Hirdetés
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
huphilko
csendes tag
-
válasz
huphilko
üzenetére
Szia!
A wifi kapcsolgatásához a helymeghatározásnak állandóan bekapcsolva kell lenni."meg lehet-e oldani, hogy ne a MD Helper jóváhagyásával lehessen csak a wifit ki/be kapcsolni, mert így a szabály nem automatikus"
Ezt így nem igazán értem. Hol kell pluszban kattintani, miért nem automatikus? Ezt ki tudnád fejteni, hogy is működik nálad?
Tölts fel ide egy képernyőképet a makródról vagy akár a makrót is megoszthatod. Ha látom, talán többet tudok. -
huphilko
csendes tag
Sajnos nem találtam meg a korábbi hozzászólásokban, hogy meg lehet-e oldani, hogy ne a MD Helper jóváhagyásával lehessen csak a wifit ki/be kapcsolni, mert így a szabály nem automatikus.Tudom, hogy a google nem engedi, de a Helper is csak plusz kattintással. Köszönöm szépen
-
zeon.hu
nagyúr
Most 1 hónap Hollandia van, jövő hét szombaton megyek haza, itt heti 6 nap munka van. De muszáj, itt 2 hét alatt többet kaptam, mint otthon egy jó hónapban. Pluszban a napidíj is kitesz majdnem egy minimálbért.
Utána otthon nem sok lesz, de éppen felújítás alatt a ház (szegény asszonykám egyedül intézi most), azt is be kéne fejezni. -
-
zeon.hu
nagyúr
Egy x perces visszaszámlálás után szeretném a képernyőt lezárni, csak az értesítő sávról gombról indítva.
A visszaszámláló létrehozása nem megy nekem...
-
-
válasz
draco31
üzenetére
Ahogy Somatom is írta, érintés emulációval (Felhasználói beavatkozás) lehetne próbálkozni. A makró elején be kell kapcsoltatni a kijelzőt, meg kell hívni az "Android parancsikon - Kikapcsolás menü"-pontját és mehet a kattintás.
Az alábbi képen üres eseményt állítottam be, ez helyett kell egy dátum/idő beállítás, de a feltételt (Képernyő ki) meg kell adni neki, hogy ha pld az adott időpontban nézed a telefont, ne ugorjon fel a kikapcsolás menü és ne indítsa újra a telefont vagy kapcsolja ki. -
7Sony7
addikt
Sziasztok. Hogyan lehet (ha lehet egyáltalán), hogy pl: ha kapok egy viber üzenetet, vagy egy emailt, és nem nézem meg, akkor mondjuk percenként lejátsszon egy jelzőhangot, míg meg nem nézem?
Ja, és mégegy: MD-vel vagy máshogy android 11 en megoldható az automata hívásrögzítés?
-
Hunmugli
aktív tag
Szerk.: újraindítás után ismét működik.
Üdv, az a problémám, hogy Android 12 alatt a májusi biztonsági frissítés telepítése óta nem működik a két makróm, pedig mindent engedélyeztem, amit csak tudtam (rendszerbeállítások módosítása, többi alkalmazás felett stb, akkumulátor nincs korlátozva). Korábban olyanra panaszkodott, hogy a kisegítő lehetőségek közt engedélyezzem, de ott csak olyan van, hogy telepített alkalmazások, és be is van kapcsolva a Macrodroid, meg a MD felhasználói beavatkozás és a másik kettő is. Van egy külön menüpont az alkalmazásban a kisegítő lehetőségekről, de nem lettem okosabb. Mit csináljak?
Macrodroid v5.23.9.; Samsung Galaxy Tab S6 LiteA makrókról nem rakok be képernyőképet, mert faék egyszerűek, az értesítési sávon megnyomom a MD értesítésén a megfelelő gombot, majd
- (nincs feltétel) "Képernyő ki - Lezárás nélkül (csak root)" [nincs képernyőzár, mert régen is csak anélkül működött, nincs rootolva sem]
- (nincs feltétel) "Várakozás 250 ms, képernyőkép készítése" [azért kell várni hogy összecsukódjon az értesítési sáv]A rendszernaplóban azt írja, hogy Accessibility service is not enabled, meg hogy Képernyő - Akadálymentesítési engedély szükséges. A táblagép beállításaiban a kereső (meg a józan paraszti ész) nem talál semmi érdemlegeset az akadálymentesítésre vagy az accessibilityre.Minden segítséget örömmel fogadok. -
draco31
veterán
Szia, egyenlőre nem akarja felismerni sem, és megadott helyen a gombnyomást sem.
Az megy hibátlanul, hogy megnyomja a vissza gombot, fel is jön a kérdés a játéktól, hogy ok, vagy nem.
Kipróbáltam azt is, hogy külön macroba 1 perces késéssel menjen a kettő, de akkor sem akar sikerülni neki.
Később majd még próbálkozok vele. -
-
draco31
veterán
Persze most csak nézegetem.
Eseménynek beállítottam, hogy minden napra az adott időpontot.
Műveletnek elsőre hogy vissza gomb megnyom.
Utána meg Felhasználói beavatkozás kattintás, és az OK szöveget nyomja meg, vagyis ezt a szót keresse a képernyőn. Vagy itt lehet jobb lenne inkább XY pozíciót megadni neki, hogy ott kell nyomni?
Feltételnek meg képernyő be opciót választottam, mert ha nem megy a képernyő, akkor a játék sem, így nem kell bezárja. -
draco31
veterán
válasz
Somatom
üzenetére
Az nálam hangulat függő, hogy mennyire áll rá az agyam.

Annó volt olyan SE telefon, amiről én csináltam elsőre magyar leírást szoftvercserével kapcsolatban, de még külföldön sem nagyon volt akkor hozzá.
PC alaplap BIOS-t is cseréltem írtam már újra úgy, hogy kiszedtem a chipet, szóval lehet hogy holnap nem megy, és hagyom, de aztán később meg rájövök, és megoldom. Ha meg nem akkor úgy is látni fogod
-
Somatom
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Egy dolog, hogy a MD ezt tudja. Azért ez nem a kezdő szint. 90 foknál is mélyebbre hajolok előtted, ha ezt kezdőként összehozod.

De, ha tudjuk az irányt, akkor itt a MD profiktól biztosan kapsz majd segítséget hozzá.
Szóval, semmiképpen se veszítsd el csüggedésedet, ha elsőre nem sikerül!
-
-
draco31
veterán
Hello!
Nézegettem ezt az appot, összefoglalót elolvastam.
Tud ez olyat root nélkül, hogy fut egy játék, amit elindítok pl minden este 8 körül, és minden hajnalban egy megadott időpontban bezárja teljesen, nem csak a háttérbe teszi? -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Erre ugyanaz az opció van, mint pc-k esetében. Megadott időközönként csekkol egy ip címet a rendszer és ha az nem elérhető, akkor a nincs Internet látható a hálózati kapcsolatoknál.
Erre próbáltam rávilágítani azzal, hogy ezt a MD is tudja, de folyamatosan (x időnként) monitorozni kellene az internetet, hogy van-e és ha nincs, akkor kapcsolja le a wifi-t. Ez még menne is, de a visszacsatlakozásra nincs 5letem, mert nem tudja megnézni a MD, amíg nem csatlakozott, hogy az adott Wifi hálózaton van-e internetelérés.
Az én Huawei telómon van Wifi+ bekapcsolási lehetőség, de még soha sem próbáltam. Ez tudná kiküszöbölni ezt a hibát, ami nálad van. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
"Se tv, se net, de persze a router szórja a wifit."
Ez teljesen normális működés. A belső hálózatnak működnie kell továbbra is. Nem volna jópofa dolog, ha pld egy NAS-ról nézett film lejátszása megszakadna vagy egy másolás...stb csak azért, mert nincs internetelérés.
Tudom, hogy ez sovány vigasz, de ez van."gyenge wifi jel esetén vált az eszköz mobilnetre, de wifi kapcsolat: "nincs internet" esetén nem"
Ezt én sem értem, mert pld a Wifi+-nak pont ez volna a lényege. (Legalábbis HUAWEI telefonokon ezt a célt szolgálná, hogy folyamatosan ellenőrzi az internet minőségét és az szerint vált a Wifi vagy Mobiladat között. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Mondjuk úgy, hogy sufni megoldás létezik rá.
Ki lehet kapcsoltatni a wifit, hogy a mobilnetet használja az eszköz, de ezt megoldásnak nem nevezném és negatívumok is járnak vele.
Pld:
- a wifi kapcsolat alatt bizonyos időközönként ellenőrizni kell, hogy van-e internet. Nem akkubarát megoldás.
- Nincs olyan esemény, ami a wifin ismét elérhető internetet figyelni tudná, szóval nem térne vissza wifi-re a készülék. (sufni megoldás erre is van, hogy bizonyos idő után visszakapcsolódjon wifi-re, de csak vakon működne, ami azt jelenti, hogy lehet talál netet a következő csatlakozásnál, de lehet, hogy nem és ezek a próbálkozások szakadásokat eredményeznek.)
Amennyiben a routerrel van gond, én inkább annak a helyrehozására összpontosítanék. -
zeon.hu
nagyúr
Megoldható, hogy ha wifi van, de nincs internet, akkor váltson mobilnetre az eszköz?
A droid alapból vált, ha gyenge a wifi jel, de most nem ez kéne. -
Nivastus
újonc
Sziasztok!
Olyan dolog érdekelne, hogy egy accounttal és jelszóval használható linkről egy bizonyos adatot szeretnék változóba tenni, ezt kiiratni a képernyőre 1-fél órás frissítési időközökkel. Létezik erre lehetőség? -
válasz
Somatom
üzenetére
Megtaláltam a help-et hozzá és össze is raktam már a makrót. Ez az app nekem is megvolt régen, de most nem találom és ezért tesztelni sem tudom.
gacsoi - Fel van telepítve a MD? ha igen, és minden engedélyt megadtál már neki, akkor küldöm a makró letöltési linkjét. Importáld be a MD-ba és utána teszteld.
-
Somatom
veterán
Csak septiben, mert meló van. Az appban valahol van egy help rész és abban a nyílvános intentek, amiket küld/fogad az app. Jobb, mint ha beépülő lenne. Használtam, működik automatizálóval. Kamionos sorbanállásnál hasznos, csak nagyon nehéz beállítani a figyelt területet. Gondolom, vágod, hogy miről van szó.

-
Szia!
Jó lenne tudni, hogy melyik is pontosan ez Motion Detector, mert hogy van belőle pár a play-en.
Ha megadod, akkor már közelebb vagyunk a válaszhoz.
Amennyiben beépülő modulként megjelenik vagy a detektornak van értesítése mozgás közben, akkor azt el tudja a MD kapni és fel tudja dolgozni. Szóval első körben jöjjön a pontos app. -
gacsoi
senior tag
Üdv mindenkinek !
Előre bocsájtom, soha nem találkoztam még az MD-vel.
Viszont most szükségem lenne rá, de nem tudom, hogyan tudnám megoldani a dolgot.
Ehhez kérnék kis segítséget.
Fent van a készüléken egy motion detector nevű alkalmazás, ami a kamerát használja mozgásérzékelőként.
Azt szeretném elérni, hogy ha mozgás van a kamera elött, ébredjen fel a képernyő. -
[w]
őstag
be lehet-e, hogyan kellene beállítani MD-ban, hogy ha a mobilnetet bekapcsolom, akkor LTE-re váltson és ha kikapcsolom, akkor vissza 2G-re?
-
norbszt
tag
Sziasztok
Hogy lehet megoldani MD-ben a képernyőn feloldási minta lerajzolását, probáltam a gesztussal de csak két pontot húz össze azaz pontonkál elemel nem folyamatos. Valami ötlet, megoldás?
-
Szia!
Ha tönkrement a fényérzékelője, akkor azt nem igazán tudja a MD helyettesíteni.
Nem ismerem a telefont, de úgy tudom, hogy a legtöbb eszközön az értesítési sávot lehúzva (beállítás függő) elérhető a fényerő csúszkája.
Itt általában ki is lehet kapcsolni az Automatikus szabályzást és kézzel oda állítod, ahová akarod. Ettől egyszerűbb megoldást nem igazán találsz.
Ha időponthoz akarod állítani a szabályozást, azt meg lehet oldani makróval. -
Realmi GT Master telefonomon, sötétedés után használhatatlan az automatikus fényerőszabályzás.
Van esély rá, hogy kiváltsam egy paraméterezhető makróval?
Esetleg link valami példamakróról?
Előre is köszönöm. -
Egy kis részlet kimaradt.
Szóval: "Ezen időszak alatt egy másik makró, azokat a hívásokat, amik nem a Kedvencekben lévőktől érkeznek, elutasítja és ezáltal létrejön a "Nem elérhető" státusz.", ami aktiválja a hívásátirányítást.Azt gondolom, hogy egy parancsikonnal vezérelt makró, ami az átirányítást ki/be kapcsolja, azoknak is jól jöhet, akik ezt a funkciót gyakran használják. Ugyanis nem kell folyamatosan a Telefon beállítás menüjében kotorászni, hanem azonnal elérhető.
-
válasz
zeon.hu
üzenetére
Ahogy Oldman2 is írta. Az átirányítás a szolgáltatói oldalon valósul meg. Odáig meg a MD nem ér el sajnos, vagy mégis?
Van a MD tarsolyában olyan, hogy "Bejövő hívás", "Hívás indítása", "Hívás elutasítása" és azok a feledésbe merült GSM kódok, amik használatával már manipulálhatjuk a hívásátirányítást, azaz be/ki tudjuk kapcsolni.Az elképzelésem a következő:
Hévégi napon, szombaton 00:01 perckor elküldi egy makró egy kimenő hívás segítségével a GSM kódot, ami az "Átirányítás ha nem elérhető " funkciót bekapcsolja, vasárnap 23:59-kor pedig kikapcsolja.
Ezen időszak alatt egy másik makró, azokat a hívásokat, amik nem a Kedvencekben lévőktől érkeznek, elutasítja és ezáltal létrejön a "Nem elérhető" státusz.
Mi a véleményetek? -
zeon.hu
nagyúr
Vajon a MD bele tud nyúlni a hívás átirányításba?
Jó lenne, ha ilyenkor a kedvencek hívásai bejönnének, de minden egyéb maradjon átirányítás alatt.
(Asszonynak kéne hétvégén, mikor nem ő az ügyeletes) -
tomy86
addikt
A feltételek újraépítése sem hozott eredményt. Át is alakítottam többször és akkor jöttem rá, hogy csak a műveletek sorrendjének megváltoztatásával lehet újra működésre bírni. Amit viszont azóta sem értek. Például miért nem mindegy, hogy az a művelet, mely szerint vissza kellene állítani az eredeti képet, ha egyik naptárban sincs bejegyzés, a műveletsor elején vagy a végén van. Ugyanis, mint kiderült gyakorlatilag elég lett volna ezt az utolsó művelet helyett az első helyre tenni.
-
Szerintem meg inkább az ezzel járó feltételek újraépítése lehet a megoldás. Korábban írtam róla, hogy egyes frissítéseknél a feltételek nem működnek és ezáltal a hozzájuk tartozó műveletek sem.
A feltételek törlése és újra létrehozása (illetve másolása, törlése majd hozzáadása) minden esetben megoldotta a problémát. Ez a megoldás, akkor, amikor beszéltünk a makródról, sajnos nem jutott eszembe. -
Oldman2
Topikgazda
Ezen hozzászólás alapján felvetett kérdés:
Ujjlenyomatos engedélyezésre esetleg van-e mód?

-
válasz
zeon.hu
üzenetére
"Nekem kéne egy kis bővítés a "Bejövő hívás, ne zavarjanak feltétel, sms küldés" makróhoz."
Egybe gyúrtam amennyire lehetett.
SMS küldés Nem fogadott/Elutasított hívás és Ne zavarj mód esetén
Működés:
1. Hívás elutasítása "Ne zavarj" módban és SMS küldés, ha a hívó előhívószáma megtalálható a rögzített előhívóval mentett listában.
2. Nem fogadott vagy elutasított hívás esetén SMS küldés, ha a hívó előhívószáma megtalálható a rögzített előhívóval mentett listában.
3. Hívók telefonszámának rögzítése egy listába. A listában szereplő számok nem kapnak újabb üzenetet a lista nullázásáig. (Gyakori SMS küldés elkerülése)
4. Hívólista nullázása a következők alapján:
- 30 perces időköz (tetszés szerint módosítható)
- Telefon alkalmazás megnyitása (egyénileg be kell állatni az adott Telefon alkalmazást, de ha nincs szükség rá, törölhető az esemény és a hozzátartozó feltétel is)
- Ne zavarj mód kikapcsolása -
Akinek Samsung telefonja van és zavarja bt füles csatlakoztatásakor a túl magas hangerőre való figyelmeztetés, az ezzel a beállítással próbálja meg kiküszöbölni. Nem tudom, hogy működik-e minden eszközön és android verzión, próbálgatást igényel. Samsung Galaxy A5 2017 tesztelésnél (Android 8.x) a "2" érték volt a jó. Huawei P30 (Android 9x) a "3" érték a gyári érték. Teszteljétek, hogy melyik a jó.
A tesztelés menete a következő:
1. Makró elkészítése (Az eseménynél a BT fülest kell kiválasztani a Bármilyen eszköz helyett)
A 3. képen a legördülő listából kell kiválasztani az audio_safe beállítást és az értéket beállítani a megfelelőre. A beállítás kulcs neve automatikusan kitöltődik.
2. BT füles csatlakoztatása
3. Hangerő max-ra emelése.
Ha nem jön elő a figyelmeztető üzenet, akkor a beállított érték jó. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
"(Van egyébként elutasított hívás opciót valahol?)"
Nem, nincs ilyen esemény. Ezért is kellett "kombinálni" a lehetőségeket.
Összeépítem valahogy a meglévővel.11-en töltötték le az általad kért makrót, ami jó és örülök, hogy van érdeklődés. Szívesen látnék még kéréseket.
Érdekelne, hogy tudja-e valaki mi a működési elve a makrónak.
-
zeon.hu
nagyúr
Most szólt, hogy remekül müködik.
Köszönöm még 1x!Más:
Nekem kéne egy kis bővítés a "Bejövő hívás, ne zavarjanak feltétel, sms küldés" makróhoz.
Szeretném ha ugyanezt küldené, ha én utasítom el a hívást.
Gondolom egy új makró egyszerűbb lenne.
Viszont "elutasított hívás" opciót nem látok. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Szia!
Úgy emléxem, hogy korábban már neked vagy valakinek küldtem hasonlót.
Az valószínű, hogy nem működik már, mert megváltozott a reguláris kezelés a MD-ban.
SMS küldés Nem fogadott/Elutasított számra
Beletettem a 31-es számot is, mert az is mobilszám (Tesco mobil).
Ha nem kell, akkor vedd ki belőle, de ügyelj, hogy akkor az előtte vagy mögötte lévő pipe-ot(|) is töröld! -
zeon.hu
nagyúr
Asszonynak kéne egy egyszerű makró:
Nem fogadott és/vagy elutasított hívás esetén (mindegy mikor, nincs feltétel) 20,30,50 és 70-es számról sms-t kéne küldenie válaszként.(Én dolgozom, otthon se vagyok, nem is lesz rá időm, csak átküldeném neki, ha valaki összedobná. Előre is köszönöm!)
-
tomy86
addikt
Nagyjából sikerült megoldani, de innentől (legalábbis egyelőre) elengedem, mert ehhez kevés vagyok. Csak úgy tudtam működésre bírni, ha az eredeti makró végéről kivettem az utolsó műveletet, ami az alap háttérképet állítja vissza, ha egyik figyelt naptárban sincs esemény. Az alap kép visszaállítására pedig külön makrót csináltam.
Ennek viszont annyi a hibája, hogy az egymást fedő eseményeknél rosszul kezeli az utolsó képváltást. Nem akkora probléma, csak nem olyan mint korábban. Jelentkezek ha esetleg sikerül tökéletes működésre bírnom, de egyelőre nem tudom, hogy mi lehet a megoldás. -
tomy86
addikt
Viszont ötletem sincs a hiba konkrét okát illetően. Van egy makróm, ami naptáreseményt figyel és némítja a telefont, majd az esemény végén visszaáll az eredeti állapotba. Azt módosítottam úgy, hogy a háttérképet is cserélje. Az működik, bár annak más a felépítése. A nem működő makrónál valamiért az utolsó rész kavar be, ami visszaállítaná az eredeti hátteret, ha egyik naptárban sincs esemény. Mindegy próbálkozom másféle megoldással, hátha lesz ami működik.
-
tomy86
addikt
Én is hajlok a google hibára. Még meggondolom a Macrodroid újratelepítését, mert a makrók mentésből visszaállításakor/importálásakor a naptáreseményekhez kapcsolt makróknál valamiért újra bell állítgatni, hogy melyik naptárt figyelje és jó pár makróm van, ami naptáreseményhez kapcsolódik.
-
Mondanám, hogy várj akkor még vele, de nem tudni, hogy mikor ad ki a Google egy újabb frissítést. Nálam a beérkező sms-el volt probléma. A messages alkalmazást vágta haza a Google és ezáltal nem működtek a makróim.. Feltettem egy másik sms alkalmazást és mindjárt működött minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÚJ BONTATLAN MacBook Pro Air 13 - 16" Apple M1 M2 M3 M4 MAGYAR Billenyt AZONNAL DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 256GB 1 év garancia
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- MacBook Pro 14 2021, M1 Pro 10 core, 32 GB RAM, 16 core GPU, 1 TB SSD 27% ÁFÁS (0303AR-4046)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest