chrome-hoz is van: uBlock OriginLegalább van portable módja, de a frissítésekért akkor is rinyál, hiába mondod neki, hogy kuss legyen, ő akkor is okosabb, mint te.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill
üzenetére
Ezen én is gondolkodtam de ahogy a gugli topikban is írtam: aki reklámblokkolót használ az azért használja mert az ÖSSZES reklámot blokkolni akarja, a gugli pedig NEM ígéri az ÖSSZES reklám blokkolását innentől kuka - hangsúlyozom - azok számára akik már alapban reklámblokkolót használnak. Tehát ha összeakad és nem javítják ezt a gugli vagy a reklámblokkoló oldaláról és a funkció nem kikapcsolható akkor érdemes kukázni a guglit.
-
Jack Oneill
veterán
Tenyleg, mi lesz most az ublock es egyeb blokkolokkal, ha a chrome sajat reklamblokkolot fog tartalmazni. Nem fognak osszeakadni?
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
A topik Antivirus Programokról szól, tehát az ezekkel kapcsolatos hírekről, teszteredményekről, hibákról, fejlesztésekről, észrevételekről stb. Nem sebezhetőségekről, nem az adott operációs rendszer biztonsági problémáiról vagy a hozzátartozó alkalmazásbolt problémáiról.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Milyen notebookot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- Samsung Galaxy A53 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku : 100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

eicarral teszteltem: ha letöltöm akkor nem jelez, ha a letöltött fájlt átmozgatom másik mappába nem jelez, ha másolom és máshova beillesztem nem jelez, de ha futtatnám akkor igen illetve ha manuálisan indítok víruskeresést a mappában akkor is. nekem tulajdonképpen nem jelentene problémát hogy így viselkedik, de a