Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Google Pixel topik
- Akkor most mekkora lesz az az akku?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janusz001
őstag
Múlt hétvégén beszerelésre került ez [link] , egy akasztós benti skimmert váltott. Kicsit megszenvedtem vele, mert nem engedtem le teljesen a vizet a szereléshez, csavarokat pedig bitang módon meg kell húzni, hogy ne csöpögjön, de most már teszi a dolgát. Olyan 3-4cm -el kevesebb vizet lehet a medibe tölteni, hogy a fölöző hatékonyan szívja le a dzsuvát a tetejéről, de legalább nincs a medencén belül semmi.
-
kezdő
senior tag
A medence boltban is konkrétan Finomított Vákuum sót árulnak csak 25kg-os kiszerelésben.
Pl Metro-ból ez tökéletesen ugyan az csak 1kg-os és olcsóbb.
[link] -
csudri
őstag
válasz
Janusz001
üzenetére
Oké-oké. Meg gondolom pár napig só nélkül elvan a víz, hátha addigra kireklamálom a cuccot az Emagból.
Erre valami tapasztalat valakinél:
Holnap délelőtt felállítom a medót, viszont valami kellene a lábak alá. Nagyon gáz, ha teszek alá 2 centis deszkát, ami miatt ugye elvileg nincs szintben a láb? Intex fémvázas cucli. -
Hunfiu12
tag
Mondjuk én pont tegnap néztem obiban meg parktikerben is sehol sem volt. És két medence szaküzletes rendelésemre várok már 2 hete (más-más bolt). Végül 2 kis boltot is megnézve (csak tablettás volt), a 3.-ban talált az eladó egy zsákkal, szóval annyira nem könnyű ez.
Ha mondjuk a tablettás is megfelel - én inkább mellőztem -, akkor azt meg lehet nézni ilyen vízkezeléssel kapcsolatos szaküzletekben is. -
csudri
őstag
Na, meg végre megcsináltuk az alapot:
Fű döglesztősre nyírva
Kiszedve
Homok
XPS (5cm-es lépcsős)
Medence alátét
Műholdról már most is medencének néz ki.
Viszont bajban vagyok, mert a köcsög Emag három hete nem szállítja a sót a bontóhoz. Mivel kezeljem, amíg nem jön meg a só?
Láttam többen is írták itt, hogy kell FI relé, úgyhogy azt is szereztem be, kár lenne ottpusztulni a lében.
Holnap délelőtt felállítom a medót, viszont valami kellene a lábak alá. Nagyon gáz, ha teszek alá 2 centis deszkát, ami miatt ugye elvileg nincs szintben a láb?
-
Hunfiu12
tag
Egyébként valakinek valami ötlete van, hogy miféle képpen lehetne fémvázasba valami ülő lehetőséget csinálni?
-
FőDudu
veterán
válasz
Hunfiu12
üzenetére
En csak a sajat kis kornyezetembol tudok extrapolalni - nekem Steinbach van, szomszedoknak meg amit a nagyobb medencejukhoz adtak.
Enyem az 32mm-es rendszer, ovek mar 2". Ennek ellenere az en rendszerem az fenyevekkel jobb eredmenyt hoz. Szuresben, zajban, fogyasztasban.
(nyilvan a nagy medencekhez nagyobb pumpa kell - de ettol meg szurhetne rendesen. Pedig a Steinbach valahogy jobban szur ezeknel.)
-
FőDudu
veterán
válasz
Hunfiu12
üzenetére
Nekem hatodik evadjat teszi minden gond es karbantartas nelkul.
Ev vegen szetszedem, homok/szuro golyo ki, lecsapatom slaggal es szaradas utan megy fel a padlasra. Jovo evben meg elo veszem es hasznalom.Nem lehet ra panaszom.
(Az uzemmodokat reszletezo felirat kopott le a tetejerol - igy meg kellett neznem melyik mit takar. 1: szures, 5:zarva, mas nem is kell az egesz evadra.)(majd nyomtatok valami szar kis papirt, belaminalom egy nevjegy kartya meretbe es raakasztom valahova).5 evad utan ez legyen a legnagyobb bajom.
-
Hunfiu12
tag
Egyébként tegnap atomjaira szedtem ezt a Steinbach szűrőt és engem teljesen megvett. Nagyon kis okos megoldások vannak benne, minőségben pedig szerintem nagyon ráver a FlowClear-re.
-
FőDudu
veterán
Kamuzos parasztok. Oda lehetoleg ne menj tobbe vasarolni.
A Steinbach kb az egyetlen olyan marka aminel gond nelkul tudsz alkatreszt vasarolni az utolso csavarig bezarolag.Itt a gyari oldalrol a kep.
Lathato, hogy evjaratra lebontva adja meg a tartozakok listajat.Nyugodtan menj fel es nezegess.
A bestway vagy intex integralt szarokhoz kb a tomitesen kivul semmit nem tudsz vasarolni.
Inkabb a sajat szemednek higgy, az a bolt hazudik.
-
Winne
nagyúr
Na voltam a helyi üzletben. Megvettem a kezdő vegyiszettet, este méregetek és megpróbálom beállítani. Eddig csak az úszó volt benne 3in1 tablettával, de az alja már nyálkás volt, kb 1 hetes lesz benne a víz.
A vízforgatón gondolkodom, megkérdeztem az általad javasoltat. Annyit mondott, hogy hozzájuk mennek alkatrészért gyakran Steinbach géphez, de nincs hozzájuk semmi. Amit mutatott helyette, az egy Pooltrend Aqualoon Plus 7 m3/h-s gép és a benne lévő szövet golyókat mondta, hogy szerinte tuti, könnyen is takarítható, simán mosható. Kinézetre majdnem uaz a gép btw, lehet a SB koppintása, nem tudom.
Egyelőre itt tartok.
-
andrisms
aktív tag
Nekem is lépcsős élű XPS van a medence alatt, 8cm-es.
Én tettem a tetejére PVC burkolatot, így az élek nem rajzolódnak ki a medence alján. Azon van a műfű, és úgy jön a medence. lépcsős XPSMás:
Elég rétegtermék, de Alzán, alza+ tagoknak elég jó áron van a 305cm-s medencekupola.
MARIMEX POOL HOUSE Medencekupola 3,05 m átmérőjű föld feletti medencékhez 60.770Ft.
Bestway Steel Pro max 305cm-esre ment, igazából a falevelek/mostani esők által behordott homok és a gyerekek miatt lett. Talán éjszaka kicsit jobban tartja szolár takaró mellett a hőmérsékletet. Kb 10cm-el nagyobb, mint a medence, de a célnak megfelel. -
Hunfiu12
tag
Van olyan aki sózott már medencét ilyen tablettákkal? A közeli boltokba csak azt találok, de nem tudom, hogy nem-e túl macerás feloldani, mert akkor inkább megrendelem a rendes sót.
-
Hunfiu12
tag
Hát én ilyen nútolt xpst a környéken még nem láttam. Talán amit lvt padló alá raknak az olyan, aranyáron. Neked van rajta akármi vagy mindjárt ott a medence az xps-en? Mostmár akkor biztos ragasztom, úgyis van még egy pár palack habom. Lehet még vágok bele magamnak nútot is majd meglátom mennyit lesz kedvem szórakozni.
-
FőDudu
veterán
-
FőDudu
veterán
Olyat vegyel ami 300-as.
Az lepes allo.Es lehetoleg olyan legyen aminek az ele L alaku.
Az atfedi egymast es kevesbe csuszik szet.En siman vegig ragasztottam oket szeles szigetelo szalaggal is.
Kozepso kepen latszik mirol beszelnek
https://www.obi.cz/penove-izolace/austrotherm-polystyrenova-deska-xps-top-30-sf-126-5-x-61-5-x-3-cm/p/6135438
-
Hunfiu12
tag
-
Márton
nagyúr
Ez a sárga xps lépésálló? Kb. mennyibe kerül 1 m2?
Mi pár éve fehér, 4 centis austrotherm-et tettünk alá, de az törik sajna.
Gondolkodunk valami komolyabb cuccon. Mi lenne a következő lépés?
Betonlapok, valami gumis cucc vagy ez a sárga xps?Még egy csodazsákon is gondolkodom. Megéri az árát?

-
FőDudu
veterán
válasz
YAS-dude
üzenetére
Akkor nalad a medence kornyekerol kerul bele annyi homok, hogy saros legyen a kiontott szuro golyo? Nem keves homok volt a kepeden, mas opciot nem nagyon latok.
Nekem kb homokos viz szinu le volt kicsavarhato a szezon vegen a golyokbol (nem saros, hanem amolyan sargas barnas) - igazabol nem voltak koszosak.
Nejem 2x kimosta oket moso gepben (moso zsakban), aztan szaradas utan mentek vissza a gyari dobozukba. Iden csak elo vettem es mentek a szurobe.
Lehet, hogy a nagyobb dozsiu klor a titok? (nalam a szuron megy at a szivattyu elo szurojebe rakott tablettan atkuldott viz, igy gondolom ott nagyobb a klor koncentratum. Bar annak a sarassaghoz nincs koze).
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Nekem idén először van szűrőgolyó, kíváncsi vagyok mennyire lesz dzsuvás. Tavaly-tavalyelőtt homok volt, de az úgy nézett ki a szezon végén mint az elején. Emellett nekem mindig porszívózni kell, mivel sem az aljáról, sem a tetejéről nem szedi le a koszt. Skimmerem nincs, az igaz. Tavaly vettem egy venturi elvű kézi porszívót, ami jól is működik, de a hozzá adott zsák a finom homokot nem szűrte ki, simán átment rajta. Idén barkácsoltam, a porszívó fejre rákötöttem egy szűrő csövet (amit a medencéhez adnak), pont beleillik, a másik vége pedig ment a ChemConnect belső csövére, arra is pont ráillik. Így most szépen lassan ki tudom porszívózni. Amúgy én ebbe a chemconnect be teszek a kicsi klórtabblettából 4 d-ot, pont belefér, a szívóágon van, mindig full nyitva, így elég jól lehet a vizet kezelni, nekem ez vált be. De a lényeg, hogy szűrőhálózni a tetejét, illetve porszívózni az alját mindig kell. -
YAS-dude
őstag
Szkimmer és előszűrő van, ezek megfogják a rovarokat, de azért a kisebb dögök átjutnak ezeken a durva szűrőkön.
A medenceporszívó (csak ez a hosszú nyelű kézi kefés fej) a szkimmerbe csatlakozik, nyilván az szedi tele a medence aljára leült homokkal, sárral a szűrőgolyókat.
Amúgy a 20 dekás kombi klór tabletta nekem is bevált, már a negyedik szezonja ennek a víznek és maga a víz amúgy ragyogóan tiszta, nincs vele gond.
(Ez egy kis, 3m átmérőjű, 1.2m mély polipropilén medence, kb. 7.5m3 vízzel, a vízforgató meg majdnem 6m3-t forgat meg óránként, ehhez képest megy kb 8-20h között folyamatosan. Most fogom ezt csökkenteni, hogy már nem igazán kell fűteni a vizet (kis pingvines hőszivattyú is a rendszer része, kb fél fokot emel óránként, ha kell).) -
Hunfiu12
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Azt már én is megálmodtam, hogy max egy bypass szelep lesz a megoldás. Csak azért kíváncsi vagyok van-e olyan aki esetleg szintén nagyobb szivattyúval üzemeltet sóbontót és, hogy mik a tapasztalatok.
-
Hunfiu12
tag
Na vettem egy nagyobb szivattyút a legkisebb homkszűrős FlowClear helyett. Nem tudom mennyire volt jó vétel, egy Steinbach Comfort 50 15k-ért. Kicsit nyúzott, az előszűrőfedélhez kell egy új gyűrű meg a vezérlés vszínüleg kuka, de az úgyse kell.
Már a szkimmert se bírta túl meggyőzően, féltem a porszívóhoz édes kevés lesz. Viszont a kérdés az, hogy most nézem hogy a sóbontó amit rendeltem azt írja, hogy 1.1 - 3.7m3/h. Most akkor ha ennél nagyobb az én szivattyúm hozama akkor van tényleg esélye, hogy nem fog megfelelően működni? -
Janusz001
őstag
Van ajánlott zsákos porszívófej? Éjszaka elég nagy szél volt itt, tele lett a medence alja levéllel, ami nekem van porszívó az csak felszívja a cuccot, a szivattyú előszűrőjén akadnak fel a nagyobb darabok, jó lenne valami zsákos porszívófej, nem kellene szétszedni az előszűrőt ilyenkor.
-
FőDudu
veterán
válasz
YAS-dude
üzenetére
Ez eleg rettenetes. Dzsuva megy a golyokra egybol? (elo szuro, skimmer?)
Nalam 3 honap hasznalat utan majdnem feherek voltak. Mondjuk nekem a skimmer kiszedi a bogarak nagy reszet is, az elo szuro meg a maradekot. Talan ez a titok.
A tied egy saros kinezetu cucc. Kifejezetten saros. (nekem homok max a levegobol kerul bele, olyan tomor a foldunk, hogy felasni sem lehetne

Nem mosni kell 4 hetente, hanem ellenorizni a szurest.
Ha megfelelo, nincs tenni valod. Legalabbis az enyemre ilyet irtak.
(ergo ha jo a vized - tiszta, jo a pH, jo a klor szint, akkor tok felesleges szetkapni a szurot).Ahogy mar mondtam, nalam a multi tabletta eloszor a szuro golyokon megy at - talan azert nincs benne horror (a tomeny klor azert eleg eros fertotlenito). Homok meg azert nincs, mert nem homokos a kornyek.
(klimasok is azt mondtak regen, nem kell szarakodni a draga fertotlenito habbal. Domestos 1:10 higitva mehet a klima belteribe a spray-bol).
Nalad lathatoan elkel a tisztitas, bar nem tudom mitol ilyen csunya. Ez tenyleg gaz.
-
YAS-dude
őstag
Egyrészt a gyártó is előírja, hogy havonta mossuk a szűrőgolyókat. Másrészt te nézted is már a tiédet, hogy milyen, vagy miből gondolod, hogy feleseges takarítgatni? Mert a medencén még nem látszik, hogy dzsuvásak a golyók, kicsit csökken a víz áramlás, de ezen kívül semmi nyoma annak a horrornak, ami a homoktartályban van...
-
FőDudu
veterán
válasz
Saughassy
üzenetére
Nekem a wifi konnektor meg a fogyasztasi is meri

Legalabb tudom, mennyibe kerul a mednecezes
Ide linkelem be a tobbieknek a FI rele leirasat.
IMEMinnel kisebb differenciara kell torekedni - nekem 10mA-es verzio van.
Gyakran csak 30mA ami kaphato.Ha valamiert le kell kapcsolni, akkor mindig a teszt nyomogombbal kapcsoljuk le - akkor legalabb biztosan tudjuk, hogy jol mukodik.
-
nessh
tag
Na az egyszerűség miatt úgy néz ki intex medence lesz.
Téliesítéssel kapcsolatban lenne kérdésem. Megoldható hogy a vizet ne kelljen leengedni?
Ha nincs mese és pe kell üríteni, a fóliát is le kell szedni és elrakni? -
FőDudu
veterán
Ahogy a forumtars is irta, ezek kulteri hasznalatra szant cuccok. Froccseno viz ellen minden iranybol vedettek. (IPX5.)
Nem kell nekik takaras. Es mehet amikor csak akarod - ha van fi rele. Ha nincs fi rele, akkor inkabb akkor menjen ha nincs benne senki.
Azt kell majd meg eldontened, hogy kell-e skimmer. Az az uszo szennyezodeseket gyujti ossze a kosaraban. Falavelek, doglott bogarak, stb.
Nem art ha van egy teleszkopos bot es a vegere rakhato halos level gyujto.
Utobbiakat raersz megvenni, ha mar van tapasztalat kellenek-e.Nalam meg van 5m extra cso amivel belulrol lehet ossze porszivozni ha valami az aljan van. Ezt a szkimmer csovebe dugjuk, igy a pumpa direkt szivja es eleg erosen sziv ahhoz, hogy tenyleg fel lehessen porszivozni vele. Vettem hozza szivo fejet, de felesleges. A 32mm cso tokeletes.
-
FőDudu
veterán
A szivattyut legalabb napi 2-3 orat illik jaratni.
Azt kell atnezned, hogy a medencehez milyen csoatmero tartozik.
Ez a szivattyu 32 es 38mm csohoz jo.Venned kell bele legalabb 500g szuro labdat. A linkelt oldalon ezt talaltam.
Nem filter ball, hanem a Steinbach sajat szuroje. Ezt nem ismerem.
Nekem Flowclear van.Kelleni fog pH minusz vagy plusz. Attol fugg merre megy a vized a hasznalat soran. Ez altalaban folfele mozdul, tehat pH minusz ami gyakrabban kell.
A pH es a klor szint meresehez kell teszter. En az OBI-ban kaphato sima tesztert hasznalom. Abba 1 kis vizet veszel a medencebol es a 2 oldalaba bedobsz 1-1 tablettat a klor es a pH meresehez. A szine jelzi jo-e.
Kell meg multi tabletta. En ilyet hasznalok.
Ez 200g, nalam a 13m3-be kb 5-6 napontta kell 1 tabletta. A szivattyum elo szurojebe rakom, igy ha megy a pumpa, akkor kenyszeritve oldja.Sokan mondjak, hogy mehet skimmerbe - nekem az elso medencem foliaja kifeheredett a skimmer alatt, mert kihullott belole a por alaku klor es megmarta.
Igy a pumpabol eloszor a homok szurobe jut a klor - talan ezert is nem kell nekem mosogatni. Mert ott van eleg klor es nem rohad benne semmi.
A vilag osszes penzet el lehet verni medencere - azt kell megtalalnod mi az a szint ami neked jo. Mas huti/futi/takarja a medencet - nalam nem szukseges egyik sem.
Mar most 30 fokos, pedig 1 hete toltottuk.Az elejen 2-3 naponta merd a vizet a teszterrel, a pH legyen jo, a klor jo ha 1mg/l korul van (vagy folotte). Ejjel kimegy belole, igy ne reggel merj.
Es elvezzetek. Ennyi.
-
FőDudu
veterán
Igertem kepeket.
Afrikai homok az en automon.
Ugyanaz a nejem autojan.
Medencem ez a szerelekek az emeleti ablakbol.Lathato, hogy nem torekszem tokeletessegre.
OBI-s lapon a szivattyu es a szuro, kutyakajas vodor alatt a fi rele es a taviranyitos okos konnektor (rendes, vizallo szerelo dobozban)(a vodor csak a froccseno viztol vedi), OBI-s lap alatt soros rekesz.Medence alatt folia, folia alatt a 3 centis sarga XPS.
Korben kerites, nemi jazmin, jo sok csoda tolcser.
Mukodik, elvezheto, szeretjuk. Nem komplikalom tul.
Foleg a csalad kezeli - nejem rakja be a kombi tablettat, fiam porszivozza ha kell.
Egyebkent meg hasznaljuk es kesz. -
Winne
nagyúr
Akkor ha megveszem, amit írtál, akkor ehhez még mit kell vennem? Időzítés nem lenne rossz a gyári sem, de egyelőre nem fedett helyen van, így nem tudom folyamatosan bedugva tartani. Megoldható gondolom az is, hogy este mikor bemenetel előtt intézem a többit, akkor bedugom és járatom egy 20 percet.
-
FőDudu
veterán
Nalam nem. Nem tudod korbe jarni a medencet - minden keppen bele kell menni a takartitashoz. Az meg rogton felkavarja a homokot. Szoval az ilyen 4 meterrol belenyulok a porszivoval az nem mukodik.
Nalam kb a negyedet ered el, a tobbi a keritesek es a hazfal kozotti U alaku resbe van beszuszakolva.
(talan ezert is kevesebb a szemet az enyemben, nincs honnan bele hullani a faleveleknek. A legkozelebbi olajfa is kb 5 meter)
-
FőDudu
veterán
válasz
luciferc
üzenetére
Mivel nekem a homok szuro es a pumpa nem egy gyartotol szarmazik, igy az egeszet felszereltem egy OBI-ban kaphato sarga falelemzre. (a szokasos epitkezeseken hasznalt sarga, 25mm vastag cucc). Az ala tettem egy soros rekeszt. Igy nem a foldon azik, illetve a szivattyu sem 1 metert emel, csak kb felet. Win-Win.
(mivel nekem nincs csap a skimmer csatijanal, igy siman zarjuk a pumpat, a skimmer csatijat a medencebe benyulva befogjuk, aztan letekerem a szivattyu elo szurojeneke fedelet, es igy nem folyik ki a viz. Berakom a kombi tablettat, vissza zarom, aztan szures allasba rakom a homok szurot es mehet tovabb.)
Nem tudom hogyan epithetnek be legalabb 32mm atmeroju szelepet. Amit eddig lattam az mind szukitett volna legalabb 5 mm-t a viz utjan - az meg nem celom, hogy megfojtsam a pumpat.
Adtak a medencehez anno par darab szurke gumi dugot. Azt is lehetne hasznalni a szivo agban, hogy szepen elzara a viz utjat.
Heti 1x ez kb masfel perc - es kb a ph-t sem kell meregetni. Azt kb havonta merjuk es ennyi.
-
FőDudu
veterán
Pumpanak ezt hasznalom, HZS-300 neven futott anno.
Aktualis verzioja.Csovet csakis olyat vegyel ami szilikon, es vegig fut benne egy feher/fekete spiral.
Az orok elet. A tobbi tonkremegy 1-2 ev alatt. Az enyem zold szinu. Pumpa es szuro, valamint mednece es pumpa/szuro kozott ilyet hasznalok.Ilyesmit.
Ez merevebb, de birja az UV-t es nem torik meg. A bordazottak siman elrepednek a bordak kozott. A medencehez adott foleg, az 1 szezont se fog kibirni ha mozgatod. -
FőDudu
veterán
Masikat nem mernek ajanlani, mert a Steinbahc-hoz kepest mindegyiknek volt valami gyengesege. (peldaul az intex nagy medencehez adott homok szuroben a tartaly aljan egy esernyo szeru cso megy le (azon szivla az aljara lejuto vizet). Az nagyon torekeny kis szarnak tunik. Szomszednak olyan van, eleg macerasnak tunt ossze legozni.
Ami a gyari Comfort 50 ellen szol az az, hogy maga a szivattyuja idozitett. Azaz ha jol emlekszem, akkor ott be kell allitani mennyi idore legyen bekapcsolva. (es emiatt nem lehet taviranyitos vagy okos konnektorrol uzemeltetni, mert nem kapcsol be ha raadaod a feszultseget).
Arra figyelj, hogy milyen a szivocso atmeroje a kinezett homok szuron.
32mm vagy 38mm vagy 2" (~50mm). Ugyanis egyikrol masikra nehez konvertert talalni.
A medenced szerintem 32mm, de nezd meg a leirasaban.2" pumpat ilyen adapterrel tudnal 32mm-re adaptalni.
Jofogason van egy csomo minden.
Szurobol erdemes a leheto legjobbat vasarolni - azt sokaig tudod hasznalni. Nekem mar vagy hatodik szezonja megy.
Pumpabol meg olyat ami neked megfelel. En nem akartam hangosat, nem akartam 400-500w-ot fogyaszto verziot, igy vettem egy 300 wattos halkabbat az Amazonrol.2019 juniusa ota hasznalaom ezt a homok szurot. Birja.
-
FőDudu
veterán
-
axioma
veterán
válasz
szezso15
üzenetére
Kerdes, hogy hol van a szuro, annak (kb. a csovei felso pontjanak) a viz szintje alatt kell lennie, velhetoen a pici medence mellett godor is kellhet. Es elobb toltsd fel a ket cso veget egy szinten tartva (kozte a szurovel) vizzel, es utana befogva oket tegyetek at a medencebe, onnantol remelhetoleg mar inditas-megallitas nem zavar bele (ha nem sziv falsot)
-
FőDudu
veterán
Nekem mar vagy hatodik szezonjat tolja a comfort 50. Annyi van, hogy lekopott a felirat a tetejerol. De Steinbach cuccokhoz az utolso csavarig Minden alkatreszt lehet kapni.
Igaz nekem nem a hozza valo pumpa van mellette, mert en a homok szurot ajandekba kaptam ( valakitol akinek a motorja kellett) es vettem melle egy 8m3/h pumpat az Amazonrol.
Az halk, csak 300w a fogyasztasa, hovedett, galvanikusan izolalt, es az elo szurojebe be tudom rakni a kombi tablettat. Igy ha megy a pumpa, akkor tudom, hogy megy a vegyszer a vizbe.
-
FőDudu
veterán
Es a legfontosabb : pumpa ele fi rele kell. Kotelezo!!!
Hogyha barmi ok miatt a pumpa arama nem a nulla/ fazis kozott folyik, akkor leoldjon.Igy nem uti agyon a furdozo csaladodat.
Nalam ez ugy van megoldva.hogy a fi rele utan van okos konnektor, az vezerli a pumpat. Idozitheto, taviranyithato. Igy mehet amikor benne vannak.
Maga a pumpa galvanikusan izolalt - a forgo reszet muanyag tengely koti ossze a lapatokkal. Igy a motor meghibasodasa eseten sem juthat feszultseg a vizes reszbe.
Hovedett, 35 fok folott kikapcsol. Neha kikapcsol, legalabb tudjuk, hogy mukodik a vedelem.
-
FőDudu
veterán
Legegyszerubb verzio, de azert jo mert mehet bele a szuro golyo. Ott a videon a tester velemenye.
Onnantol jobban szur barmelyik gyarinal. 2,5-3mikrometer).
Kis medencebe valo. Talan 10m2, falra nem maszik.
Akinek falra felmaszos kell, az nem ebben a kategoriaban nezelodik. -
FőDudu
veterán
Szurot nem kell takaritgatni. Legalabbis nalam tok felesleges.
Eloszuro es szkimmer kiszedi a nagyobb darabokat, a tobbi megmarad a homok szurobe rakott szuro labdakban.
Nekem nem voltak meg koszosnak mondhatok sem egy szezon utan.
A medencem korul nincsenek fak vagy bokrok, igy nalam maximum a bele szallo rovarok amik bele kerulhetnek. Es a szaharai por.
407*107 centis Bestway medencem. Elvileg 13m3.
De ugyanigy nem takaritgatja a szomszedom sem, pedig neki ha jol remlik 33m3 (366*722*122 centis medence). Es o telre sem rakta el. ( Mediterran kornyeken elunk, itt nincs fagy).
Ilyen felhasznalasra talaltak ki a kombi tabletat. Abban van ami kell, nagyon ugyetlennek kell lenni, hogy azzal elszurd a vizet. Ph legyen jo, kombi tabletta es kesz.
Itt mindenki retteg a klortol. Pedig mi is felnottunk, es akkor tuti nem oxigenes vagy uv volt a vizkezeles a furdokben.
Beszelnek itt teljes alkalitasrol es egyeb altalam sosem mert dolgokrol, megis nalam jo a viz.
Nem kell tultolni a dolgokat. Ph legyen jo, legyen benne kombi tabletta, ennyi.
Ejjel a takaratlan medencebol elszall a klor, igy Minden nap mennie kell a pumpanak.
KB ennyi a truvaj.A klor elvileg kimossa a fulbol a termeszetes vedo reteget, igy a gyerkocok fule konnyebben fertozodik. Ha erre erzekeny,hasznaljon sapkat vagy fuldugot.
-
szezso15
addikt
Sziasztok!
Nyűglődöm a medencével, hátha tudtok segíteni.
Van egy ~1 köbméteres, kör alakú medencénk, főleg a gyerekeknek tobzódni. Sajnos nincs rajta ki-bemenő cső a pumpának, viszont van egy sima papírszűrős pumpánk amivel szeretném benne forgatni a vizet. Azt már kipróbáltam, hogy ha nem szív levegőt akkor simán pörgeti a vizet, viszont a medencénél egyszerűen nem tudom megoldani hogy “elkapja”, mindig kerül levegő bele, mivel a csőnek át kell mennie a medence fala fölött.Van tippetek, hogy hogy tudnám levegőmentesen elindítani a dolgot?
Köszi! -
FőDudu
veterán
En ilyen 'minden nap szorakozzak vele' megoldast tuti nem vennek.
A proszivozas olyanoknak valo, akik kurvara raernek.
En ertekelem az idomet, nem toltom ilyen alja munkakkal.Egy Steinbach SpeedClean Comfort 50 rendszerbe raksz szuro labdakat ahogyan en.
Veszel melle egy alap medence tisztito robotot - az kb 110-150 Euro.
Es a robotba is lehet rakni szuro labdakat - video - innentol elfelejtheted a takaritast.A ketto egyutt kb 500 Euro. Es meg van oldva a takaritas es a szures. Orokre.
Ha nem akarsz kloros vizkezelest, akkor veszel a szurobe 2db 18 wattos UV lampat is, az segit minimalizalni a vegyszerezest.
-
Winne
nagyúr
válasz
andrisms
üzenetére
Köszi mindenkinek a tippeket, valamelyiket megrendelem.
Linkelt két Kokido uaz amúgy? [link] [link]
Amit küldtél ZR200-at is rászánnám még árban amúgy, ha megéri azt. 0 tapasztalatom van, tegnapelőtt lett felállítva a medence, tegnap már fürödtünk benne, össze kell szednem pár dolgot hozzá, amit meg kell venni, nem egy szezonos dolgokat szeretnék venni, hanem minőségibb, á/érték arányban jó termékeket.
A gyári papír szűrőst vízforgatót szeretném cserélni egy normálisra.
Egy porszívót szeretnék venni.
Ha valami nem drága és jó megoldás tudtok ajánlani, akkor valami vízmelegítőt.
Meg kis gyorstalpaló a vegyszerezéshez, egy 3 meg egy 4.5 éves gyerek ölöndül a medencében.
3.66-os Bestway Steel Pro Max medence. [link]
-
Dorian
félisten
válasz
2thletme2day
üzenetére
Érdekes, nálam sosincs ilyesmi homokszűréssel
-
FőDudu
veterán
Tegnap esett az afriaki homok az esovel, majd csinalok par kepet a vitrolarol (arnyekolo) es az autokrol hogy neznek ki.
Medence szuro be lesz inditva, meglatjuk mi van.
A kertunkben a csodatolcserek levelei ugy neznek ki, mintha sarosak lennenek. -
FőDudu
veterán
válasz
2thletme2day
üzenetére
Nekem kiszedi az uolso szemig. Nyugdijazta a csoda zsakot.
Igaz, nalam a gyerek szereti a buvarkodast, igy a skimmer csonkjara dugott 5m csovel szepen felszivatja az aljara kiult homokot.
Egyedul az adaptert volt nehez kitalalni - mert a cso 32mm, a skimmer meg 38-as. De arra vettem egy KPE/PVC idomot, kicsit megreszeltem, aztan cuppan be a skimmer csovebe (belulrol).
Ilyen, csak egyenesben.
Levagod a toldos resznel (ahol a gumi van benne), es ott kb majndem jo a skimmer 38mm szivo csonkjaba a szelesebb resze. Kis csiszolo vasznas kezeles utan maga a tokely.Es nem jon vissza a medencebe a homok, tehat a labdak kiszurik. (az enyem a Flowclear fele labda, talan 500v700g ami a szurombe ment a kb 20kg homok helyere).
-
FőDudu
veterán
válasz
luckyboi82
üzenetére
Milyen plusz feladat?
Szezon vegen szetszeded, 2x mosogepben kimosod, ennyi.Es meg vissza mosatni sem kell.
Az uvegtol en viszolygok - nem hianyzik, hogy az apro szemcsek az ember borebe beepuljenek.
-
hcol7
senior tag
szerintem CE/egyeb compliance szabvany miatt irjak oda. 10 ev alatti gyerekeim vannak, es max 1 meterre van a "gepeszet" a medencetol. de figyelek ra, hogy aramtalanitsam, ha benne vannak. de ha pl monszuneso jon, es aram alatt marad, akkorsincs gond, mert eleg jo vizvedettsegu a burkolata. legalabbis 4 eves tapasztalat alapjan. viszont itt se hoszivattyu, se sobonto nincs egyelore, csak a szivattyu(tolattyu), meg a homokszuro.
-
r6man123
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom mennyire vág ide, Jakuzzit vennék - ha létezik épkézláb - 1.5millio forint környékén.
Itthon 5 éves Wellis szanitereink és egyéb fürdőszobai cuccaink vannak, rohadnak le. Jakuzziban is természetesen sztárnak mondják magukat, de létezik ezen túl más, megbízható(bb) márka? Esetleg saját tapasztalat?Fedett helye lenne, napelem teljesítmény van. Jó termék kellene "csak"
-
FőDudu
veterán
válasz
luckyboi82
üzenetére
Es meg akkora a kulonbseg a homok es a szurolabda kozott. Mert utobbi kiszuri azt a szemet szaharai homokot is ami peldaul most esik.
-
luckyboi82
tag
Köszi srácok, azért remélem sokáig fogja bírni, eszméletlen különbség van a papírszűrős meg e között. Bestway 5,6l/h, és kb 12 m3 a vizterfogat.
-
luciferc
őstag
válasz
luckyboi82
üzenetére
Felülről bírja a vizet, arra figyelj, hogy olyan helyen legyen, ahol nagyobb esőzésnél sem alakul ki nagyobb víz, mert alulról nyitottak (vannak nyílások) valószínűleg némi szellőzés miatt (legalábbis amiket én láttam).
-
Dorian
félisten
válasz
luckyboi82
üzenetére
nem
-
csudri
őstag
Mennyire kell komolyan venni a használati útmutatóban azt, hogy 3,5 méterre legyen a homokszűrő a medencétől? Youtube videókban ugyan ezt a cuccot közvetlenül a medence mellé simán lerakják. Ti hova és hogyan rakjátok a gépészetet? Valami gusztusos formában kellene leraknom a szűrőt, sóbontót, hőszivattyút.

-
válasz
Vismajor01
üzenetére
ez egy földbe süllyesztett merev falú medence lesz?
-
válasz
luckyboi82
üzenetére
Szia!
Miért szeded szét a szívó ágat?
Én a szívó ág fali csatlakozójáról letekerem a szűrős fedőt, helyére megy a porszívó cső adaptere. Csövet letolom a víz alá és a nyomó ág elé tartom, hogy átnyomja rajta a bent maradt levegőt. Rátolom az adapterre a csövet és mehet a porszívózás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- PlayStation 5
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Képregény topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Inno3D iChill X3 RTX 3080 Ti 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 2600 16GB DDR4 256GB SSD GTX 1060 6GB Formula Air Mesh G3 Chieftec500W
- ÚJ 27% - Corsair iCUE SP120 RGB ELITE Triple (CO-9050109-WW) ARGB ventillátor szett!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha mondjuk a tablettás is megfelel - én inkább mellőztem -, akkor azt meg lehet nézni ilyen vízkezeléssel kapcsolatos szaküzletekben is.

Az arnyekolja is.

Vesa