- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
zeon.hu #3942 üzenetére
Leteszteltem és azt kell mondanom, hogy működik tökéletesen..de nem a mi elvárásainknak, ahogy azt elképzeltük, hanem ahogy az a nevében is le van írva (Bt Audió eszköz csatlakoztatása/leválasztása).
Le és fel is csatlakoztatja az audió eszközöket, de nem nyúl hozzá ahhoz a csatornához, amelyiken a hívás megy.
Tehát, ha zenét hallgatsz, akkor ugye az az Audió sávon megy, de a Hívás meg egy másik csatornán, amihez nem fér hozzá a MD. -
válasz
zeon.hu #3880 üzenetére
Nálam működik Android 14-el a MD is.
Nálad a MDHelper fájl környékén lehet valami gond, de ezt írja is az általad csatolt képen. Szerintem valami akadályozza a futását.
ADB csak azokhoz a műveletekhez kell, ahol ez meg van jelölve.
(Pár éve már így van) A Wifi kapcsolgatásához nem kell.Ami fontos: A MD-al együtt legyen feltelepítve a legfrissebb MDHelper app is, mert erre szüksége van a MD-nak! Legyen mindenhol, mindkettőnek engedélyezve a Háttérben futás és legyen kikapcsolva az Akkumulátor optimalizáció!
Végül, ha megengedsz egy véleményt: A MD-ra kéne jobban összpontosítani, ahelyett, hogy 1mp energiát is fektetsz az E-Robot-ba.
-
válasz
zeon.hu #3806 üzenetére
Akkor ott inkább az lehet a gond, hogy a Telefon nem tud kapcsolódni az autóhoz. Lehet azért, mert éppen még nem érhető el a fejegység.
Esetleg még egy ismétlést kellene beeszközölni.
Tegyél be egy Felugró üzenetet vagy Párbeszéd ablak-ot a makróba és úgy teszteld le. Ha visszakapod az üzenetet, akkor a makróval minden jó. -
-
válasz
zeon.hu #3674 üzenetére
Korábban megválaszoltam, hogy nem lehet a MD-al megoldani.
Több oka is van.
1. Root nélkül nem lehet alkalmazást kilőni, leállítani
2. Ha lenne is rá lehetőség, akkor sincs értelme, mert az autó audió rendszere gombnyomásra meghívja a legutóbb használt zenelejátszó alkalmazást. Tehát mindegy, hogy mit csinálunk, az autó rendszerét nem tudjuk blokkolni. -
Yeffy
veterán
válasz
zeon.hu #3652 üzenetére
valami meghivja, igen, ugy nez ki erre a hangeroallitasra zenelejatszas nelkul, de nem tudom, h mi, akarhogy keresgelem. mindig az utoljara hasznalt appot hivja meg.
mit ertesz azon, h a multikormany allithato?
van a tipusnak topikja, megkerdezem sztem oket is, de eddigi netes kutakodasaim alapjan ez kb egy altalanos jelenseg ennel az auto markanal, amire kb semmi megoldas nincs, azon kivul, h vagy kilovod a BT-t, vagy azt, h audio stream menjen rajta keresztul. amikkel a funkcio lényegét nyirod ki.
az appokhoz: pl Poweramp-ban konkretan ki van kapcsolva, h Resume on Bluetooth, de nem erdekli. ha az volt utoljara hasznalva, akkor bekapcsolja.
viszont, h ne csak OFF-oljak, akkor a Macrodroid ezen nem tud segiteni?
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
zeon.hu #3514 üzenetére
Nem a SIM életkora a lényeg, hanem, hogy mikor aktiválta a szolgáltatást a Y ill. nálad Telenor. Anno korlátlan adathoz lehetett adatmegosztót is igényelni, egy ideje korlátlanhoz már nem lehet. Szóval "akörnyékén" volt egy jelentős változás.
De amúgy linkeltem, amit 4Grider "kimért" ugyanazon a telefonon Online vs. NET apn beállítások mellett (2.8x-os fogyasztási különbség). Amelyik adatkártya működik Online APN-nel, az működik NET APN-nel is, viszont fordíva ez már nem igaz.
Mivel a tied is megy Online APN-nel Te is nyugodtan kipróbálhatod mi lesz a végeredmény, ha átváltod az APN beállítást NET-re pl. egy alvás idejére -
AtHoS
nagyúr
válasz
zeon.hu #3504 üzenetére
Nézz már rá légy szíves, hogy az évek óta használt adatkártyád milyen APN beállítással dolgozik? Csak mert a régen kiváltott adatkártyák még működnek Online APN-nel, míg az újakkal CSAK a NET apn használható.
Nálam Y adatkártya NET apn-nel, mobilnetet használva, lekapcsolt kijelzővel, semmi használattal TAB S8+ 10000mAh-s akkuval 1%/óra és ugyanezt produkálja a mostani TAB S9 (8400mAh) is ugyanazzal a netes SIM-mel.
Ha letiltom a SIM-et és wifi-re rakom a TAB-ot, akkor - ugyanúgy lekapcsolt kijelzővel, semmi használattal - 1%/6óra. -
válasz
zeon.hu #3491 üzenetére
Van a kapcsolódás után késleltetés? Ha nincs, akkor egy 1 mp-t betennék.
Tudomásom szerint, amikor egy párosított eszköz bekapcsolásra kerül, akkor ő próbál meg kapcsolódni és nem a telefon. Viszont nem az elérhető eszközhöz próbál, hanem az utoljára csatlakoztatotthoz. Ezért van az, ami nálad is történik, mivel nem Te használod egyedül az autó Bluetooth rendszerét.
Szóval marad a Parancsikon, amivel kényszerited a csatlakozást. -
válasz
zeon.hu #3488 üzenetére
Nekem is van Tuya konnektorom, de az egy gateway-en keresztül kapcsolódik a netre. Nem is lehet, csak SmartThings-en keresztül a MD-al vezérelni.
De nem értem, hogy mire kell a Hotspot? Mit kapcsol a konnektor?
Ha lehet ajánlani, akkor a Shelly konnektort ajánlom mindenkinek -
válasz
zeon.hu #3486 üzenetére
Az okoskonnektorok általában kliensként tudnak működni, ők látják a hozzáférési pontokat, de azok nem látják a konnektort. Amelyik fel van készítve rá, az
tud Master módban is működni, amikor wifi hozzáférési pontként lehet hozzá csatlakozni és IP cím alapján vezérelni.
Ebben az esetben a telefon tud csatlakozni a konnektorhoz és tudja azt vezérelni, de csak a konnektor saját hálózatán belül.
Szóval azt meg lehet oldani, hogy ha a telefon csatlakozott a konnektorhoz, akkor azt a MD segítségével ki vagy bekapcsolt állásba állítja, de semmi több. Természetesen erre az időre a telefonon nem lesz internet, mert a konnektor saját, elszigetelt hálózatát használja.
Én egy WiFi erősítő kihelyezésén gondolkodnék, akár egy régi Openwrt - s router beiktatásával. -
válasz
zeon.hu #3456 üzenetére
"Esetleg ezzel lehet valamit kezdeni? Tehát alkalmazásokat kizárni, hogy a MD me vegye figyelembe."
Alkalmazásokat könnyen ki tudsz zárni. Az "Értesítés érkezett" eseményben, amikor az Alkalmazás kiválasztása menüben vagy, akkor be tudsz jelölni több alkalmazást is, amelyek értesítéseit figyelnéd.
Viszont, ha a kiválasztott alkalmazásokon belül is egy szövegre akarsz szűrni, akkor nem csak egy szót, hanem többet is megadhatsz.
Ebben az esetben is ügyelni kell, hogy az adott szavak az értesítésben hol helyezkednek el.
Pld, ha a "Pista bácsi" szavakra akarsz keresni, akkor reguláris kifejezésként a következőket add meg:
1. Ha a "Pista és bácsi" szavak egymást követik, akkor ezt : Pista bácsi
2. Ha a "Pista és bácsi" szavak nem egymást követik , akkor ezt: Pista.*bácsi
Pld: Pista bácsi|Józsi bácsi , Pista.*bácsi|Józsi bácsi, Pista.*bácsi|Józsi.*bácsi -
válasz
zeon.hu #3442 üzenetére
A "Reguláris kifejezések engedélyezése" bejelölésével bármelyik lehet, viszont a szavakat a következő formában kell megadni.
Az egy vagy a kettő szavak megtalálásához a következő formátumot kell megadni:
Ha "Vagy" lehetőséget szeretnél: egy|kettő
Ha "És" lehetőséget szeretnél: .*egy.*kettő
Itt viszont figyelni kell a keresendő szavak sorrendjére, vagyis melyik keresett szó fordul meg előbb, mert pld: a "három egy tiz negyven kettő" halmazban lesz találtat, de a"három kettő tiz negyven egy"-ben már nem lesz találat.
Lehet, hogy van olyan regex kifejezés, amivel pontosabban lehet "És" -t alkalmazni, én nem merültem el benne annyira. Ha valaki tud jobb megoldást, akkor kérem rukkoljon elő vele. -
válasz
zeon.hu #3438 üzenetére
Korábban nem jutott a fejembe, de ki lehet deríteni az értesítő alkalmazást.
Esemény - Értesítés - Bármelyik alkalmazást - Tartalmazzon valami szót, amit csak az az alkalmazásértesítés mutat.
Művelet - Bejegyzés a Felhasználói naplóba - Értesítés alkalmazás vagy alkalmazáscsomag legyen kiválasztva.
A felhasználói naplóban az értesítés után látható lesz, hogy melyik app küldte. -
válasz
zeon.hu #3427 üzenetére
A változókról az összefoglalóban találsz infót.
Privátban küldtem neked két makrót, ezekkel próbálkozhatsz.
Az Email-ba való változó beillesztés kicsit eltérő a megszokottól.
Amint kiválasztottad, hogy Gmail fiók vagy SMTP szerverrel küldöd, elérkezel az Email Cim - Tárgy/Téma - Üzenet szövege beállításokhoz.
Ráböksz a felsorolt mezők valamelyikére, pld Üzenet szövege és fent a fejlécen lévő Email szöveg mellett lesz a 3 pontos menü. Innen tudod kiválasztani az előre definiált vagy az egyéni változókat. -
Oldman2
Topikgazda
válasz
zeon.hu #3417 üzenetére
Tegnap este felvetődött bennem egy aprócska makró igénye (a miért és van-e gyakorlati haszna kérdést hagyjuk)...
Eddig egy olyan makró kapcsolgatta az NFC-t ki/be, ami a következőkre figyelt:
- az Otthonomtól távol vagyok-e?
- feloldott-e a képernyő?Ha ezek igazak voltak, akkor BE, ha bármelyik HAMIS volt, akkor KI kapcsolta.
Az új ötlet annyi lett, hogy ez ne automatikusan kapcsolódjon, hanem egy ikonra kattintással be, ismételt kattintással vagy a kijelző kikapcsolásával automatikusan kikapcsolódjon.
Butuska módon a megoldást az MD-n belül kerestem, de a "megvilágosodást" az este Mcrazy idézte elő azzal, hogy vannak az MD-nek widgetjei, és az azokra történő kattintás elindíthat tetszőleges makrót...
Mire Mcrazy összerakta a makrót, én is összeraktam... összevetve a kettőt, zárásként ezt neveztük ki véglegesnek:
-
-
válasz
zeon.hu #3414 üzenetére
Jó reggelt mindenkinek!
Az összefoglalóban van a hivatalos link, Play áruházban nincs fent.Amikor nem User hiba miatt hektikusan működik vagy nem működik a MD, akkor legjobb a hibát jelezni a fejlesztőnek.
Ezt mindenki egyszerűen megteheti a főoldalon, bal oldalt felül, a 3 vonalas menü "Hibaelhárítás" alatt.
Bár a szöveget angolul kell írni, a Google vagy Deepl fordító segíteni tud benne.
Így a fejlesztő pontos infót kap a hiba mellett a telefonról és annak rendszeréről is.
A fejlesztőn emailben válaszol, amit szintén a fordítóval olvashatóvá lehet tenni.
A régebbi verziók visszatelepítése és a találgatások nem visznek előrébb. -
DrKapocs
őstag
válasz
zeon.hu #3409 üzenetére
Más makró esetében nekem is hasonló gondom van. Néhány napig tökéletesen érzékeli a Makrodroid az értesítéseket (nálam nem fogadott hívás értesítését), utána pedig egyszerűen nem hajlandó rá. Hiába van ott az értesítési sávon az értesítés, semmi. Olyan makrót is csináltam, hogy érintésre történjen az értesítés (nem fogadott hívás) törlése; de egyszerűen nem látja az MD az értesítést. Az összes többi makró jól fut. Egy újraindítás nálam megoldja a gondot. A legfrissebb, az 5.27.8 valamint az 5.30.7-es verziókat biztosan érinti ez a hiba. Én a legújabbról visszatértem az 5.27.8-ra, mert a hiba nem oldódott meg és ráadásul a 2 telefonom közül az egyiken utoljára lefutott makrókat sem volt hajlandó kijelezni.
Szóval nem nálad van a gond.
-
DrKapocs
őstag
válasz
zeon.hu #3266 üzenetére
Erre a Macrodroidtól sokkal jobb megoldás van. Samsungra van egy zseniális app, ami a Good Lock része, de önállóan is működik. Tedd fel ezt: One Hand Operation+.
Nálam a képernyő bal részéről jobbra képernyőképet készít, míg jobb szélről balra lezárja a képernyőt. De számos más is beállítható. -
válasz
zeon.hu #3226 üzenetére
A frissítést nem tudom garantálni, de azt meg lehet oldani, hogy x időnként előtérbe kerüljön az app, mintha megnyitottad volna.
Más: Frissítettem a SmartThing-en keresztül működő makrókat. Kezelhetőbbé, könnyebben beállíthatóvá alakítottam, ha esetleg valakit érdekelne.
-
iker62
csendes tag
válasz
zeon.hu #3126 üzenetére
Ahhoz, hogy működjön és csak ott működjön ahhoz szerintem kettő esemény kell. Egyiknek jó a Helyszínre belépés. A másikhoz építeni kéne egy külső hardvert. Ami mondjuk figyeli, hogy ég e a villany a hűtőben (feltételezem, hogy van és ha bemész felkapcsolod). Kell valami Bluetooth eszköz, ami akkor kap tápot, ha ég a villany. Kilépsz lekapcsolod a villanyt Bluetooth megszűnik. MD érzi, hogy adott helyen vagy és Bt eszköz leválasztva. Nekem egy ilyen van, ezzel működne:
https://pepita.hu/bluetooth-adapterek-c3060/hazimozi-okosito-vezetek-nelkuli-bluetooth-vevo-p2073340?from=list&pid=2073340
Világítás vezetékre rákötsz egy konnektort és bedugsz egy USB-s telefon töltőt, arról működik a fent említett Bluetooth adapter. Van táp, csatlakozik a telefon, nincs táp nem csatlakozik. -
válasz
zeon.hu #3119 üzenetére
"Kinyitod, pára bemegy, papír felszívja, megfagy"
Erre is jó a lap laminálás.
De hogy a kérdésednél maradjunk. Megoldható a helyszín alapú lekérdezéshez egy ismétlődő értesítés, de a működését illetően problémás.
A helyszín lekérdezése alapértelmezetten (ha jól emléxem) 10 perc. Nálam ez 5 percre van állítva. Ha gyakoribbra állítom, akkor merül a telefon, mint a titanic. Viszont a jelenlegi helyzetben (ami számomra nem probléma, mert a wifit kapcsoltatom vele) gyakran előfordul, hogy még nem értem a zónába és már volt egy lekérdezés, majd amikor már 3-4 perce a zónában vagyok, akkor jelzi, hogy hazaértem. A bizonytalanságot fokozza az is, ha pld a lekérdezés közben már otthon, de árnyékolt helyen vagyok. (pld nálad a hűtőház), Ilyenkor a helyszínre belépés akár 10-15 percre is kinyúlhat, ami teljesen bizonytalan működést okoz egy riasztási makróban. Tehát előfordulhat, hogy akkor fog jelezni, ha már kint vagy a szabadban és hazafelé mennél. -
Somatom
veterán
válasz
zeon.hu #3089 üzenetére
Igen, emlékszem, hogy küzdöttünk rajta. Tamást kértük, hogy a Robot lehessen hívó alkalmazás. Aztán a Google csavart egyet az API -n, hogy csak olyan app lehet hívó alkalmazás, ami képes hívni a 911 -et. Nem tudom, hogy azóta mi változott. Az alap probléma az, hogy az Androidban a telefonálás az csak "GSM" lehet. A VOIP az netes kommunikációnak számít. A mai napig nem tudok VOIP hívást fogadni csak a Talkbandemen. Ha GSM bejövő van, akkor csak kipattintom a házból és azzal fogadtam a hívást, nem kell a telón is ügyködnöm. De, VOIP -nál először a telón futó alkalmazásban kell fogadnom a hívást és csak utána használhatom a fülest.
-
válasz
zeon.hu #3023 üzenetére
Nem lehet alapértelmezettként magas prioritást beállítani.
Egyetlen egy lehetőség van rá, hogy ne kelljen minden makróban beállítani, de ehhez az kell, hogy az értesítés szövegét egy globális változóba mented, majd az értesítési műveletet egy Műveleti blokkban helyezd el és itt a szövegmezőben a globális változót adod meg. így csak ezt az egy értesítést kell magas prioritásra beállítani és az összes makró, ami olyan értesítést tartalmaz, amit az órára akarsz küldeni, az mind ezt a műveleti blokkot hívja meg. Persze a globális változót a Változó tartalmának beállítása művelettel kell feltölteni minden makróban az igény szerinti szöveggel, számokkal.
Szerintem egyszerűbb egyesével minden értesítésnél beállítani, főleg, ha nem megy annyira a makró építés. -
válasz
zeon.hu #2963 üzenetére
Frissítettem, elhelyeztem benne egy %-os kijelzést. A csúszka macerás és sokat kitakarna a kijelzőből.
A "Zene/hangok lejátszása" esemény alá betettem egy feltételt. Ebben módosítsd az alkalmazást és engedélyezd a feltételt.
A makróimat a jövőben egy db mappában fogjátok találni, mert a frissítések miatt egyszerűbb.
Később majd az összefoglalóban is elhelyezem. Saját makróim
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- E-book olvasók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- TCL LCD és LED TV-k
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro 15" 2015 Mid - 2.2 GHz i7, 16 GB RAM, 256 GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 2 - 8GB
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest