- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- iPhone topik
- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- One mobilszolgáltatások
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dévacsen
senior tag
Hát bizony mikor még teszteltem kártevőket,élesben,nem virtuális rendszeren,sokféle antivírus és 2 féle tűzfal kombót..De most a lényeg a tűzfal,win7,8.1,10 alatt win tűzfal és defender kombó alatt ,pl:amit a defender felismert azt megfogta,amit nem az úgy ment ki a win tűzfalán mint a huzat,nem kérdezett a win tűzfala semmit,jól szórakoztam hogy zúzza porrá a rendszert az aktuális kártevő,úgy dobálta az ablakokat ahogy töltötte le magának az újabb és újabb hozzávalókat,több ezer kártevőről van szó,ehhez csak elég annyi hogy a defender,vagy épp az aktuális vírusirtó ne ismerje fel,és nem blokkolja egyéb része sem,és a tűzfalon már meg is kezdi a kapcsolat felvételt a vezérlő szerverével,de te ezt tudod
a másik pl:comodo esetében amit 8 évig nyúztam,csodálatos program,ez nem fordulhatott elő,a kártevő kapcsolódási kísérleténél a comodó tűzfal része jelzett,én tiltottam,és ennyi,természetesen ha előtte nem ismerte fel sem az antivírus,hips,és sandboxba sem került, de a több modul közül hol ez hol az mindig ugrott általában.Szerintem amit leírtam azon nincs mit magyarázni,ez tapasztalt valóság,ha a vírusirtó nem blokkolja,ismeri fel a kártevőt,a windows falától ki fog menni.
-
UserX
addikt
Egy ilyen konfig mellett az EMSI mellé bekapcsoltam az MBAM-ot. Észre sem lehet venni...!!!
Amíg gyengébb gépem volt, érezhető lassulást tapasztaltam pl.: a weboldalak betöltésekor :
G3250
2x4GB DDR3Lehet, hogy felesleges, de 'elfér'!
Bocs ez nem SP4C3-nak ment, új HSZ-nek szántam.
-
Kékes525
félisten
Ez most komoly?
Azt hiszed, hogy kommunizmus van? Más emberek azért dolgoznak, hogy Téged kiszolgáljanak? Fontosabb nekik a te szórakozásod, mint a saját családjuk? Hol élsz te? Te ingyen dolgozol??? Milyen karitatív munkát végzel, hogy így osztod az észt?
Ha nem tetszik a reklám akkor tegyél ellene, van rá legális lehetőséged. Ha nem találtad még ki hogy mi, akkor segíthetek.
-
törölt tag
2017-ben azért már had ne kelljen komplett gépet áldozni egy tûzfalra.
Teljes mértékben osztom a véleményed. Ugyanakkor azt vegyük figyelembe milyen opciók állnak jelenleg rendelkezésre a Piacon. Sajna amiket eddig én láttam, nagyon szépek, színesek . Csak éppen azokat a funkciókat nem tudja sok esetben, amiért router a router, és tűzfal a tűzfal. Vagy át mész guruba feltúrod a google és vagy vagy. Én többek között hiányolom az ez irányú szakembereket a piacon. mármint Lakossági szinten. Gyakorlatilag akinek igénye lenne rá, az is nehezen találja meg a megfelelő szakembert. A házhoz jön a .... hát mit is mondjak. Inkább mondanám sok esetben power usernek. Mint .... Félre értés ne essék, nem lebecsülöm őket, csak akikkel eddig találkoztam szakember címen. egyenlőre 90% -ban lesújtó volt a tapasztalat. 10% volt akire azt mondom korrekt hozzáállás, de szakmai tapasztalatok ott is elkeserítőek. Sok esetben.
-
SityiSXT
őstag
brd válaszát kiegészítve:
"helyesen adatbányászbiztossá tették" - Ebbe szerintem ne menjünk bele, mert másik téma, meg már lerágott csont. Bolondbiztos? Az, mert keveset kérdez, az OS saját folyamatai már ki vannak engedve, nagy kárt alapesetben nem tud a rendszerben a user okozni.
"Nem szűr, minden mehet alapból..." - Figyeli a kifelé menő forgalmat is, csak alapesetbe az van beállítva, hogy a meglévő szabályoknak nem megfelelő programok is kimehetnek. Szűr? Igen - ha beállítod. Ergo amit írtam, helytálló. Hogy neked pár szabály nem tetszik? Szerkesztheted kedved szerint, ahogy teszed is.
"Pontosabban ezek csak azért léteznek, mert pótolják a hiányosságait." - Így van. És ez miért is baj? Maga a tűzfal ezek mögött továbbra is a Windows tűzfal...
Defender és Security Center: Ha ezeket te lekapcsolod, lelked rajta. Egységsugarú átlagusernek, aki nem ért hozzá, azért jó, ha ott van, mert egyrészt van valami védelem alapból a gépen, amit nagyjából ő is tud kezelni; és van valami, ami szól neki, ha baj van. A Defender egyébként milyen reklámokat tölt le?
-
törölt tag
Van megoldás, csak nagyon nem felhasználó barát. A mikortik eszközökről hallottam ilyen legendákat. Ugyanakkor a Chip magazin ajánlt egy hasonló tűzfal rendszert. Illetve PC router az helyesebb megfogalmazás.
Valami IPFIRE vagy mi. Ott lehetőséged van ország szinten is tiltani. Csak hát plusz agy PC amibe 2db hálókártya kell. Komplett eszközben a PFsense amit lehet nyugati országokban vásárolni., Magyarországon nem lehet kapni, illetve azt is csak PC szinten tudod telepíteni, beüzemelni. Egyébként én is várom már azt az eszközt, ami normálisan meg tudja szűrni a be és kimenő forgalmat. És az UDP-vel is tud mit kezdeni. -
brd
nagyúr
Ha egy olyan, ilyen széles körben használt OS-t kiadnának, amiben a tűzfal úgy működik alapból, hogy kifelé mindent engedélyezni kell egyenként, valószínűleg hatalmas felháborodás lenne. A legtöbb felhasználó nem is tudja, hogy működik kifelé tűzfal a gépén, és az semmit nem segítene a biztonságán, ha minden szarra rákérdezne nála az OS, mert úgysem értené a kérdést (teszem azt, ha egy kártevő pl. az IE motorját használná a kommunikációra, akkor az emiatt jelentkező kérdésen sokan elhasalnának, mert simán az IE-re vonatkozó kérdésnek néznék).
A szűrés nem azt jelenti, hogy mindig kérdez (az már egy viselkedési forma), hanem azt, hogy átmennek a csomagok egy elemző engine-en, amelyen szabályokat lehet beállítani. A fentiek miatt kifelé alapból úgy van beállítva, hogy minden mehet (kivéve, ami direkt tiltva van), de ezt bármikor átállíthatod. De legyél erős, ez a legtöbb OS-en így van beállítva. Kérdezni nem tud a kifelé irányról, az igen, szerintem is elég nagy hiba, bár külső programmal úgy tudom, rávehető. -
SityiSXT
őstag
Jó a Windows tűzfala, csak nagyon bolondbiztossá tették. Kifelé is szűr magától, csak el kéne indítani a Fokozott biztonságú Windows tűzfal beállításait. Ja, hogy ez már felhasználóbarátságtalan? Van TinyWall meg Windows Firewall Control is, ahol ez másképp tálalva, kényelmesebben lehet szabályozgatni. Win10 alatt a Windows tűzfalat hiába kapcsolod ki, a hozzá tartozó szolgáltatás futni fog, mert sok más is támaszkodik rá (ergo erőforrást nem ezzel fogsz spórolni).
-
törölt tag
Elméletileg egy normális proxy meg tudja, de lakossági szinten ki proxy guru?
Semmiféle kincs nincs pongo-pongo szigetén.
Cserébe tudsz snifferelni, meg ha ben van lőve opendns, és regisztráltad magad ott is kilóg sok esetben a sorból.
De össeségében ez az egész izéé egy nagy rakás szar, trágya. -
embe
nagyúr
És hogy tovább borzoljam a türelmed, és az idegeid:
A ZoneAlarm Free Antivirus 2017 tudja ezeket a funkciókat?
Illetve hogyan teljesít mostanában? -
A legutóbbi Wannacry fertőzés is az ilyen szemlélet miatt tudott ilyen gyorsan elterjedni és ennyi gépet megfertőzni.
Az operációs rendszer frissíteni kell. Ez már nem Windows Xp korszak. A next-next-finish féle vírusfertőzések mellett már sok olyan vírus üti fel a fejét, ahol ez már nem feltétel.
Az pedig, hogy tartasz rezidens antivírus terméket nagyon dicsértess, de sajnos nem elégséges. Az oka az, hogy egyik sem ad 100%-os védelmet. -
blattida
nagyúr
Évek óta nem szerepelnek náluk (sem).
Ahogy daimonion is írja, a comodo ereje nem az adatbázis alapú felismerésben rejlik ( abban csak átlagos), hanem a proaktivitásban, azaz a megelőzésben. Ha fertőzött gépre telepítik, akkor érdemes a saját cce megoldásukat használni, mely a cis-től független, de a cis felületén keresztül is elérhető és használható.
Az adatbázis alapú védelem önmagában már évek óta kevés, nem véletlenül van minden av cégnél más védelmi rétege is. -
daimonion
senior tag
A Comodo termékek nem az adatbázis alapú védelmet választották, hanem egy komlexebb sandbox heurisztika felhő analizíson alapuló másfajta védelmet.Így ahol adatbázis alapján tesztelnek ott nem szerepelnek jól, vagy nem is szerepelnek .Egyébként meg a Comodo pont az a termék amely tapasztalt hozzáértő felhasználó kezében egy atombiztos védelem lehet.
-
Kékes525
félisten
Az ESET-nél is lehet menteni az egyéni szabályokat. Azzal vitatkoznék, hogy ez egyértelműen jó e. A power usernek igen, ha pontosan tudja hogy mit csinál és van is türelme hozzá. Azonban vaktában tiltani vagy engedélyezni az katasztrofális. Persze ezek a szélsőséges esetek. Ja látom, hogy power usert írtál, akkor egyetértek.
-
blattida
nagyúr
A comodo tűzfala, mint nyers tűzfal, semmivel nem jobb, mint a win 10 fala, az más kérdés, hogy a normális felület miatt sokkal jobban használható és van rakat plusz funkció benne. Comodot a hips-e, sandboxa és más biztonságot fokozó funkciója és része miatt érdemes használni.
-
ph2012
senior tag
Erre a Chrome titkosításra gondolsz?
Ez mit csinál? Chrome-ot használok, de nem Gmail fiókot, hanem Hotmail-os fiókot. Annak az OneDrive fájl tárhelyére töltöm fel a dokumentumaimat. Jó lenne ha egyes dokumentumokhoz való hozzáférést jelszóval védhetnék, de az OneDrivba ilyet beállítási lehetőséget nem látok.
-
csákány.
aktív tag
Lehet, hogy tudsz, de szerintem az nem vonatkozik a tűzfalmodulra(amúgy anno betettem a globális kivételek közé az utorrentet, de az sem segített). Természetesen be van kapcsolva. És mi sem bizonyítja jobban, hogy az Avast a hunyó, hogy más védelmi progival sosem volt ilyen gondom, pedig mindig az adott védelmi progi saját tűzfalát használom, sosem a windows beépítettjét. Ja, és az Avast IS-t kb januártól kezdtem el hsználni, és az elején nem is volt gond, aztán jött egy frissítés, és azután kezdtek véletlenszerűen bepirosodni a torrentek.
-
Juditta_56
aktív tag
Témazáróként:
Végigcsináltam mindent, amit ezen az oldalon ajánlottak Volt egy csomó találat, még az utolsó (HitmanPro) ellenőrzésnél is.
Azóta visszatettem a Chrome-ot is, miután az Edge-en nem tapasztaltam semmi rendkívülit.
Leszedtem az összes bővítményt az Avast és a SafeInCloud kivételével, az AdBlock+-t lecseréltem az uBlock Originre.
Megnéztem: a "use automatic configuration script" checkbox be van pipálva.Most úgy néz ki, minden rendben van!
Meg szeretném köszönni Mindenkinek, aki segített!
-
daimonion
senior tag
Sztem nem kötelező használni ezt az OS-t amiben benne van a WD .Én az MS helyében zárttá tenném a rendszert és csak az fejleszthetne rá akinek megengedi az MS és akinek a progijait szigorúan ellenőriznek kompatibilitás stabilitás meg egyéb más szempontból. Igen sok zűr megszűnne. De mivel az MS egy mainstream rendszer mindenki ezt szarozza és természetesen azt elvárja az MS töl, hogy a saját maga által fejlesztett rendszerhez teljes hozzáférést biztosítson, mert különben akadályozza a különböző jogaikat.Ez azért nonszensz.Te egyébként mit szolnál ha fejlesztenél egy programot és külső gyártók hibás progijai miatt a TE progid rosszul müködne vagy kevésbé lenne biztonságos.
Egy jó példa erre az adobe flash.Az MS most már maga javaítja a sérülékenységeket és a patch keddeken mindig be is teszi ezeket mert az adobe nagy ívben tett a javításokra és ezáltal maga az OS lett sebezhetöbb. -
daimonion
senior tag
Én magam nem értem az egészet, megmondom öszintén.Laikus fejjel úgy gondolom / privát magánvélemény/ ,hogy egy titkosított kapcsolatot nagy valószínűséggel nehezebb lehet "lehallgatni". Ha ebbe a kapcsolatba valaki "belepiszkál" az nem biztos, hogy jó, legyen az AV vagy bármi más.
Másik oldalról Nekem szimpatikusabb egy olyan AV megoldás ami akkor próbálja elhárítani a fenyegetést amikor az aktivizálódni akarna a gépen. PL a Comodo is ebbe az irányba indult el anno. Mert mi történik egy zipbe csomagolt zsarolóvírussal ha letöltöd ? Semmi .De ha kicsomagolod és pl futtatni akarod akkor bizony jön a gebasz.
Tehát Én nem tudom megítélni, hogy a titkosított vagy titkosítatlan megoldás a jobb a weben. Viszont ha ne adj isten valami a gépemre kerül azt az AV fogja meg.
A másik dolog ami Nálam számít az a netbank. Nekem olyan megoldás a szimpatikus ami kiszüri a kártékony csaló oldalakat. Na most azokat meg különböző módon lehet megtenni. Most az laikus fejjel megint nem tudom, hogy a csaló oldalak szűréséhez kell-e titkosítani a webet vagy nem.
Úgyhogy nem tudok okosságot mondani e tanulmánnyal kapcsolatban sajna. -
Cs1csó
titán
Pont ez a dilemma, ha minden kapcsolat előbb-utóbb HTTPS-lesz akkor MINDEN az lesz minden xar is. Ezért valahogy kezdeni kell ezzel valamit. Erről a tanusítványvásárlás stb. dologról - tehát hogy lehet ilyen HTTPS kezdetű weblaphoz jutni nem tudok kb. semmit. Az AVAST-nál ki/be kapcsolva teszteltem de nem lassulást nem éreztem. pedig egy közel 10 éves win7-es core2duo-s notin és egy win10-es i5-ös gépen is tesztelmem.
De a cikk vége pont az hogy megindult a tanusítványkiállítók meg akik ezt a protokollt írják és a vírkergetők között valami kommunikáció.A végpontok közötti titkosításnak van létjogosultsága - free wifi és mondjuk egy bank oldal használata esetén de számos bizalmas - email, fészbukk stb.
De az eszközeinket is kell védeni ha vizsgálatlanul ömlik rá a xar HTTPS-en keresztül. -
netpeti98
addikt
Itt az első hozzászólás alján: [link]
Erre kell figyelni az offline telepítő esetében:
Interim Offline Installer:We are still working on proper offline installer, in the mean time based on high demand, we are providing CIS Premium installer, it doesn't come with Secure Shopping by default but you can always install Secure Shopping from main interface via clicking on Secure Shopping task !
-
ALFA
senior tag
Továbbítottam, azt írták, webes csatlakozással van valami hiba, de furcsa, hogy mindig este. Weboldalakat megnyitnak, és egyszercsak nem tudnak másik weboldalra átlépni, a böngészőben csak pörög a bal felső sarokban a jelzés és alul az üzenet, hogy csatlakozás a weboldalhoz, de úgy marad. Hiába bontják az internet csatlakozást, és indítják újra, vagy akár a pc-t is újraindítva ugyan az a válasz, az internetcsatlakozás létrejön, csak éppen egyetlen weboldal se jeleníthető meg, időtúllépés miatti hibáig tart.
Hajnaltól pedig minden hirtelen rendbejön.
Azt mondták nekik, lehet, hogy a szomszédjaik valahogy teljesen leterhelik a sávszélességet és ezért nem marad neki semmi.Arra keresnek valami tesztelési megoldást, hogy attól kezdve, hogy megkapják a képernyőn az üzenetet, hogy az internetcsatlakozás megtörtént, egészen addig, amíg a böngészőben megjelenik végre a weboldal, mi történik. Ilyenkor még a sebességtesztes weboldal se jelenik meg, így a sávszélességet nem tudják mérni.
-
-
tpeter77
addikt
Lótúrót!
Az Avast után ez volt a 2. legkevésbé terhelő program. Nyugodtan kapcsold be mindkét motort, nem nagyon terhel a gépet.
Ezek után talán a Sophos Home jön a listában, bár a memóriafoglalást külön nem mértem, de felesleges lett volna,
mert hiába fogyaszt vmi viszonylag keveset memóriában, ha a géphasználaton érezni.
A géphasználatot figyeltem, melyik progi mennyire terheli a gépet és ezek alapján az Avast, Q360TS, Nod32, Sophos fogják vissza legkevésbé a gépet.salaud
az általam tesztelt gépeken a Tencent jobban terhelt, mint az előbb említettek, a középkategóriában végzett terhelést illetően mint a Bitdefender, Emsisoft, Eset SS9, és hasonlók.
A ransomware tesztemen a Tencent jópár vírust hagyott futtatni, amiket a Q360TS megfogott. A minta ugyanaz volt és 1 nap különbséggel végeztem el a tesztet rajtuk.Nagyjából az fog lejönni, hogy amit én tapasztalok, azt más máshogyan, és hiába öltem 2 hónapot erre a "hobbira" értelmetlen a végeredmény, mert lépten-nyomon rácáfolnak néhányan az eredményeimre....
-
tpeter77
addikt
Eleinte igen, aztán nem, mert túlságosan nyomult, hogy még miket kell csinálni hogy gyorsabb legyen a gép.
Telepítsek ezt-azt, javítsak ki hibákat, regeditből törölt sokmindent, még olyanokat is amiket nem kellett volna.
Aztán többé nem használtam eme funkcióját.
de már lecseréltem másra. anyának épp most raktam fel anyukám gépére az Avastot, tesztelés közben jobban megtetszett, mint a Q360TS
Saját gépemen meg ESET van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óvodások homokozója
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Trollok komolyan
- Vírusirtó topic
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VR topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fogyjunk le!
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES Részletfizetés Alienware DELL monitor
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest