- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
zeon.hu
nagyúr
-
pube111
senior tag
Üdv!
Hogy kell intentet írni arra, hogy a waze haza navigáljon? -
batai15
félisten
Sziasztok próbálkozom macro témában ,de nem igazán látom át ezt az egészet.
Le szedtem egy music control by swipe sablont,de nem igazán akar működni.Miért nem megy ?(ha esetleg megoldható hogy menjen youtube musical )
Esetleg ha ez halott ötlet meg lehetne oldani hogy youtube music alatt a képernyőt ne kapcsolja ki ?
Előre is köszi. -
válasz
Dolphine #2030 üzenetére
Ahogy Somatom is írta. Annyi kivétellel, hogy az NFC-t a MD tudja kapcsolni root nélkül is, nem kell hozzá érintés emuláció.
Persze lehet, hogy nem mindegyik készüléken, illetve OS-n megy, ezt ki kell próbálni.
Nálam Samsung telefonon 8-as droiddal, Huawei-n 9-el tökéletesen működik.
Előtte persze ADB-n keresztül meg kell adni neki az engedélyt. -
Somatom
veterán
válasz
Dolphine #2030 üzenetére
Ez automatikusan feloldja a kijelzőt. Így el lehet végeztetni olyan műveleteket, amiket csak feloldott kijelzőnél lehet. Jellemzően ilyenek az érintésemulációs beviteli műveletek. Arra nincs hatással, hogy mi jelenjen meg a zárképernyőn. Az NFC -t lehet így ki/be kapcsolgatni, de az NFC érintéses kapcsolathoz is bekapcsolt kijelző kell. Azt hogyan definiálod az automatizálónak, hogy te épp mikor érinted a telót egy NFC tag -hez?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
Somatom #2026 üzenetére
Igen.
De hiába, ha egyszerűen kikapcsolhatatlan a gyári lockscreen.
MIUI-n félmegoldás a Xiaomi Bluetooth eszköz (óra pl), akkor nem kér mintát vagy kódot. De nekem most Gear S3 van.
Próbáltam a céges Samun is, azon elvileg megy a C-locker saját ujjlenyomat olvasója, ki is írja, de mégsem jó. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
Dolphine #2023 üzenetére
Szerintem a google szabályozás miatt:
Korábban ki lehetett kapcsolni minden biztonsági vackot, így akár külső lockscreen alkalmazást is lehetett használni. Ezekre pedig ki lehetett tenni kb bármit (widget, gyorshívás, stb.)
Nekem pont emiatt hiányzik a C-locker, ha most teszem fel, akkor dupla képernyőzár lenne, plusz az ujjlenyomatot se tudja használni. -
válasz
Somatom #2019 üzenetére
Mert a Te megoldásod ugye nem működik csak Samun. Viszont ezzel fel lehet oldani a kijelzőt mondjuk úgy, hogy bármelyik készüléken és további képernyő érintés emulációval rá lehet "bökni" a kikapcsoló widgetre, majd visszazárni a kijelzőt. Az érintés emuláció valszeg működik az összes okos widgettel.
-
A nagy érdeklődésre való tekintettel
elkészítettem a fentebb emlitett tesztnek a makróját, ami leegyszerűsíti a tesztet mindenkinek.
"Képernyő ki" - eseményre aktiválódik. Ez a teszt miatt van,cserélje ki mindenki a szükségesre.
Semmi mást nem kell tenni, csak a 1.Code változóba beírni a képernyőzár kódját, makrót aktiválni, képernyőt lezárni,.a többit a makró elintézi.
Screen unlock letöltés
A "Képernyő ki" esemény cseréjét követően, lehet törölni az első 5mp-es várakozást, mert nem lesz rá szükség.
Ha nem kér a telefon feloldó kódot a képernyő bekapcsolása után, akkor simitás gesztussal lesz feloldva a képernyő.
Én a tesztelés idejére kikapcsoltam a BT-t és a GPS-t, hogy biztos kérjen feloldó kódot a telefon.
Azt gondolom, hogy ezek után nem lesz akadálya a lezárt kijelző, egy adott művelet végrehajtásához. -
Egy érdekes tesztnek az eredményét szeretném megosztani veletek és szeretném, ha minél többen kipróbálnátok és visszajeleznétek, hogy működik-e.
A teszt a lezárt képernyő (Nem a SIM kártya!) felnyitása PIN kód megadásával, Felhasználói beavatkozás művelet segítségével. Nálam Samsung és Huawei készülékeken működik. (Okos konnektorosoknak ez kimondottan jól jöhet)
PIN kódja mindenkinek van, aki biztonságos képernyőzárat használ, hiszen nélküle nem lehetne ujjlenyomatot vagy egyéb mást sem beállatni.
Fontos, hogy - a Megjelenités más alkalmazások felett vagy át- engedélyezve legyen!A makró felépítése a következő:
Esemény: Képernyő Ki
Műveletek:
Várakozás 5mp
Képernyő be
Várakozás 1mp
Felhasználói beavatkozás: Gesztus: (Ezzel simitjuk felfelé a kijelzőt, hogy a számbeviteli padot elérjük. Ha valakinél azonnal beugrik a beviteli pad, akkor erre a műveletre nincs szükség)
Start X: 400 Y: 1700 Befejezés: X: 400 Y: 1000 (szerintem ez nagyjából minden készüléken elég)
Várakozás 1mp
Felhasználói beavatkozás: Kattintás: Szövegtartalom: 1 (ide mindenki a saját PIN kódját írja be. Minden művelethez csak egy számjegyet!)
Felhasználói beavatkozás: Kattintás: Szövegtartalom: 2
Felhasználói beavatkozás: Kattintás: Szövegtartalom: 3
Felhasználói beavatkozás: Kattintás: Szövegtartalom: 4
(ha több PIN kód van, akkor értelemszerűen több Felhasználói műveletre van szükség)
Felhasználói beavatkozás: Kattintás: Szövegtartalom: OK
(ez csak azoknak kell, akiknek a PIN után még az OK-ra kell kattintani. (Huawei-nél nincs OK, ezért ott nem kell de Samsungnál igen.)
Amennyiben okosórához vagy más BT eszköz van rendelve a Smart Lock és ezáltal nem szükséges a PIN megadása, elég csak a Gesztus (simitás felfelé) műveletet használni.
Remélem mindenkinél működni fog. Várom a visszajelzéseket. -
Somatom
veterán
Sztem így nem lesz "hülyebiztos". Legalábbis Robotban ráfaragtam a fix értékekre. Gyors egymás utáni gombnyomásra túlszaladt az érték és megállt a parancs. Ezért írtam a >1 -et fix értékek helyett.
Szerk:
Most látom, hogy miért lett így. Van benne egy plusz kikapcsoló művelet. -
batai15
félisten
Tökéletes , köszönöm mindenkinek
-
Somatom
veterán
válasz
batai15 #2009 üzenetére
Pedig az eccerű.
Esemény: felhasználói adatbevitel -> lebegő gomb -> megszerkeszted a gombot.
Művelet: képernyő -> erőltetett álló nézet.
Ennyi.
Aztán csinálsz ugyanígy egy másik makrót, aminek a műveleténél az erőltetett fekvő nézetet adod meg.Mcrazy:
Köszi! Majd eljátszom vele. -
-
Somatom
veterán
Az a beállítás sztem fix pozíciót jelöl. A gomb viszont áthelyezhető. Hogyan lehet definiálni, hogy mindíg a legutóbbi áthelyezés pozícióján jelenjen meg a másik makró indítógombja?
Mielőtt kiszenvedném a változós makrót, kíváncsi lennék arra, hogy szted életképes-e. Robotban így csináltam:
Esemény: a gomb bökdöséseMűvelet1:
Változó értéke +1Művelet2:
Kényszerített álló orientáció
Feltétel:
változó értéke =1Művelet3:
Kényszerített fekvő orientáció
Feltétel:
változó értéke >1Művelet4:
Változó érték beállítása: 0
Feltétel:
Változó értéke >1 -
válasz
Somatom #2007 üzenetére
A lebegőgomb szerkesztésénél, alul van egy olyan lehetőség, hogy "Kényszerített helyazonosítás, ha engedélyezett". Ezt pipáld be és meg tudod adni, hogy hol helyezkedjen el a gomb.
Az összeadás pedig úgy működik, hogy megnyítod azt a változót, amihez egy összeget akarsz adni. Ez legyen Valtozo1 Kifejezést választod- Itt a 3 pöttyre bökve behívod ugyanazt a változót, amit szerkesztesz (vagy azt, amit összeadásra akarsz meghívni) és mögé írod a hozzáadni kívánt összeget, pld: [v=valtozo1]+10
Mentés után így fog kinézni: Valtozo1:[v=valtozo1]+10 -
Somatom
veterán
válasz
batai15 #2005 üzenetére
Próbálkozom, de csak felbosszantom magam a tehetetlenségemen. Két lebegő gombbal egyszerű, de nem túl elegáns. Próbáltam egymást váltó gombokkal (vagyis makró tiltása/engedélyezése), de a MD nem jegyzi meg a gomb utolsó pozícióját. Engedélyezésnél mindíg középre teszi a gombot. Ez sem elegáns. Egy gombbal kéne váltogatni a két orientációt. Megvan, hogy hogyan csinálnám, de képtelen vagyok rávenni, hogy egy összadás műveletet végezzen el egy egész szám változón. Csak bénázok.
-
batai15
félisten
Sziasztok tableten szeretném vezérelni a képernyő forgatást lebegő gombal. (Manuálisan- álló/fekvő nézet) tudna valaki segíteni benne?
Továbbá megoldható hogy álló nézetben a Gboard mondjuk egy kezes módban váltson ? -
illjo
senior tag
Sziasztok! Segítséget, infot szeretnék kérni.olyanoktól, akiknek van tapasztalata md -ról huawei telefonon, konkrétan emui 11 alatt. Nekem emui10.1 van, működik. Egy dologra használom (bár nézegetem a más irányú lehetőségeket is, mert jó appnak találom), mókolt gms en (hms telefon) a gmail fiók szinkronizálására (sajnos egyedül gmail nél mók sem oldja meg és van aki ragaszkodik az apphoz). Van egy topikom gms lehetőségekről hms telefonokra és ott másoknak is ajánlom gmail hez, md ot erre. Visszajelzések szerint: volt aki azt mondta megy neki emui 11-en (még az is android 10 alapú), van aki azt mondja, nem. Nem tudom eldönteni, hogy azok csinálnak e roszzul valamit, akiknek nem megy, vagy aki azt mondja megy, lehet akaratlanul is, de félretájékoztat. Csak ha biztos infom lenne, odaírnám leírásba, hogy min megy, min nem stb. Köszi!
-
dzsordzs69
senior tag
válasz
dzsordzs69 #2001 üzenetére
Maga a dolog jó, de nem működik: ha rányomok a metróállomásra, fc-zik az app. Magából az app-ból navigálva eddig a pontig minden rendesen működik. Úgyhogy egyelőre nem jó ez a megoldás.
-
dzsordzs69
senior tag
Köszi szépen, még az este kipróbáltam a kiegészítés nélkül, de már késő volt, nem akartam ide is írni (nem mintha zavart volna valakit... :) ). Ráadásul közvetlenül az Activity Launcher-ből is kirakható parancsikon, ha valakinek ez kell.
Nagyon köszi mégegyszer, ez nekem a napi sok metrózás mellett tényleg nagy segítség!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-10900 processzort keresek megvételre MA
- HP Z840 workstation 1450W 2db XEON 2697 v4 36MAG,256GB DDR4, Quadro P6000 24GB/M6000 24GB/P5000 16GB
- Fujifilm GFX50S II Garis + GF 50mm F3.5 R LM WR + 3db akkumláltor + Urth Core nyakpánt
- 2025-ÖS Vadiúj Core Ultra 7 20 Magos 20x5.5Ghz RTX 5070 12GB GDDR7 32GB DDR5 1TB M.2 Gamer Pc 2ÉV
- ÚJ ! AMD Ryzen 7 9800X3D 16x4.7GHz Gamer PC 2025-Ös RX 7800XT 16GB 32GB DDR5 1TB SSD 850W 2ÉV GAr!
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest