- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Remélem nem bánjátok, hogy megnyitom a Mass Effect 3 topikját. Már régóta tudjuk, hogy a játék trilógiának készül, de a mai napon ezt a BioWare hivatalosan is bejelentette. Legalábbis az egyik technikai designerük, Christina Norman szólta el magát a Twitter-en. Ugyanis nemrég egy érdekes megjegyzést olvashattunk a blogjában:
Új hozzászólás Aktív témák
-
BZoli87
csendes tag
válasz
WayneGace #11524 üzenetére
Elvileg igen.
"Where can Redbubble deliver to?
Our shipping partners deliver to all corners of the globe including APO, FPO, DPO addresses (Defence force, Diplomatic post etc).
Due to the nature of APO, FPO and DPO services it may take more than 45 days to receive your order. We recommend using a land/civilian address where possible."
-
S1M0N
senior tag
válasz
WayneGace #11358 üzenetére
Nem rémlik????
"N7 egy kódjelzés a Rendszerek Szövetsége katonái számára. Az "N" jelöli különleges erőket és a "7" utal arra, hogy a legmagasabb szintű szaktudást igényli. Ez vonatkozik a tengerészgyalogosokra, akik diplomát is szereznek egy elit képzési program keretében."
-
leviske
veterán
válasz
WayneGace #11317 üzenetére
Hát nem tudom. Most legutóbb direkt hurcoltam magammal, már csak azért is, hátha megkapom a dark channelt (meg is lett
), de egyetlen egy helyszínen alakított tényleg érdekeset, az pedig Thessia és az azt követő Normandy-s jelenetek. A többi küldetés alatt még James is érdekesebb, pedig kifejezetten egy "pain in the ass" karakter ő is.
De ez csak az én véleményem. Külön megjegyzem, hogy a ME2-t mostanság frissen újrajátszva ilyen téren a 2 messze felülmúlja a 3. részt, pedig pont attól voltak elájulva Hudson-ék, hogy mennyivel mélyebb karaktereket sikerült összerakni.
-
Ryder62
őstag
válasz
WayneGace #11199 üzenetére
Tudom hogy működik az Origin. És azt is hogy nincs 3. ME steamen ezért is írtam feltételes módban.
Origint én kerülöm ha lehet. Unszimpatikus egy rendszer.
DLC-ket meg nem lehet megvenni direktbe, így legózni kell bio pontokkal megfűszerezve míg más játéknál megveszed a gotyt és kalap kabát.
-
-
Ryder62
őstag
válasz
WayneGace #11111 üzenetére
Persze hogy nem tudnának hisz az EA adja nekik a pénzt a fejlesztésre. Így persze hogy azt csinálják amit a nagyfőnök EA mond.
De ha neked az EA nem unszimpatikus mint kiadó (de még fejlesztő is) akkor sajnállak. Mert amihez hozzáér szarrá változik. Mily meglepő.
Vajon miért lett butított, casual a ME3?
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
WayneGace #11042 üzenetére
De pont ez az, hogy vége a filmnek, akkor tudja meg hogy él Shepard. De a 2. rész elején meg ugye a szövetség már tud róla hogy életben van. Vagy tényleg az van amit mondasz, és jóóó későn ért el Vegahoz ez az infó. (amit kétlek.)
Wiki szerint amúgy így van a kronológiai sorrend:
-
KubanitoS
veterán
válasz
WayneGace #11019 üzenetére
Így igaz! A videókat látva azonban talán van egy egyértelműbb magyarázat is.
Egyrészt ott van ugye a piros lézersugár, ami eltalálja Shepardot. Arról a lézernyalábról van szó, amely előtte katonákat párologtatott el, illetve amely űrhajókat pusztított el másodpercek alatt. Ezek után Shep túléli. Ja, persze.
Innentől egyértelmű, hogy nem valóságos a dolog, hogy Shep még él, illetve az is valószínű, hogy valami "másféle" lézerrel lőtt rá Sovereign azzal a céllal, hogy ne ölje meg Shepardot, hanem az előidézett hallucinációval, vagy álommal eltérítse a sötét oldalra. Ezt egyszerűen nem lehet másként kimagyarázni, hiszen Shepard egy normál katona, nem Superman, simán meg kellett volna halnia!
A három választási lehetőség pedig nem a játék végéről dönt, hanem arról, hogy sikerült-e az indoktrináció.
Control = Saren, illetve TIM is megpróbálta már uralni a Reapereket, valahogy mindig fordítva sült el. Elhitték velük, hogy ez sikerülhet, ergo már ekkor indoktrinálva voltak.
Synthesys = Az összes faj DNS-ét egyesítsük a gépekkel, vagyis kezdjünk Husk gyártásba!
Ismét azt tesszük, ami a Reapereknek a jó és nem az emberiségnek, csak azért mert a Csillaggyerek meggyőzött bennünket -> indoktrináció!
Destroy = Nem fogadjuk el a felkínált lehetőségeket, hanem azt tesszük, amit a Mass Effect első része óta szeretnénk: elpusztítani a Reapereket. A hatás nem marad el, Shep ellenáll az indoktrinációnak és visszakerül a valóságba: fellélegzik, felébred London romjai között.
Ettől a ponttól simán indulhatna is a Mass Effect 4 története.
Tök logikus!
-
subatom
csendes tag
válasz
WayneGace #11001 üzenetére
Értem én, de ha kiirtják az értelmes életet, mig az egysejtűekből, emlösökből, állatokból ürutazásra hajlandó egyedek lesznek, nekem akkor is szűkösnek tűnik. 4,5milla telt el miota van föld és csak az utolsó 10k évben van nagyából értelmes élet. vagy lehet lemaradt nekem pár részlet, mert nem tudok olyan jól anfolul, és csak a mass 2-őt toltam magyarul értelemszerűen, de hogyan irtják ki csak az értelmes életet? amugy nem lényeg, ha szőrőzni akarnék inkább azt hozznám fel, hogy minden faj tök egyforma kompatibilissek egymással, oxigén, kaja pia stb..., lehet sexelni bárkivel stb. De nekem ez nem hiba a star trek univerzumot is csipem
csak hangossan gondolkodtam
-
KubanitoS
veterán
válasz
WayneGace #10996 üzenetére
Én úgy tudom, hogy kerek perec kijelentették a Mass Effect 4 nem Shepardról fog szólni, Ő benne sem lesz.
Megnéztem ismét a videót, próbáltam teljesen szkeptikus maradni és azt kell mondanom, hogy valóban van egy-két "erőltetett" megállapítás, amibe bele lehet kötni, viszont jó pár olyan is van, amelyet egyszerűen nem lehet megmagyarázni másként, mint ahogy a csávó tette. Egyszerűen lehetetlen. Szerintem egy rendkívül jól összerakott videó(sorozat).
-
KubanitoS
veterán
válasz
WayneGace #10993 üzenetére
Igazán örülök, hogy tetszett. Hangsúlyozom, hogy a Bioware cáfolta már a dolgot, illetve a videó készítésének időpontjában még hátravolt az utolsó egyszemélyes DLC, - amelyről azóta kiderült, hogy a Citadelről volt szó - és sokan hittük azt, hogy ebben az utolsó DLC-ben fedik fel az indoktrinációt. Ebből persze nem lett semmi, szóval csak érdekességképpen érdemes nézni a videókat, amelyek szerintem rendkívül szórakoztatóak és jól lezárhatták volna a játékot.
Az alapvető baj ott volt ezzel az egésszel, hogy amennyiben igaz lett volna a teória és a lézernyaláb után történt dolgok csak Shep fejében játszódnak le, akkor bizony a játéknak nincs vége. Többek között az igazi lezárást is vártuk sokan a legutolsó DLC-ben. Ennyire azért nem volt bátor még az EA sem, hogy egy játékot rendes befejezés nélkül adjon ki, amelyet a végén meg pénzért kellett volna megvenni. Halkan megjegyzem, hogy szerintem elég nagyot ütött volna a dolog és amúgy is orrba-szájba kaptuk a fizetős DLC-ket egyébként is.
Feltehetőleg az általad is említett szoros határidők állhattak a háttérben, valamint az EA nyomása a Bioware-re, hogy minél hamarabb adják ki a játékot. Mivel a Mass Effect játékok rendkívül precízek szinte minden szempontból, éppen ezért egy hatalmas csalódás sokunknak a jelenlegi befejezés, amely egyszerűen nem méltó a Bioware és a Mass Effect nevére.
Zárásként még annyit írnék, hogy a mai napig nem lett megmagyarázva, hogy a megfelelő befejezésénél Shepard miért lélegzik fel a Citadel / London romjai között, illetve az is egy utalás arra, hogy Shep túlélte a dolgot, hogy a lélegzős befejezésnél a love interest nem rakja fel Shep nevét az elesettek emléktáblájára, hanem reménykedve néz. Ez így ebben a formában kis túlzással szintén elfogadhatatlan.
szerk: miért választanák a reaperek ezt az utat Shepard megölése helyett
Erre talán az a megfelelő magyarázat, hogy Shepard egyszerűen túl értékes a számukra, ráadásul már többször megpróbálták megölni, hiszen erről szólt az első két rész, sikertelenül. Shepard mindent túlélt, többször legyőzte a Reapereket különféle csatákban stb, éppen ezért talán rájöttek, hogy Shepard sokkal többet érne számukra élve, mint holtan. Rendkívül erős "szövetségesre" lelnének személyében.
-
Ryder62
őstag
válasz
WayneGace #10988 üzenetére
Nem is kell felülmúlni a köv ME-nek ezt a trilógiát. Jobb lenne ha a köv rész a ME világára fókuszálna; rengeteg új világgal, karakterekkel, fajokkal. A történet meg legyen egy kicsit egyszerűbb, hétköznapibb, ne mentsük meg a galaxist újra.
Bár még messze van az az idő hogy infók jöjjenek a köv részről már várom az első infómorzsákat hogy merre felé veszik az irányt. Csak nehogy hatalmas pofára esés legyen a vége.
-
janos666
nagyúr
válasz
WayneGace #10983 üzenetére
Szerintem függetlenül attól, hogy Shepard tényleg mindent csak hallucinál onnantól, hogy egy kis időre elveszti az eszméletét a londoni sugárnyaláb roham közben bekapott találattól (én ezen egy éven át rágódtam, de végül emellett az értelmezés mellett köteleztem el magam), vagy sem, azt mégis érdemes lehet mérlegelni, hogy a Catalyst talán nem mond mindenben teljesen igazat, vagy legalább is annyira túlegyszerűsít, hogy ezáltal válik megtévesztővé a mondandója.
Tegnap fejeztem be az első rész újrajátszását. Az ME3 végén még érdemes emlékeztetni magunkat az első részből nem csak arra, hogy miket és hogyan mondott Saren (aki ebben a hallucinálós teóriában a gyakorlatilag a szintézist választotta a saját "próbatétele" során), hanem a Sovering hologramra is, ami egyértelműen kijelenti, hogy számunkra felfoghatatlan, és ami fontosabb, hogy rajtunk (az organikus civilizációkon) túlmutató (tehát nem közvetlenül minket érintő) motivációk hajtják őket (vagyis ismételve: nem mi!). Tehát a Catalyst meséje mindenképp túlegyszerűsített, és ezáltal félrevezető akkor is, ha Shepard nem csak hallucinál. De érdemes mellégondolni azt is, ami az ME2-ben történt, hogy elkezdtek emberi alapanyagból építeni egy új Reaper-t, szóval valószínűleg megvannak a saját elfogalatságaik, netán egyenesen szükségleteik (amik természetes organikus létformákhoz kötődnek) azon túl, hogy szimplán jönnek és rendet csapnak az egymás torkának ugró gyerekek közt egy "sterilizálással".
Vagy mondjuk inkább úgy, hogy annak a magyarázatnak arra, hogy miért teszik azt, amit tesznek, valóban leginkább semmit értelme nincs (puszta logikával sem, amit gép és ember egyaránt megérthetne), és ez valószínűsíti, hogy akkor talán nem is ez az igazi indok.
Talán majd kiderül a következő ME játékból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Netflix
- TV antenna és jelerősítés
- Vírusirtó topic
- Elemlámpa, zseblámpa
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- PlayStation 5 (PS5) Digital Edition 825 GB játékkonzol, DualSense töltőállomással, ajándék táska
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Samsung 55" QE55QN700CTXXH 8K UHD Smart Neo QLED Mini LED TV
- Asus VivoBook S15 S513 OLED (S513EA-L12917) Fekete - Garancia 2026.06.22.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL T40 EMC Szerver
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged