-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz
MrChris #11345 üzenetére
Index fórumon hirdettek egy ajánlott Pentax obit. Az eladó azt írta, h már csak a másik van meg, az meg 2.8-as..
-
-
szuszinho
őstag
válasz
MrChris #11178 üzenetére
Van különbség. Akit érdekel, meg is tudja nézni az oldalon, mert nagyon jól illusztrálva vannak a szerelések.
"Caution! The older versions of the Zuiko-OM 50/1.8 , 28/2.8 and 40/2.0 cannot use our standard OM Zuiko-Nikon Bayonet. You would have to use our special bayonet for these lenses. Please check the version of your lens comparing it with our instructions pictures."
-
Rapid136
őstag
válasz
MrChris #11071 üzenetére
A nagylátókkal lehet bármi.
Az érdekesség kedvéért, a Jupiter LTM 2,8/35 mm obijának (ez az ami majdnem hozzáér az érzékelőhöz) tesztképei.
Egyébként inkább a becsillanásra panaszkodtak sokan, a 7II már kapott egy mentesítő réteget.
Ez meg a Sigma 14mm naphalóval szemben és nem látok zöldülést: -
boomba335
tag
-
boomba335
tag
válasz
MrChris #11040 üzenetére
Nem a képével van a bajom, az jó. Egyszerűen a mérete nevetséges és kezelhetetlen, nem tudom rendesen megfogni olyan apró. Volt 12-32-öm, de nem tudtam használni a mérete miatt. Azért egy 130kg-os ember tenyerébe kellene, hogy beleüljön, ami finoman szólva is kihivás. Ez a bajom vele
-
Rapid136
őstag
válasz
MrChris #10948 üzenetére
Itt van az 1,2/50-es Rokkor nyitva 24 mpixelen. Sima RAW konvertálás, utóélesítés és egyéb nélkül.
35-40 éves létére simán használható és rekeszelve még élesebb lesz. -
boomba335
tag
válasz
MrChris #10928 üzenetére
Jó az om, tetszene is, csak nem nagyon van eladó belőle, vagy adjatok linket ahol a csodákat fel lehet lelni, mert én nem találtam, de SMC "minden bokorban" van
A Canon fd nekem egy nagy csalódás volt 50/1.4-ben. A Minolta MD 50/1.7-em megeszi reggelire. Az egyik 6eft volt a masik meg 20, és nem a Canon volt az olcsóbb
-
boomba335
tag
válasz
MrChris #10892 üzenetére
Na, igen, ezt értem, de ott van már viszonylag normális képpel egy sigma 17-50 f2.8 aminek jó képe van, vagy egy sigma 11-22 ami nagylátó és bitang, csak nincs AF, blende állítás, meg EXIF. Ezért kellene valami adapteres cucc, illetve a makrózásban lenne még nagy segítség ha lenne AF, mert nem mindig tudok lefeküdni teljesen a földre, hogy lássam kézzel mit élesítek
-
faki_
senior tag
válasz
MrChris #10827 üzenetére
Ha érintve lennék a témában, előbb kattintanék a vásárlás gombra egy Nikon bajonettes Helios esetén (nem mellesleg olcsóbbak is). Bár lehet azok teljesen mások...
-
fireman123
őstag
válasz
MrChris #10812 üzenetére
Köszi a linket, ...f2-nél és f2,8-nál szerintem vállalhatóak, .....de gondolom a nevesincs ebay-es 1500 ft-os lencsés adapter ezektől rosszabb lehet.
Igen a leesztergálás a korrekt megoldás, azzal elvileg a teljes lencsesor beljebb kerül és az egyes lencsék között nem változik a távolság. Az alátétes megoldásnál csak az utolsó lencse kerül közelebb az érzékelőhöz és megnő az utolsó és az előtte lévő lencse közötti távolság, ezért nem hoz teljesen jó eredményt.
Az esztergálás már olyan beavatkozás amit nem vállalnék házilag, ...és amely gyűrűből (sejtésem szerint) kellene leesztergálni ~2mm-t, azt négy csavar rögzíti egy belső gyűrűhöz és ez a gyűrű most csak 3,5 mm vastag, így eléggé elvékonyodna és a pici csavarok is hosszúak lennének
.....ennyire nem merek belenyúlni.
A Kosári Domonkos csinál ilyen esztergálós átalakítást [link], de a leírása szerint nem csak ennyiből áll, hanem más dolgokat is meg kell még változtatni a lencserendszerben hogy jó legyen. A jófogáson 24e-ért árul ilyen általa átalakított Heliost, lehet azt kellett volna megvenni (bár ennek harmadáért vettem az obit), de bíztam a youtube-on látott alátétes [link], [link]vagy kitekerős módszerben , de az csak javított a dolgon, nem oldotta meg a problémát teljesen. Lehet hogy egy ebay-es olcsó lencsés adaptert még berendelek és kipróbálok, és ha nem lesz jó akkor marad a mostani alátét vagy visszaállítom az obit eredeti formájára és akkor is tudom használni csavart bokeh-re. -
CollectoR
aktív tag
válasz
MrChris #10798 üzenetére
Valamilyen félkemény vagy kemény aluötvözet lehet, gondolom Al-Mg.
Polírozni mindent lehet, egyetlen esetben nem célszerű, ha öntvény az anyag és telivan zárványokkal. Sajnos akkor lyukacsos marad.
A feliratok mélyen vannak azokat nem bántja
Aki nagyon "ékszerobjektívet" szeretne, el lehet vinni még galvanizálni is, vagy krómozni és akkor tükör lesz belőle. Viccesen nézne ki egy ilyen. -
Zozzant
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #10738 üzenetére
Na ezt én nem vettem észre még soha, de ezután lehet feltűnik majd
Ezeknek az anamorph cuccoknak nagyon jellegzetes a képi világuk, tudtommal az ovális bokeh meg a vízszintes flare alap és ezeket leszámítva is látszik az egész képen, hogy ez bizony nem átlagos obit használtak hozzá. Amúgy ha rákeresel neten tényleg meglepő, hogy mennyi filmben használtak ilyent, pl. ilyen slágermúvikat is anamorph obikkal forgattak asszem, mint a star wars, jack reacher vagy kill bill -
Balinov
titán
válasz
MrChris #10732 üzenetére
mert fillerb** vagyok es m42 ill. Nikon adaptereim vannak,
illyesmire gondolok mint ez a sotet 80-200, de ha valami jobb IQ-s lenne tokinak,tamron,sigma triobol, azt sem loknem el.
Adott esetben meg lehetne tolem canon is, hasonlo gyutavval (70/80-tol 200/300-ig), lenyeg, hogy az obin lehessen rekeszelni.
Bazistav annyira nem riaszt el, 50/1.8D-vel is megy a bazistav, megis sikerul olykor ertekelhetot loni, mint ez pl
Persze mas bajonett/obi kombotol sem zarkoznek el. A lenyeg, hogy olcso legyen. Pl. hasznalt O40-150 hasznaltan megallna 100€ korul, ha az alatt nem lenne olyan, amibe erdemes is beruhazni, nem csak penzkidobas lenne. Afelett viszont valszeg nobrainer az olcos nativ kistele.
-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris #10558 üzenetére
Lehetséges, de egy jóval régebbi gép képének nem szabadna jobbnak lennie ugyanazon objektívvel. A baj, hogy az Oly nincs mellettem, de csak kölcsön adtam és csinálok majd „azonos” felvételt az összehasonlításhoz csak a magam megnyugtatására
Én szeretem ezt a lencsét, de mivel egy eléggé tömeges gépről származik, nem csodálkoznék ha olyan üvegből csinálták volna a lencséiket, ami épp kéznél volt, Agfa ide vagy oda. Viszont a bokeh miatt nagyon tetszik és olcsó. Flohmarktokon 5-10€ és egy kis munkával jó kis lencse ez. A fókuszáláshoz egészen az elejét kell tekerni, ez kicsit sután esik a kezemre. Többet kellene használnom, hogy automatikusan oda nyúljak.
-
dzz
aktív tag
válasz
MrChris #10554 üzenetére
Nem, nem keverem
A 12Mpixeles E-PL1-en szebb képeket produkál ugyanazon lencse, mint a G70-en RAW-ban nézve. Ácsingózok egy A7II-re a FF miatt, de a nagyobb felbontása nem vonz, inkább csak az a tény, hogy a régi lencséim saroktól sarokig ki tudják rajzolni. Az A7S sajnos nekem túl drága.
Ez a 45-ös egy ilyen fényképezőről származik és csodálatos képe van, csak épp éleket ne keress sehol, ami azért jó lenne. Amire használható az a közeli portrék érdekes háttérrel
Van 50es Oly-m, 1,4-es. Kitünő éles rajza van, ehhez hasonlítottam. A baj, hogy papírra kevesen kérnek képet, így a 45-ös megmarad magamnak szórakozásra.
-
rushmoon
csendes tag
-
-
rushmoon
csendes tag
válasz
MrChris #10502 üzenetére
https://www.dpreview.com/forums/post/57816022
Nézegetem mostanában ezeket a kínai c-mount objektíveket, bár konkrétan a 25/1.8 és 35/1.6 érdekel jobban, de ez a halszem is elém került párszor. Youtubeon mft-vel találsz róla tesztvideókat is. -
80hun
addikt
válasz
MrChris #10487 üzenetére
Nincs is hozzá adapter egyáltalán mintahogy a Nikon F sincs rá.
Lehet megbírták volna oldani de nem tették így A-mountra marad az M42 és a T2Te jobban képben vagy a panákban , az mft topicpan már kérdezte melyik pana vázon van auto iso videó közben.. Ajánlj neki egyet
Mondjuk egy kitobi + pana párossal jobbán jár videóra ez nem kétségesÉn rámondtam volna a G3-at csak nemtudom hogy van e auto iso. videó közben
-
válasz
MrChris #10481 üzenetére
Sajnos nem jó egyik sem a bázistáv miatt.
Van ismerősömnél egy Praktica B bajonettes 24mm-es lencse, ami jó lenne, de ahhoz sem találok átalakítót. Pedig ilyen átalakítóért adnék több pénzt is mert van vagy 10 PB lencséje, amik elég jók, és odaadná kölcsön őket, amikor kell. -
Rapid136
őstag
válasz
MrChris #10414 üzenetére
Az ugye megvan hogy ezen az obin ott van a TechArt-os AF adapter? :-)
-
Rapid136
őstag
-
80hun
addikt
válasz
MrChris #10308 üzenetére
Vállalkozó kedvüeknek való feladat
-
tvamos
nagyúr
válasz
MrChris #10257 üzenetére
Mivel tudomesenmilyenbajonettes volt, igy 1500 Ft volt, ahoz kepest szerintem jo. Van nalam egy Nikkor 35 f/1.8 is, majd lovok par tesztkepet, hogy muzsikalnak egymashoz kepest. (Remelem, meg December folyaman. Az 50mm-es Nikkor-om csereltem el erre a 35-osre, de majd visszacsereljuk.)
Szivesen kolcsonadom, ha erdekel. -
tvamos
nagyúr
válasz
MrChris #10253 üzenetére
Jatszok egy kicsit vele. Ha lecserelodne, akkor A7 lenne helyette, mert az vonz nagyon, csak ez most kihagyhatatlan ajanlat volt.
Szeretnek osszehasonlito kepeket loni a 50-eseimmel. Jo sok van mar.Ha nem lesz vegtelen, az sem nagy gond.
Sajnos nem talalom az adapterem, pedig kene lenni itthon kettonek. -
Csari93
aktív tag
-
faki_
senior tag
-
Matska
senior tag
válasz
MrChris #10097 üzenetére
Szerintem veszek egy Mir-t egyelőre, később meg egy kitobit, vagy valami gyári fixet.
A japánok előtt amúgy le a kalappal. November 3-án rendeltem obit. Minden mozzanatról küldenek egy emailt, és a csomagom már a magyar fináncoknál van tegnap óta. A camdioxnak 2 hét kellett Angliából.
-
Matska
senior tag
válasz
MrChris #10077 üzenetére
Szerintem egy camdiox/lens turbo jó megoldás arra, hogy szegény embernek is legyen FF-e, extraként jön a +1fé, negatívum meg a változó képminőség a széleken.
Amit még érdemes figyelembe venni, hogy egy focal reducer az viszonylag állandó tud lenni az ember életében. Az egyik oldalon ott az obi, másikon a váz, így teljesen védve van. Nincs benne elektronika, vagy mozgó alkatrész. Egy A7 viszont kopik, porosodik, párásodik, avul, és a végén súlyos pénzekért cserélni kell. Más gépeket is kell, csak az ár nem mindegy.Egy ilyen összevetés viszont több mint érdekes lehet. Akár úgy, hogy Camdiox vs Lens Turbo vs A7.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #10077 üzenetére
Tegnap pont erre gondoltam, valaki megcsinálhatná már
. Aztán leesett, hogy mondjuk nekem úgyis tökmindegy, portrénál nem igazán szoktam Mr robot stílusban komponálni
.
-
masterful87
senior tag
válasz
MrChris #10063 üzenetére
Vajon a camdiox lencse tesz csodát, vagy egy full frame gépen eleve ilyen penge képeket produkálnának egyes obik?
De nem is értem, a lencsének van egy bizonyos feloldóképessége, hogy adott szenzorméreten mekkora felbontást tud élesen kirajzolni. Konyhanyelven megfogalmazva.
Na de a speed booster összenyomja a lencse által vetített képet egy még kisebb területre, ezáltal még inkább romlana a feloldóképessége, nem?!Csak arra tudok gondolni, hogy ezek az obik FF-en se lennének pengék, de a turdo lencséje, meg a plusz fényerő kifejezetten jót tesz neki, és láss csodát, az addig gyenge kép hirtelen rengeteget javul.
Az utolsó mondatod miatt gondolkoztam el mindezen, hogy lehet nem "csak" a szegény ember közel FF-je valósulhat meg egy Sonyval, Fujival és mellé a megfelelő speed boosterrel, hanem talán még annál jobb is lesz?!
Még az is eszembe jutott, hogy a booster nélküli képet egyszerűen le kéne kicsinyíteni a megfelelő méretre, így méretarányos lenne minden, persze a nagyobb látószög hiányozna. Na de ha lekicsinyítjük a több infót kevesebbre, akkor egy kicsit élesebb lesz minden, és pl. a CA mérete is csökkenne.
Ha a drive képeket teszem egymás mellé, a camdioxosat teljes méretre, a másikat pedig hozzá kicsinyítve, akkor is jobb a turbos kép, sokkal élesebb, szóval ez se lehet az oka a javulásnak. -
-
Matska
senior tag
válasz
MrChris #9908 üzenetére
A Yashicánál az adapter felőli vég jobban hátranyúlik (mint a Heliosnál) végtelen fókusznál, és beleér az adapterbe. Az egyetlen ami különbséget észre vettem, hogy a Heliosnál 20m az utolsó érték a végtelen előtt, a Yashicánál meg 10m. Nem tudom ennek van-e jelentősége.
Még egy anomália eszembe jutott, ezúttal a Heliost illetően. Normális az, hogy a rekeszállító gyűrű fokozatmentesen állítható? A másik, hogy amikor F2-re van elvileg állítva, akkor éppen a legszűkebb a rekesz, F16-on, meg teljesen nyitva van. Olyan mintha valamit fordítva rakta volna össze.
-
80hun
addikt
válasz
MrChris #9868 üzenetére
5-6 éve.
Nem kell csucsognia tőle és vajpuha lesz a fókusz..
Hidegben sem sűrűsödik meg és nagy melegben se folyik ki.Az teflon bázisúak , az egyik folyékonyabb a másig picit megdermed miután kifujtad.
A sűrűmenetes részhez hasnálom a folyékonyabbat, persze előtte ki kell takarítani mindent.A sűrűbb -30 és +160 fok között használható
A hígabb -50 és +250 fok között használható.Dehát kinek mi vált be
-
tvamos
nagyúr
válasz
MrChris #9858 üzenetére
Koszonom! Erdekes anyag. Mondjuk van ahol azt irjak, hogy aluhoz ne hasznaljak szilikont, ugyhogy meg azt is meg kell nezni, mibol van a lencse.
Most kaptam egy AUTO MAKINON MACRO 135/2.8-at, OM bajonettel. Es, hogy izgi legyen, ezen meg a difragma szorul. (Igy hivjak? A kis lemezkek.)
-
Matska
senior tag
válasz
MrChris #9851 üzenetére
Egyelőre ismerkedek a témával így az utolsó mondatot nem igazán tudom értelmezni. Kifejted egy kicsit bővebben?
Az utóbbi hónapokban gyakorlatilag nem volt a gépen gyári obi (csak a H2o-pok kollégától vásárolt Yashica), és tökéletesen elvoltam AF nélkül.
Egy focal reducerrel egy 50-es f1.4-es takumar az 35mm és f1. Ez mindenesnek teljesen jó lehet, viszonylagos nagylátónak 28 és/vagy 35mm, telének meg 135. Ha még telébbre vágyok akkor meg feltekerem a normál adapterre.
A 15-30 ropi közötti áron nekem teljesen jó, ha jót kapok.Mint mondtam ez elképzelés csak, és ismerkedek a témával, szóval minden ötletet szívesen fogadok
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #9777 üzenetére
4 lamella
daniduke: Há' de az nem olyan...
A többi ízlés kérdése
Na mindegy, szerintem hanyagolom a témát, csak van fölös 75 dodóm paypalen és gondoltam elköltöm elmebayen valami bizb*szokra
. Más olcsó érdekes obiról nem tudok, heliosom van, szappanbubis meyer van, cctv obi van...
Wa2x_: Szerintem ez SMC Pentax M vagy K 50mm F1.4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Formei sky blue 2.72 X 11m-es kék papír fotó háttér papírháttér fotóháttér
- GOPRO Hero 11 BLACK - 5.3k akciókamera - 2 akku, tartozékok (5.)
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - két akku, mágneses csíptető, 64GB SD
- GOPRO Hero 12 BLACK akciókamera sok tartozékkal
- Sigma 12-24mm f/4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged