Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Variálhat az apertúrával az S26 Ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DrKapocs
őstag
Tudnátok segíteni a lenti ötletnek a megvalósításában?
Azt szerettem volna megcsinálni, hogy a képernyő lezárása után 10 perccel törölje egy makró a vágólapot (nem szerencsés, ha a vágólapon ott csücsülnek a korábban felhasznált jelszavak). Igazából ebből semmit sem sikerült megvalósítani. Ahogy láttam, vágólapot nem tud törölni a MD, illetve erre a lezárás után 10 percre sem volt ötletem. A törlés helyett azt találtam ki, hogy feltöltöm haszontalan tartalommal a vágólapot, pl. idővel. Ugyan azzal a szöveggel nem lehet, mivel az ismétlődést kiszűri a rendszer és csak egyszer jelenik meg a vágólapon.
Ezt csináltam:
Bármi jobb ötletet szívesen fogadok! Előre is köszönöm!
-
kanyi51
senior tag
válasz
Donki Hóte #3696 üzenetére
Közkincsé tennéd az elsö ( nem bonyolult ) verziot? Érdeklne, persze esetleg a végleges is, már csak azért is mert én nem vagyok programozo és a makrodroidot se ismerem annyira, de tanulnék. Ha feltetted nagyon köszönöm.
-
válasz
Donki Hóte #3696 üzenetére
"A macrodroidban minden változót, ciklust egy nagyon szigorú, lépésről-lépésre meghatározott keretrendszerben tudsz bevinni, ami borzasztóan merev és időigényes."
Azért, mert még nem ismered és nem tudod használni.
Ezt is meg kell tanulni, mint ahogy azt is, hogy előbb készíted magad mellé a wc papírt és utána végzed a dolgod és nem pedig fordítva.
Ez nem Excel, ezt teljesen más. Olvasgasd az összefoglalót és nézz makrókat a topikban."Itt is éppúgy tudsz hülyeséget beírni, csak sokkal-sokkal lasabban írod be és még sokkal lassabban tudod javítani"
Igen, ez a tanulópénz és amig nem tanulod meg az app használatát, addig ez így is marad.
Hidd el, hogy 1 perc alatt annyi változót vagy if-et vagy bármit másolok neked, hogy reggelig nem tudod megszámolni.
Ha van Jogosítványod és nem libáért vetted, akkor már átélted egyszer azt, hogy nem úgy születtél, hogy tudtál vezetni."Sajnos én nem vagyok nyugodt és türelmes típus"
Ezzel itt sem mi és sem a fejlesztő nem tud mit kezdeni.
Én hasonlóan helyzetben voltam néhány másik automatizálóval. El is hagytam a használatukat és ezt választottam, mert nekem ez jött be.
Ezért ajánlottam neked is más automatizálók kipróbálását.
Ha nem boldogulsz és mindent kútfőből, egyedül akarsz megoldani, akkor sok türelemre van szükséged.
Ellenkező esetben kérdezz, olvasd a válaszokat és dolgozd fel. Valamint arra válaszolj, amiről beszélünk, mert különben nem tudunk segíteni.És még mindig nem tettél fel képet a makródról, hogy miként oldottad meg a fentebb írt problémát. De szerintem Te nem oldottad meg, mert létezik megoldás, amit nem kell 31x beírni.
-
Elmondom, hogy nekem mi nem tetszik a Macrodroidban.
Vegyünk egy némileg hasonló alkalmazást, az excel makrót.
Az excek makró megírása során (túlzással, persze!) azt írsz, amit akarsz, aztán a makró futtatásánál kiderül, hogy működik rendesen, vagy működik csak éppen nem azt csinálja amit szeretnél, vagy nem is működik.
A macrodroidban minden változót, ciklust egy nagyon szigorú, lépésről-lépésre meghatározott keretrendszerben tudsz bevinni, ami borzasztóan merev és időigényes. Azt hinné az ember, hogy ennek az lesz az eredménye, hogy ha ezen az ellenőrzött rendszeren keresztül viszed be a kódot, akkor az biztosan jó lesz.
Hát a nagy lófüttyöt
Itt is éppúgy tudsz hülyeséget beírni, csak sokkal-sokkal lasabban írod be és még sokkal lassabban tudod javítani
A macrodroid a nyugodt és türelmes emberek applikációja, akik előre papíron pontosan megtervezik a ciklusokat és letesztelik az egészet.
A macrodroidban programot átírni, ciklusokat átszervezni egy kínszenvedés, ha valamit elrontottál, akkor jobb, ha újrakezded az egészet, mert kis változtatások átvezetése is nagyon nehézkes
Sajnos én nem vagyok nyugodt és türelmes típus, a macrodroid próbálgatása során többször voltam közel ahhoz, hogy földhözvágjak valamit és sajnos éppen a telefon lenne kéznél
-
válasz
Donki Hóte #3694 üzenetére
Szerintem telepítsd fel a Taskert vagy bármelyik automatizálót, foglalkozz vele egy kicsit és majd látod a különbséget.
Álltalában senki sem születik Macrodroiddal.
De még mindig ott tartunk, hogy nem tudsz ide feltenni a makródról egy képet, nem ismered az app 1%-át sem, de azt már eldőntötted hogy szarul van felépítve, mert neked nem jön be a logikája.
Látogass el a fejlesztő fórumára és oktasd ki, ha van épkézláb ötleted. Ha nincs, akkor meg inkább maradj csendben vagy keress másik appot. -
Nem nagyon ismerem a Macrodroidot, egyelőre nekem annyira idegen a logikája, hogy nem is akarom jobban megismerni (ez persze valószínűleg az én hibám
).
Azért oldottam meg 31 darab if -> endif ciklussal, mert azt hittem először, hogy megírok egyet, aztán pikk-pakk átmásolom harmincegyszer és csak átírom a változókat.
Sajna a másolás nem pikk-pakk és a változók átírása a programban semmivel sem egyszerűbb, mintha megírnám harmincegyszer az if -> endif ciklust
Pesze lehet, hogy csak én nem ismerem a programot megfelelően, ezért kellett harmincegyszer a Testreszabás funkció összes lépésén keresztülvergődve átírni a változókat az if -> endif ciklusban
-
válasz
Donki Hóte #3692 üzenetére
Köszönöm a részletes leírást. Azt gondoltam, hogy nekem már nem tud senki újat mutatni/mondani/írni, de hát tévedtem.
(elnézést, hogy ironikus voltam)
Ha mondjuk feltettél volna egy képernyőképet a kész makródról, vagy leírtad volna, hogy miképp oldottad meg az - elseje és a -dika, -dike végződéseket a szövegfelolvasónál, azzal picit többet tudtunk volna meg.
Elmondhatod itt is, hogy mit baltázott el a fejlesztő, de az appban van Fórum menüpont és van Hibajelentés is, ezért oda is leírhatod a javaslataidat, ötleteidet. -
Macrodroidos viszonylatban egyszerű a másolás (azért írom, hogy macrodroidos viszonylatban egyszerű, mert a macrodroid alapvetően elbaltázott logikájához mérten nem túl bonyolult).
Ha egyszer megírtad az if -> endif ciklusodat, akkor ráböksz az első IF sorra, a feljövő menőből kiválasztod a Másolás opciót.
Utána ráböksz arra a műveletre amely művelet elé be akarod szúrni az if -> endif ciklusodat és a feljövő menüben ráböksz a Másolt művelet beszúrása elé lehetőségre. Ekkor az egész if -> endif ciklust beszúrja ez elé a művelet elé.
A beszúrt if -> endif ciklust pedig a Testreszabás funkcióval tudod módosítani, nem kell a nulláról megírni a ciklust.
(Nem tudom, hogy ki készítette a Macrodoid applikációt, de valószínűleg többször megbukhatott programozásból és a fejébe vette, hogy megmutatja a világnak, hogy olyan szintaktikával is lehet programnyelvet írni, ahogyan azt a nagy programnyelvek egyenesen tiltják
)
-
Mivel egy teljesen új rendszerről van szó és szerintem nem sokunknak van tapasztalata, én azt javasolnám, hogy mentsd el az összes makródat, telepítsd újra a Macrodroidot és a Helper-t. Add meg újra az engedélyeket, importáld a makrókat és teszteld. Ha ez után is "buta", akkor írd le részletesen, hogy ez mit takar.
-
Alien4
tag
Haho
Egy kerdes ha lehet: xiaomi note 12 pro 5g
Megjott a hyperos. Azota a jol mukodo makroim eleg butak... Esetleg mas is tapasztalta? Legalabbis remelem... :/ -
válasz
Donki Hóte #3688 üzenetére
Ezt a "Nem túl egyszerű megoldást" oszd már meg kérlek. Kiváncsi vagyok rá. Talán még lehet finomítani is rajta.
-
válasz
Donki Hóte #3687 üzenetére
Megvan, rájöttem.
Nem túl egyszerű, de még mindig jobb, mint 31 alkalommal újra beírogatni
-
Köszönöm a választ, így már müködik
Gondoltam, ha már bütykölök vele, akkor megcsinálom azt is, hogy ha a hónap napja =1 akkor mondja azt, hogy elseje van, ha a hónap napja =2, akkor mondja azt, hogy másodika van és így tovább.
Ehhez sajnos 31 darab if -> endif ciklus kellene, amiből a második bepötyögése után nagyon elegem lett
Lehet valahogyan egy makrón belüli részeket (egy if -> endif ciklust) kijelölni és sokszor egymás után bemásolni a makróba?
-
válasz
Donki Hóte #3685 üzenetére
-
Csináltam egy makrót, ami minden reggel 7 órakor elmondja, hogy melyik hónap van, hanyadika van és milyen nap van.
Az a gondom, hogy a {dayofmonth} változó valamiért az egyszámjegyű dátumoknál, pl. mint a mai nap is, nem azt mondja, hogy március hónap nyolc péntek van, hanem azt mondja, hogy nullanyolc péntek van
Hogyan lehet rávenni, hogy a nullát ne mondja a dátum elé?
-
válasz
zeon.hu #3674 üzenetére
Korábban megválaszoltam, hogy nem lehet a MD-al megoldani.
Több oka is van.
1. Root nélkül nem lehet alkalmazást kilőni, leállítani
2. Ha lenne is rá lehetőség, akkor sincs értelme, mert az autó audió rendszere gombnyomásra meghívja a legutóbb használt zenelejátszó alkalmazást. Tehát mindegy, hogy mit csinálunk, az autó rendszerét nem tudjuk blokkolni. -
Yeffy
veterán
válasz
PistiSan #3661 üzenetére
Tehát ha csatlakozik a bt alapból semmi nem történik, csak ha állítasz a kormányon a hangerőn.
elvileg igen, gyakorlatilag volt már, h amikor inditottam a Maps-ot, akkor is valahogy magaval huzta a zene appot is.Ha fut a zene app, leállítod a telefonon a zenét, a kormányon tekersz a hangerőn, akkor is elindul újra a zene?
igen. eppen ezert rohadt idegesito.kozben kutakodtam egy sort a neten, sokan panaszkodnak ra a gyarto mas modelljeinel is, nem egyedi eset sajnos. ugyh marad az Audio OFF alapbol, majd bekapcsolom, amikor kell.
-
PistiSan
addikt
Tehát ha csatlakozik a bt alapból semmi nem történik, csak ha állítasz a kormányon a hangerőn. Nekem úgy tűnik, hogy érzékeli hogy jelenleg nincs semmilyen lejátszás, és mivel te a hangerőt tekergeted, biztosan valamit hallgatsz, ezért egy médiagomb lejátszás műveletszerű intentet küldhet a telefonnak. (Vad elmélet, belátom)
Ha fut a zene app, leállítod a telefonon a zenét, a kormányon tekersz a hangerőn, akkor is elindul újra a zene?
Eseménynek beállítanék egy hangerő változtatást, és/vagy médiagomb megnyomást, és lejátszanék egy rövid hangot a média csatornán a macrodroiddal.
Ha ilyenkor nem indul el a zenelejászás, akkor ezt tovább vinném, mondjuk keresnék valami nagyon halk sistergést, vagy hasonlót, és azt játszatnám le amikor a kocsihoz csatlakozva vagyok és a hengerőt piszkálom.
Belátom nem tökéletes megoldás, de elindulni a megoldás felé talán jó lesz. -
válasz
PistiSan #3648 üzenetére
Módosítottam egy kicsit.
A "Nem lefutott makrók" feltételt 1 percre állítottam. Ezzel tudsz játszani, hogy mikor aktiválódjon az "Értesítés" művelet.
A makró így is soxor fog szerepelni a logban, ez nem baj, de nem fog ész nélkül Értesítéseket gyártani. A "BT eszköz csatlakozva" eseményt nem szabad kitörölni, mert az rögzít egy makrófutást. Innen fogja tudni a feltétel, hogy egyszer már lefutott a makró (mindegy, hogy nem volt közben művelet). -
Yeffy
veterán
válasz
zeon.hu #3652 üzenetére
valami meghivja, igen, ugy nez ki erre a hangeroallitasra zenelejatszas nelkul, de nem tudom, h mi, akarhogy keresgelem. mindig az utoljara hasznalt appot hivja meg.
mit ertesz azon, h a multikormany allithato?
van a tipusnak topikja, megkerdezem sztem oket is, de eddigi netes kutakodasaim alapjan ez kb egy altalanos jelenseg ennel az auto markanal, amire kb semmi megoldas nincs, azon kivul, h vagy kilovod a BT-t, vagy azt, h audio stream menjen rajta keresztul. amikkel a funkcio lényegét nyirod ki.
az appokhoz: pl Poweramp-ban konkretan ki van kapcsolva, h Resume on Bluetooth, de nem erdekli. ha az volt utoljara hasznalva, akkor bekapcsolja.
viszont, h ne csak OFF-oljak, akkor a Macrodroid ezen nem tud segiteni?
-
zeon.hu
nagyúr
-
PistiSan
addikt
Ha már bluetoothról és kocsikról esik szó...
Van a kocsinkban egy bt-s fejegység, amikor ráadom a gyújtást a kocsira bekapcsol, majd pár mp-el később amikor indítom, ki, majd úja bekapcsol.
A macrodroid logok alapján, ku**a sok fel/lekapcsolódást generálva 1mp'en belül. Írtam egy macrot ami elvileg csak akkor futna le ha 30mp legalább eltelik a fel/lecsatlakozások között... ez néha működik, de többször nem.
Ráadom a gyújtást a kocsira, majd indítom, és jön az értesítés rögtön, pedig az lenne a lényeg, hogy ha megyek valahová és megállok, a telefon jelezzen, hogy biztosan lekapcsoljam a lámpát.
[kép]
[link] <--- Macro
Mi a hiba? -
PistiSan jutottál valamire?
-
-
Yeffy
veterán
Udv,
egy masik forumozo javaslatara felraktam az appot, mivel van egy BT problemam, amire sehogy sem talaltam egyelore megoldast. nevezetesen, ha csatlakozik az autos fejegyseghez a telom, es allitok a hangeron a multikormanyon, elindul a legutobb hasznalt zeneapp ott, ahol korabban (ami lehet, h 2-3 napja volt). korabbi telojaim is csinálták, rohadt idegesito.
azt szeretnem elerni, h amikor csatlakozott a fejegyseghez, semmilyen zenelejatszo appot ne inditson el magatol, akár allitom mondjuk a hangerot, akár csak amiatt, h beultem a kocsiba/csatlakoztam BT-n. majd en inditom magamnak, ha akarom.
ezt hogy tudom bemakrozni? a varazsloval be akartam allitani, h Kill the apps X & Y if connected to BT device Z, de arra azt irja, h root only, en meg nem akarok rootolni.
-
PistiSan
addikt
válasz
szimi57 #3640 üzenetére
Nincs.
[kép] [kép]
Kezdem elengedni a dolgot.... minden tippet megpróbáltam már, lehet csinálok egy mentést, aztán törlöm és vissza rakom a progit, ezt az egyet még nem próbáltam. Azt hittem eddig, hogy ez valami új android hülyeség, de senki mást nem láttam itt erre panaszkodni, így hát rá kérdeztem. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
PistiSan #3628 üzenetére
A feleségem telefonja, de neki is fent a Macrodroid és ugyanott kell engedélyezni.
Én LG Wing-en használom, de az csak 13-as droid (a többi eszköz még alacsonyabb).Biztosan jól lett telepítve?
Gondolok itt a korábbi leírásra 14-el kapcsolatban.Mondanám, hogy kapcsold ki az összes engedélyt, utána egyesével vissza pár óra eltéréssel, de ez csak egy kósza ötlet.
-
-
Módosítottam néhány dolgot az előző verzióhoz képest.
Beállítottam, hogy csak akkor legyen az ellenőrzés befejezett, ha a fájl letöltése megtörtént. Tehát, ha nem lett letöltve az apk, akkor másnap ismét lefut az ellenőrzés és megkérdezi, hogy letöltöd-e.
Módosítottam az ellenőrző linket is.
Akik letöltötték, azok frissítsék egy új letöltéssel a makrót és ellenőrizzék, hogy jól működik-e minden. -
válasz
PistiSan #3618 üzenetére
Összedobtam egy verzió ellenőrző makrót. Minden nap 9:00-kor lefut és ha van újabb, akkor felajánlja a letöltést.
Amennyiben a készülék le van zárva, akkor a feloldás után ugrik fel az értesítő.
Az ellenőrző nem a telefonon lévő verziót ellenőrzi, hanem, hogy a fejlesztő weboldalán elérhető-e újabb verzió az előző ellenőrzötthöz képest.
MDHelper verzióellenőrző -
válasz
PistiSan #3618 üzenetére
1. Jelenleg nincs, de lehet majd írok hozzá egy makrót ami naponta 1x ellenőrzi, hogy van-e frissebb verzió.
2. Akkor ott valami azzal az engedéllyel nem stimmel, mert nem szabadna felugrani neki.
A kitörlés nem megoldás, mert attól még hiba nem oldódik meg.
Próbálj meg esetleg egy újratelepítést. -
válasz
Yager01 #3617 üzenetére
A Helper nélkül nem fog teljesértékűen működni a MD, mert a Google olyan szigorításokat vezetett be, amelyekkel már a MD nem is lehetne a Play áruházban. Ezért készült a Helper fájl, ami azokat a feladatokat végzi el, amit a MD már nem tud, mert ki lett szedve belőle. Természetesen ezen okból a Helper nem is lehet fent a Play áruházban.
Tudok segíteni a makró összerakásában, de a korábban írt feltételeknek a telefonnak meg kell felelni."Az indítással semmi gond, de a kikapcsoláshoz root kell.
Van még olyan művelet, aminek "Háttérműveletek leállítása" a neve. Ez root nélkül is megy, de csak a háttérben futó alkalmazásokat tudja (elméletileg) kilőni."Közben feltettem az ADB telepítéséhez szükséges fájlokat .zip formátumban is, hogy a víruskergetők nyugodtan aludjanak.
Feltettem az önkicsomagoló exe fájlt a Vírustotal-ra és valóban van 2 találat, de ez csak az exe miatt van.
Itt vannak az eredmények, mindenki megnézheti. -
PistiSan
addikt
1.
Nincs valami módja a macrodroid helper automatikus frissítésének?
Vagy legalább szólna, hogy frissítsem már!Nekem még az 1.10 volt fent, most dobtam fel az 1.14-et... Android 14-es telóm van, A53 5G... jó hogy volt róla szó, mert nekem sem települt sajnos, szóval elő kellett venni az ADB-t, úgy fel ment. Én a hivatalos fórumon leírtak alapján mentem végig.
2.
Továbbá még egy kérdésem lenne, nekem elég gyakran felugrik, hogy "A macroDroid engedélyt igényel.. Képernyő - Akadálymentesítési engedély szükséges" meg hasonlók, én ezeket csak el szoktam sepréssel (oldalra elhúzva) tüntetni, van erre valami jobb megoldás, hogy ezeket ne dobálja fel a rendszer?Gondolom macroval nem lehet eltüntetni.
-
Yager01
senior tag
Megcsináltam. Annyi, hogy nem teljesen a leírásod alapján de sztem felment a telefonra minden ami kell. Az Helper apk-t viszont továbbra sem lehet telepíteni. Lehet nem is kell mert az ADB megadott minden jogosultságot amit kell? Tudsz segíteni egy parancs összeállításában, hogy teszteljük működik-e? NordVPN -t használok amit szeretnék ha automatikusan menne ismeretlen és pár ismert (pl. munkahelyi WIFI) hálózatra csatlakozás esetén. Mikor elhagyom az adott wifit és bekapcsol a mobilnet akkor pedig OFF.
-
Sziasztok!
Készítettem egy új telepítőfájlt az ADB engedélyek beállításához és a MacrodroidHelper fájl telepítéséhez.
Az újítást megtaláljátok az ADB engedélyek menüpont alatt.
A telepítő tartalmaz egy új parancsot a Helper fájlhoz, ami az Android 14-et futtató rendszerekhez készült (forrás a MD angol fóruma).Mivel a közelemben nincs Android 14-es rendszerű telefon, ezért nem tudtam tesztelni. A régebbi rendszereken hibával elszáll a telepítés.
Szeretném megkérni azokat, akik már 14-es rendszert használnak, hogy teszteljék le és jelezzenek vissza a működést illetően.
Köszönöm mindenkinek, aki időt szán rá! -
energiezolee
aktív tag
Szia!
Fura amúgy, hogy alapból nem tudja telepíteni, mert úgy sejtem, hogy az 1.14-ben a 14 az az Android 14-re utal...
Aztán lehet rosszul gondolom, de egyébként az általad linkelt módon biztosan fogja tudni telepíteni!#Yager01 :
Adb engedélyt megadtad számítógépen keresztül? Azért kérdem, mert ugye akkor is megpróbálja feltelepíteni a helpert.
Hátha a számítógépen keresztüli telepítéssel sikerül... -
válasz
Yager01 #3603 üzenetére
Szia!
Az indítással semmi gond, de a kikapcsoláshoz root kell.
Van még olyan művelet, aminek "Háttérműveletek leállítása" a neve. Ez root nélkül is megy, de csak a háttérben futó alkalmazásokat tudja (elméletileg) kilőni.
Nos, hogy ez a Te esetedben hogy működik, azt úgy tudod meg, hogy feltelepíted a Macrodroid-ot és a hozzávaló MdHelper apk-t, majd leteszteled.
Én nem használok VPN appot, ezért nincs tapasztalatom vele. Talán más többet tud segíteni, aki használja ezt a VPN-t.
Az ingyenes MD-al is tudsz 5 makrót létrehozni, szóval nem kell addig megvenni, amig nem győződtél meg róla, hogy működik-e.
Ha feltetted és minden engedélyt megadtál neki, akkor gyere vissza és segítek összerakni egy teszt makrót. -
Yager01
senior tag
Sziasztok. Érdeklődöm, hogy alkalmas e a program arra, hogy kapcsolja a NORDvpn-t ha nem az ismert beállított wifiken van a telefon. Illetve ha lecsatlakozik és mobil neten van akkor off. Alkalmas erre a program? Ha igen akkor lehet hogy megvásárolom
-
Látom elég sokan használjuk ezt a szuper alkalmazást.
Valahogy nem lehetne esetleg összegyűjteni a saját makróinkat és pl a Drive-ra feltölteni őket?
Lehet hasznos lenne másoknak is, ha egy helyen lenne a topiclakók makrója. Csak egy ötlet...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Roborock S8 White, 2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest