Hirdetés
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- One mobilszolgáltatások
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FőDudu
veterán
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Csak akkor vegyel ilyet, ha 50 meteres korzetben nincs szomszedod.
A megfelelo vizhozamu szivattyuval uzemeltetve rohadt hangos a csobogas amit csinal.Nalunk a szomszed leszerelte, mert olyan hangos volt, hogy meg oket is zavarta (nem csak engem, pedig jo szomszedok vagyunk es nem is szoltam erte). Tolem olyan 30 meterre van a medencejuk.
-
Hunfiu12
tag
Sziasztok.
Nézem ezt a Bestway vízesést, a használati azt mondja ha jól értem, hogy a keringető szívattyúra kell csatlakoztatni ami az én esetemben ez egy BW-58515. Namármost ami fura nekem, hogy a szívattyú leírásában ki van emelve, hogy tilos fürdés közben üzemeltetni, tehát akkor a vízesésnek mi értelme van ha nem lehet alá álni? Vagy akkor mégis lehet üzemeltetni a szívattyút? Esetleg az ÁVK megléte mellett üzemeltethető?
-
Ilyenkor mondjuk szerencse, hogy 2,5m átmérő csak, a leveleket simán kézzel kiszedem/lesöpröm róla, a víz az egyetlen ami nehézkesebb.
Van viszont ablaklehúzó “pengém” azt lehet megpróbálom, ha a 70-80% lemegy a víznek már jó vagyok.
Így néz ki amúgy, ha eső van: [kép]
Következő a medence fölöző háló meg egy porszívó lesz, eddig nem volt nagyon szükségem rá, azt a pár bogarat kézzel is kidobtam. -
Végül is működik/egyszerű akkor megfelelő.
Viszont most kipróbáltam, felküldtem 38 fokra a vizet, ha ezt télen meg tudom ugrani, kell egy kis merülő hideg vizes kád, folyik az izzadtság a fejemről.
Mondjuk van 22 fok és 35-40% kell hogy tartsa a hőmérsékletet a hőszivattyú, nem hiszem, hogy télen menni fog. Téli szigetelésen még időben el kell kezdenem gondolkozni, szerintem kell a palást köré is valamit tennem. 3-4 A-t vesz fel most. -
FőDudu
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
Par hete amikor az olaszoknal jartam a Brico Store-ban, akkor lattam medencebe valo klort folyadek formajaban.
Mindjart meg is keresem, kivancsi vagyok a tomenysegere.
10 g/m3 a normal es 30g/m3 a sokkolas ha jol ertem.
Mivel a gyorsklor kb 16 euro per kg mostanaban (amibol 1 g/m3 adja az 1mg/l erteket)(es atlagban 2x20g megy bele a szurobe ha kell az en 13m3 vizemet sokkolni) , igy az 5 literes 5 kilos megoldas kb ennek a 10%-os oldata lehet, mert szamitasaim szerint kellene fel liter belole (a 40g helyett). Szoval tuti nem olcsobb, csak max kenyelmesebb.
-
balint82
senior tag
Budakalász Auchanban ez a medi 200 e (ÁK 350,de inkább több).
-
Kerek medencéről, hogy lehet levenni a ponyvát, úgy hogy nem öntöd bele az esővizet a tetejéről?
Nekünk nem sikerült. Feltenni egyedül se igazán egyszerű… -
luciferc
őstag
Nekem pont az a kombináció van, mint neked, 26646-os homokszűrő és 26664 sóbontó. Én a sóbontóhoz tettem egy bypass ágat. Semmi extra, egy T elágazás aztán össze ugyanez. Ha kb felezi a szűrő vizét, és miért ne ezt tenné, akkor pont jó az átfolyás a sóbontónak, mégis megvan a nagy szűrési áramlás.
-
Sziasztok!
Bestway steelpro 366*76-os medencét tegnap tudtuk csak felállítani. Feltöltéskor vettem észre, hogy egy gombostűnyi lyuk van az oldalán alul. Kicsivel afölött, ahol össze van ragasztva az alja az oldalával. Egyelőre bokáig érő víz van benne. A medencéhez kapott öntapadó foltból vágtam egy darabot, de nem lett jó, engedi a vizet. Mit ajánlotok a javításra? Még meg tudom oldani, hogy szárazra törlöm, ha kell. Olvasgattam, de kicsit elvesztem, hogy mi lenne a jó megoldás. Csak belül ragasszam, vagy kívül-belül? Jó lenne, ha Auchanban, Obiban, vagy Aqualingben meg tudnám venni.Köszi!
-
LanyUs
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Köszönöm, így már világos!
A te homokszűrőd rendszer teljesítménye 5678 liter/óra. Milyen sóbontó üzemel nálad?Az enyém Intex Krystal Clear Sóbontó víztisztító berendezés - 26664
Maximális medence méret: 17413 L
Szükséges vízforgató teljesítmény: 1136 – 3785 l/óraHa koszolódik a papírszűrő már dobja is a hibát. A tartomány felett is hibára kapcsol a leírás szerint.
-
Janusz001
őstag
Sima homokszűrő, csak a visszatérő lehet ezt a jet fúvókát tenni, az idom medence kívüli részén van egy kis rés, azon keresztül szívja a levegőt, majd fújja be a medencébe a vízzel együtt, ezért lesznek benne buborékok, szűréshez nincs köze.
Ha nem teszik a bubi, ki lehet venni belőle, van hozzá kupak, amivel letakarod a rést, akkor szinte bubimentes lesz
Ahogy nézem, nekem is ilyen van, csak sóbontóval, de ugyanúgy 6m3 -t tud, nálam a 9m3 kristály tiszta. -
LanyUs
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Leírásban úgy olvastam, hogy adnak hozzá légbefúvó idomot és azon keresztül jön a levegő. Gyakorlatban nem tudom hogyan működik és azt sem, hogy ezt tudja-e az összes homokszűrő. De ha már lecserélem a papírszűrőt gondoltam legyen ilyen.
Vagy ez is csak egy mezei homokszűrő és adnak mellé egy fúvóka szettet? Elnézést, ez még zavaros nekem...
-
LanyUs
őstag
zodes: én nem programozom. A sima keringtetés 40w-ot fogyaszt, tehát nincs jelentősége a háztartásban. 24h-ban jár. Szeptembertől kezdve pedig 37 fokon fogom tartani a vizet benne, ami napi 5 kw, tehát havi 10e Ft.
Ellenben a kinti 3 m3 víz állandó keringtetése és a medence többszöri használata már homokszűrőt kíván
12 óra alatt eldugul a papírszűrő.Mindenki: Használ valaki INTEX 26646 Krystal Clear buborékos szűrőt? Gyerekek biztosan örülnének a buborék funkciónak.
Semin: köszönöm! Megpróbálom majd a golyókat én is

-
Flowtation
őstag
válasz
kovacsit
üzenetére
Köszi!
Szkimmer nincs egyelőre. Talán idén már nem is lesz. Igazából fontolgatom idén egy nagyobb szűrőt bezserezni, mint a 3028, mert úgy néz ki kinőttük a medencét is, legalábbis jövőre biztosan. Uh. jövőre kellene nagyobb medence is, de nem akarom egyszerre megvenni a kettőt.
Szóval beraktam ezt a chemconnectet, ebbe belefér 4 db mini tabletta, kíváncsi vagyok milyen lesz. Délutánra lesz tesztcsíkom, majd linkelek képet, hogy mit mutat.#3472FőDudu
Sajnos nekem nincs előszűrő, illetve van, de azt macerás szétszedni. Ezért tenném a szkimmerbe, de még az sincs. Poros klór is van itthon, azt én fel szoktam oldani egy liter vízben, aztán beleöntöm több helyre, meg próbálom forgatni a vizet közben. -
UVC csírátlanítót használ valaki? Próbálok találni kis m3-hez típust, de nem nagyon találok. Van esetleg javaslat? Megbízható márka/típus?
Milyen teljesítmény kellhet?
3-5m3-re valót inkább halastó üzletekben találok. -
Semin
őstag
"...Tehát az általad linkelt golyókat teszed a szűrőkosár helyére [link] Hogyhogy nem szippantja be a motor felé
Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?..."Itt mutatja meg a srác a videóban : [link]
A papírszűrő tartó kialakítása miatt nem tudja beszívni."....A brómnál azt írja 1-2 db / 1000 liter / hét, tehát akkor 600 literhez elég heti 1 db. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyik héten mini kombi klór 1 db, majd a köv. héten 1db bróm?..."
A klórt teljesen elhagytam, csak sokkolni használom a felengedéskor.
(ha nyaralni megyünk az a terv, hogy újra kap 2 tabletta klórt, csak rend kedvéért
)
A bróm pedig - az eddigi tapasztalataim alapján - nagyon lassan oldódik, így 2 db tabletta kell az adagolóba, de ezek van hogy 1,5 hetet is bírnak.Csak PH- és bróm tablettát használok, egyelőre ezek elégnek bizonyultak.
-
Semin
őstag
"...Sehol nem találom, hogy a keringetőnek mennyit kell menni naponta..."
0-24 a legbiztosabb, csak 50W/h nem tétel. ~85HUF naponta.
A fűtéshez/vegyszerekhez/kiegészítőkhöz képest elenyésző költség."...Tudom programozni a szűrést? ..."
Az útmutató alapján igen, de nem.
Be lehet ugyan programozni egy adott időpontot, de az miután megvalósul "törlődik". Tehát ha minden nap beprogramozod akkor igen így lehet. -
zodes
aktív tag
Szia! Én is vettem egy Bestway Lay-Z-Spa Miamit. Sehol nem találom, hogy a keringetőnek mennyit kell menni naponta? Tudom programozni a szűrést? Csajomnak van egy rendes nagy medencéje homokszűrővel. Ott mondta a medencés pasas, hogy 2x4 órát menjen a szűrés/keringetés. De a jacuzziban hogyan kell?
Válaszokat előre is köszönöm
-
2-3 óra van elvileg megadva a leírásokban, de ma nekem is elgurult a gyógyszerem, harmadik adag PH- ment be, mert az első kettőre semmi se történt.
Na most szépen beállt és a klór is megugrott, az most kicsit sok lett, de pár nap és rendeződik, eddig az is alacsony volt, gondolom a ph magas értéke miatt nem érvényesült.
Egy hetet volt letakarva, a keringető ment azért napi néhány órát, szerintem egész jó: [kép] - azt hittem totál kuka lesz mire visszaérek.
Ma voltunk a kislányukkal babaúszáson, ott uv-c szűrés van és minimál vegyszer, lehet nálam is az lesz a végső megoldás. -
FőDudu
veterán
válasz
Flowtation
üzenetére
A Chemconnect kozepet kitekerve, a belso, kupos reszre pont ramegy a 32-es gumicso.
Azaz oda barmit tudsz csatlakoztatni (a befujo agra).Nekem csodazsak van radugva.
Uszos parsztvakitas helyett a szivattyu eloszurojebe rakjuk a vegyszert. Ott kenyszeritetten oldodik.
Ritkabban a skimmerbe - bar oda csak a kombi tablettat jo berakni, mert a gyorsabban oldodo verziok (gyorsklor) porlodnak es az meg kihullik az aljan...
-
Dorian
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
Amint elkeveredik, szétoszlik
-
2thletme2day
őstag
Megjött a topicban ajánlott Taylor vízminőség teszter. Kiderült, hogy semmi sem jó a vízzel (mondjuk várható volt). Klór alig van, PH az egekben. Probléma az algásodás is. Rendeltem Minuszaph-t. A terv az, hogy beállítom a ph értéket majd utána sokkolom a vízet klór granulátummal. Remélhetőleg megszűnik az algásodás. A kérdésem annyi lenne, hogy a Minuszaph adagolása után mennyi időt kell várni míg beáll a ph rendesen?
-
kovacsit
tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Ha szkimmert használsz, akkor abba tedd a cuccokat, majd szétkergeti az áramlás,
Ha nincs Szkimmer, akkor jó ez, de ugye ebbe csak mini tabletta fér. -
Flowtation
őstag
válasz
Big_Boss
üzenetére
és #3465kovacsit
Köszönöm a válaszokat. Akkor a bekötés jó így mégiscsak. Megrendeltem ezt az egyszerű vákuumos porszívó fejet, kíváncsi vagyok az eredményre. Az a helyzet, hogy 3 napja van felállítva a medence de szerintem már opálos kicsit. Takarom a bubis fóliával, igaz egyszer ügyesen egyedül vettem le és sikerült beleforgatni koszt.
Van nekem egy ILYEN chemconnect adagoló, ez jobb lehet az úszós adagolónál? Péntekre jön meg a tesztcsík is, ilyen 3az1-ben, kíváncsi vagyok mit mérek majd. -
FőDudu
veterán
válasz
Big_Boss
üzenetére
Keringetes: amikor a nyomo agra rakott medence tisztito robotot hasznaljak....
Vagy nalam amikor a csodazsak csinalja ugyanezt - bar mi ritkan rakjuk keringetesre, mert birja a pumpam szures uzemmodban is.A robot ugye 6-12m3/h teljesitmenyt igenyel, igen keves pumpa tudja azt szuro uzemmodban biztositani.
Azaz amikor a robotot radugjak, (pl. Intex ZX300, ami egy olcso, 100 Euros megoldas ismert hibaval (szakado bordasszijak)), akkor nem szuro uzemmodban kell hasznalni, hanem kapcsolja at keringetesre. Ugy a robotnak tobb viz jut.
-
kovacsit
tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Kezdésnek jó az 5ezres Auchanos, is, max szerkesztessz rá egy jobb szűrőhálót...
Nekem is olyan van, teljesen jó egy 3 méteres medencéhez (sőt egy egyszerű gumicsővel le szoktam szívni a medence közepése összepörgetett dzsuvát... (2 perc/ 10 liter víz))
-
kovacsit
tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Szerintem is rosszul van a képen, több ok miatt is:
- ha a szivattyúba nagyobb nyomás érkezik ( hisz magasabb vízoszlop van az alsó bekötés felett) könnyebb dolga van a szivattyúnak.
- pancsolás közben kizárt hogy levegőt szívjon ha alul van a szivattyú felé menő, míg felül szívhat levegőt, és szerencsétlen esetben ott fog üresen (hűtés nélkül szárazon) futni a szivattyú, úgy, hogy észre sem veszed.kör alakú medencénél szerintem az a legjobb, ha alulról szívod, és felül a szkimmerrel ellentétes irányban a palást mentén ( tehát 90 fokban eltérítve) engeded vissza a vizet, mert így szépen körbe forog a víz, a szkimmer is tud gyűjteni felületi szemetet a forgás miatt, és a medence közepére összegyűlik az üledék, hamarabb látszik, hamarabb lehet összeszedni.
Az optimális persze egy szkimmer és egy alsó elszívás lenne (a legjobb lenne egy középső alsó, de ugye azt meglehetősen macerás megoldani.. :-)
A szögletes medencéknél a sarkokban mindig lesz némi pangó terület.
Természetesen minél nagyobb kapacitású a szűrő, annál jobb, de sokszor "ágyúval verébre" effektus lehet, egy 30ezres medence 5 m3 vízzel feltöltve nem igényel szerintem egy 100e+ szűrőt, pláne nem hőszipkás fűtést, vagy tudományos uszodai vízkezelést... Azokat én egy nagyobb/fix medence mellé vennék.
(Marutira is felesleges a Spoiler, meg a sportgumi...) -
válasz
Flowtation
üzenetére
A képen szerintem fordítva van. Az alacsonyabban lévőnek kellene lenni a szívó ágnak (gyerekek miatt sokan csak addig töltik a medencét)
-
Janusz001
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Először én is az alacsonyabbra kötöttem a szívót, de aztán átcseréltem, szemmel láthatóan sokkal jobban átkeveri a jet fúvóka alacsonyabban a medence vizét.
Persze figyelni kell, hogy a szívó beömlő mindig víz alatt legyen. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Ugyan tegnap már kérdeztem és Dorian kolléga válaszolt is azt illetően, hogy a medence csatlakozásnál melyik nyilás az előremenő és melyik a visszatérő. Viszont én most elbizonytalanodtam, mert az alábbi képen pont fordítva van mint nekem:
Nekem a kisebb szűrő van, de ez nem releváns, a lényeg, hogy itt úgy van bekötve, hogy a jobb oldali, ami magasabban van, az megy a szivattyú felé, és a bal oldali a visszatérő, ami a medence felé megy.
Nekem pont fordítva van. Akkor most, hogy jó? Vagy ez mindegy?
A videó itt van: [link] -
válasz
V.Stryker
üzenetére
Szűrés (Filter): Medencevíz tisztítása, víz alatti porszívózás
Visszamosás (Backwash): A szűrő tisztítása a homokágy ellenáramú mosásával
Öblítés (Rinse): Visszamosás után a homokágy tisztára mosása
Keringetés (Recirculate): szűrés nélküli vízforgatás, vegyszerek elkeverése céljából (nem minden váltószelep tudja)
Closed/Winter/Neutral): Téli állás/üzemen kívül (egyes modelleknél külön van téli és zárt állás)
Leürítés (Waste): a medencevíz leengedése (nem minden váltószelep tudja) -
bakker_old
csendes tag
Sziasztok, ez az Auchanos [link] Bestway medence most bestbuy?
Érdemes lecsapni rá?
Van valakinek erről véleménye?
Köszönöm -
Kickass
őstag
válasz
Flowtation
üzenetére
Nálam egy 5rugós venturi elv alapján működő intex van, teljesen jól működik. Rá kell dugni a slagot ez tény, de nem is annyiba kerül mint egy akkus vagy egy robot.
-
Dorian
félisten
válasz
Flowtation
üzenetére
Valami Kokaido vagy mi a neve. Itt javasolták ebben a topikban. Tök jó!
KOKIDO - TELSA 5
-
Flowtation
őstag
Köszi, akkor jól volt bekötve eddig is.

Néztem én is akksisat, te melyiket nézted? Nem tudom, hogy a 30ezreset megéri-e, többet meg nem szeretnék rákölteni.#3453kovacsit
Neked is köszi a választ. Akkor Te inkább a vákuumosat javaslod? Az tény, hogy ezen nem kell sokat szerelni, csak rá a slag és mehet a takarítás. Ebből mindegy melyik? Mármint ugyanúgy használható az 5ezres mint a 15ezres?
Egyébként írod, hogy a legkisebb homokszűrő, igazából nem is nagyon vagyok vele megelégedve, vagy én vagyok a béna. Sokat megy (amikor nincsenek benne akkor mindig, kivéve éjszaka), de ugyanúgy koszolódik, pedig takarva is van (igaz csak a buborékos fóliával), ezért gondoltam a porszívóra. -
LanyUs
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Semmi gond! Én is hasonlót látok az adatokban! Jelenleg még elvagyok a legolcsóbb cuccal ( Intex 28602 Papírszűrős vízforgató, 1250 liter/óra ). 2 naponta kimosom a szűrőt és annyi. Épp tudja a minimumot, ami kell a sóbontónak. 24h-ban járatom, de csak 30w-ot fogyaszt.
-
kovacsit
tag
válasz
Flowtation
üzenetére
Ez a legkisebb homokszűrős vízforgató, ez elé még nem igazán lehet porszívó fejet kötni, kicsi lesz a vákuum... (Szkimmer is alaphangon muzsikál... )
A másik technológia a Venturi elv alapján működik (időnként úgy is utána kell tölteni a medencét) és akkor egy jó sűrűségű hálóval ellátott Venturi porszívóval jobb eredmény érhető el, mint a szívóágba tett porszívóval (ahol aztán a mocskot ki kell szedni majd a homokszűrőből..) -
luciferc
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Bocs kicsit több mint 6köböt ír szűrésre..
Ami valószínűleg teljesül is minden második teliholdas február 29-én éjfélkor ha előtte a medencében szűzlányok fürödtek.

-
Dorian
félisten
válasz
Flowtation
üzenetére
Alsó a szívó, felső a nyomó.
Én áldom az eszem, hogy aksis, nemkellrákötnisemmire- porszívót vettem. Sokkal egyszerűbb használni, ha állandóan vmire rá kellene kötözgetnem, negyed ennyit sem használnám az biztos. -
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Az átlagos Summer waves/bestway 305-ös medencék van, Bestway 3028-as homoszűrővel. Banális kérdésem lenne, mégpedig az, hogy a medencén a két nyilás nem teljesen egy magasságban van. Számít az, hogy melyik az előremenő (szivattyú felé) és melyik a visszatérő ág? Ugye a szivattyú manualja azt mondja, hogy A-A, B-B, ez oké, de nekem a medencén nincs jelölés.
Másik kérdésem, hogy milyen porszívófejet használtok? Én olyanra gondoltam amit a szivattyú felé menő ágra kell kötni [link] , de most láttam olyat ami vákuumos [link] , egy kerti slaggal kell működtetni, de ezt nem tudom egyrészt mennyire hatékony, illetve ezzel mindig megy bele a víz, oké, ezt időnként pótolni kell. Szóval szerintetek melyik legyen?
Köszi a választ! -
LanyUs
őstag
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
Nem találom a használati útmutatóban, hogy ezeken van több fokozat?
Azért lenne fontos, mert a sóbontóm működési tartománya, átfolyási sebessége 1.200l/h - 3.500l/h. Alatta és felette hibaüzenetet dob. -
JohnnyWeiss
tag
Aki szeretne homokszűrőt olcsóért, most 57e Ft-ért van 8m3-es bestway (ennyiért vettem 1 hete a 6m3-eset): [link]
-
Sziasztok!
Adjatok tippet, hogy miként tudom megoldani a medencébe be/ki szálláskor a zuhanyzást/lábmosást.
Sajnos csapvíz nincs a közelbe, nem is tudom megoldani, mert rengeteg melót igényelne.
Ami van kútvíz, kb 2-3 méterre van csap kiállásom a medencétől, de ugye az hideg is, meg ugyan egészen tiszta, de azért csak kútvíz. (ivóvíz gyűjtő terület mellett vagyok)
Arra is gondoltam, hogy a keringető szivattyú lecsapató ágát használnám, abba ugye “fűtött” víz van, csak mivel relatív kicsi a medence (2,5m3 víz) és ugye messze van a csapvíz akivel töltök… nem “pazarolnék” belőle, mert akkor meg a medencét kell tölteni.
Vagy valami külön tartály akár külön bypass ággal, a hőszivattyún átvezetve.
Helyem mondjuk nem sok van, de fontos megoldani azt gondolom.
Köszi!
Valami ilyesmi mondjuk tetszene, nem a csaj miatt
: [link] -
FőDudu
veterán
Klortol nem kell felni. Ha az nem eleg, ugyis algas lesz ami meg nagyobb szivas

Azt nem akarod. Hidd el!
Taknyosodik, homalyosodik (vagyis opalosodik), sargul, zoldul, stb.
Nalam gyerek lehuzta a skimmer csovet, nejem meg abba dobta a kombi tablettat.
2 nap mulva vigan uszkalt benne a csibor.
Vagy valami hasonlo, csak akkora mint egy szunyog. Hosszu hatso laba van, kihalasztam haloval, azt hittem, hogy doglott. Erre vissza ugrott es boldogan uszkalt.Szoval visszadugtuk a csovet, kapott 2 tabletta gyorsklort a skimmerbe, igy idoben megfogtuk a dolgot es nem algasodott be. A csibornak meg van eselye elhuzni, ha bele ment akkor valoszinuleg repulni is kepes.
-
Dorian
félisten
Most, h rátöltötem egy csomót (majdnem 1 m3) csapvízzel, kissé félve csináltam vízelemzést, h mostaztán majd állítgathatom be újra a PH-t, klórt.
Nem kell.
Az értékek még egy kicsit jobban kis mint voltak, PH a korábbi fix 6,8 helyet 7, klórtartalom is magasabb a legminimálisabb szinttől. -
luciferc
őstag
#3412-re valakinek van tapasztalata?
-
Saughassy
aktív tag
válasz
Gömbike
üzenetére
En raktam fele most egy napvitorlat ami reszlegesen takarja, este vegul is jolesett a 28 fok, reggelre meg 2-ot esik. Meglatjuk megmarad-e ezen a szinten. Persze mostanra leadtak a drotot a darazsak, es felkerultunk a terkepre. Még csak pár megfigyelo van, de rosszat sejtek.
-
LanyUs
őstag
Köszi a tapasztalatokat!
Tehát az általad linkelt golyókat teszed a szűrőkosár helyére [link] Hogyhogy nem szippantja be a motor felé
Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?A brómnál azt írja 1-2 db / 1000 liter / hét, tehát akkor 600 literhez elég heti 1 db. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyik héten mini kombi klór 1 db, majd a köv. héten 1db bróm?
Én a felfújhatóban ( 600l ) megint a Splash plopot [link] használom 5ml/100l, tehát 30ml hetente + 3ml algaölő. Fél év után szoktam cserélni a vizet.
Kint a 40 cm magas, 3000 l esetében sincs gondom, nem is elemeztem még semmit csak használjuk. Papírszűrőt 2 naponta kimosom, folyamatosan jár, a sóbontó 3 órára bekapcsol délután és ennyi. Ha nagyobbak a gyerekek, ez következő lépcsőnek tökéletes. 9 kg jódozatlan sót tettem bele feltöltéskor.
-
-
Janusz001
őstag
válasz
balint82
üzenetére
Hétvégén érdekes dologra lettem figyelmes. Eddig ugye abban a hitben voltam, hogy az Intex sóbontós homokszűrőm napi 1 időzítésre lehet beállítani. Nekem délután 5 körül indult és ment 12 órát. Hétvégén elindítottam délelőtt is manuálisan, mert nem volt takarva a medence, alacsony klórszintet mértem, meg a pancsihoz jó a jet fúvóka és szökőkút, szóval délután 5 körül még 3 óra volt hátra a szűrő működéséből, elméletileg este le kellett volna állnia, mert nem állítottam plusz időt. Viszont meglepve tapasztaltam, hogy hajnalban megint megy, 5 körül állhatott le.
Valahogy akkor csak be lehet állítani 2 időzítést, ami jóval kényelmesebb lenne, de fogalmam nincs hogyan, leírásban nem említenek ilyesmit. Vagy a kismanók szórakoztak éjszaka.Más: Medence létra festése csapnivaló, másfél hónap alatt csupa rozsdafolt, mi felületkezeléssel foglalkozunk, egyértelmű, hogy vékony és szarul beégettet a porfesték, de szerintem nem is kültérre való. A vízben lévő részét szétszedtem, lecsiszoltam, kap majd egy normális porfesték bevonatot, ezt a szezont kibírja, aztán ha több idő lesz rá, szemcseszórás,ktl,porfestés. Medence fém keretével is megcsinálnám, de szerintem télire nem lesz elcsomagolva.
-
Dorian
félisten
Huhh, rátöltöttem a medencére és nyitva felejtettem a csapot, akkor vettem észre amikor színültig volt és érkezett kicsordogálni.
Ma éjjel maxterheléses próba
-
Gömbike
senior tag
-
Vesa
Topikgazda
válasz
balint82
üzenetére
Ezt így még mindig nem teljesen értem, de ha a granulátumot közvetlenül a medence vízébe szórod, akkor az lesz a probléma. A klórgranulátum apró golyókból áll, ami nem oldódik fel azonnal vízzel érintkezve, nem véletlenül kell egy külön tálban előbb feloldani, majd úgy beleönteni a vízbe. Ha simán beszórod, akkor feloldódás előtt még lemerül a medence aljára és szépen megmarja a fóliát. Attól lesz fehér. Ki lehet nyírni vele a medencét!
-
FőDudu
veterán
Robotot hasznal valaki takaritasra?
Iden mar harmadszor fujja tele a medencemet a vihar valami nagyon finom homokkal.Csodazsak kiszuri, de nem szeretem porszivozgatni.
A dilemmam a kovetkezo:
- csodazsak az 1 mikrometeres szuro szovet.
- a robotok nagy resze 180 mikrometeres szurot tartalmaz.Ez oriasi ugras. Az lenne a kerdesem, hogy a takarito robotok ki tudjak-e szurni az ilyen szel altal hozott homokot? (lovesem szincs milyen meretu, de a homok szuro az nem tudja kiszurni).
Nezegetem a lehetosegeket, Aiper Seagull Se amit nagyon jonak hoznak ki a legtobb tesztben. Lehet bevallalok egyet.
-
Janusz001
őstag
Van valami műanyag szék/hokedli, amit bele lehet tenni a medencébe, gumírozott a talpa, néha jó lenne leülni, a jet fúvóka meg veretné a hátam.
-
luciferc
őstag
2,5m magas tetőre tennék fel LPE csövet melegítés céljára. Milyen szivattyút használ, akinek hasonló konstrukció van?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
kovacsit
üzenetére
Köszi.
na, kipróbáltam. Működik. Mint állat...cserndes, olyan vízforgatás van, hogy remélni sem mertem. Mondjuk nem érzem a kezemen se,hogy bemosná a homokot, de hangyányit mikor megy fátyolos lesz a víz. ha leállítom, megint kristálytiszta.Amúgy a konnektor része a műhelyben van, de a gépet... motort... hagyhatom a szabadég alatt?
-
kovacsit
tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
...az a leeresztő / öblítő cső helye (amikor visszamosd a homokot, arra megy ki a dzsuva, illetve a medence vizszintcsökkentésnél is azon távozik a víz. A hatállásos karral tudod a funkciót kapcsolni, de előtte legyen leállítva a szivattyú. )
A homok betöltésnél a tartályban lévő csövön van általában egy min/max jelzés, a között kell lennie a homoknak.
Túl finom (kis szemcsés homok ) esetén esetleg a medencébe visszamegy a homok, túl nagy szemcsés meg nem szűr annyira jól..
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
JohnnyWeiss
üzenetére
dKözben ma beszaladtam a soroksári auchanba és kaptam mégis.
Össze is raktam, de elég fos leírás volt hozzá, így youtube videó alapján raktam össze. Ami változás, hogy 0.7-1.2 méretű homokot ír a dobozon, de csak 0.4-0.8 volt az áruházban, így az ment bele. Még nem kapcsoltam be...telik a medence.
Beletoltam vagy 12 kg-t...olyan 80%-ig a tartályt, mert amúgy azt se írta semmi,hogy meddig kell. De a csávó a videóban teli rakta szivacs koronggal vagy mivel.
Amit nem értek és se a leírás, se a videó nem tért ki rá, hogy a képen bekarikázott, szabadon maradt cső mire szolgál?
-
Dorian
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
Az UV elbontja a klórt. Tehát legjobb este klórozni, majd lefedni.
-
Tosee
őstag
válasz
luciferc
üzenetére
Tulajdonképpen 3 vezeték van a burkolat alatt, ami rongálás nélkül bontható volt. A gumi tömítésre figyelni kell összerakásnál, de nem egy nagy dolog ha valaki konyít kicsit hozzá. Simán vissza lehet rakni a 3 vezetéket, még be is van jelölve, hogy melyiket hova kell csatlakoztatni. Azt azért csekkold előtte, hogy nincs e valami matrica a burkolatok között vagy festett csavar stb a gari vesztés miatt!
-
2thletme2day
őstag
Hogyan kell sokkolni a medencét? Mármint mikor? Nappal vagy éjjel. Valami rémlik, hogy a nap csinál valamit a klórral de nem tudom, hogy a tűző nap-e a jobb a sokkoláshoz vagy fedni kéne?
Új hozzászólás Aktív témák
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Nekünk nem sikerült. Feltenni egyedül se igazán egyszerű…
A te homokszűrőd rendszer teljesítménye 5678 liter/óra. Milyen sóbontó üzemel nálad?
12 óra alatt eldugul a papírszűrő.
: 
Home Assistanttal nem nagy kunszt mar egy ilyen automatizalas, bar semmi sem atombiztos.
, nah ez kifejezetten jó hír. Már csak télen kell tesztelni a korizást rajta és mindent kibír
.