Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Ultrásodik a Redmi K80 Pro
- MWC 2025: Előrendelhető a Nothing Phone (3a)
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomy86
addikt
Vágólap tartalmának felolvasása bluetooth használat esetén. Telefon lefordításakor leáll a felolvasás. Oldman2 segítségével.
-
Az én első makróm legyen: Töltés naplózó
Funkciója: A töltő csatlakoztatásától a teljes feltöltésig 5%-onként rögzíti az eltelt időt a felhasználói naplóba, majd 100%-nál befejezi a rögzítést. Tehát nyomon lehet követni, hogy a töltő csatlakoztatásától mennyi idő alatt ért el az akkumulátor egy bizonyos százalékot, illetve a teljes feltöltést. Nem mindennap nézegeti az ember, de ha valamiért hosszúra nyúlik a töltési idő, akkor nem árt megvizsgálni a töltőt, kábelt, telefonon futó programokat.Ez pedig a felhasználói napló képe: 1A-s töltővel rögzített napló
-
válasz
retesz147 #796 üzenetére
Egyszerű, de hasznos kis makró. Ezen nagyon nincs mit "reszelni", viszont egy kérdésem lenne, hogy miért kapcsolgatod a GPS-t? Nyugodtan maradhat bekapcsolva, mert ha nem használja egyetlen egy program sem, akkor nem oszt-nem szoroz. Lehet, hogy akkor tudnál kicsit szűkíteni a várakozási időn is, bár így sem kell sokat várni.
A leírás jó ötlet, bennem is megfogalmazódott, mert úgymond az "jár hozzá". -
retesz147
addikt
Kezdeném a megosztást a "Vezetés" nevű makrómmal.
Egyszerű kis jószág, de nekem frankón működik. Legyen minden makróhoz egy pár soros leírás? Legyen a végén # egy pár szavas összefoglaló a kereséshez?Működés: Kocsi BT rendszeréhez csatlakozi a mobil, akkor változtat egy MD ikon, bekapcsolja a GPS-T (root szükséges), automatikusan forgatja akijelzőt, hangerőt állít és indítja a Wazet. A várakozásra azért van szükség, mert észrevettem, hogy megbolondul a teló, ha egyszerre kapcsolja a gps-t,forgat, indítjaa wazet. De így frankón működik. A végén a csengőhang állításra már nincs szükségem.
Ugyan ennek a marrónak van egy vezetés vége nevű ikertestvére, ami ennek pont a negáltja, azt nem teszem be, ha nem haragszotok.
#autó, vezetés, gps, waze, bluetooth, bt, navigáció
-
Az lenne a kérésem, hogy mindenki csak 1 makróról tegyen fel képet és ha túl vagyunk rajta, akkor jöhet a következő. Ellenkező esetben egy nagy káosz lesz a topik. Köszönöm!
-
válasz
PistiSan #789 üzenetére
(#783) Azt gondolom, hogy egy makró nem csak akkor látható át jól, ha 5 felé van szedve,
A korábbi hozzászólásomból kimaradt egy szó és ezért kicsit "másképp" hangzik, ezért elnézést kérek. Nálam is van olyan makró, ami szét van szedve, pld a hívás és sms emlékeztető, mert egyben tényleg túl nagy lett volna. Nem ökölszabály, hogy csak az egybeépített makró a jó. Mindenkinek más a nézőpontja.
"A makró megosztása a közösséggel"
Pont erről beszéltem tegnap Oldman2-vel, hogy jó lenne itt a fórumon is megosztani, mert tanulhatnánk belőle, kijavíthatnánk egymás hibáit, 5leteket adhatnánk egymásnak, segíthetnénk a meglévő, de működő makrót leegyszerűsíteni, átláthatóbbá, stabilabbá tenni. Részemről nincs akadálya. És hogy ne legyen kavarodás a jól működő MD rendszerünkben, elég csak a makróról készült képernyő mentést megosztani, majd itt a fórumban részletesen kitárgyalhatjuk a tartalmát. Aki nem szeretne személyes adatokat kitenni a képernyőre, annak ajánlanám, hogy képszerkesztővel törölje a számára érzékeny adatokat (pld wifi ssid, Bejövő hívás-ból a nevek, stb.).
Várom a véleményeket. -
PistiSan
addikt
válasz
retesz147 #784 üzenetére
Nekem is szét vannak szedve a makróim, profil váltásra kettőt használok, nekem is sokkal jobban átláthatóbb az egész így.
A kolléga által megosztott 1db profilváltó makrót én is le mentettem, nem semmi ahogy össze van rakva, de számomra is kevésbé volt úgy átlátható, ezért is szedtem több részre, ettől függetlenül néha elő veszem, és elnézek belőle ezt azt.
A makró megosztása a közösséggel, és az ott lévő makrók böngészésével is sokat lehet tanulni, csak egy idő után már unalmas az is, amikor a 100.-ik ugyan azt csináló makrót nézem. -
válasz
retesz147 #784 üzenetére
A makró lehet, hogy lefutott, csak a benne lévő műveletek nem aktiválódtak a feltételek miatt.
Ha már jól átlátod a makrót és fejben le tudod vezetni a működését, akkor kevesebb szükséged lesz a rendszernaplóra, a hiba megállapításához.
Az nagyon jó dolog, hogy nem törlöd a meglévő, működő makrót. Mindig kell másolatot készíteni és úgy szerkeszteni.
Azt azért nem árt tudni, hogy a hatókörbe lépés és kilépés annyiszor aktiválódik, ahányszor cellát vált a telefon és a választott cella a mentett csoportban van. Nem árt a területen lévő összes olyan cellát összegyűjteni, ami elérhető. Itt arra gondolok, hogy a telefonodon indítasz a kívánt helyen MD-ból egy cella keresést pld 4g-n, majd ha kész, akkor ezt megismétled 3-2g-n egyaránt. Kicsit macerás, de később kevesebb gond lesz vele. -
retesz147
addikt
Wau, köszönöm szépen!
Olvasom, felfogom, ügyködök, ha megakadok, akkor jövök és kuncsorgok ismét segítségért.
Nagyon köszönöm!Azért próbálom szétszedni a makrókat, hogy rendszernaplóban tudjam követni, mikor mit csinál, mert az egybeágyazottam éjjel nem azt csinálta amit szeretnék és nem tudtam visszafejteni, mert mindig csak a makró nevét írta ki, de azon belül nem, hogy mi miért nem futhatott le.
Meghagytam azt a makrót is, ha ezek nagyon nem jönnek össze, visszaállok arra.Köszi még 1x!
-
válasz
retesz147 #782 üzenetére
Azt gondolom, hogy egy makró nem akkor látható át jól, ha 5 felé van szedve, hanem, ha egyben van, de jól van felépítve. A MD fejlődése folyamán többször átépítettem a makróimat az átláthatóság és a stabilabb működés miatt, de nem szedtem szét őket, ha nem volt muszáj, mert sokkal nehezebb lett volna átlátni, amit nem látni.
1. Javaslat: És/And kapcsolót nem kell külön alkalmazni, ha előtte nincs Vagy/Or, mert az egymás után lévő feltételek enélkül is És/And kapcsolatban vannak.
2.Javaslat: Ahol és amennyire csak lehet, minék kevesebb feltételt használj. Ezzel is stabilabb és átláthatóbb lesz a makród. Pld, ha az eseményeket feltételhez kötöd, akkor a műveleteknél nem minden esetben szükséges ugyanazokat megadni. Legtöbbször elég az "Esemény aktív" feltétel.
Az egymásba ágyazott IF-eknél nagyon körültekintően kell eljárni a feltételeket illetően. Úgy kell elképzelni, mint egy folyosót, ami több részre van osztva, de mindenhova csak az egymást követő bejárati ajtón lehet bejutni. Pld az első, fő IF-nek olyan feltételt kell megadni, hogy az ne akadályozza a további IF-ekbe való belépést. Tehát, ha az első IF feltétele az, hogy "Cella-hatókörön belül, akkor a beágyazott 2. IF feltétele nem lehet az, hogy Cella-hatókörön kívül, mert soha nem fog teljesülni, ugyanis, ha a cella hatókörönén kívülre esik, akkor már az első IF nem fogja magán átengedni. Ilyenkor lehet olyan megoldást alkalmazni, hogy nem ágyazzuk egymásba az IF-eket, hanem a fő IF mellé - az IF-re bökve - az előugró menüből az "ElseIF" lehetőséget válasszuk. Az első feltétele a "Cella-hatókörben", a 2.(ElseIF) feltétele pedig "Cella-hatókörön kívül".Itt egy példa a teljesség igénye nélkül.
Irodában és irodán kivülEsemény: Cella-cs.hatókörbe lépés - Bán bán - Feltétele: amit szeretnél
Esemény: Cella-cs.hatókör elhagyás - Bánk bán - Feltétele: amit szeretnél
Esemény: Cella-cs.hatókörbe lépés - Etele - Feltétele: amit szeretnél
Esemény: Cella-cs.hatókör elhagyás - Etele - Feltétele: amit szeretnél
Esemény: Képernyő be - Feltétel: Cella hatókörben - Bánk bán
Esemény: Képernyő ki - Feltétel: Cella hatókörben - Bánk bán
Műveletek:
IF- Feltétele: Vagy/Or - Esemény aktív - Cella-cs.hatókörbe lépés - Bánk bán
Műveletek: Sync, Rezgés, stb
ElseIF- Feltétele: Esemény aktív - Cella-cs.hatókörbe lépés - Etele
Műveletek: Sync, Rezgés,Wifi, stb
ElseIF- Feltétele: Vagy/Or - Esemény aktív - Cella-cs.hatókör elhagyás Bánk bán, Etele
Műveletek: Hangerő fel, Wifi tiltás
ElseIF- Feltétele: Esemény aktív - Képernyő be
Műveletek: Wifi Engedélyezés
ElseIF- Feltétele: Esemény aktív - Képernyő ki
Műveletek: Wifi Tiltás
EndIF -
retesz147
addikt
Köszi!
Leírom, hogy mit szeretnék vele csináltatni:
Bánk bán iroda makró feladatának szántam:
Ez az iroda, ahol dolgozom. Hétfő-péntek 7:30-16:30 között ha a területre érek vegye vissza a hangerőt, kapcsoljon rezgésre, változtassa meg a MD ikont és kapcsolja be a sync-et.
Továbbá, ha bekapcsolom a képernyőt, kapcsolja be a wifit, ha kikapcsolom a képernyőt, kapcsolja ki a wifit. (erre azért van szükség, mert egy programom a céges wifin beakad és meríti a telót, ha átvált mobilnetre, nincs baj).Bánk bán irodán kívül:
Járok terepre, így ha elhagyom az iroda cella hatókörét, emelje meg a hangerőket, tiltsa a wifit, mert terepen úgysincs.
Továbbá néha Home officeba vagyok, így ha az otthoni (Etele) cellába vagyok, engedélyezze a wifit.Korábban betettél egy összefűzött makrót, na azt én átírtam magamnak, nagyjából jól is működik, csak gondoltam szétszedem, legyen átláthatóbb, kategorizálható, de min dlátszik nem sikerül.
Nagyon szépen köszönöm!
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Segítségre szorulok.
Megkérhetek valakit, hogy ez a makró miért csak akkor fut le, amikor ki-be kapcsolom a kijelzőt? Tudom, hogy most bent van, de ha tiltom a képernyős eseményeket, nem fut le,nem hajtja végre.Van egy másik makró, ami hasonló, de ott pont ez a lényeg, hogy figyelje a cellát és a képernyő állapotát.
Köszönöm szépen!
-
retesz147
addikt
Köszi!
Ha jól emlékszem, újra csináltam a makrókat és akkor sem ment.
Próbáltam ugye a gyári android 8.1-el, meg főzött ROM-mal is, azt hiszem AEX-el, de akkoriban egyiken sem ment.
Azóta semmit nem frissítettem, mert ez így most jó, de viszket a tenyerem egy MI A2, vagy Poco F1 után.
Valszeg írok majd a fórumokba, hátha valaki kipróbálja nekem. -
-
retesz147
addikt
Sziasztok!
Most 8.0-án vagyok és számomra jól működik az MD.
Frissítettem anno 8.1-re, de akkor lehalt az MD. Nem látta a mobilcellákat, nem tudott GPS-t kapcsolni, stb.
Azóta se Androidot , se MD-t nem merem frissíteni (3.25.1)a 3.27-re.Láttok rá bármilyen esélyt, hogy egyszer MD működni fog 8.1,vagy akár újabb android alatt?
Nagyon viszket a tenyerem egy frissítésért. Későbbiekben az új telóknál ez hogy lesz?
Végetér az ilyen jellegű appok használhatósága? -
tomy86
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek.
User error volt. A "supercars" szűrőt nem az "esemény részleteihez" kellett ebben az esetben írni, hanem a "cím"-hez.
(#774) Mcrazy: Eseményben azért nem akartam megadni, mert így is négy naptár eseményeinek a kezdete és vége szerepel ott. Ha ott elkezdem bonyolítani azzal, hogy ott adok feltételeket, akkor számomra már átláthatatlan lenne. Lenne olyan naptár, amit háromszor kellene felvennem az eseményekhez különböző feltételekkel. Legalábbis, ha jó a logikám.
-
tomy86
addikt
Köszönöm (erre azért illett volna rájönnöm)
Viszont akkor valami mást csinálok rosszul, mert nem működik. Van egy "autóversenyek" naptáram. Ebbe felvettem egy "supercars" eseményt.
Eseménynél megadtam az "autóversenyek" naptár esemény kezdetét és végét.
Műveletnek háttérkép beállítását. Ehhez a művelethez adtam feltételként, hogy van esemény az "autóversenyek" naptárban. Ha itt a naptár opciók testreszabásánál nem adok meg mást, akkor működik a makró. De ha a feltételnél az esemény részleteihez beírom, hogy "supercars", akkor semmi nem történik. -
"érdekesség az almaszósz, ami elsőre nem egyértelmű, lehet hogy az MD nem is így kezeli. Meg kell nézni..."
Annyi kiegészítés maradt ki, nem mindegy, hogy a helyettesítő karakter a szó elején, végén vagy a közepén helyezkedik-e el. Ha a szó elején helyezkedik el, akkor a balra lévő karaktereket helyettesíti, amennyiben a szó végén, akkor a jobbra lévőket. Középen pedig az előtte és mögötte levők közötti karaktereket.
-
Oldman2
Topikgazda
A "* (csillag)" karakter, több tetszőleges karakternek felel meg, a "? (kérdőjel)" pedig egyetlen, tetszőleges karakternek.
Példa a "*" működésére, a kövérrel szedettek a szűrőnek megfelelő találatok:
Szűrőfeltétel: *alma
halma
aranyalma
birsalma
almaszósz
körte
szilvaérdekesség az almaszósz, ami elsőre nem egyértelmű, lehet hogy az MD nem is így kezeli. Meg kell nézni...
Példa a "?" működésére, , a kövérrel szedettek a szűrőnek megfelelő találatok:
Szűrőfeltétel: apr?ja
apraja
aprója
aprítja
apropója -
tomy86
addikt
Másik dolog, amire nem tudok rájönni, hogy tudom megadni, hogy egy makró, ami egy naptárt (autóverseny) figyel, csak akkor aktiválódjon, ha az adott naptárban levő esemény tartalmaz bizonyos szavakat (pl. GT, V8)?
-
tomy86
addikt
Megint egy kérdés
Naptár bejegyzés testreszabásánál van olyan opció, hogy "esemény részletei". Alatta szöveg, hogy "* és ? használata támogatott". Laikus kérdés adott, melyik karakternek mi a hatása? -
tomy86
addikt
Nem különösebb probléma. Business calendart használok és ott beállítható, hogy egész napos eseménynél mikor jelezzen. Saját google naptáraknál is beállítható, hogy egész napos eseményre mikor legyen jelzés, egyetlen kivétel a google saját születésnap naptárja. Az elsőként linkelt makróm így is működik, az meg főleg nem tragédia, hogy a háttérkép helyi idő helyett greenwichi+0 idő szerint vált, csak furcsa hogy ilyen hibára nincs megoldás. Bár nyilván nem olyan egyszerű, mint gondolom.
Ettől függetlenül köszönöm a segítséget. Máskor biztos fel tudom használni az abból tanultakat. -
tomy86
addikt
Elkiabáltam. Ma is jelzett a tegnapi születésnapra. Az a gyanúm, hogy ez összefügg a macrodroid hibás egész napos eseménykezelésével, amiről már korábban írtam. Van egy olyan makróm is, ami különböző naptáreseményeknél különböző hátteret tesz ki. A konkrét időpontban kezdődő eseményeket jól kezeli. Tehát, ha 18-20 óráig autóverseny van, akkor 18 órakor vált az adott háttérképre és 20 órakor visszaáll az eredeti. Egész napos eseménynél viszont éjfél helyett 02:00 órakor vált és a következő nap hajnali kettőkor áll vissza az eredeti háttérkép (természetesen a naptár alkalmazásokban 0-24 óráig jelzi az eseményt).
Gondolom itt is az lehet, hogy szerinte még ma reggel kettőig tartott a születésnap esemény. De majd kiderül. Ha holnap már nem jelzi a tegnapi születésnapot, akkor ez a gond, ha holnap is megjelenik az értesítés akkor elszúrtam valamit. -
Nos én a következőképp csinálnám:
Elmenteném a naptáreseményt egy változóba, majd annak a változónak a szövegét olvastatnám be a megfelelő időpontbab.Események:
Esemény kezdete - Születésnap
Dátum időpont - 12:00
Dátum időpont - 14:00 (Amennyiben két vagy több időpontost szeretnél)
Műveletek:
If művelet - Feltétele: Esemény aktív - Esemény kezdete
Művelet: Változó beállítása - (Neve: Szülinap - Tipusa: Szöveges változó) Értéke: calendar_detail
Else
Művelet: Értesítés megjelenítése - Értéke: Szülinap változó
Művelet: Változó beállítása (Szülinap) - Értéke: 0 - Feltétele: Esemény aktív: Dátum időpont 14:00 (ha csak 1 időpontos értesítés van, akkor nem kell feltétel)
EndifRemélem tudtam segíteni.
-
tomy86
addikt
Köszönöm. Viszont akkor arra van ötleted hogy tudnám "elegánsabban" átalakítani az első makrót (nem 6600 perces várakozást beiktatva)? Tehát az egész napos eseményt 12 órakor jelezze és az értesítés szövege is megfelelő legyen. Vagy öt variációt kipróbáltam, de csak az első működik rendesen.
-
Szia!
Azért nem jelenik meg a 2. Variációban, mert minden értesítéshez tartozó változó csak az esemény bekövetkezésekor él. Tehát a 2. Esetben nincs bekövetkezett naptáresemény, ezért a változó üres.Csak egy kérdés. A naptár saját értesítése nem jó neked? Ha nem egész naposra állítod, akkor több eltérő értesítési időpontot is megadhatsz.
-
tomy86
addikt
Sziasztok
Újabb kérdésem van. A google születésnaptárakhoz próbálok összehozni egy makrót. A lényeg, hogy ha van bejegyzés (ez egésznapos esemény) a naptárban, akkor adott időpontban jelenjen meg egy értesítés. Eddig működik. Viszont nem jövök rá, hogy az egyes macróban levő beállításokkal értesítéskor miért írja ki rendesen, hogy "Ma van X.Y. születésnapja!"
(a 660 perces várakozást azért alkalmaztam, mert nem jutott eszembe más megoldás, hogy ne az esemény kezdetekor jelezzen, ami hajnali két óra lenne)Míg ennél semmit. Pontosabban ennyit: [calendar_detail]
-
tomy86
addikt
Ahogy látom a hivatalos fórumon más is jelezte az egész napos naptáreseménnyel kapcsolatos hibát. Úgyhogy remélhetőleg javítva lesz.
-
kory24
őstag
Sziasztok!
Huaei P10 lite.
Mióta frssült az andoid 8.0-ra a macdroid mindig bezárul idő után....
Hiába adok meg neki mindenhol engedélyt.
Más találkozott már ezzel?
Van rá megoldás? -
tomy86
addikt
Sziasztok!
Az valami beállítással orvosolható, hogy az egész napos eseményeket a MD ne greenwichi idő szerint kezelje? Legalábbis más okát nem látom annak, hogy az egész napos (pl. születésnap) eseményekhez készített makrók 2-2 óráig tartanak 0-24 helyett. -
válasz
Becenick #751 üzenetére
Szia!
A Te kívánságaid root nélkül sajnos csak Autoinput-al lehet megoldani. Az E-robot topikban, ebben a posztban Somatom készített egy jó kis leírást az Autoinput használatáról.
Olvasd el és próbáld alkalmazni. Természetesen, ahol Robot-ot ír, ott a Macrodroidot kell választani.
Somatom ezzel kezdi a leírást: Művelet: Külső alkalmazások -> Autoinput action. Te kezdésnél ezt keresd: Művelet: Locales/Tasker plugin -> Autoinput action.
Sok szerencsét! -
Becenick
tag
Üdv !
Ebbe a kérdésbe gondolom már körülbelül 116 ezerszer belefutottatok a topicban, de megkérdem tuti ami ziher. Az általad leírt kritériumokkal tisztában vagyok és sajnos kívül esek, mivel a telóm nem rootolt (Mi4 / Miui 9 global 8.3.1 / Android 6.0.1)
Én azért nem akarok a világon mindent automatizálni, de az általad említett 2 dologra nagyon szükségem lenne. Sűrűn használok Waze-t az autóban, már csak a traffipaxok miatt is, de annak ellenére, hogy néhány kattintásról van szó, mégis túl hosszúnak tűnik egyenként bebökögetni a mobil adatkapcsolatot / gps-t / szinkronizálást, elindítani a progit .... utána szivargyújtóra tűzni a telót... stb...
A cél az lenne, hogy simán a Waze indítással röffentse be a kocsit és a szivargyújtó töltő is ugorjon rá a telefonra...
... na de hülyeséget félretéve... Waze indítással mobiladat+gps+szinkron+fényerő beállítás megtörténjen.
Applikáció kikapcsolásra értelemszerűen kikapcs.
Jobb híján jelenleg úgy oldottam meg a problémám, hogy nem az alkalmazás indítása lett a feltétel, hanem a root joghoz kötött beállítások.
Tehát ha a gps és a mobiladat kapcsolat él (feltétel), akkor indítsa el a Wazet, kapcsolja be a szinkronizációt, fényerőt küldje fel 85%-ra. Ha ki akarom kapcsolni, akkor elsőként gps ki, mobiladat ki.... fényerő visszaáll, szinkronizáció kikapcsol és utána kapcsolom ki a Wazet manuálisan.
Ez kicsit körülményes, sufni, balf@sz megoldás.
Említetted, hogy vannak kiskapuk !!! hm Érintésemuláció stb...
Ezeket annak idején próbáltam nézegetni, hogy van amelyik lehúzza az értesítési sávot sötöbö, de hiába próbáltam "lemásolni" az adott lépéseket, a jóöstennek se akart összejönni.
Létezik a problémámra azóta már valami egyszerűbb megoldás ?
Előre is köszi. -
retesz147
addikt
Sziasztok!
A 2-3 héttel ezelőtti frissítés hozott változást valamiben?
Van egy jól működő egyvelegem, nem akarom elrontani.
Sokszor bebizonyosodott, hogy a frissítésekkel bug-ok jönnek elő (akár android, akár más program frissítésekor).
Ugye 8.1-en nem működött jópár hozzáférés, így visszatértem 8.0-ra és MD-ből v3.25.1(pro) van fent, így tökéletes.
Érdemes lehet frissíteni MD-t?
Ez a frissítés gyógyírt adhat a 8.1-es problémákra, vagy azok soha nem fognak megoldódni?Használja valaki 8.1-en az MD-t GPS kapcsolgatásra, mobilcellák és Wifi SSID figyelésre? Ezek nem működtek, míg 8.0-án még vígan teszik dolgukat.
Jelenleg Xiaomi Mi A1 stock rootolt 8.0, vagy ugye 8.1 volt amin nem működött rendesen. -
Igen, fel lehet olvastatni Értesítés érkezett eseménnyel, de ha nem törlöd a felolvasás után az értesítést, akkor a második levél beérkezésekor összekeverednek az értesítési információk és keverve fogja felolvasni.
Esemény: Értesítés érkezett - Alkalmazás: E-mail - Szöveg: Tetszőleges, illetve beállíthatod hogy milyen szöveget figyeljen.
Művelet: Szövegfelolvasó: 3 pötty és a következő változók közül választhatsz:
1. Értesítés címe: Itt szerepel a feladó, a 2. levéltől pedig "x új e-mail"
2. Értesítés ticker: Itt is a feladó szerepel, a 2. levéltől pedig "x új e-mail"
3. Értesítés szövege: Itt lesz a tárgy, a 2. levéltől pedig annak a fióknak a neve, ahová a levél érkezett.
4. Notification text lines: Az 1. levél beérkezésekor üres, a 2. levéltől pedig itt lesz az összes levél feladója és az összes tárgy -
Oldman2
Topikgazda
Kicsit félve mondom, hogy a 3.25.1 verzióban nem látok email érkezett Eseményt, csak küldés Műveletet.
Mondom mindezt amiatt, hogy az NFC műveletek sem látszanak nálam, lévén nincs a készülékemben NFC chip.
Egyébként biztosan megoldható lenne, nálam SMS, Messenger és Telegram üzenetek kerülnek megadott körülmények teljesülése esetén hangosan felolvasásra.
-
tomy86
addikt
Sziasztok!
MD-ban megoldható, hogy felolvastassam az email küldőjét és esetleg a mail tárgyát? -
darvinya
titán
Kipróbáltam megint az app-ot Helper -rel.együtt, hátha ezzel működőképes hotspot kikapcsolás.
De azóta nincs hotspot értesítés, mindegy mire állítom értesítés fokozatát.Hogyan tudnám ezt visszaállítani?
-
válasz
retesz147 #740 üzenetére
Nálam a legújabb MD-al a Bt feltételek repültek el és a Cella infók keveredtek össze (utóbbival már volt korábban is gondom). Általában az esemény illetve feltétel újbóli létrehozása majd a régi törlése megoldja a problémát. A régi másolása, majd újként beillesztése nem jó megoldás.
A mostani telefonom MM 6.0.1-al jött ki és azzal is fog elbúcsúzni. Ja és köszöni jól van. -
retesz147
addikt
Hanszán valaki stock 8.1-et MacroDroiddal?
Pénteken frissült a Xiaomi Mi A1-em 8.1-re, azóta a cellainfós és wifi SSID-s makrók nem működnek.
Mire frankón kitesztelem, beállítom, addigra megint használhatatlan a Macrodroid -
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska #737 üzenetére
Teljes kijelzős mód ehhez is kelleni fog. De, sztem nagyon hasznos program. Automatizálóval vezérelve tudsz megjeleníteni widgeteket bármilyen alkalmazás fölött.
-
Somatom
veterán
válasz
bozarjoska #730 üzenetére
Egy tipp. Floating Widget pro. Ez Tasker plugin, tehát a MD is kezeli. Én Elixír2 Widget + E-Robot kombóval csináltam, de úgy látom, hogy a MD -ban van közvetlen widget lehetőség.
Floating Widget -ben létrehozol egy profilt, amibe elhelyezed a MD widgetet és felnagyítod fullscreen -re. MD műveletben megadod a profil indítását és tádááám... Megjelenik a widget fullscreen -ben, tehát semmi másra nem lehet bökni, csak a MD widget lehetőségeire. -
Böngészőből tudsz makrókat indítani egy speciális URL használatával.
Ez az URL tartalmazza a készülékedhez egyedileg generált azonosítót és egy általad megadott azonosítót.
Megnyitod a Webhook eseményt - beírod az azonosítóhoz amit szeretnél (neved, számok...stb) Egyszer rá kell bökni a tiny URL-re. Ezután minden új Webhook eseménynél automatikusan generálja a rövidített webcímet. Kimásolod, megosztod a webcímet (tinyurl-t)
elmented az eseményt.. hozzáadsz a makróhoz egy művelet és elmented. A kimásolt webcímet beilleszted bármilyen böngészőbe, pc-n, laptopon, tableten és nyomsz egy entert. A webhook eseménnyel ellátott makró lefut. Ezeket a webhook webcímeket elmentheted könyvjelzőként és bármikor használhatod. -
nubiai
tag
Valaki el tudná magyarázni, hogy ez az új webhook esemény mire jó és hogy kell használni? Esetleg valami gyakorlati példa a felhasználhatóságára? Ezt olvastam, de nem igazán értem. Előre is köszönöm.
-
válasz
bozarjoska #730 üzenetére
Kifejtenéd ezt egy kicsit jobban? Hova tovább lépni? Mit szeretnél vele elérni?
Ez arra való, hogy előre beállított makrókat futtass vele gombnyomásra. Beállíthatsz egy alapértelmezett gombot.(pld bal) Ekkor be tudod állítani, hogy a gomb mennyit várakozzon, mielőtt aktiválja magát. Ehhez rendelhetsz makrót. Lehet pld egy olyan makró, ami leállítja az aktuális makró futtatását és visszadob a kezdő képernyőre. A másik gombhoz rendeled azt, amit szeretnél, hogy elinduljon és végrehajtson valamit. A fantáziádon múlik, hogy mit csinálsz vele. -
bozarjoska
őstag
Helló!
Azt meg lehet oldani, hogy ha van egy felugró ablak 2 gombbal (menü dialógus a művelet neve) akkor csak azt a két gombot lehessen megnyomni mást ne? Csak úgy lehessen továbblépni, hogy valamelyiket megnyomtad.
Köszi -
PistiSan
addikt
válasz
bozarjoska #726 üzenetére
Mi van akkor ha az adott napon diktálni kell, de a feltételek nem teljesülnek? Vagy több napod van a diktálásra, és ez nem gond?
Google naptár nem sokszor nem jelez 7es Android óta, ezért is is álltam a használatával. -
Oldman2
Topikgazda
Megnéztem, úgy is működik.
Én másképp állnék neki az egésznek.
Azt ugyan még nem értem, hogy az Időszakok miért kellenek, én ezek nélkül logikailag így álltam neki:
Legyek otthon és legyen egy Bejegyzés a naptárban (feltételek).
Ha egész napos az esemény, mikor legyen Értesítés?
Ha konkrét időpontra szól, akkor mi legyen ha épp nem vagyok otthon?
Mcrazy már megírta, hogy ha reggel és este is akarsz értesítést, akkor 2 Időszak is kell.Elsőként maradjunk az egész napos Google Naptár eseménynél ezekkel az adatokkal:
Név: Óradiktálás
Időpont a mai nap
Egész napos eseményMacroDroid makró:
Esemény:
1. Dátum/Időpont (08:00 minden nap)
2. Dátum/Időpont (18:00 minden nap)Művelet:
Értesítés
RezgésFeltétel: (AND)
Naptárbejegyzés (Cím: Óradiktálás)
WiFi csatlakozva (Otthoni WiFi SSID kiválasztva)Just works...
-
válasz
bozarjoska #723 üzenetére
A másik időszakot is tedd be az Or alá, mert ez így még mindig nem jó!
Feltétel:
Wifi csatlakozva
Or
Időszak 1.
Időszak 2. -
válasz
bozarjoska #720 üzenetére
Szia!
1. Rosszul vannak a feltételek megadva alul. Nem az Or-hoz csatlakoznak, hanem egymás alatt vannak, ami And kapcsolatot hoz létre és itt már van is egy ütközés. Egyszerre nem lehet 8 óra és 18 óra.
A két időszakot töröld ki. (vagy másolás beillesztéssel egyesével add hozzá az Or-hoz és utána töröld ki) Bökj rá az Or feltételre, válaszd a Feltétel hozzáadása (másolt feltételnél a Feltétel beszúrása) opciót, majd ott add hozzá mind a két időszakot.2. A naptárban is 2x kell bejegyzésnek lennie ezen időszakok között. Különben az esemény csak 1x, a naptárbejegyzés időpontjában fog aktiválódni.
-
Oldman2
Topikgazda
válasz
bozarjoska #720 üzenetére
Első ránézésre több probléma is felmerül a kép alapján.
Hogy rövidre zárjuk a dolgokat, a Feltételeket átmenetileg letiltva sem jelenik meg az értesítés?
up: Feltételek nélkül nálam ugyanez a Makró aktiválódott, konkrét időpontra létrehozott Naptár bejegyzésre.
Megnézem egész naposra is.
-
bozarjoska
őstag
Helló!
Az lenne a problémám, hogy megadott naptáreseményre nem csinálja meg a műveleteket amit kiadtam neki. A lényeg, hogy a google naptárban be vannak írva, hogy mikor kell (víz,gáz,villany) diktálni és azt szeretném ha akkor értesítene amikor itthon vagyok (csatlakozva van a wifire) egy megadott időpontban. De nem megy, nem tudom min kéne változtatni.
Köszönöm -
Oldman2
Topikgazda
A Robot is le tudja állítani, de ez itt már kissé Offtopik.
Most raktam össze egy Robot parancsot, a "Lejátszás leállítása" leállítja az addig valóban végtelennek tűnő "Csengőhang lejátszását".
Témát ezennel kérem lezárni, a további ezzel foglalkozó hozzászólásokat törölni fogom.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #713 üzenetére
Nincs ebben ennyi. Megoldom másképp, csak gondoltam rákérdezek, hogy a MD le tudná-e állítani.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #712 üzenetére
Van, amelyik leáll, van, amelyiket manuálisan kell leállítani (átváltok olyanra, ami leáll).
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #710 üzenetére
Igen, pontosan erről van szó.
Oldman2:
Azt hogy kell? A hangfálj eléréséhez nincs jogosultságom. Csak a rendszer médiatárolóján keresztül férek hozzá. -
aprokaroka87
nagyúr
Az a hang amit leakarsz játszani véletlenül nem a system/media/ringtones mappából származik.
Mert most csináltam egy tesztet.
Az ott lévő összes ogg fájl esetén automatikusan újraindul a lejátszási folyamat.
Tehát pl egy 5 mp-es hangot 5mp után újrakezdi játszani.
Gondolom így oldják meg hogy híváskor mindig ismételje a csengést.
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #706 üzenetére
A Play, vagy Stop nem lenne gond, de az csak a médialejátszásra vonatkozik. A csengőhangra, ébresztőhangra hiába nyomatnék Stopot, nem állna le. Az ébresztőt az ébresztő alkalmazással, a csengést pedig a híváskezelőből lehetne leállítani. A kérdés az, hogy lehetne-e automatizálós utasítással is?
-
válasz
aprokaroka87 #706 üzenetére
MD-ban , ha a legvégső esetben kikapcsolod a főkapcsolóval a MD-t, akkor minden megáll.
-
aprokaroka87
nagyúr
Lehet a loop-ra gondol.
Emlékeim szerint a Tasker-ben is találkoztam ilyen jelenséggel, maga a hang lejátszás csak akkor állt le ha pl újraindoitottad a telefont.
Ha jól rémlik akkor a play music volt az.
Aztán később Lett belerakva külön stop music dolog.
Azelőtt akkor sem állt a zene ha leállitottad a Taskert.
-
-
Somatom
veterán
válasz
aprokaroka87 #703 üzenetére
Nincs root jogom.
-
aprokaroka87
nagyúr
Vajon egy mediaserver kill mit tenne?
Bár ha jól tudom ahhoz meg root kell.
shell parancs a következő
killall -9 mediaserver.
Nekem rootolt telefont esetében annyit csinált hogy a gyári zenelejátszó-ban leállitotta a zenét, a viper4android és dolby atmos is "lekapcsolt" majd az adott zene újraindult.
De mindjárt csinálok valami taskeres tesztet.
-
Somatom
veterán
Ha már itt tartunk... Csináltam egy Robotparancsot. Egy külső alkalmazás broadcast -jára lejátszatnék vmi figyelmeztető hangot az érresítési, vagy a telócsöngési hangsávon. Találtam egy szimpatikusat, de végtelenített. Tesztelésképpen rányomtam Robotban a manuális végrehajtásra, és soha többet nem tudtam leállítani. Rebootolnom kellett a telót, hogy elnémuljon. Macrodroidban van vmi lehetőség egy végtelenített csengő, vagy értesítési hang megállítására?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Sorozatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Dell notebook topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Farming Simulator 25
- Minden ami hőszivattyú
- További aktív témák...
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.