- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fekete.puma
tag
Kíváncsiságból újraraktam a Cinnamon minimal változatát és akkor nem jelezte .
Majd lefrissítettem 1,2GB-ot és utána előjött megint, a telepítő 2024. július 29-es.
Voltak furcsaságok pl nem mindig nyíltak meg elsőre alkalmazások, vagy mikor bezártam a brave böngészőt még utána pörgetett, mentett valamit.
Felraktam a hivatalosan támogatott KDE verzió minimal változatát, ennél nem jelzi és szép folyamatosnak érzem a rendszert. 2025. április 14. kiadás.
Lehet, hogy nem véletlenül jelzi azt, ezért zavart... -
fekete.puma
tag
Nekem is ez a nézőpontom, hogy az arch alapú érezhetően fürgébb minden tekintetben.
Manjaro nem annyira gördülő így talán ideálisabb választás azoknak akik nem értenek annyira hozzá.
Az elrontott frissítések miatt akadnának gondok, akkor kipróbálnám az EndeavourOS-t és belemennék jobban, hogy a frissítéseket vissza minősítve x időre, úgy telepíteném.
Igazság szerint tesztelgetni kell őket mert ,pl utána olvasva a neten sokan szidják a Manjaro-t, vannak akik meg az EndeavourOS-t szidják és a Manjaro-t dicsérik. -
Adamyno
tag
Nálam ugyanez volt. Ez a sok snap meg flatpak... brutál mennyiségű adat minden egyes frisstésnél, ami plusz idő, plusz eszi az SSD-t meg eleve minden lassabb. Anélkül, hogy mélyebben érteném az Arch alapjait, a Manjaro működik, egész jó a community support, bele tudod magad ásni, de maradhatsz a felszínes használó szerepében is. Egy dolgot nem sikerült megoldanom gyorsan: AD hálózatban DFS share-ek elérése. Mint-en ez megy alapból. Biztos, hogy meg lehet csinálni, de nem volt időm.
-
Petya XT
senior tag
...ezért kellene ugye az adat, mert nálam meg menet rendszerint van valami. Pedig nincsenek speckó hardvereim. A Plasma is zavaró tényező lett, de ezt meg nem hiszem, hogy olyan tudatlan átlagfelhasználónak kellene orvosolni, mint én. Manjaro-ból is van 3 fő, 3 közösségi kiadás. Kinél mi jön elő.
BoB:
..volt is nagy vihar körülötte, szerintem mindenki ismeri, és mindenkinél ki van kapcsolva... -
-
inf3rno
nagyúr
KDE, részben az okozza, hogy nincs felmountolva egy meghajtó, és nem találja a fájlokat, de emiatt nem szokott összeomlani, csak kiírja, hogy nincs meg a fájl. Jó lett volna hibakódot nézni hozzá. A Firefox sem szimplán crash-elt, csak furán kezdett viselkedni, nem jelenítette meg a lapokat vagy valami ilyesmi. Ha legközelebb lesz, majd leírom pontosan a tüneteket.
-
Igen, valami rémlik ez ügyben, szerintem, nem használtam, csak láttam a letöltéseknél.
Viszont úgy döntöttem, hogy egy ablakkezelő egyszerű elérhetőségéért nem szenvedek a manjaro-val, jó a mostani debian, inkább megtanulok .deb csomagot csinálni forrásból.
Az AUR pkgbuild file szerintem jó kiindulási pont más disztrókon is.
-
karamblo
tag
somagok (1) at-spi2-atk-2.38.0-1
Teljes eltávolított méret: 0,22 MiB
:: El kívánja távolítani ezeket a csomagokat? [I/n] I
:: Csomagváltozások feldolgozása...
(1/1) eltávolítás: at-spi2-atk [#######################################################################################] 100%
:: Tranzakció utáni műveletek végrehajtása...
(1/1) Arming ConditionNeedsUpdate...
karamblo-pc% sudo pacman -Syuu
:: A csomagadatbázisok szinkronizálása...
core naprakész
extra naprakész
community naprakész
multilib naprakész
:: Teljes rendszerfrissítés indítása...
:: Lecseréli atk-t erre: extra/at-spi2-core? [I/n]
:: Lecseréli kwayland-server-t erre: extra/kwin? [I/n]
:: Lecseréli qgpgme-t erre: core/qgpgme-qt5? [I/n]
:: Lecseréli steam-manjaro-t erre: multilib/steam? [I/n]
függőségek feloldása...
:: A(z) qt6-multimedia-backend csomaghoz 2 szolgáltató érhető el:
:: Tároló extra
1) qt6-multimedia-ffmpeg 2) qt6-multimedia-gstreamer
Adjon meg egy számot (alapértelmezett=1):
ütköző csomagok keresése...
:: A(z) nvidia-utils és a(z) nvidia-440xx-utils ütközik egymással (nvidia-libgl). Eltávolítja a(z) nvidia-440xx-utils csomagot? [i/N]
hiba: feloldhatatlan csomagütközéseket találtam
hiba: nem sikerült előkészíteni a tranzakciót (ütköző függőségek)
:: A(z) nvidia-utils és a(z) nvidia-440xx-utils ütközik egymással
karamblo-pc%
Új hozzászólás Aktív témák
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest