Hirdetés
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Fotók, videók mobillal
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
picsirti
tag
PH rendben van. 2 évig nem volt probléma, mindig kristály tiszta volt a víz. Hetente 2 db 20g-os klór tabletta ment bele + algaölő is.
Most pár nap kimaradt, mert már vége a szezonnak és épp elpakolásra várt, amikor rátaláltam erre a takonyra.
Vesa: nem, klóros fertőtlenítés után megy a telelőhelyére.
yoee74: a vízforgatás folyamatosan megy, de most úgy telement a szűrő takonnyal, hogy alig forgatott már. -
Dorian
félisten
Igen, az elmúlt hét időjárása miatt tegnap volt először megint meleg, 24 fokos lett a víz.
+ nálam mellette van egy diófa, így csak 12-től kezd rá közvetlenül sütni a nap.
Kicsit más: Azt vettem észre, hogy így sós vízzel extrém alacsony klórszint is elég ahhoz, hogy semmiféle vízprobléma (opálosság, alga) ne legyen. Nálam max 0,5 szokott lenni. -
LanyUs
őstag
Köszi a tapasztalatokat!
Tehát az általad linkelt golyókat teszed a szűrőkosár helyére [link] Hogyhogy nem szippantja be a motor felé
Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?A brómnál azt írja 1-2 db / 1000 liter / hét, tehát akkor 600 literhez elég heti 1 db. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egyik héten mini kombi klór 1 db, majd a köv. héten 1db bróm?
Én a felfújhatóban ( 600l ) megint a Splash plopot [link] használom 5ml/100l, tehát 30ml hetente + 3ml algaölő. Fél év után szoktam cserélni a vizet.
Kint a 40 cm magas, 3000 l esetében sincs gondom, nem is elemeztem még semmit csak használjuk. Papírszűrőt 2 naponta kimosom, folyamatosan jár, a sóbontó 3 órára bekapcsol délután és ennyi. Ha nagyobbak a gyerekek, ez következő lépcsőnek tökéletes. 9 kg jódozatlan sót tettem bele feltöltéskor.
-
LanyUs
őstag
Még annyival kiegészítem, hogy most a 2 hét alatt, amikor kint 10-12 fok volt éjszaka 7-8 kw-ot evett/24h 36 fokon.
Mi is használjuk tovább ( úgy értettem, hogy visszavittem ) csak továbbra is bent. 2 hét múlva feltöltöm kint is a gyerekeknek, kiváncsi leszek a sóbontóra.
A szemre gyakorolt hatásról írj majd légyszi ha lesz tapasztalat. Köszönöm!
-
LanyUs
őstag
Nekem közel 1 éve van egy Bestway Lay-Z-Spa Hollywood. Azért ezt vettem, mert van benne világítás. Egy led szalaggal oldották meg, amit a medence aljára kell befűzni és távirányítóval kapcsolni. A hangulata magával ragadó.Viszont 7 hónap után cserélni kellett a szalagot, mert beszart az érzékelője.
Egész télen 36 fokon tartottam a vizet benti 22 fokos hőmérséklet mellett. Napi 5 kw-ot fogyasztott.
Gyerekek használták legtöbbször. Ezekkel a vegyszerekkel kezeltem [link] Splash-plop + algaölő, de csípte a szemüket a víz. Szüleimnél a kombi klór is csípi a szemüket. Ezért a kinti medencéhez vettem egy sóbontót ( a rossz idő miatt még nem használom ). Sajnos a jakuzzira rákötni nem lehet, mert darabokra hullana a motor része.
Idén kivittem 2 hétre, de annyira hangos a keringtetője, hogy zavart éjszaka + a napsütésben szerintem az élettartama is jóval rövidebb, ezért visszavittem.A papírszűrő helyett hogy tervezed megoldani a golyócskákat? Közvetlen a keringtető felé szívja a vizet a szűrőtől olyan 30 cm-re, ha bekap néhány golyót... Nem tudom ...
Ha van olyan vegyszer, ami tényleg nem bántja a gyerekek szemét, akkor köszönöm a megosztást

Új hozzászólás Aktív témák
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardcore café
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Canon EOS DSLR topic
- weiss: Autó költségek
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Ennyivel nagyobb, mint a cső átmérője?
Vesa