Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oldman2
Topikgazda
A MacroDroid widget-jeit nézem...
A Launcherben kiválasztható widgetek között van egy "MacroDroid Custom 1x1" elnevezésű.
Ha ezt kirakom a Főképernyőre, bejön egy üres(!) oldal "Widget kiválasztása" címmel.Update: ha már van egy makró, amiben egy ilyen Custom Widget be van állítva, az jelenik meg itt. Ha nincs ilyen makró, akkor üres a lista. Szerintem egy értelmes üzenet kellene nem megjeleníthető elemek hiányában. Lehet hogy a másik/alábbi hiba is ebből adódik?
Belül az MD-ben, a "Widget gomb" eseményben csak a 4 színes és a testreszabható (egyéni) gomb ami kiválasztható. A "4 gombos" widget nem.
Hogyan kellene ezeknek működnie, mi az amit nem csinálok jól?
-
Itt is van olyan, hogy naponta kijön javítás, ha az drasztikus hibára való. Az általánosság azért az, hogy jelezzük a hibákat és a következő frissítésnél már javítva vannak. Jamie egyedül fejleszti a MD-t, igyekszik, ahogy ideje engedi.
(#98) Oldman2
Meg lehet érteni a fejlesztőket is. Gondoljunk csak bele. Megcsinál egy programot, rengeteg munkát beletesz amit egyszer elad sok embernek, akik egy életen át kötelezően várják az újításokat és a támogatást. A bevétel egyszer lehet, hogy sok, de a később belefektetett munka már nem biztos, hogy megtérül és inkább abbahagyják a fejlesztést. Támogatást kevesen kapnak, viszont a folyamatos support embert, családot, pénztárcát felemésztő dolog. Bízzunk benne, hogy az MD nem kerül a szakadék szélére.
-
-
Amikor bekerül egy új feature, akkor derülnek ki dolgok, hogy nem biztos, hogy hibátlanul működik az, ami eddig jó volt. Ezeket folyamatosan jelezzük. Pld most a honosítással voltak olyan gondok, amit a fejlesztő sem tudhatott - A keresőt át kell kicsit "állítani", hogy ékezetes beírás nélkül is keressen, mert most nagyon nem jó.
Valamint az SSID mellé betette a BSSID megadásának lehetőségét. Na innentől a SSID eseménytől összeomlik a program. -
Oldman2
Topikgazda
Rosszul gondolod, nem vagyok jó, inkább csak kitartóan dolgozok azért, amit el akarok érni.
Összeszedem a rendelkezésre álló infókat és letámadom ismét Jamie-t.
Adtam már neki egy kis +munkát, azzal is kellően elégedett leszek ha azt megcsinálja.
Volna sok olyan megoldás, amit idővel meg kellene valósítani.
Azzal, hogy pár hete belemélyedtem a MacroDroid-ba, sokat tanultam én is. Rájöttem, hogy szépen is le lehet programozni olyan dolgokat, amik miatt eddig a hideg is kirázott néha (más alkalmazásoknál).
Persze nem tökéletes az MD, vannak vele gondok is.
Mai aprócska örömöm, hogy szépen sikerült megoldani a "bedugom a fülhallgatót és megjelenik egy menü, a lehetőségekkel hogy mit szeretnék vele hallgatni..."
A profilkapcsolgatós Makróm (Köszi az alapokat Mcrazy) meg már szinte a tökély...
Bármikor, bárhol vagyok, szépen az a profil aktiválódik, amit szeretnék.
-
Somatom
veterán
Ha jól sejtem, akkor Te jó vagy angolból. Tudnál kérni egy "Broadcast Received" eventet? Korábban linkeltem a Motion Detector alkalmazást, amihez kéne (többek között). Mintának ott van a Robot Trigger -> System -> Broadcast received ablaka. Ez pedig a Motion Detector help -je, amiben a külső alkalmazásokban használható broadcastok vannak leírva. Remélem, ezekből az infókból a MD fejlesztője is hasznosnak találja ezt a funkciót!
Köszönöm!Más.
Csodálkoztam, hogy a "Dial phone number" esemény "stop call" opciója alatt nincs "only root" figyelmeztetés. De, kipróbáltam, és működik, az MD megszakítja a kimenő hívást! Ez nagyon jó hír számomra. Ez az alapja a hangvezérléses projectemnek, ami korábban emiatt csak rootolt eszközökön működött. Amúgy is felbosszantottam magam az Android Auto hangvezérléses gyengeségein, úgyhogy megpróbálom MD -n újraalkotni a saját hangvezérléses elképzelésemet. -
Somatom
veterán
Köszi! Király! Akkor már csak az alkalmazásokat kéne tudnia változóból (package) definiálni.
No, és persze a broadcast fogadása esemény is hiányzik (én legalábbis nem találtam ilyet). Pedig, ezt használom a Robotban. Amikor a határnál, vagy rakodóhelyen sorbanállok, akkor a Motion Detector -t ráállítom az előttem álló kamionra. Így el tudok pilledni, mert ha az megmozdul, akkor az alkalmazás küld egy broadcastot, amit figyel a Robot, és "ébresztőt fúj". -
Somatom
veterán
Ez az, erre gondoltam! Az adatnál és az extráknál van is változó megadási lehetőség, de csak előre definiált változókat lehet megadni. Ezt nem értem. Ott van köztük a vágólap tartalma is. Ez azt jelenti, hogy tulképp bármilyen szöveget be lehet oda illeszteni. Akkor viszont miért nem lehet bármilyen szöveges változó értékét megadni? Fölösleges kör intent indítása előtt vágólapra tenni a változó értékét, majd onnan beolvastatni.
Sajnos, az alkalmazásindítós problémára ez sem megoldás, mert az intent csomag sorában nem lehet változót használni. Ezt sem értem, mivel a "package" változó tökéletesen definiálná az alkalmazást. Szóval, ezen lenne még fejleszteni való, bár az uri (data) sorban használható változókkal már így is több lehetőséget ad, mint a Robot. -
Somatom
veterán
Adj Robotban egy műveletet, és nézd meg az "Egyéb" alatt az Activity, Service, Broadcast indítása műveleteket, az eseményeknél pedig a broadcast fogadása eseményt!
Adatlapszerűségeket fogsz látni. Az ott levő sorok az Androidos kommunikáció alapjai, amik az Androidban egyértelműen dokumentálva vannak. Alkalmazást, fájlt, szolgáltatást, bármit el tudsz így indítani, illetve más alkalmazásoktól közvetlenül tudsz üzeneteket fogadni. Ez tökéletesen van megoldva a Robotban. Az az óriási hiányosság, hogy azokba a sorokba csak konstans paramétereket lehet bevinni. Ugyanilyen adatlapok kellenének, de úgy, hogy változók értékeit is meg lehessen adni. Ha egy ilyen adatlapot megmutatsz egy fejlesztőnek, akkor kapásból vágni fogja, hogy mit szeretnél. -
Oldman2
Topikgazda
A leírtaknak különösen az ad aprópopót, hogy egy a MacroDroidhoz "kicsit" hasonló alkalmazás fejlesztője az utóbbi fél évben "eltűnni látszik".
Én azt gondolom, magamból kiindulva, hogy megindulhat a vándorlás más alkalmazás(ok) felé, ami akár a MacroDroid is lehet.
Ezt is jelezni kellene Jamie-nek! Sok új felhasználót szerezhet ő is ezáltal.
-
Ezt a lehetőséget én is hiányolom a MD-ból. Az app nevét le lehet menteni változóba, de a csomagnevét nem. Valamint nem lehet rá hivatkozni a műveleteknél.
Jó lenne, ha azokat hiányosságokat - amik pld a Robotban elérhetők, de a Md-ban nem - valahogy eljuttatni a fejlesztő felé.
Az is lehetne egy kiindulópont, ha megosztanád, hogy Te milyen irányú Robotos parancsokat használsz (pld automatikus hívásfelvevő közelségérzékelővel. stb...) és megpróbáljuk legyártani Md-ban. Itt már rögtön kiderülne, hogy mik azok amik hiányoznak és fejlesztést igényelnek. -
Somatom
veterán
Egyébként meg lehet vele csinálni azt, amit odaát írtam? Mondjuk, egy activity, broadcast, intent indításához szükséges adatokat (pl. csomagnév, vagy data uri) változóból beolvastatni?
Az előbb ráböktem a "launch application" -ra, de ahogy a Robot, ez is csak a csomaglistát dobta. Tegyük fel, hogy én egy fél órával krábban fókuszban volt alkalmazást szeretnék elindítani. Adott időben elmentem az alkalmazás csomag nevét egy változóba. De, hogyan indítom el, ha nem tudom a változó értékét használni az indításhoz?
-
Oldman2
Topikgazda
Ha minden jól megy a következő hivatalos verzió már tartalmazni fogja a Magyar nyelvet is.
-
PistiSan
addikt
Sziasztok, erobot topicban hallottam erről az appról, elsőre nagyon tetszik, jól boldogul vele így is, de várom a magyar nyelvet.
-
-
Oldman2
Topikgazda
A jelenlegi lehetőségek mellett megvalósíthatóak-e a következő igények?
Folyamatos, testre szabható hangjelzés, ha van nem fogadott hívás,
Folyamatos, testre szabható hangjelzés, ha van nem olvasott SMS,
Folyamatos, testre szabható hangjelzés, ha egy adott applikációnak van aktív értesítése.
-
Oldman2
Topikgazda
Két hibát is bejelentettem, a következő release-ben javítva lesz mindkettő.
1. A "Clone" hiba a sima verzióban,
2. A Day/Time trigger-ben bizonyos beállítások mellett egy megjelenítési hibát találtam, ez már ismert és közben javított hiba volt.Megjött a legfrissebb teszt build, aki hajlandó időt szánni a problémás honosított kifejezések/fordítások bogarászására, az PM-ben írjon.
-
De igen, Teherkocsizok én is. Már használom régóta az 1 perces riasztást. Ráhangoltam a navi programra. Úgy értsd, hogy amikor a Navi program az előtérben fut, akkor aktiválódik a makró. Egyetlen hátránya van, - amire még nem kerestem megoldást - , ha alagútban beragad 88 felett, akkor sípol, amíg vissza nem jön a GPS jel.
-
Sajnos nincs a feltételek közt. Én este még kipróbáltam. Nálam samsung telón úgy működött, hogy nem a naptár eseményt (Calendar event) állítottam be, hanem egy általános eseményt (Notification received), ebben beállítottam a naptár alkalmazást és amikor Ne zavarj módban volt a telo, szépen rezgett. Ha gondolod felteszem Drive-ra a makrót, de egyszerű, mint a szög.
Tessék: Calendar test
-
Somatom
veterán
Próbálok segíteni egy fórumtársunknak. Robottal elakadtam, mert nem tudom feltételként megadni a "ne zavarj" módot. Macrodroidban sem találok ilyet a feltételek között. Nem túl jó az angolom, de ha jól sejtem, akkor "do not disturb" kifejezést kéne keresnem.
-
-
Oldman2
Topikgazda
A minap találtam egy hibát...
???Nézzétek már meg, előtte elmentve a Makrókat!
Jelenleg a nem fizetős, max. 5 makrót engedélyező verziót használom. Ha már van 5 makróm, és az egyikről készítek egy klónt, törlődik az első 5 közül az egyik, és az új, másolat megmarad.
Szóval makró másolás közben úgy tűnik nem jól működik a makrók max. számának ellenőrzése.
Kicsit meglepett, mert amikor észrevettem, épp a "Fő" makróm tűnt el.
-
Oldman2
Topikgazda
55% már lefordítva, a fejlesztő szerint automatikusan kerülnek bele a honosítások az applikációba.
Kérdés (amire még nincs válasz), jelenleg miért nem választható ki a Magyar nyelv a Beállításokban?
-
Meg lehet csinálni egy makróba is és nem kell változóba eltenni a screentimeout-ot, illetve sajnos nem is tudod változóba tenni, mert erre nincs lehetőség.
Viszont az alábbi felállásban megoldható a dolog.T: App launched
T: App closed
A: Set Screen Timeout - never
C: Trigger fired - App launched
A: Set Screen Timeout - 30 seconds
C: Trigger fired - App closedAz Actions-okhoz egyenként hozzá lehet adni a feltételeket rábökéssel és az Add constraint lehetőséget választva. Valamint lehet akár a Triggereket, Aktions-okat és Constraints-t is másolni és beilleszteni.
-
Oldman2
Topikgazda
A "Képernyő ébrentartása egyes programok futtatásakor" példát szeretném kivitelezni.
E-Robot alól jöttem, ott le tudtam kérdezni, hogy az aktuális Képernyőzár Timeout mire van beállítva, ezt elraktam egy változóba és később ezt állítottam vissza.
Az ébrentartás és a megfelelő programok megadása ment simán. A visszaállításon még agyalgok.
A visszaállítás külön makrót igényel, vagy belehegeszthető egybe az egész?
-
meko1
tag
köszönöm a gyors választ,jól sejtettem,viszont rootolni-ezért sem-akarok;
a képernyő-felélesztés is sikerül,de ezúttal nem macroval>>meglepetésemre/örömömre
a telefon saját beállításai között találtam>>két koppintásra ébred,a lezárást,leforgatással
macro oldja meg;
új év,új öröm,most,h.ajánlottá vált a macrodroid,jelentősen nőtt az esélye,
hogy rajtad kívül más is foglalkozik majd eme automatizáló rejtelmeivel is(nem csak a
párak által favorizáltakkal)Halleluja,és BÚÉK,szia meko1 -
Szia!
Közvetlen kapcsolgatási lehetőség nincs, de ha rootolt a telefonod, akkor ennek a programnak a telepítése után lehetőség nyílik a lezárt kijelző illetve feloldott kijelző esetén a hálózati mód váltásra. Az xda-s program egy tasker beépülő, amit a Macrodroid is támogat.
-
Steelers
senior tag
Sziasztok!
Olyanra van lehetőség hogy only 2g és 2g/3g/4g között kapcsolgasson, annak függvényében hogy ki vagy be van kapcsolva a kijelző? -
Szia!
1. Igen a GPS ki/be kapcsolgatás csak rootolt eszközön lehetséges.
2. Van olyan lehetőség, hogy a beállításokban engedélyezed a Forgatásérzékelő működését lezárt kijelzőnél is, de arra számítani kell, hogy ez nagyobb akku használattal jár. Settings -> Trigger Options -> Flip Device Trigger -> Work with Screen Off.
Boldog Új Évet!
-
meko1
tag
legújabb kérdőjeleim:
1.mivel a gps ki/be-kapcsolására sem találtam egyenlőre működő widgetet 6.0hoz >>gyanítom,csak roottal
lehetne(macrodroidban is),jól gondolom,netán van megoldás bármely esetre?
2.régóta kűzdök a képernyő ki/bekapcsolás(és persze óvatlan éledezés stb) bajával,az a része,h.telo
leforgatásra a képernyő ki,macrózva működik------és a bekapcsolás?van erre valamilyen javaslatod
/amely feladatokat én összeraktam,sajnos nem működnek,és erre alkalmatos apk sem tűnt megbízhatónak,
mert hol működtek,hol nem/
tanácsaidat,netán macró(i)dat köszönettel veszem,üdv meko1 -
Szia!
Itt leírom részletesen, hogy miként lehet elkészíteni, hátha másnak is szüksége lesz rá.
Tehát a makró funkciója: Fülhallgató vagy BT hedset Hívásfelvevő gombjának kétszeri megnyomására az utoljára hívott szám tárcsázása.
Triggers:
Media Button Pressed - 2 Presses
Aktions:
Waiit before Next Action - 1 s
Make Call - ( Last Number Called)
-
Apucy01
őstag
sziasztok
telepitettem az appot dfe nem tudom beálitani hogy a hivás lista utólsó számát visszahivjam
segitsetek léci
-
Szia!
A makrókat lehet parancsikonnal is indítani. Eseménynek mehet az Empty trigger.
Ha rootolt a telefonod, akkor tudod kapcsolgatni a GPS-t, a Location Mode-al tudod választani a különböző pontosságokat és a szolgáltatást kikapcsolni. App enable/disable lehetőséggel tudod ki-be kapcsolni a Fused location service-t. Mindezeknek megtalálod a feltételeit is, amire tudsz hivatkozni. A Location History-re (Google Helyelőzmények kapcsolgatására) nem tudok megoldást. Üzenetek kiírása, bemondása, hang lejátszása, kijelző vagy lámpa kapcsolgatása stb.. nem probléma. -
kisspepe
tag
Szia!
Nekem most a következőre lenne szükségem, nem tudom ez megoldható-e:
Esemény: Legjobb lenne egy ki be kapcsoló gomb a képernyőn, de pl. lehet akár egy minta rajzolása a kijelzőre.
Mi történjen:
Beállítások -> Tartózkodási hely -> Mód álljon át Nagyon pontos-ról Csak a készüléken-re.
Ugyan itt Helyelőzmények kikapcsolása
Állítsuk le a Fused Location service-t (Ezt jelenleg a Disable Service programmal csinálom)
Jelenítsünk meg egy üzenetet, pl. KikapcsolvaMajd ugyan erre az eseményre indítsa el a service-t, és állítsa vissza a GPS-t Nagy pontosságra, valamint kapcsolja vissza a helyelőzményeket. Valamint küldjön egy üzenetet, pl. Bekapcsolva.
-
meko1
tag
nos,ha nem haragszol,az első tapasztalatok:
/nem akarom időd és türelmed próbára tenni,rögtön jelezd,ha így lenne!/
2.javaslatodat építettem föl,azzal a kiegészítéssel,h.a wifi bekapcsolása előtt hangjelzés
lejátszását is beírtam("pontos időjelzés")>>na ettől rögtön NEM kapcsolt be a wifi(számomra ez
azt jelenti,h.az elérhető hálózatok közül kapcsolódik valamelyikhez/nyilván a saját routeremhez
-itthon/),amikor ezt az akciót töröltem,csatlakozott ugyan a teló a saját hálózatomhoz,de percek multán sem kapcsolt ki,a vélhető frissítések után(éppen nem jöttek friss üzeneteim előzőleg,így nem tudtam ellenőrizni)
miből kellett volna látnom,h.valóban végigcsinálta a teló,amit előírtál(írtam)neki?nem a kezdőképernyő volt
elöl a folyamat alatt,nem is változott közben,és a 'végén' sem váltott kezdőképernyőre-többször próbálkoztam
nyilván rögös az út,s mivel gyanítom,hogy a programozáshoz kicsit több a hozzáértésed az enyémnél,vajon mi
lehet a hiba,illetve,nem kellett volna a folyamat alatt 'előugrania' az éppen elinduló programnak(force new!),s a
végén kezdőképernyőnek,ahogy írtad is?/mitagadás,sokszor elbizonytalanít,ha nem működik egy kitaláció,a tieidnél sokkal egyszerűbbek sem,s
ezért,saját korlátaimat is tudomásul véve,a lehető legegyszerűbb feladatokat alkalmazom,pedig a program
már jelenlegi feltétel-gyűjteményével is nagyszerű dolgokra lehetne képes-hozzáértő kezében,naná/
köszönöm türelmed,üdv meko1bocs,csináltam gyorsan mégegy próbát.lezárt képernyővel(nem kezdőn hagytam lezárás előtt),3perc múltán,tehát bőven a folyamat 'lefutása?' után,scr on,:ugyanaz a képernyő,ahol hagytam,s a wifi még
mindig be van kapcsolva -
Tudomásom szerint az üzenet küldő programok egy szolgáltatást futtatnak a háttérben, szóval soha nem állnak le teljesen, kivéve, ha alkalmazásoptimalizálás közben kikapcsolja a rendszer.
viszont a háttérbe küldésre nem gondoltam,ugyanis azzal nem zárom be őket,vagy a folyamat elején is csak sorban 'előtérbe hozom'
őket=launch app?,mert úgyis futnak?,s a végén megint 'hátra küldöm'=launch h.scr?,hiszen amúgy folytonosan futnak?Így igaz! Egyébként normál helyzetben, ha nem jegeled az appokat, akkor amint internethez jutnak, értesítenek. Persze ha mégsem, akkor jó ez a verzió, hogy időnként előtérbe hozod azt, ami nem hajlandó értesíteni (mondjuk nekem csak a Skype-val volt ilyen gondom).
Az én példám csak egy alap. Természetesen lehet, sőt kell is csiszolni rajta, mégpedig a Triggers feltételeket meg kell adni, pld: csak akkor fusson le, ha ki van kapcsolva a wifi, le van zárva a kijelző, illetve pld 7-21 óra között.
-
meko1
tag
először is ,köszönöm a részletes válaszod,lássuk:
hasonlóan csináltam én is,csak nem adtam feltételül a bekapcsolt wifit,hanem a bekapcsolása után több időt hagytam az első app indításáig,h.biztosan megtörténjen-ez a feltétel adás akkor jön jól,ha nem otthoni,biztos,hanem esetleges wifihez csatlakozom,utána azzal,hogy szép sorban minden frissült,ki is kapcsolhatjuk őket(eszem ágában sem volt jegelni,pont ez volt a baj,viszont a háttérbe küldésre nem gondoltam,ugyanis azzal nem zárom be őket,vagy a folyamat elején is csak sorban 'előtérbe hozom'
őket=launch app?,mert úgyis futnak?,s a végén megint 'hátra küldöm'=launch h.scr?,hiszen amúgy folytonosan futnak?>>>azért érdekes ez,mert én ezeknek a programoknak 'nem adtam ilyen engedélyt'(elvileg),a normál,nem makrósitott szituációban,csak akkor futnak,ha elindítom valamelyiket)
remélem, jól értettem,ez utóbbi kicsit bezavar nekem(még),viszont a programod(programjaid)további
gondolatokat indítottak el >>>>vagyis megint tanultam,úgyhogy mégegyszer köszönöm,remélem
legközelebbi problémafelvetésnél esetleg én is 'hozzá tudok szólni'
(azért "okoskodásomra" persze várom válaszod,ha már hajlandó voltál ennyire belebonyolódni)
köszönöm szépen,szívélyes üdvözlettel meko1 -
Szia!
Az alkalmazásokat nem szükséges jegelni. Ne ezt a funkciót használd!
Én a következőképpen csinálnám.
Triggers:
Regular intervall: 1 óra
Aktions:
Wifi configure: Enable Wifi
Wait Before Next Action - 10 sec
Add constraint - Wifi state - Wifi is connected to - kiválaszott hálózat, vagy minden hálózat (Any Network)
-- Erre azért van szükség, hogy csak akkor nyissa meg az alkalmazásokat, ha kapcsolódott a wifi valamilyen hálózathoz.Launch Application - pld Yahoo
Add constraint - Wifi state - Wifi is connected to,,,Wait Before Next Action - 5 sec
Launch Application - pld Whatsapp
Add constraint - Wifi state - Wifi is connected to,,,Wait Before Next Action - 5 sec
Launch Home Screen - ezáltal minden a háttérbe kerül. Kijelző feloldásakor a home képernyő fogad.
Wifi configure: Disable Wifi
De lehet szépíteni is így:
Triggers:
Regular intervall: 1 óra
Aktions:
Wifi configure: Enable Wifi
Wait Before Next Action - 10 sec
Add constraint - Wifi state - Wifi is connected to - kiválaszott hálózat, vagy minden hálózat (Any Network)
-- Erre azért van szükség, hogy csak akkor nyissa meg az alkalmazásokat, ha kapcsolódott a wifi valamilyen hálózathoz.If clause
Conditions - Wifi state - Wifi is connected to,,,Launch Application - pld Yahoo
Wait Before Next Action - 5 sec
Launch Application - pld Whatsapp
Wait Before Next Action - 5 sec
Launch Home Screen - ezáltal minden a háttérbe kerül. Kijelző feloldásakor a home képernyő fogad.
End If
Wifi configure: Disable Wifi
Ebben az esetben, ha nem kapcsolódott a wifihez, akkor 10 mp múlva lekapcsolja a wifi-t és nem kell minden Aktions alát betenni a csatlakozási feltételt.
-
meko1
tag
szia,köszönöm gyors reagálásod,feltehetően én voltam félreérthető!
tehát,alaphelyzet:a yahoo,whatsapp stb újonnan érkező értesítései,
üzenetei úgy 'derülnek ki',h.ha elindítom valamelyiket,akkor frissül
(makró:beállított programok wifit kapcsolnak be maguknak,bezáráskor
kikapcsolják),azt szeretném most,hogy rendszeres időközönként,időeltolással
persze,induljanak el programok,kapcsoljon be a wifi(az értesítések frissülnek)
s ezután kapcsoljon ki a wifi,majd a programok is, sorban
odáig működik,h.bekapcsol-frissül,viszont amikor kikapcsolás van,akkor
sajnos a beállított programok jegelődnek is azonnal!NA EZT NEM SZERETNÉM,
hiszen a következő alkalommal(egy óra múlva)az egész folyamat nem indul el
/addig biztos nem,amig nem 'teszem használhatóvá' az adott programot>>kiolvasztom/
ha nem lehet egyszerűen csak bezáratni a programo(ka)t,akkor nincs értelme,
marad az elején írt módi,én be- ill.kikapcsolgatok
remélem,most már érthető voltam,tanácsodra,ötletedre számítok,üdv meko1
(elolvastam sokadszorra,amit írtál:én nem tapasztaltam,hogy az 'app.enable'
akció kiolvasztana!,vagyis így ismételhető lenne a folyamat) -
Szia!
Nem teljesen értem, hogy mik azok a programok, amiket le kellene kapcsolni. Létezik olyan Action, hogy Kill Aplication - Program leállítása vagy Kill background Process - háttérben futó folyamat leállítása.
Ezzel a kettővel ki tudod lőni a kívánt programokat. A wifi illetve mobilnet kikapcsolásásval egyébként is leállnak a szinkronizálások. Nem kell az alkalmazásokat külön lekapcsolni. Az App enable/disable engedélyezi és letiltja (jegeli) az alkalmazásokat.
Ha valamit félreértettem, javíts ki kérlek! -
meko1
tag
Nagy örömmel fedeztem föl,h.ilyen is van már(az androidosokat eddig is...)
nos,régóta 'makrózom',leginkább a megosztottakat alakítom át kissé,többször próbálkoztam önállóan is,
kisebb-nagyobb eredménnyel...
a legújabb:azt szeretném,ha rendszeres időközönként bekapcsolna a wifi majs utána,időeltolással néhány program(értesítés,üzenet),azok frissülnek,sorban kikapcsolnak,wifi ki
a dolog addig működik,h. wifi be,sorban bekapcsolnak,frissülnek,de kikapcsoláskor(A:app disable)sajnos rögtön jegel is!!!!!Na ezt bizony ki kéne kerülni!Hogyan lehetne?Tanácsot,ötletet szívesen vennék üdv és
köszönet meko1 -
Szóval a probléma ott van, hogy nem adtunk meg feltételt a makró futásának. Ezért megy, ha kell, ha nem.
Azt a feltételt kell megadni, hogy csak akkor fusson, ha a feltételben beállított alkalmazás is fut. Pld:
Constraints: Aplication Running -> Running in foreground -> Kiválasztott alkalmazás, majd Ok.Többféle megoldás létezik és addig egyszerű a dolog, amíg csak arra hivatkozunk, hogy az alkalmazás fut-e az előtérben, mert amennyiben a háttérbe kerül, rögtön megáll a makró. Pld ha jön egy hívás, vagy épp egy sms-t akarsz megnézni.
Amennyiben szükség van arra, hogy az alkalmazás a háttérben is fusson, akkor a makró megállítását/kikapcsolását nem olyan egyszerű megoldani, mert hiába zárod be az alkalmazást, ameddig az az utoljára használt programok listájában van, addig "Alive in background" szóval él a háttérben és nem lehet erre vagy a "Not running" feltételre hivatkozni. Tehát, ameddig nem törlőd a memóriából, addig fut a makró is.
Egyik megoldás lehet az, hogy készítünk egy makrót, ami azt figyeli, hogy a kiválasztott alkalmazás háttérben van-e és a sebesség nagyobb mint pdl 2 km/h. Amennyiben a sebesség az előbbi érték alá csökken, akkor egy időzítő bekapcsol és pld 5 vagy 10 perc elteltével, ha a sebbesség még mindig kevesebb mint 2 km/h, akkor kilövi a háttérben futó app-ot. Erre van lehetőség root nélkül is.
Lehet, hogy van elegánsabb vagy egyszerűbb megoldás is, de nekem még erre így nem volt szükségem, ezért nincs rutinom benne.
-
Próbáld meg a hangot kikapcsolni (ráböksz majd disable) és tegyél be egy Popup message action-t. Értéke Legyen : var:speed Constraint Legyen ugyanaz mint a hang esetében. Ezzel a kijelzön latod az aktuális sebességet. Lehet,hogy nálad te a netröl kapott helyinfo alapján kapja a helyadatokat. Próbáld meg a "Csak Gps"-re állítani.
-
kisspepe
tag
Hát eddigi tapasztalat, hogy este lefekvés után egyszer csak elkezdett pittyegni a telefon. Reggel mikor mentem dolgozni gyalog, újra bekapcsoltam a telefont, aztán ahogy sétáltam, egyszer csak megint elkezdett pittyegni. Ilyenkor abba se hagyja, ki kell kapcsolni a makrodroidot.
-
Valószínűleg azért, mert a gps amikor kevés jelet kap, téves sebesség infót mutat. Én teherautóban használom 2 hete és tökéletes, bár hozzá kell tennem, hogy külső gps vevőt használok, mert a tabletté nem olyan pontos. Tesztelt a szabadban és erre a problémára valamit kitalàlunk.
-
Jelzés hanggal egy beállított sebességhatár elérésekor.
Először is készítsünk kettő változót: Menü -> Variables -> "+" jellel. (Később is van rá lehetőség a változós beállításánál "Set Macrodroid variable")
Nevezzük el tetszés szerint, az első pld legyen Speed Temp. Tipusa: String - Értéke: később adjuk meg.A második változó pld. Speed. Tipusa: Decimal - Értéke: később adjuk meg.
Most lépjünk vissza a főoldalra és készítsünk egy új makrót: Add Macro - Nevezzük el tetszés szerint.Triggers: Regular intervall : 2 vagy 3 second - User reference start time: Nincs bepipálva
Actions: Set Macrodroid variable: válasszuk a Speed Temp-t, majd a három pöttyre kattintva válasszuk a Last location speed kmh-t, ezután Ok. (Ez egy szöveges formában elmenti a sebességünket)
Actions: Set Macrodroid variable: válasszuk a Speed-t, majd jelöljük be az Expression-t, majd a három pöttyre kattintva válasszuk a String variable value lehetőséget, ezután pedig a Speed Temp-t, ezután Ok. ( Ezzel a változóval decimális értékké alakítjuk a szöveges sebességértéket)
Acions: Play/Stop Sound -> Válasszunk egy hangot, majd Ok.
Bökjünk a Play: (választott hang) Akticonra, majd az előugró menüből válasszuk az Add constraint ->Macrodroid variable -> Speed és itt állítsuk be a kívánt feltételt. Pld: Jelölve a ">" (nagyobb jel) Value: 49.5 és végül Ok. Ezzel azt állítottuk be, hogy ha a sebességünk 49.5 km/h fölé emelkedik, akkor 2 vagy 3 másodpercenként (attól függ mit állítottunk be a Regular intervallum-nál) lejátsza a beállított hangot.
Amennyiben a sebességünk az adott érték alatt van, a hangjelzés kikapcsol.
Ezzel majdnem kész is vagyunk.Fontos megemlíteni, hogy a sebességfigyelő makrók, csak abban az esetben működnek, ha valamilyen gps-t használó program fut az elő-ill. háttérben. Pld: Fitness program,Waze, Pokemon.
A makró felesleges futása miatt szükséges még egy makrót létrehozni, amivel ezt a makrót ki-be lehet kapcsolni. Ez lesz a következő téma. -
Az általam használt makrók:
1. Akku alacsony színt figyelmeztetés hanngal
2. Bluetooth ki-be kacsolgatása különböző helyzetekben.
3. Nem fogadott hívás - sms emlékeztető hanggal és a hívó-küldő nevének bemondásával (ha kontaktok közt van)
4. Feketelista: Tiltja a bejövő hívásokat, a listában szereplő számokról.5. Mobilnet intervallumos kapcsolagatása (10 percenként, ill. ha kinyitom a képernyőzárat.)
6. Profilok : Otthoni-Utcai-Bluetooth-Éjszakai
7. Képernyő ébrentartása egyes programok futtatásakor.
8. Képernyő lezárása közelségérzékelő szenzor és fényszenzor használatával.
9. Hotspot be-ki kapcsolása értesítési sávon lévő gombbal
10. Wifi ki-be kapcsolása különböző helyzetekben ( Hazaérkezés, eltávozás, éjszakai mód)
Van több olyan is, amit csak saját szórakoztatásomra vagy figyelmeztetésre használok.
Kíváncsi vagyok, hogy mások milyen remek makrókat készítettek. Kérlek osszátok meg!
További szép estét!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Projektor topic
- Egy óra, két rendszer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest