- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Apple Watch
- Elérhető az alvási apnoe funkció a magyar Samsung órákon
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1630 üzenetére
Ha kihúzom és újra bedugom a kábelt, akkor egy időre megjavul. Van, hogy teljesen elmegy az internet, és csak így jön vissza. Az alaplap tök új, nem hiszem, hogy annak a hardver hibája lenne, inkább a routerre gyanakszom. Másik gépen is tapasztalunk hasonlót, ott csak simán elmegy az internet, de az nagyon régi gép, és előtte is csinálta. Még az is lehet, hogy az zavarja a hálózatot és hardver hibás.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1617 üzenetére
Közben betettem a meghajtót fstabba, szépen mountolja indításkor.
Ha valakinek ugyanez kellene:
sudo blkid
-> /dev/nvme0n1p1: LABEL="hynix" UUID="{az-azonosito}" UUID_SUB="..." BLOCK_SIZE="4096" TYPE="btrfs" PARTUUID="..."
/etc/fstab
UUID={az-azonosito} /run/media/{user}/hynix/ btrfs defaults,noatime 0 0Nézegettem a mount options-t btrfs-hez, de úgy találtam, hogy nem kell semmi extra, mert jók az alapbeállításai többnyire, a tömörítés, vagy hogy max sebességgel működjön nekem most nem fontos.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno #1623 üzenetére
Igazad van, a leegutolsó telepítéskor én is megszenvedtem velük, holott korábban nem volt probléma, egy NTFS, egy Ext4-es vinyóval. Valami jogosultsági, biztonsági dolog volt, mert korábban a Disks mindenféle root jelszó nélkül irogatott az fstabba(szóvá is tették többen), KDE alatt(Gnome alatt nem tudom) az mondjuk elég nagy gáz! Utána változott valami a lemezkezelésben, és a jogosultságokban, de megszenvedtem vele én is( bár gondolom ez nem nagy vigasz). Végül grafikusan a eltávolítható háttértáraknál éllítottam be, de ott is nekifutottam egy párszor.
-
Petya XT
senior tag
válasz
inf3rno #1617 üzenetére
Én meguntam vele a vacakolást az fstabbal, beállítások, eltávolítható eszközöknél állítottam be mindent. Ez nem működik nálad?
Egyszer bekérte a jelszót( két lemezről van szó), azóta felcsatolja indításkor. Meg talán régebben jártam úgy egyszer, hogy csak a Gnome-Disks-el tudtam megcsinálni.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1611 üzenetére
Hát a végén onnan copyztam be
cp /usr/lib/php82/modules/openssl.so /usr/lib/php/modules
remélem így menni fog, majd kipróbálom valamikor. Elvileg a telepített PHP is 8.2-es, úgyhogy gondolom kompatibilis. Ha jól értem most két PHP van fent, az egyik, amit a szerver használ a php mappa alatt és egy, amivel az OpenSSL települt a php82 mappa alatt. Ha nem megy, akkor gondolom mindent át kell írni az Apache konfigban, hogy a php82-re mutasson.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
inf3rno #1604 üzenetére
A vscode valami crash loopba ment át, nem sikerült elindítani. Nekem úgy néz ki ez az egész, hogy altatásnál eltörik valami, amitől szinte az összes program függ. Arra saccolok, hogy valami KDE függő, de más linuxoknál is tapasztaltam már régen, hogy hibernáció vagy altatás után meghülyültek. Szal még az is lehet, hogy valami nagyon régi kernel bugról van szó.
-
pch
senior tag
válasz
inf3rno #1602 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert a mime bejegyzés el van cseszve a vscode-nál.
Gnome alatt az a hibajelenség, hogy a desktop file (Amit kiraksz az asztalra) nem a fájlkezelőt nyitja meg, hanem a vscode-t. Minden frossításkor ki kell venni a dekstop ból a vscode bejegyést. Már írtam a fejlesztőnek, de ő is kde-t használ és sajna lesz@rja -
jan herz
tag
válasz
inf3rno #1586 üzenetére
Végig olvastam az AUR csomag oldalán (amit Te is linkeltél) a kommenteket, úgy tűnik másnak is volt gondja vele.
Van a ki a brlaser drivert használva tud nyomtatni a nyomtatóval. Egy másik komment szerint hiányzik a which csomag, ezért nem működik.
So after installing the driver and adding the printer (or before) you also need to do a
pacman -S which
Nekem nincs ilyen nyomtatóm, kipróbálni nem tudom...
-
Ueda
senior tag
válasz
inf3rno #1530 üzenetére
A lemezeket fel lehet rakni ide is, én is kedvelem.
https://software.manjaro.org/package/gnome-disk-utility -
Horvi
őstag
válasz
inf3rno #1530 üzenetére
Alapból van telepítve ha jól rémlik. KDE Partition Manager néven keresd. Talán ez hasonlít a keresett applikációhoz a legjobban.
Mintha lett volna néhány nappal ezelőtt itt téma, hogy a rollingot ki milyan gyakran frissíti.Én minden nap frissítettem az enyémet és nem volt semmi gond soha vele.
Max annyit még, hogy a Manjaro KDE-je nem a legfrissebb szokott
lenni ha jól emlékszem, de előbb utóbb lecsorognak oda is a dolgok.A Manjaro csapat hozzáállása szokott lenni a probléma inkább. Ha
visszaolvasol akkor elő szokott jönni a dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest