- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DrKapocs #4069 üzenetére
Szia!
Ha itt nem jön válasz, akkor nézz be a fejlesztő fórumára.mzso:
Összefoglalóban minden segítséget megtalálsz az ADB-hez.
1. Telefon újrainditása.
2. Ha végképp nem megy: Makrók mentése - MD törlés /Telepítés - Makrók importálása - Engedélyek megadása - Telefon újrainditás.Ahogy Dr. Kapocs is tette, mindig tedd be a telefonról az infót, hogy ha esetleg valakinek ugyan az van, segíteni tudjon.
-
mzso
veterán
válasz
DrKapocs #4053 üzenetére
Oké, de ingyenes módban limitáltak a makrók.
Ja, amúgy jut eszembe, bekapcsolni sem mindig kapcsol be a repülőgép mód mostanában. Ott is van beállítva várakozás, de csak hét perc.
Most nézem, hogy három opció van benne, ADB hack, default assist app, és root. Az ADB van kiválasztva. Ennek mi is a feltétele? Már rég nem emlékszem, ha tudtam is. Lehet, hogy a rendszer frissítés után elbarmolódott.
-
-
válasz
DrKapocs #3892 üzenetére
Sziasztok!
Én úgy fogalmaznék, hogy részben megoldható.
Ugyanis SMS törlésre nincs lehetőség.Más:
Megjelent a MD v5.47.18-as és a MDHelper 1.16-os verziója, valamint egy új kiegészítő, a MD Connectiviti manager és egy Universal Helper.
Részletesebben itt olvashattok, hogy melyik mire való, de a linket később az összefoglalóba is elhelyezem.
A Windows-os ADB telepítő és engedélyező, ami az összefoglalóból is elérhető, jelenleg hibásan működik. A javításán dolgozom és hamarosan elérhetővé teszem.Aki esetleg nem tudná, hogy ez mire való: Egyszerűen lehet vele telepíteni a MDHelper legújabb verzióját és lehet megadni az összes MD és Helper számára szükséges ADB engedélyeket.
-
Obyboy
addikt
válasz
DrKapocs #3865 üzenetére
Így most működik:
Van 1 esemény ami figyeli az alma szót.
Van 1 esemény ami figyeli a körte szót.
Műveletnél pedig IF nélkül csak megadtam, hogy milyen számra továbbítsa az üzenet feladóját, telefonszámát és tartalmát.Valahogy biztos össze lehet vagyolni a két feltételt/eseményt csak még nem találtam meg.
-
válasz
DrKapocs #3854 üzenetére
Ahogy nézem, jelen esetben semmilyen módon nem lehet hozzáférni a SIM kártyákhoz.
Készítek majd egy érintésemulációt, amint időm engedi, de nem garantálom a 100%-os sikert. Vagyis inkább a probléma az, hogy
hiába gyártom le Samuhoz, minden más telefonhoz a menüszerkezet miatt más és más makróra lesz szükség. -
válasz
DrKapocs #3796 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
Ennek a makrónak a láttán (kicsit megkésve) szeretnék egy tanácsot adni, amivel időt takaríthatsz meg és a makró is egyszerűbbnek fog tűnni.
Abban az esetben, amikor több esemény van és mindegyik ugyanannak az IF-nek valamelyik ágát célozza meg úgy, hogy nincs is más lehetősége, nincs szükség Else/If-re, elég csak az Else. -
válasz
DrKapocs #3761 üzenetére
Gondolom, hogy a fejlesztő sem jókedvében gyárt különböző MDHelper alkalmazásokat, hanem azért, mert nélküle nem működne a MD.
De nem kellett volna menned az angol fórumra, csak itt az összefoglalóból letölteni az általam készített telepítő szkriptet.
Ha van Win-es géped, akkor a régi és új rendszerekre is pár kattintásból fel lehet telepíteni a legújabb Helper apk-t. -
iker62
csendes tag
válasz
DrKapocs #3411 üzenetére
Üdv!
Az általad emlitett MD verziók kb. 1 évesek. A jelenleg friss az a V5.36.9. Történtek olyan javítások is az elmúlt 1 évben amik befolyással lehetnek az emlitett problémára. Egy MD frissítés hátha segít. Itt nem került szóba de a Helper verzió is 1.13-nál tart. Egy próbát megérnek. -
Dolphine
addikt
válasz
DrKapocs #3329 üzenetére
Minden rendben az engedélyekkel, nincs optimalizálás sem.
Úgy tűnik, hogy sikerült működésre bírni, de egyelőre úgy, hogy 1 naptár 1 makró. Eddig kettő van tesztelés miatt. Az a gond, hogy minden egyes osztályhoz külön naptár van, ez így több mint 10 (!) naptár. Valahogy össze kellene fűzni, csak azt nem tudom hogy.
Ahogy működésre bírtam: Túl hamar akartam tesztelni. Nem tudom, hogy ez miért probléma
Szóval a következő volt a gond: 18.00. órát mutatott az óra. Tesztképpen beállítottam a naptárba 18.03-ra egy eseményt. A naptárakat frissítettem. Ekkor nem futott le a makró. Azonban ha 18.15-re állítottam be az eseményt, akkor lefutott.
A rendszer Android 11 alapú OxygenOS - OnePlus 6T telefon
Másik tesztalany: Android 13 alapú OxygenOS - OnePlus Pad tablet -
zeon.hu
nagyúr
válasz
DrKapocs #3267 üzenetére
Nem nekem kell, én csak próbáltam, miután a samun nem müködik.
Nem jó sajnos a szélről húzás, mert autós tartóban akarja használni pont oda lóg, ezért kéne a widget.
(De már tettem fel neki célalkalmazást)Viszont az ötlet jó, mert talán van a Good Lockban valami hasonló, mondjuk navigációs gombra.
-
válasz
DrKapocs #3069 üzenetére
Igaz, hogy nem közvetlenül neked válaszoltam, hanem Somatomnak, de azt a szálat követve, amit Te indítottál.
Nincs semmi baj azzal, ha nem értesz valamit. Kérdezz rá és próbálunk segíteni rávilágítani, de ne csinálj úgy, mint aki nem lát, nem hall csak írni tud.
Amikor valaki megoszt egy tapasztalatot, az nem biztos, hogy közvetlen neked szól, de kapcsolatban lehet esetleg azzal, amivel épp foglalkozol.
Mind pld az előző esetben, ahol azt említettem, hogy a MD Rep.módban nem tudja a Bt-t sem visszakapcsolni csak külön engedélyezéssel. Ez nagy általánosságban szinte minden eszközre igaz. -
válasz
DrKapocs #3063 üzenetére
Fentebb írtam, hogy a MD nem tudja Repülőgép módban bekapcsolni a wifit.
Egy lehetőség van ennek elkerülésére, hogy ki sem kapcsoltatjuk Rep módban.
Próbáld ki a következőt:
Készíts egy makrót, aminek az eseménye - Lebegőgomb
A művelet pedig legyen - Rendszerbeállítások - Global - Itt bökj az "Ismert kulcsok" alatt a "Válassz az alábbi..."-ra majd válaszd az "airplane_mode_radios" lehetőséget. Ezután az értéknél töröld ki a Wifit és a hozzá tartozó vesszőt (ügyelj, hogy a felsorolás vesszővel elválasztva maradjon meg!) Okézd le és mentsd el a makrót. Futtasd a makrót a Lebegő gombbal és utána kapcsold be a Rep.Módot. Elméletileg nem szabad, hogy kikapcsoljon a Wifi. -
válasz
DrKapocs #3049 üzenetére
Tegyél fel légy szíves egy képet a makródról és mindjárt látjuk hol kell beavatkozni. A kérésed megoldható, de lehet, hogy késleltetéseket (várakozást) kell közbeiktani.
Az csak a saját véleményem, hogy egy otthoni környezetben, ahol pld nálam minimum minden helységben van töltő, minek egy ilyen takarékos makró? -
Somatom
veterán
válasz
DrKapocs #3049 üzenetére
Ha a MD aktiválja a repcsi módot, akkor a makró végén tiltsd le saját magát! Aztán a Wifi elhagyós makró kikapcsolja a repcsi módot és engedélyezi a letiltott makrót. Az akkor már nem fog újra lefutni, hiszen az eseménye már nem következik be, amíg nem érsz újra a Wifid közelébe.
-
válasz
DrKapocs #3010 üzenetére
Amit szeretnél, az sem volt egyszerű kérés.
Ha mondjuk az időszakoknak nem kellene átlógni egyik napról a másikra, hanem a feltételeknek mindkét napon ugyanabban az időben kellene teljesülniük, akkor az utolsó AND-re és az alatta lévő feltételekre nem volna szükség, mert a felette lévőben össze lehetne vonni a napokat és csak az 1 (közös) időszakot kellene beállítani. -
-
válasz
DrKapocs #2899 üzenetére
"sőt az még jobb lenne, ha mondjuk 5 percenként születne egy bejegyzés az akku hőmérsékletről a naplóban navigáció alatt."
Szia!
Ettől mi sem egyszerűbb. Az "Akku hőmérséklete" eseményt cseréld ki a "Rendszeres időköz" eseményre. Állítsd be 5 percre vagy amennyire szeretnéd, jelöld be a "Riasztást" és vedd ki a pipát a "Kezdő időpont használata" elől. Meg is vagyunk. -
válasz
DrKapocs #2854 üzenetére
A makród ránézésre jó. Szerintem az értesítő alkalmazás megválasztásával lehet a gond, ezért nem fut le a makró
Nálam Huawei készüléken a névjegyzék küldi az értesítést, de elképzelhető, hogy ez telefononként, Android verzióként változhat.
A legkönnyebben úgy tudod leellenőrizni, hogy készítesz egy makrót a következő beállításokkal és nem fogadott hívás teszteléssel kiírja neked, hogy melyik alkalmazástól jött az értesítés.
Most gyorsan összedobom neked, importáld be és teszteld le, majd a makródban eszerint módosítsd.
Missed Call app -
Fall-N
veterán
válasz
DrKapocs #2463 üzenetére
Szívesen segítek, mert kissé átláthatatlan ez a része elsőre. Pedig előtte évekig Taskert használtam, mégis vannak apróbb eltérések. Ezt az intent küldést is magamnak kellett kitapasztalni, mert sajnos a Macrodroidhoz nincs annyi FAQ és segédlet, mint a Taskerhez. Mindkettő kiváló alkalmazás, de a Macronak jobb sokkal a felülete.
-
Fall-N
veterán
válasz
DrKapocs #2461 üzenetére
Itt egy példa általam az intent küldésére. Ez az AdGuardot indítja el, ha van internet kapcsolat. Ha nincs akkor meg kikapcsolja, arra van egy másik makró.
Neked az Action részre kell beírni a podcastrepublic.playback.action.play -t. A Package a com.itunestoppodcastplayer.app és a Class meg a msa.apps.podcastplayer.playback.services.PlaybackActionReceiver lesz. Neked nincs Extra 1 mező, azt hagyd üresen. -
Somatom
veterán
válasz
DrKapocs #2459 üzenetére
Ez nem buta kérdés és profi fejlesztőre vall ez a felkészítés. Bár mindegyik ilyen lenne! Nem használom a programot, ezért nem tudom neked kikísérletezni. Ha behívatod az appot (alkalmazás indítása), akkor utána a szabványos médiavezérlésre (műveletek: média » médiavezérlés » média gomb szimuláció) nem reagál?
Amit a fejlesztő leírt, az egy nyilvános intent. Azon belül sztem egy broadcast üzenet. A Macrodroidban ezt az Eszközkapcsolatok » Intent küldésénél találod. Innentől kicsit bizonytalan vagyok. A target melletti legördülőben átváltanék broadcast -ra, aztán utasítás és csomagnév. Ha nem megy, akkor vagy itt megírja vki a tutit, vagy más topikból kérünk segítséget. Kíváncsi vagyok a megoldásra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Táp ventilátor csere
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- LED világítás a lakásban
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- BestBuy topik
- Autós topik
- Synology NAS
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest