- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
kanyi51 #3755 üzenetére
Akkor mégiscsak bonyolult a dolog.
Azért a Rendszerbeállítások módosításánál oda kell figyelni, mert ha nem tudod mit csinálsz, akkor szépen el lehet vele kalibrálni a telefont úgy, hogy utána csak a Gyári visszaállítás segít.
Van a telefonodon Akkumulátor védelem vagy valami hasonló elnevezésű menüpont, ahol az akkumulátor töltöttségi szintjét tudod állítani (Normál vagy Max-85%)?
Esetleg még tesztelés gyanánt megnyithatod valamelyik "Rendszerbeállítások" műveletet szerkesztésre és próbálj rákeresni a képen látható beállításpontra. (protect_battery)
Ha nem találod meg, akkor nálad nem fog működni a makró, mert nincs akkumulátor védelem.
Ha igen, akkor kézi teszteléssel próbáld meg. Esetleg állítgasd az Eseményben szereplő Akkumulátor értéket. -
válasz
kanyi51 #3724 üzenetére
"Viszont nekem van egy olyan alkalmazásom"
Igen, ez is egy megoldást, de én több alkalmazást váltok ki a MD-al. És van olyan makróm is, amit "talán" semmilyen más app nem tud helyettesíteni."én nem tudok programozni, ezért csak tanulmányozom"
Én sem tudok programozni, bár korábban pár Batch skriptet írtam, de ez a közelébe sincs a programozásnak.
Az igaz, hogy a változók kezelése és a Reguláris kifejezések nem a kezdő színt, de némi utánajárás, kérdezgetés, próbálkozás után bele lehet jönni.
Alap dolgok létrehozásához nem kell nagy tudomány. Átnézed az eseményeket, műveleteket és abból már látod, hogy egyáltalán megoldható-e az adott kívánság makróval vagy sem. Ha nem tudod eldönteni, akkor meg szépen idefáradsz és megkérdezed. Bárkinek bármilyen nehézsége akad, azért van ez a fórum, hogy jöjjön és segítsünk egymásnak.
Hidd el, hogy egyikünk sem a MD-al született. Picit belemélyedsz, kapsz támogatást innen is és azt veszed észre, hogy már szépen építgeted a makróidat.
Az általam használt Regex-hez pedig írok egy kis help-et, hogy miként kel értelmezni.
Úgy, hogy hajrá! -
válasz
kanyi51 #3706 üzenetére
Szia.
Valószínű, hogy nem Te vagy az egyedüli, csak a többiek szégyenlősek egy picit és nem merték bevallani.Mielőtt az Értékekre ugranánk, elmagyarázom, hogy is működik az egész és miért nincs szükség sok változó műveletre és IF-re.
Én még úgy tanultam, hogy a Sorszámnevek után pontot teszünk és a kiejtésnél (az 1. kivéve) a -dik végződést kapja mindegyik.
Na most a Google féle Szövegfelolvasó is ott volt ezeken az órákon és ő is szépen megtanulta, hogy kell kiejteni egy számot ha pontot teszünk utána.
Innen már egyszerű volt, jön a hónap napja számokkal (dayofmonth) vagyis nálam a makróban a (lv=day) lokális változó és ezután már csak utána kellet írni a pontot, ami azért kell, hogy sorszámnévként ejtse ki a szövegfelolvasó a nap számát és az "a" vagy "e" végződést, attól függően, hogy mire végződik az adott szám kiejtése.
(lv=day).a vagy (lv=day).e
Tehát Tizenhatodika vagy Tizenhetedike
A .a vagy .e beírása a változóba attól függ, hogy hányadik napja van a hónapnak. Ezeket kellett ledefiniálni az "Értékek összehasonlítása" című feltételben .Az Értékek összehasonlításánál az 1. érték az a változó, amelyik a nap(ok) számát tartalmazza, vagyis, hogy hányadika van.
A 2. érték pedig azoknak a napoknak a számát tartalmazza, amelyek kiejtése a-ra vagy e-re végződnek.
Itt a számok a reguláris (Regex) kifejezéseknek megfelelő formátumban vannak megadva, ezzel szűkítve a feltételek és az értékek számát, valamint egyszerűsítve és stabilizálva az összehasonlítást.Remélem tudtam segíteni eme rövidke magyarázattal.
Szerk: A Reguláris kifejezésekről rengeteg dokumentum található az interneten. Használatuk némi tanulást és gyakorlást igényel.
-
válasz
kanyi51 #3698 üzenetére
Felteszem ide az elejét, meg a végét.
Három változót (lv) használok a rendszerváltozókon felül.
Egyszer használok egy integer típusút {lv=dofm}, amibe Mcrazy tanácsa alapján a {dayofmonth} rendszerváltozó értékét másolom be, hogy ne legyen előtte a nulla kifejezés.
Aztán használok egy string típusút {lv=dike}, amibe a ciklusok a nap száma alapján beillesztik a hányadika kifejezést (ha a dofm egyelő 13, akkor azt illeszti be, hogy 'tizenharmadika'). Ehhez a behelyettesítéshez írtam parasztosan 31 if -> endif ciklust, ezt biztosan egyszerűbben is meg lehetne csinálni, de annyira küzdök a macrodroid szintaktikájával, hogy nem volt energiám elegánsabb megoldást keresni.
A 31 if ->endif ciklusból csak az elő 1-2 és az utolsó 1-2 szerepel a képkivágáson, a többi pont ugyanilyen közte.
Aztán definiáltam egy {lv=hetnapja} string típusú változót is, ez csak ahhoz kell, hogy a pénteket beazonosítsam, ez el is hagyható.
A macro végén meg csak annyi van, hogy felolvassa, hogy milyen hónap van, hanyadika van és milyen nap van.
-
válasz
kanyi51 #3553 üzenetére
Szia!
Nem is kell tudni programozni, de pár dologgal nem árt tisztába lenni. Ha valami nem megy, kérdezz nyugodtan, valaki biztos segíteni fog.
Mivel a makrók nem publikusak és a régi linkek pedig már nem élnek a fájlmegosztó bezárása miatt, ezért ha valamelyiket szeretnéd, keress meg privátban és megosztom veled. Ha egyedi elképzelésed van, azt is leírhatod ide és megpróbáljuk megoldani. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
kanyi51 #3528 üzenetére
Galaxy wearable?
Haladó - ne zavarjanak, klikk rá, ott lesz az időzítés.
Ez ugyan nem repülő mód, de így a kapcsolat megmarad az óra és a telefon között, viszont nem rezeg és nem ébred a kijelző.(De ez itt már nagyon off, gondolom az óra topikjában többet tudnak segíteni. Nekem csak Gear S3 van.)
-
iker62
csendes tag
válasz
kanyi51 #3432 üzenetére
A Google kitiltja a Play-ről azokat az app-okat, amik lehetőséget biztosítanak a máshonnan beszerzett app-ok telepítésére. Ezért most már nem telepít sok File kezelő kívülről beszerzett alkalmazásokat.
(Én Total Commandert használok a telefonon, annak a 3.31 verziója volt az utolsó, amin még ment a telepítés.)
A "Filekezelő - Filemanager V1.4.5.1" ben még működik. Ha a későbbiekben is szándékozol külső alkalmazást telepíteni, például a Helper újabb verzióját tartsd meg ezt az alkalmazást és azt javaslom, hogy ne frissítsd. Szerintem ebből is kiveszik a lehetőséget idővel, vagy eltűnik a Play-ről. -
tomy86
addikt
válasz
kanyi51 #3181 üzenetére
Közben láttam, hogy az android alkalmazások topikban is próbáltak ötleteket adni. A Macrodroid oldalán körbenéztél már, hátha másnak is van hasonló problémája?
-
válasz
kanyi51 #3176 üzenetére
Én csak a kábeles megoldásról tudok nyilatkozni. Addig maradnak meg a jogok, amíg vissza nem vonod (erre nagyjából 0% az esély. Nem azért adjuk, hogy visszavonjuk), vagy amíg le nem törlöd a telefonról az alkalmazásokat (Md és a Helper). Amelyiket letörlőd/újratelepíted, annak a jogai elvesznek, tehát ismét meg kell adni.
#3177kanyi51 Nem lehet vírusos, mert amit én írtam, az egy egyszerű szövegfájl + az ADB.exe és a hozzávaló dll-fájlok.
Nálam ugyan nem volt jelzés, de gyanítom, hogy a vírusírtok nem szeretik a csomagolt .exe fájlokat, mint pld az SFX a 7z-től. -
válasz
kanyi51 #3164 üzenetére
Én csak úgy halkan megkérdezem, hogy mi értelme volna, ha működne? Elő kell venni a telót, Egy hangos környezetben hangutasítással (aminek eleve van egy nagy késése és nagy a tévedési lehetőség is, és valamit meg kel nyomni hozzá, hogy aktiválódjon) feloldani a kijelzőt, majd odaérinteni a terminálhoz..Semmivel sem jobb, (sőt hátrányosabb) mint végighúzni az ujjat a kijelzőn és kész. Manapság már mindenki hord valamilyen okos órát-karkötőt. Minden telefonban van Smart Lock. (csak nem mindenhol így nevezi a gyártó, más néven utal rá.) Tessék hozzárendelni az okosórát, karkötőt és egy újhúzással fel lehet oldani a kijelzőt. Olyan tuti biztos, hogy nincs használhatóbb-hatékonyabb megoldás nála.
-
Oldman2
Topikgazda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory: Nikke
- Gitáros topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Lenry: Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2666MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 15740Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest