- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 - alap
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Manual, analóg, filmes, MF objektívek
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrChris
nagyúr
válasz
szuszinho #11164 üzenetére
Na tessék, tálcán a megoldás! Soha sem próbáltam, de ha müxik, akkor nikonos manuálosoknak om obikhoz kötelező!
Fél miliméter a bázistáv különbség könnyen lehet hogy jó lesz hozzá. Ha meg már nem kell vissza lehet szerelni. A rekeszbeugrasztót meg belül ki lehet kötni, ha nem akarod nyomkorászni fotózáshoz.Rushmoon: kíváncsi lennék miért? Más OMeim is vannak majd összehasonlítom, bár ez nem garancia hogy mégis beszerelhető e.
-
Rapid136
őstag
válasz
szuszinho #9207 üzenetére
Milyen érzékelőméreten?
Ahogy a legtöbb obinál itt is van egy gyártási szórás, ki kell fogni a jobb darabokat. Meg kell venni és kipróbálgatni, ha nem jön be el kell adni. Majd akad másik.
Volt szörnyű rossz Jupiter9-em, el is adtam. Aztán véletlenül belefutottam egybe az meg baromi jó volt. Aztán vettünk ismerősnek egyet, az is jó volt, de az enyémnél láthatóan gyengébb.
Fullframe vázon használtam, aztán megszabadultam tőle mert ha nyitott rekesszel nem középre komponáltam a témát akkor nem volt éles. APS-C vagy m4/3 vázon ez kevésbé probléma, ott viszont az örvényes háttér meg levágódik. -
MrChris
nagyúr
válasz
szuszinho #7048 üzenetére
Az ilyen olcsó telekonverterektől ne várj sokat. Amik nálam megfordultak annyit rontottak lágyítottak a képen, hogy jobb eredményt adott ha nélküle készült képből lekroppoltam a felét. Az eredeti Olympus 2x-ező hozott valódi pluszt, csak az elég drága.
Meg ugye azt az 1.8-as obit 2.8-ra kell legalább rekeszelni, hogy elfogadhatóvá mérséklődjön a lágyulás, ami még a telekonverter miatt további fényt veszít. Összesen 2 fényértéknyit azaz mintha 5.6-os lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Wuthering Waves
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Telekom mobilszolgáltatások
- urandom0: Új kedvenc asztali környezetem, az LXQt
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 17 - alap
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- eBay
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 12 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest