- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Középkategóriást mutatott be újra az Oppo
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya XT
senior tag
válasz
urandom0 #1724 üzenetére
Manjaro KDE volt a donor. Nem tesztelgettem szándékosan, volt egy két fájlmozgatás, ext4 es belső lemezről a btrfs SSD-re, és Ext4-es SSD-re. Valamikor régebben már szívtam meg Minttel, ott is a lassúsága miatt váltam meg tőle. Megvan az érzés, amikor leülsz a géped elé.....és mi a f...sz van ezzel??? Nah ez a fájlrendszer nálam ilyet okoz. Érezhetően lassabb, Celluloid, böngésző és minden is....lassan indul. Amit írtál, azt nem próbáltam, hogy egy lemezen belül mozgatni. Az kimaradt.
Érdekes amit írtál, még nagyobb kérdőjel van bennem, hogy itt miért ilyen lassú. -
Petya XT
senior tag
válasz
urandom0 #1711 üzenetére
Szia, elnézést, hogy csak most válaszolok, köszönöm a válaszod.
Most volt alkalmam kipróbálni, de sajnos annyira lassúnak találtam, hogy ezt a történetet elengedtem. Egy 400 mb-os profil mappát is majdnem egy percig másolt, ez nem elfogadható számomra. Sajnálom, remélem sok rendszerfunkció nincsen, ami használná. -
Adamyno
tag
válasz
urandom0 #1711 üzenetére
Btrfs-ről én is ezt gondoltam. Aztán olvastam, hogy riogatnak egyes felhasználók, mert össze tud borulni a fájlrendszer. Ááá.. dehogy, én évek óta használom. Megbízható. Egyszemélyes statisztika. Aztán csináltam egy szervert. Volt snapshot és volt RAID is. RAID véd a hardveres hibától, Snapsot pedig egy hibás upgrade, egy hibás konfig ellen. Történt is egy hibás konfiguráció, gondoltam visszaállunk egy előző snapshotra. Látszólag működött is a történet, de baljós jelek voltak. RO fájlrendszer.
Biztos normális... csatoljuk fel RW-ben. Továbbra is RO. Megpróáltam kiforce-olni, de folyamat csak RO. Na jó, csináljunk fájlrendszerellenőrzést, hátha az a baja. Vannak hibák. Nem lehet javítani. Sehogy. Reboot. A helyzet ugyanez. Akkor ne a korábbi snapshotot indítsuk, hanem a legfrissebb verziót. El sem indul. Több snapshotot is megnéztem, mind ugyanaz. Szerver OFF. Reinstall, Ext4. Azóta minden jó. Backup rsync-el megy máshová.Majd a végén mondták az okosok: üdv a klubban
-
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #1398 üzenetére
A PC-men a frissítés óta gondok vannak. Először el sem akart indulni, leszedtem az nvidia csomagot, újraindítottam, feltelepítettem a legfrissebbet, azóta elindul. Viszont ha kikapcsol a képernyő, nem hajlandó visszakapcsolni, úgyhogy visszatértem az 5.4-es kernelre, talán ezzel menni fog ez is.
-
-
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1361 üzenetére
Bocsi, én önző módon a saját gépemhez hasonlítottam a T460s-t. Az X-széria valóban más liga. A 15" már nekem is túl nagy, viszont a 14" számomra már elviselhető méretű, főleg az "s"-es modell esetén, ami még az X-eknél is vékonyabb, és itt a legkevesebb a kompromisszum, pl.: teljes méretű billentyűzet, M.2 SSD bővítési lehetőség, bár tudom, az X-ben meg dupla akksi van, szóval nyilván ezek már mind-mind egyéni preferenciák kérdése, és az is biztos, hogy az X-es ThinPad-ek is elég jól sikerült darabok, mellényúlni velük sem igazán lehet.
-
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1359 üzenetére
A teljesség igénye nélkül: nem csak felbontásban, de minőségben és betekintési szögben is jobb (180˚), IPS kijelző, fejlettebb és erősebb CPU és GPU, 24GB-ig bővíthető DDR4 RAM, 3db USB 3.0 port, HDMI csatlakozó, nagyobb touchpad, hátulról megvilágított billentyűzet, jobb minőségű hangszórók, lényegesen kisebb vastagság, és súly. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem ez ismételten egy jó néhány évre szóló "befektetés" lesz. -
rosszkutya
tag
válasz
urandom0 #1354 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat (, és persze Neked is, peterattila)! Ahogy lesz rá újra időm, ismét tesztelgetni fogom live módban, aztán ha újra kielégítő lesz az eredmény, akkor talán élesben is felteszem.
Bár, most felkerült a karácsonyi listára egy valamivel újabb vas (T460s), úgyhogy legkésőbb arra már biztosan fel fog kerülni a Manjaro KDE, aztán jövök az "élménybeszámolóval". -
Pista0001
addikt
válasz
urandom0 #1354 üzenetére
Nálam van egy nagyon fura jelenség... A hardver Thinkpad X201 tablet, i5-520UM, 8 giga ram (illetve most már csak 4), HDD. Ezen a gépen teljesen vállalhatóan fut egy Chakra linux (Arch alap, KDE felület). Mellé telepítettem Manjarot szintén KDE-vel, és borzasztó lassú, teljesen használhatatlan. AMD A4-5000 procis asztali gépen teljesen hibátlanul fut a Manjaro (pedig az sem erőgép), nagyon tetszik, a laptopon is átállnék rá, mert a Chakrának nincs már supportja, de... Szerintetek miért lehet lassú?
-
urandom0
senior tag
válasz
urandom0 #1350 üzenetére
De egyébként Gnome-ban is van fájlmegosztás, csak kicsit kacifántos a beállítása.
WebDAV alapon működik, telepítve kell legyen a gnome-user-share, az apache és a mod_dnssd csomag, automatikus indításra kell legyen állítva az apache (httpd) és az avahi-daemon, és a beállításokban be kell kapcsolni a fájlmegosztást. Ezek után Nautilusban látszódnia kell a többi gépen megosztott mappának (ami a ~/Nyilvános). -
0xmilan
addikt
válasz
urandom0 #1348 üzenetére
> Szerintem ezt ennél egyszerűbben és profibban már nem nagyon lehet csinálni.
A python gondolom alapbol telepitve van Manjaro-n. Azzal egy parancs inditani egy webservert es a masik gepen siman le tudod tolteni bongeszovel.
python -m http.server
Vagy ha van ssh - ez talan alapbol nincs - , akkor scp-vel szinten egy parancs atmasolni es itt raadasul titkositva megy a forgalom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Antivírus szoftverek, VPN
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest