- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
picsirti
tag
PH rendben van. 2 évig nem volt probléma, mindig kristály tiszta volt a víz. Hetente 2 db 20g-os klór tabletta ment bele + algaölő is.
Most pár nap kimaradt, mert már vége a szezonnak és épp elpakolásra várt, amikor rátaláltam erre a takonyra.
Vesa: nem, klóros fertőtlenítés után megy a telelőhelyére.
yoee74: a vízforgatás folyamatosan megy, de most úgy telement a szűrő takonnyal, hogy alig forgatott már. -
Dorian
félisten
Igen, az elmúlt hét időjárása miatt tegnap volt először megint meleg, 24 fokos lett a víz.
+ nálam mellette van egy diófa, így csak 12-től kezd rá közvetlenül sütni a nap.
Kicsit más: Azt vettem észre, hogy így sós vízzel extrém alacsony klórszint is elég ahhoz, hogy semmiféle vízprobléma (opálosság, alga) ne legyen. Nálam max 0,5 szokott lenni. -
LanyUs
őstag
Köszi a tapasztalatokat!
Tehát az általad linkelt golyókat teszed a szűrőkosár helyére [link] Hogyhogy nem szippantja be a motor felé
Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?
A brómnál azt írja 1-2 db / 1000 liter / hét, tehát akkor 600 literhez elég heti 1 db. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyik héten mini kombi klór 1 db, majd a köv. héten 1db bróm?
Én a felfújhatóban ( 600l ) megint a Splash plopot [link] használom 5ml/100l, tehát 30ml hetente + 3ml algaölő. Fél év után szoktam cserélni a vizet.
Kint a 40 cm magas, 3000 l esetében sincs gondom, nem is elemeztem még semmit csak használjuk. Papírszűrőt 2 naponta kimosom, folyamatosan jár, a sóbontó 3 órára bekapcsol délután és ennyi. Ha nagyobbak a gyerekek, ez következő lépcsőnek tökéletes. 9 kg jódozatlan sót tettem bele feltöltéskor.
-
LanyUs
őstag
Még annyival kiegészítem, hogy most a 2 hét alatt, amikor kint 10-12 fok volt éjszaka 7-8 kw-ot evett/24h 36 fokon.
Mi is használjuk tovább ( úgy értettem, hogy visszavittem ) csak továbbra is bent. 2 hét múlva feltöltöm kint is a gyerekeknek, kiváncsi leszek a sóbontóra.
A szemre gyakorolt hatásról írj majd légyszi ha lesz tapasztalat. Köszönöm! -
LanyUs
őstag
Nekem közel 1 éve van egy Bestway Lay-Z-Spa Hollywood. Azért ezt vettem, mert van benne világítás. Egy led szalaggal oldották meg, amit a medence aljára kell befűzni és távirányítóval kapcsolni. A hangulata magával ragadó.Viszont 7 hónap után cserélni kellett a szalagot, mert beszart az érzékelője.
Egész télen 36 fokon tartottam a vizet benti 22 fokos hőmérséklet mellett. Napi 5 kw-ot fogyasztott.
Gyerekek használták legtöbbször. Ezekkel a vegyszerekkel kezeltem [link] Splash-plop + algaölő, de csípte a szemüket a víz. Szüleimnél a kombi klór is csípi a szemüket. Ezért a kinti medencéhez vettem egy sóbontót ( a rossz idő miatt még nem használom ). Sajnos a jakuzzira rákötni nem lehet, mert darabokra hullana a motor része.
Idén kivittem 2 hétre, de annyira hangos a keringtetője, hogy zavart éjszaka + a napsütésben szerintem az élettartama is jóval rövidebb, ezért visszavittem.A papírszűrő helyett hogy tervezed megoldani a golyócskákat? Közvetlen a keringtető felé szívja a vizet a szűrőtől olyan 30 cm-re, ha bekap néhány golyót... Nem tudom ...
Ha van olyan vegyszer, ami tényleg nem bántja a gyerekek szemét, akkor köszönöm a megosztást
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyaralás topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- NBA és kosárlabda topic
- Spórolós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eladó ÚJ Intel Core i3 10105F bontatlan dobozos processzor 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest