- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pontosan. Minden SMS továbbitásra kerül, amelyik a feltételnek megfelel, vagyis nem az adott szavakkal kezdődik a szövegük.
Ha valamiért ez nem működne, mert mondjuk az összehasonlításban benne lesz a feladó neve, tel száma, akkor a kódot ki kell venni az eseményből és az SMS küldése művelet alá kell feltételként betenni az Értékek összehasonlítása feltétellel. -
1. Nem kell semmit sem átjelölni, mert ezzel a kóddal már eleve nem is fog elindulni az SMS érkezett esemény, ha az SMS-ben a szöveg az alma vagy a körte szavakkal kezdődik.
Ezzel kapcsolatban már nincs szükséged semmilyen feltétel hozzáadására sem az eseményhez, sem pedig a műveletekhez.2. Igen, vagyis teljesen mindegy, hogy a fenti szavak utána mi van (szóköz vagy egyéb karakter), nem fog teljesülni az SMS feldolgozása.
Viszont, ha megelőzi az adott szavakat bármilyen karakter, akkor már nem fog teljesülni a feltétel és feldolgozásra kerül az SMS.3. Reguláris kifejezések avagy Regexp.
Ezek nélkül nehéz vagy egyáltalán nem lehetséges adott feltételeket beállítani.
Az "alma|körte" azért nem elég, mert ebben a formában bárhol elhelyezkedhet a szövegben. Viszont a speciális karakterekkel be van állítva, hogy hol figyelje a MD a megfelelést. -
"Az ablak bezárását most egy vissza gomb művelet küldésével oldottam meg. Az ablak jobb alsó sarkában van egy OK gomb, ezt meg tudom nyomatni makróból? Ezzel elegánsabb lenne az ablak bezárása."
A kettő között az a különbség, hogy a Vissza gomb-ot lezárt, kikapcsolt kijelzőnél is végrehajtja a MD, de az OK gombot csak bekapcsolt és feloldott kijelző mellett tudja megnyomni. Lehet azt is automatizálni, hogy feloldjon a kijelző, de én nem bonyolítanám. -
Akkor valahogy egyszerűsítsük a dolgot, mert szerintem most pont a legbonyolultabb.
Ha megvannak a fix telefonszámok, amelyekre átirányítod a hívást, akkor azokat névvel mentsd el mindet külön változóba, ezeket ki tudod szedni rész stringgel és amikor az átirányítást végzed a makróval, akkor egyben küldheted mindjárt magadnak a változó tartalmát, amiben ugye a Név és Telefonszám szerepel.
Mondjuk jó lenne látni egy képet a makródról, mert én így csak tapogatózok a sötétben és így 5x-esen már egyre nehezebb.A szövegfeldolgozásnál most használd a -Kiemelt szöveg-et.
Itt a következő szintaxissal tudod kiszedni a telefonszámot a név mellől:
[+][0-9]* -
Az ilyen jellegű értesítést csak a Képernyőtartalom beolvasásával lehet elkapni.
Eseménynek állíts be egy Kimenő hívást- Itt add meg a *#21#-et.
Műveletnek előbb egy 5mp-es várakozást (lehet, hogy ezzel majd kisérletezni kell plusz-minuszba) végül pedig a Képernyőtartalom beolvasása műveletet. Ehhez tartozik majd egy Szótár változó. Ebben lesznek a bejegyzések. Ebből a bejegyzésekből tudod a megfelelő váltózót beilleszteni az SMS szövegrészébe.
Az okozhat kisebb problémát, ha minden hívásnál más képernyőtartalom lesz előtérben, mert ilyenkor változik majd a szótárbejegyzések száma és a változók neve is, ahol a neked kellő lesz. Ehhez kell készíteni egy keresés szövegre és utána megpróbálni.
Persze ehhez már kell dolgozni egy kicsit, mert változók db számát le kell menteni egy külön változóba majd ezen szám alapján feltételekkel keresést csinálni. Segítek, ha elakadnál. -
Obyboy
addikt
A fent leírt telóhoz lenne még egy kérdésem. Ebben a telefonban van egy SIM kártya (amin nincs internet előfizetés és wifi kapcsolat sem áll rendelkezésre). Ennek a telefonszámnak az összes bejövő hívását át szoktam irányítani váltakozó időnként különböző (általam ismert személyekhez tartozó) telefonszámokra. Azt már meg tudtam oldani makróval hogy az átirányításokat ütemezzem (**21*telefonszám# -et kell tárcsázni).
Ha le szeretném ellenőrizni, hogy éppen melyik számra van irányítva a teló akkor a *#21#-et kell a telefononhívás menüben vagy makróból tárcsáznom. Ekkor egy felugró ablakban kiírja melyik számra vannak éppen átirányítva a bejövő hívások. Ennek a felugró ablaknak a szövegét ki tudom másolni és el tudom küldeni magamnak SMS-ben makróval? Azt tudom, hogy a vágólap tartalmát el tudom küldeni de nem tudom, hogy egy felugró ablak szövegét ki tudom-e másolni a vágólapra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EVGA SuperNOVA 750W GT 80 Plus Gold full moduláris tápegység / 53 hónap Alza.hu garancia
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest