- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kedves mindenbe belekötök úr!
Mint említettem, "én 5%-ot feltételezek", mert én így gondolkodom. De ettől még lehet akár 3% vagy 2% is. Az 1% már túl kicsi. De ha gondod van az értelmezéssel, akkor érdemes lenne a DigiTimes-t megkeresni, hogy ők hogyan gondolkodtak.
A könyvelések meg nem jelentenek semmit, hiszen 1-1 szerver nem az eladás pillanatában épül meg, hanem akár évekkel később (és mivel nem az aktuális eladásokra (sales) állítottak valamit, hanem a részesedésre (market share), ...). Ezért az aktuális részesedés növekedése is csak akkor fog realizálódni, ha azokból a procikból lesz is valami (és abban sem vagyok teljesen biztos, hogy kiadnák a cégek, hogy pontosan hány processzortól szabadultak meg adott (negyed)évben - bár éves összehasonlítást említettek, és nem negyedévest, de legyen; ...; viszont pont a negyedévesek összehasonlításánál jelentkezik inkább a hullámzás, mert minél kisebb részeket veszel alapul az összehasonlításra, annál valószínűbb, hogy a hullámzás megjelenik). -
Nem. Egyrészt a megközelítés (vagy 'match') itt nem pont az 50%-ot jelenti, hanem az 50% +- (plusz/mínusz) X%-ot (én 5%-ot feltételezek, tehát a 45-55%-os intervallumot) - vagyis amikor azt mondhatjuk, hogy hibahatáron belül egyforma a két gyártó részesedése. És nem a pont 50%-ot, amit még jósolni is bonyolult (mint ahogy a felmérések alapján a Tisza szavazóinak számosságát sem tudnád pontosan megmondani még utólag sem, hogy mikor volt pont annyi, mint a Fideszé (pláne, mint ahogy előttem is írták, ez nem úgy megy, hogy húzol vonalzóval egy egyenest, és akkor lesz egy pont, hanem hullámzik - hol kisebb, hol nagyobb amplitúdóval, és mindkét oldal is)). A megelőzést pedig akkorra teszik, amikor már egyértelmű az előnye, nem pedig hibahatáros epszilon százalék.
-
CMR
tag
válasz
ergoGnomik #11 üzenetére
A helyes válasz az, hogy bocsi főnök, megtanultam számolni
-
ergoGnomik
tag
Nem kellett erőlködnöm, csak arra ment el sok időm, amíg többé-kevésbé érthető formába öntöttem. Úgy tűnik, számodra kevésbé. Különösen azt nem sikerült levenni, hogy ez a fórumtárs értetlenkedésére szánt válasz, nem pedig a cikk kritikája.
Ráadásul egy-két tagmondatot látszólag átugrottál vagy elvetettél. Feltételezem úgy gondoltad, hogy biztosan csak a grafomán hajlamaimat szerettem volna kiélni, nem pedig a témához kapcsolódó dolgokat közölni. Hát, ahogy érzed...
De esetleg felvilágosító jelleggel leírhatnád mi lett volna a helyes hozzászólás, amit válaszként kellett volna adnom a #4-re vagy hogy inkább befoghatnám. Előre is köszi! Remélem csiszolhatok a fórumozási és érvelési képességeimen!
-
Valamivagyok
tag
válasz
Geri Bátyó #9 üzenetére
Akkor így járnak, az AMD is kínlódott 10 éve, ki másztak a gödörből. Az Intel piacvezető (még), mondjuk az AMD komplett AI megoldásokat jelentett be na ilyen cucca az Intelnek nincs. Így az AI hype közepén. Legalábbis nem hallottam róla.
Még nem a nulláról kell fel állniuk, talán sikerül. Reméljük. -
válasz
Valamivagyok #8 üzenetére
Pedig jelenleg az van, hogy az Intel nem is zsebre dugott kézzel, hanem letolt gatyával áll.
A baromi drágán gyártható Xeonokat már árcsökkentés mellett is egyre nehezebben adják el. Ráadásul az Arrow Lake megmutatta, hogy hiába a TSMC 3 nm-es gyártás, a teljesítmény/fogyasztás mutató semmit sem javult, tehát valójában a CPU architektúra sem jó. -
Valamivagyok
tag
Azért a 0.8%-99.2%-ről 40%-60%-ra szépítés se semmi. De az Intel mögött ott van a végtelen kapacitás még mindig. Csak nem fogják zsebre dugott kézzel nézni, hogy kiszoruljanak a piacaikról.
-
eszim
csendes tag
válasz
ergoGnomik #5 üzenetére
Ez elég erőlködősre sikerült. A "jóslás" a valószínűbb forgatókönyvet jelenti, nem a szentírást, hanem a várható történést.
A 40%-os részesedést miért hagyta csak úgy az intel, nem értem, miért pont az 50%-t nem fogja hagyni. -
Lassan minden szegmensben az Intel az AMD mögött kullog.
-
ergoGnomik
tag
Hát, igen. Az már csak úgy szokott lenni, hogy valamit jósolnak, tehát az már maga a szentírás.
Az Intel ezt nyilván csak úgy hagyni fogja és az AMD sem fog semmit elbaltázni.
És természetesen az már csak úgy megy ezeknél az előrejelzéseknél, hogy utána egyszerűen ráteszed a vonalzót a grafikonra, meghosszabbítod a vonalat a jövő felé és hipp-hopp elérkeztél az elkerülhetetlen igazsághoz.
És miért Megelőzés = 50% + 0.000001%? Miért nem Megelőzés = 50% + 0,000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001%? (A magyar helyesírásban a számábrázolásban még mindig tizedesvesszőt használunk!) Vagy egyszerűen csak Megelőzés = 50% + 1db?
-
CMR
tag
poised to match Intel in 2026
Tehát 2026-ra match = 50%
Megelőzés = 50% + 0.000001% <----- ebből hogy lesz 3 év
Úgy hogy 1 év alatt várnak +10%-ot -
CMR
tag
2026 3 év múlva van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest