- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
UserX
addikt
válasz
NvidiaRTX #78665 üzenetére
Ahogy a magyar közmondás tartja:
'Ahány teszt, annyi szokás!'
Nem tudom, hogy a BD-nek van-e tesztverziója, de mielőtt megvennél bármit is, érdemes kipróbálni! Azt is érdemes átgondolni, hogy melyik verziót használod, ami ténylegesen kielégíti az igényeid! Nekem is vannak pl. olyan progik, amik csak azért nem, mert 'nem szimpatikusak', 'testhezállók'.
Elárulom, hogy ezek közé tartozik a Defender is!!!zazenke: Dobozában, eredeti csomagolásban tárolt USB-s HDD nem jó?
Ezen kívül Hasleo-val csinálok 2-3 hetente rendszermentést, szintén külső SSD-re... -
UserX
addikt
válasz
NvidiaRTX #78663 üzenetére
Tisztelettel gratulálok, megúsztad a ransomware-t és az újratelepítést is!
Amúgy a VirusTotal szerint teljesen rendben van a file!
Én azért ezek után nem merném telepíteni!!!
Idegesítő egyébként, hogy egyre inkább converter progikat kell használi!Jó-jó, tudom, hogy vannak online converterek is, de azok meg szerintem az adatokat is lopják!
Valamit valamiért!
Lehet, hogy ezért megköveznek, de én továbbra is maradok a 3rd Antivirus programoknál, az ésszel netezésnél, a biztonsági mentés készítésére külső adattárolóval és a felhőben, az 1-2 hetente történő EEKT, NPE, KRT futtatásnál...
Mindezek ellenére pár hónapja nekem is majdnem feltörték az MS fiókomat!!!
A Scammerek ma már nagyon ügyesek, és akárhogy is, egy lépéssel a vírusírtókat gyártó cégek előtt vannak! -
Cs1csó
titán
válasz
NvidiaRTX #78661 üzenetére
Nekifutok még egyszer: van olyan hogy pl. TORRENTEK miatt (hétvégén) reggel 8-kor bekapcsolod este mondjuk 23 órakor kikapcsolod és ezen idő alatt össz-vissz csak 1-2 órát ülsz előtte?
Mert ha van ilyen akkor ott valami difi van, mert ennyi "IDLE" idő a Windows-nak elég.Nekem emiatt hétköznap is megy össuefüggően vagy 6-8 órát.
Persze ha mondjuk 34 óra "tétlenség" = (idle) sem elég, hogy megcsinálja amit akar pl. karbantartás akkor ott lehet van gond.
Van abban a gépben HDD vagy tartósan ol. USB-s kapcsolatosan hozzácsatolva? Mert ha annak a töredezettségmentesítése SOHA nem történt meg akkor az is sokáig pörgeti.
Amúgy azt ajánlom inkább, (még gyalulás előtt) hogy kérdezz be a Windows 10 topikba, King Unique biztos tud arra módot, hogy lehet megnézninmi az ami teker a háttérbe.
Még ha vírus ami egy "valid" programnak álcázza magát akkor is ki kell derülni mi az a folyamat, vagy hogy mit csinál.Legrosszabb esetben egy fájltitkosító/zsaroló program dolgozik a háttérben.
Ezeket azért írtam mert jó lenne REINSTALL előtt tisztázni a dolgot.
Nekem volt olyan, hogy (sok program tesztelése/telepítése/törlése miatt) gyakori lett a "kékhalál" nem agyaltam, nem kerestem a "dump" fájlt stb. hanem fogtam és pik-pakk újraraktam a rendszert: és láss csodát megszűntek a kékhaálok.
Anno nagy Windows újratelepítő voltam (3-4 havonta) csináltam, de olyan rutin lett hogy relatíve gyorsan megvoltam.k, teljes belakással együtt. (4-6 óra és közben azért tévéztem, ettem stb.)
De a mostani rendszerem 2024 januári, tehát már "lassan" másfél éves telepítés.
( lehet már csak Windows 11-re váltáskor valamikor a nyár végén, ősz elején fogom újrarakni de ugye 11-el)
Az biztos idegörlő lesz kicsit (habár már teszt jelleggel 2023 őszén volt fenn a Windows 11) hiszen kiestem a gyakorlatból, és másik rendszer lssz nem 10 hanem 11. -
Cs1csó
titán
válasz
NvidiaRTX #78653 üzenetére
Több lehetőség is van:
1. amit Ick javasol, hogy hagyd "idle" állapotban (bekapcsolva akár egy éjszakán át had dolgozzon) hátha ez a baja, nekem volt olyan ismerős aki soha nem kapcsolta ki a gépét mindig csak altatta, de ahogy ébresztette elkezdett pl. játszani majd ha végzett altatta is kb. mint ha egy konzol lennetehát szinte SOHA nem volt idle állapotban a gép.
Ezzel tehát lehet egy próbát tenni.2. persze jobb lenn előbb átnézni valami kártevő ellenes cuccal a legjobb lenne, hogy egy másik TISZTA gépen egy pendrive-ra hozz létre egy Kaspersky Rescue Disk-et ami egy kvázi boot-olható önálló víruskereső ami a Windows betöltése nélkül keres.
3. van olyan program ami tudja folyamatosan LOG-olni a programok, folyamatok aktivitását pl. Process Explorer.
De akár a feladatkezelőt is megnyithatod a monitort pedig állítsd be úgy hogy ne menjen alvó módba és ha igaz ami nálad történik akkor vagy 10-20 perc inaktivitás után már látszódnia kell, hogy mi a helyzet. -
wrongduke
aktív tag
-
-
Xelo
addikt
válasz
NvidiaRTX #71508 üzenetére
igazan nincs mit, szivesen segitek. erdemes kiprobalni akar tobb program probaverziojat is mielott a penztarcadhoz nyulnal, konfiguracio felhasznalas es preferencia fuggo hogy kinek melyik lesz a nagy O.
nekem eset es f-secure jelenleg a ket kedvenc, mindegyik eszkozomet ezek valamelyike vedi.
-
Xelo
addikt
válasz
NvidiaRTX #71506 üzenetére
sajnos manapsag mar mindegyik tesztoldal fizetett hirdeseket tartalmaz tesztnek alcazva. vedelemben korrekt a norton, de en biztos hogy nem telepitenek olyan avt ami cryptobanyasz szoftvert telepit a gepemre, meg ha ki is kapcsolhato ez a funkcio. eleg regota szorakozok vedelmi szoftverekkel es en az avg/avast/norton triot siman a "pup" kategoriaba sorolnam, nem veletlen hogy mar egy ceg all mogottuk (osszefujja a szemetet a szel). mas kartevoktol lehet megvedenek, de mit er ha maguk se sokkal jobbak mint azok a szoftverek amitol vedeni probalnak. eleg undorito a marketing amit nyomatnak, az ingyenes verzioik megfelemlito uzenetekkel probalnak ravenni arra hogy fizess elo a vpn illetve egyeb kiegeszitoikre, kerdeses az adatkezelesuk, cryptot szeretnenek banyaszni a felhasznalok gepen, stb. nyilvan ez csak az en velemenyem, es nem celom megbantani senkit aki hasznalja es szereti ezeket a programokak, de en tuti hogy nem tamogatnam a penzemmel/adataimmal azt amit antivirus cimszo alatt muvelnek.
en a kovetkezokbol valogatnak igy hirtelen: bitdefender, emsisoft, eset, f-secure (+kaspersky, de inkabb megvarnam hogy valos-e a leak, illetve ha az, milyen infok derulnek ki a cegrol).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15ITH6H Gamer notebook - i7 11800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB W11
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest