- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- iPhone topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Dolphine #3765 üzenetére
Szép estét mindenkinek!
Sorry, hogy kicsit későn reagálok, de nem nagyon volt időm napközben.
Egy időre megosztom a mappát, ahol a makrók vannak.
Vegyétek-vigyétek!
Ha valami nem működik vagy van esetleg valami javaslat a javításra, funkció bővítésre, finomításra, akkor ne várjatok, gyertek és beszéljük meg. Mindenre nyitott vagyok csak az időm kevés. -
válasz
Dolphine #3372 üzenetére
#3370Dolphine
"Esemény létrehozásánál van ilyen, hogy adott napon, de ott időpont is van amit nem értek, hogy miért? A dátum és időpont esemény akkor miben különbözik?"Adott napon: A későbbiekben módosítva lesz a következőre: A hét/hónap napján
1. A hét napja: A hét egyetlen napjára és azon belül egy időpontra van beállítási lehetőség.
2. A hónap napja: Az év összes vagy egyetlen hónapjának, egy kiválasztott napjára és azon belül egy időpontra van beállítási lehetőségDátum/Időpont: A későbbiekben módosítva lesz a következőre: Időpont adott napon
- A hét bármely napján (akár többet is kíválsztva) egy időpontra van beállítási lehetőség.Remélem érthető és értelmezhető a különbség a két esemény között.
#3372Dolphine
Nem készült teljes makró. Amit DrKapocs linkelt, az egy bemutató volt abból a célból, hogy kell használni a feltételeket, ha egy eseményt, vagy műveletet eltérő napokon és azon belül is eltérő időpontokban kell használni. -
válasz
Dolphine #3365 üzenetére
Belemerültünk az elején, de én már inkább kiábrándulok belőle.
Sokféle makrót készítettem már, egész különlegeseket is, de ez a Naptár téma a pontatlanságával, kiismerhetetlenségével eléggé kedvét tudja szegni az embernek. Úgy érzem, hogy ennek a működése nem a hozzáértésen múlik. -
válasz
Dolphine #3356 üzenetére
Nem igazán tudom, hogy a naptár app és a MD milyen viszonyban vannak a szinkronizálást illetően egymással. Arra gondolok, hogy amikor a naptár app-ban történik egy változás (új esemény, módosítás, törlés), akkor annak előbb szinkronizálnia kell az adatbázist és ezt figyeli a MD. Tehát a MD nem kérdezi le X. időnként a naptár adatbázist. Azért is gondolom, hogy ez így van, mert a MD beállításaiban az eseményeknél mindennek van -frissítési gyakoriság- beállítása, aminek erre szüksége van, de a naptár nincs a beállítások között.
-
-
válasz
Dolphine #3345 üzenetére
Ha Te hozod létre a naptárt, akkor tudod módosítani is, ugye? Na ilyenkor lehetne használni az Értesítés érkezett eseményt és benne a Kezdés vagy Vége szavakat.
Ha nem Te hozod létre és nem tudod módosítani, akkor marad a Naptáresemény esemény, amiben csak az Esemény kezdete és Esemény vége Események vannak.
Ezeket naptáranként létrehozhatod egy makróban is, viszont ebben az esetben egy IF művelettel (tudom elágazás, de ez már így maradt meg) tudod szabályozni, hogy mi történjen, ahogy a fenti makróban mutattam. Azzal a kivétellel, hogy az IF -be feltételnek az Esemény aktív - Esemény kezdete című eseményt kell kiválasztani.
Az Else/IF-ben pedig az ellenkezőjét, az Esemény aktív - Esemény vége eseményt.
Itt van még egy kis segítség hozzá képekben: -
válasz
Dolphine #3343 üzenetére
Ja, hát én az eseményt példaképp a naptárban hoztam létre és nem Gmail-ben (azt sem tudom, hogy miként lehet
) . Ott pedig Címnek azt írok, be amit akarok. Ha nincs mód a naptáreseményhez hozzáfűzni szavakat, akkor a MD-ban csak a Naptáresemény esemény marad.
Valamint azt sem tudom, hogy néz ki egy ilyen órarend, mi alapján lehet rá hivatkozni...stb... ez így számomra eléggé a sötétben tapógatózás. Ha érted a makrót, akkor próbáld meg legyártani.
Úgyhogy innentől el is engedem a témát, mert minden hsz-ben valami új jelenik meg. Én pedig ezt nem tudom már követni. -
válasz
Dolphine #3336 üzenetére
"Lehet, hogy újat mondok vele, lehet, hogy nem, de úgy tudom, hogy a naptárbejegyzések csak akkor értesítenek, ha a beállított idő a beállítástól minimum 5-15 perc
"
Az is lehet, hogy ez naptár alkalmazástól is függ.
Most próbáltam ki az aCalendar-al, mivel ezt használom, egy 1percen belüli beállítást és ugyan nem pontosan, de kb 15mp múlva már jelzett.
Az nagyon fontos, ha értesítést akarunk elkapni, hogy legyen benne olyan kifejezés ami megkülönbözteti az esemény kezdetét és a végét. -
válasz
Dolphine #3334 üzenetére
Sajnos nem látszanak a képek. Vagyis az előzőt láttam, de az utolsót nem.
Lehet, hogy újat mondok vele, lehet, hogy nem, de úgy tudom, hogy a naptárbejegyzések csak akkor értesítenek, ha a beállított idő a beállítástól minimum 5-15 perc. Azért írtam tól-ig értéket, mert nem tudom biztosan. A pontos vagy csak 3 perces beállítás biztos, hogy nem fog működni.
A MD loggolja azokat a feltételeket is, amelyek miatt nem tudott az adott művelet lefutni. Ez lehet IF, vagy bármi. Az IF-eknél már ki lehet kapcsolni a loggolást.
A naptár eseményeket - rossz esetben - egyesével a be és ki kapcsoláshoz mind a 10-et létre kell hozni. Tehát 20-at. Viszont, ha jól emléxem (most ugrott be), akkor a naptárak feldobnak egy értesítést is, amikor esemény van. Ha ez így van, akkor lehet az értesítésre hivatkozni, ha van benne pld "foglalt" vagy "szabad" szó vagy bármi, ami egységessé tudja tenni az értesítéseket. Ezek birtokában már lényegesen könnyebben meg lehet oldani a makrót.
-
válasz
Dolphine #3326 üzenetére
Próbáltad esetleg, hogy a MD abból a naptárból dolgozzon, amit módosítani is tudsz?
Megmondom őszintén, hogy fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj és tesztelni sem tudjuk, mivel gyanítom hogy itt senki sem használ összekapcsolt naptárakat, sem Classrom-ot.
Valamint azt sem tudjuk, hogy milyen telefon, melyik android rendszerrel.
A MD-t használod másra is? Ha igen, akkor azok a makrók működnek rendesen?
Esetleg dobd be a problémádat az angol fórumra is, ahol a fejlesztő maga is jelen van.
Lehet, hogy ismertebb a probléma és hamarabb tudnak segíteni. -
Dolphine
addikt
válasz
Dolphine #3322 üzenetére
Pontosítok!
Lezárt képernyő esetében az esemény kezdete után 2 perccel, az esemény vége után 3 perccel aktiválódik a makró!
Két külön makrót hoztam létre, hogy tudjam, látja-e a naptárt. Hang lejátszást adtam hozzá, illetve Némítást, valamint, az Esemény vége után, hogy újra hang lejátszás, valamint Némítás tiltását. -
válasz
Dolphine #3319 üzenetére
De van valami helyi naptárad, amiben tudsz ideiglenesen egy teszt eseményt létrehozni foglalt vagy szabad jelzéssel?
Nekem az a gyanúm, hogy engedély vagy a naptárak összekapcsolása miatt nem látja az eseményt a MD.
Szóval, ha nincs ilyen naptárad, akkor hozz létre egyet és abban próbálj meg egy eseményt. Az engedélyeket meg nézd át. Kisegítő lehetőségek, ADB engedélyek (összefoglalóban bent van mind), MDHelper apk és az ADB engedélyei, mivel az újabb Android verziókon nélküle nehezen műkszik a MD. -
tomy86
addikt
válasz
Dolphine #3313 üzenetére
Közben eszembe jutott, hogy van egy makróm, amit arra használok, hogy ha orvosnál vagyok (van bejegyzés az "orvos" naptáramban), akkor némítsa a telefont.
Innen le tudod tölteni -
tomy86
addikt
válasz
Dolphine #3302 üzenetére
Nekem több, naptáreseményhez kötött makróm van. Én így oldanám meg:
Esemény:
esemény kezdete - naptár kiválasztása
esemény vége - naptár kiválasztása
Műveletek:
if
esemény aktív - esemény kezdete
néma - rezgés kikapcsolva - engedélyezés
end if
if
esemény aktív - esemény vége
néma - rezgés kikapcsolva - letiltás
end if -
válasz
Dolphine #3302 üzenetére
Szia!
A kézzel futtatásra, ha nincs feltétel, bármi lefut, mert nem történik esemény.
Én úgy tesztelném a helyedben, hogy egy bármilyen szöveges vagy hanglejátszós művelethez hozzáadnám a naptárbejegyzés feltételt. Az esemény lehet lebegőgomb vagy üres esemény.
Ebben kiderül, hogy látja-e a MD a naptárat. -
DrKapocs
őstag
-
válasz
Dolphine #3048 üzenetére
Szia!
Korábban már írtam róla, hogy előfordulhatnak a frissítések után olyan anomáliák, hogy egy esemény, vagy feltétel nem működik. Ilyenkor az elsődleges javaslat a telefon újraindítása. Ha a probléma ezután sem szűnik meg, akkor az adott esemény/feltétel törlése, majd újra hozzáadása. Megoldás lehet az is, hogy mindkét eseményt törlöd és egy üres eseményt adsz hozzá. Elmented a makrót majd megnyitod újra is minden eseményt visszaállítasz az eredeti állapotra. Ezek a problémák nálam is előfordulnak, de amiket ajánlok, 100%-ban megoldják a problémát. -
válasz
Dolphine #2888 üzenetére
Szia!
Megoldható a feloldásnál. A lezárásnál is, de ott trükközni kell, vagyis késleltetést kell alkalmazni vagy megelégszel azzal, ha már akkor is lejátsza a hangot, ha kikapcsol a képernyő.
Ennek az az oka, hogy a képernyő lezárása nem mindig történik meg a kijelző kikapcsolásával. Ez lehet pld a Smartlock miatt is, amiben be van állítva egy BT eszköz vagy egy helyszín. Ilyenkor a lezárásra lehet, hogy órákat kell várni. Viszont, ha elég a kijelző kikapcsolása is, akkor meg néha idegesítően soxor fogod a dallamot hallgatni. -
válasz
Dolphine #2862 üzenetére
"Legördülő menüben " Az értesítési sávra gondolsz?
Ahhoz, hogy ez elérhető legyen, az appnak és azon belül annak az oldalnak, ahol ez az infó látható, mindig előtérben kell lennie. Nos innentől kezdve, ha úgy is előtérben van és látható az adat, akkor nem sok értelme van a makrónak. Más a helyzet, ha ezt pld emailben tovább akarod küldeni. -
válasz
Dolphine #2441 üzenetére
Jól megbonyolítottad és sajnos működni sem fog, úgy ahogy szeretnéd, de mindjárt elmagyarázom, hogy miért.
1. hiba, hogy nincs benne várakozás és mielőtt az email-t elküldené, már nem is lesz Wifi kapcsolat, olyan gyorsan végigfut és tiltja a Wifi-t.(Mivel a Wifi-t helyezted - mint kapcsolatot - előtérbe, feltételezem, hogy a mobilnet ki van kapcsolva.)
2. hiba, hogy a feltételek rosszul vannak összefűzve, ezért hétfőn is és kedden is mind a kettő időpontban lefutna a makró.A továbbiakban pedig egy kis segítség.
1. A "Nem fogadott hívás" és a többi híváseseménynél is a "Bármely szám" lefedi a másik kettőt is, ezért azokra nincs szükség.
2. Mivel mind a kettő eseménynek ugyanaz a feladata (engedélyezés, email küldés majd tiltás), ezért nincs szükség IF elágazásokra.
Készítettem egy egyszerűbb verziót, két különböző feltétel összefűzéssel, de azonos működéssel.
-
válasz
Dolphine #2430 üzenetére
Van a MD-nak keresője.. Ha használod, lehet, hogy hamarabb találod meg amit keresel, mint mielőtt beírnád. Egy másik lehetőség, (amit néhányan nem szeretnek, mert ömlesztve lesz minden) amikor keresel egy Eseményt, Műveletet, vagy Feltételt, vedd ki a pipát jobb fent a 3 pontra bőkve a "Kategoriák megjelenítése" mellől és sorban fogsz látni minden elérhető dolgot.
-
PistiSan
addikt
válasz
Dolphine #2424 üzenetére
Nálam a régi telefonom volt hasonló.
Bekapcsolja a wifit a macro, nem mindig mászik fel a hálózatra, ezért raktam a macroba a bekapcsolás után, egy képernyő bekapcsolása műveletet, ilyenkor feléled a kijelző (továbbra is lezárva marad a képernyőzár miatt) és csatlakozik a hálózathoz, majd pár mp múlva lekapcsol a kijelző magától.
Szerintem egy próbát megér. -
-
Dolphine
addikt
válasz
Dolphine #2401 üzenetére
A makró működik, viszont a WiFi-re csatlakozást valamiért csak akkor hajtja végre, hogyha feloldom a képernyőt. Bekapcsolja a WiFi-t, de a hálózatra nem csatlakozik és nem értem az okát!
Csak azért, mert valami gond van az iskolai hálózattal, vagy valami plusz engedély kellene a makrónak? Ezért kérdeztem, hogy hol a log, mert a Rendszernaplóból csak annyi derült ki, hogy a makró futtatása megkezdődött. -
tomy86
addikt
-
PistiSan
addikt
válasz
Dolphine #2395 üzenetére
Ha rámész az eseményekre ( Ne zavarj mód, Wifi ki/be) akkor azok végrehajtódnak? Ha igen, akkor az engedélyekkel minden rendben van.
Nézd meg a LOGOT, egy adott eseményél, ami nem következett be, hogy milyen hibát ír, esetleg töltsd fel ide a log ide vonalkód részét.Ami esetleg hiba lehet: Ha rámész az IF ág szerkesztésére, felül nyomj az AND-re és állítsd át OR-ra, utána alatta csak elég felsorolni a kiváltó eseményeket ami beindítja a macrot, az AND-ek törölhetőek, sőt lehet ebben az esetben pont ezek okozzák a hibát.
Tehát legfelelül OR legyen, utána pedig csak a kiváltó események. -
tomy86
addikt
válasz
Dolphine #2383 üzenetére
Nem akarom erőltetni, de nem megoldható, hogy az órarend külön naptárban legyen? Csak mert akkor egyszerűen megadható, hogy ha van bejegyzés az adott naptárban, akkor kapcsolja be a wifit, ha nincs bejegyzés, akkor meg ki. Így nem kellene külön feltétel az iskolaszünetekhez sem.
-
tomy86
addikt
válasz
Dolphine #2371 üzenetére
"A naptárban egyébként be van állítva, akár naptári eseményhez is kapcsolható nem?"
Naptáreseményt is kezel a Macrodroid (feltéve, ha nem egész napos eseményről van szó, de ez nálad nem áll fenn). Akár kulcsszóra is a naptáreseményen belül.
Ha külön naptár van létrehozva az óráid nyilvántartására, akkor legegyszerűbb egy olyan makró, hogy ha az adott naptárban van bejegyzés, akkor csatlakozik a wifi hálózathoz, amikor nem szerepel bejegyzés, akkor meg le.Az egyik makróm, ami naptárbejegyzéshez kötődik, így néz ki. Nyilván ebből neked nem kell az előre ellenőrzés és ne zavarj mód váltása helyett a wifi csatlakozás kell.
-
PistiSan
addikt
válasz
Dolphine #2371 üzenetére
Oké, haladunk, de még mindig találgatok csak, hogy mit szeretnél pontosan.
Van egy készüléked, és amikor bemész a suliba, akkor szeretnéd, hogy 8 kor bekapcsoljon a wifi, és a nap végén meg ki?
Úgy tudom naptár eseményre is tud reagálni a macrodroid, bár én soha nem használtam.Nagyon sokat segítenél az ötletelésben, ha szép kerek mondatokban leírnád hogy mit szeretnél, sokszor van hogy olyan ötleteket adnak itt a topicban, amire amúgy nem is gondolnál.
-
válasz
Dolphine #2104 üzenetére
Nem kell kérdezned semmit. Ezt csak megemlítettem, de nem fognak készíteni a MD-hoz ilyet, mert ahány értesítés, annyi adatsorrend.
Ha készítenének is ilyet, akkor már inkább a banki alkalmazásokhoz illesztenék, de itt meg jön az, hogy minek, mert már a Banki appok is fókuszálnak a költségnyilvántartásra. -
válasz
Dolphine #2030 üzenetére
Ahogy Somatom is írta. Annyi kivétellel, hogy az NFC-t a MD tudja kapcsolni root nélkül is, nem kell hozzá érintés emuláció.
Persze lehet, hogy nem mindegyik készüléken, illetve OS-n megy, ezt ki kell próbálni.
Nálam Samsung telefonon 8-as droiddal, Huawei-n 9-el tökéletesen működik.
Előtte persze ADB-n keresztül meg kell adni neki az engedélyt. -
Somatom
veterán
válasz
Dolphine #2030 üzenetére
Ez automatikusan feloldja a kijelzőt. Így el lehet végeztetni olyan műveleteket, amiket csak feloldott kijelzőnél lehet. Jellemzően ilyenek az érintésemulációs beviteli műveletek. Arra nincs hatással, hogy mi jelenjen meg a zárképernyőn. Az NFC -t lehet így ki/be kapcsolgatni, de az NFC érintéses kapcsolathoz is bekapcsolt kijelző kell. Azt hogyan definiálod az automatizálónak, hogy te épp mikor érinted a telót egy NFC tag -hez?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Dolphine #2023 üzenetére
Szerintem a google szabályozás miatt:
Korábban ki lehetett kapcsolni minden biztonsági vackot, így akár külső lockscreen alkalmazást is lehetett használni. Ezekre pedig ki lehetett tenni kb bármit (widget, gyorshívás, stb.)
Nekem pont emiatt hiányzik a C-locker, ha most teszem fel, akkor dupla képernyőzár lenne, plusz az ujjlenyomatot se tudja használni. -
válasz
Dolphine #1661 üzenetére
Közben beugrott, hogy azért nem jelenik meg 30mp-ként, mert hogy a Változó-Battlevel feltétel 5%-onként engedélyezi a felugró üzenetet. A változó minden 0-ra és 5-re végzödő akkuértéket figyel. (5-10-15-20-25-100%..stb)
Töröld ki ezt a feltételt a "Táp csatlakoztatva" alatt és akkor fogja mutatni mindig, ha töltőn van a telefon.
A "Képernyő ki"-nél a Lock screent kell választani, mert az működik rootolatlan készüléken. Egyébként szerintem a képernyő kikapcsolására nincs szükség, mert kb 5 mp után, ha nincs feloldva, akkor is kikapcsol. Persze Te tudod, hogy mit akarsz. -
válasz
Dolphine #1648 üzenetére
Pontosan. Egyébként ha van AOD a telefonodon, akkor ott mutatja a töltöttségét, de lehet olyat is csinálni, hogy pld 5%-onként bekapcsolja az MD a kijelzőt, ha fekszik a telefon, akár töltőn van vagy nincs. Mond el, hogy mit szeretnél és megpróbáljuk összehozni. Te is sok mindenre rá tudsz jönni, ha telepítve van a MD és tanulmányozod.
-
mókuska
tag
válasz
Dolphine #1536 üzenetére
Lényegében annyit akartam csinálni, hogy mikor fel van csatlakozva a bluetooth fülesem, akkor elindítsa a hozzátartozó programot. Mivel abban, tevékenységemtől függően beállítom a zajszűrést. Mikor kilépek belőle elindítja a zenelejátszót. Ha pedig lecsatlakoztatom a fülest, le akartam kapcsolni a bluetooth-ot és leállítani a zenelejátszót. Ezt 2 makróban csináltam meg először. Majd Mcrazy segítségével és tanácsára 1 makróban csináltam meg.
Először csináltam egy eseményt a bluetooth csatlakoztatására. Egy olyan eseményt adtam még hozzá ami leállítja a Headphones (Sony alkalmazás) alkalmazást. Ezt Mcrazy javasolta (elfelejtettem megkérdezni, hogy pontosan miért is
). Illetve egy bluetooth eszköz leválasztás eseményt a végére.
Műveleteknél 2 feltételt adtam meg.
Az elsőnél a rezgő móddal kezdtem Mivel nem akarom, hogy zenehallgatás közben hangosan csörögjön a telefonom. Majd utána indítja a Headphones programot. Ha kilép vár 2 mp-t és megy a zenelejátszó.
A második műveletnél, ha nincs csatlakozva a bluetooth füles vár 2 mp-t és lekapcsolja a bluetooth-ot. Leállítja a zenelejátszót. És eltávolítja az értesítését. A végén visszaállítja a normál csengőmódot.Remélem jól írtam le
-
válasz
Dolphine #1326 üzenetére
Ha valamelyik engedély hiányzik, akkor arról értesít a legördülő értesítési panelon. Sajnos a "fejlesztések" során egyre többször fordul elő, hogy ami eddig jól működött, az egy újabb verzió után már nem biztos. Nálam pld gyakran nem érzékeli a Wifi csatlakoztatva feltételt.
-
-
-
Oldman2
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Száguldozásra hangol az új AMD Software
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Milyen alaplapot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Projektor topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Meta Quest 3 128gb - Garanciás 2025.10.16-ig
- Eladó! Azonnal indítható Sugar Daddy társkereső az angol piacra Készen áll a pénztermelésre
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BenQ MW523 3D DLP Projektor, 3000 ANSI lumen, 143 óra üzemidő + 2db 3D szemüveg + Ingyen posta
- 16" macbook pro m1pro.
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest