- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wiz Khalifa
veterán
Azért írtam inkább PM-et neki mert nem olyan fajta Mavericks van fent amit te tolerálnál.
De a lényeg. Felpattintottam egy HP DC7800 CMT-re (C2D E8200, 3x2GB 800MHz ram, Quadro FX580) egy Mavericks-et.
A rendszer MacPro 3.1-nek hitte amiből volt a csavar az hogy ahogy betöltött a rendszer (vagy ha tovább vártam a bejelentkezéssel akkor ott is előjött) lefagyott a rendszer. Smiley kolléga mondta hogy ez a rossz SMIBIOS miatt van.
Amit leírt a HSZ-ébe sorok azok jól jöttek csak ilyet mivel még nem csináltam amúgy nem tudtam mit hogy kell ezért írtam inkább PM-et.
A lényeg hogy ki kellett cserélnem a MacPro 3.1-es SMBIOS-t egy iMac 8.1-re. Ami sikerült a leírása alapján, és elvileg be is jött ha minden igaz, ugyanis most is az OS X alól gépelek.
Úgyhogy köszönöm neki a kis gyors helpet.
Mostmár jöhet lefele az El Capitan.
MÁS:
Ebbe a HP-ba egy ADI AD1884 hangkártya van. SoundMAx-os. Erre csak a VoodooHDA a megoldás? Sajnos eddig csak ezt találtam.A lan elvileg könnyen megoldható. Egy Intel 82566DM van benne.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
akár azon még dolgozni is lehet, ha nem kell a grafikus gyorsítás
Pont ez a lényeg, nekem egy erős mac kell, de látom ti is tanácstalanok vagytok.
Ha nincs hardveres gyorsításom, az általam használt programok el sem indulnak.Ha az a yosemite felment és az első boot sikerült is, akkor nem lehet egetverő dolog, hogy normálisan működjön. A gtx 760-at, hogyan tudnám azonnal működésre bírni, mit kellene csinálnom?
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Igen, mert ez az El Capitan nem volt hajlandó felmenni, akkor win alatt csináltam trancs mac féle Niresh yosemite-t, ami felment szinte elsőre, de semmilyen hardveres gyorsításom nem volt. A párom meg külföldön van a mac book-kal még vagy 1 jó hétig, pedig mennyivel könnyebb dolgom lenne most.
Szóval Virtualbox-ban készül ez a unibeast-tes telepítő, de szinte szart sem ér, mert ott semmi nincs, vagy ennek így kell kinézni?
Igazából a legjobb lenne a Yosemite-t felpakolni, hogy ott tudjak végre rendes telepítőt csinálni, de annyira használhatatlan a gép, hogy arra nincs szó. GTX 760-ba nem tudtam életet lehelni, és ráadásul, ha kikapcsolom utána már az sem bootol be.
Most három dolog van, vagy hagyom az egészet, vagy megvárom a párom, vagy veszek egy mac minit holnap. De pont emiatt nem akartam most erre költeni, ha ebből az aránylag erős konfigra szépen fel lehetne varázsolni végre.
Itt a kép a kész telepítőről. Szóval nem tudom, hogy mi van, ráadásul a Clover is mindent csinál, csak azt nem, amit szeretnék. Egy -v indíítást csak chameleon-nal tudtam, de az is kiírta, hogy semmit nem talál.
-
törölt tag
Nos...a helyzet az hogy uefi bootoláskor csak villan a kijelző és nem indítja a bootolást, kompatibilis módban meg azt írja hogy indítsam újra a gépet és válasszak másik bootforrást...így marad csak a lemezről való indítás iboot-tal vagy cloverrel mert csak ez a 2 boot módszer működik, vagy ha rá mód és lehetőség akkor esetleg a grub loader működhetne-e? sajnos ez annyira silány hulladék koncepció hogy még az uefi shell-t is kispórolta az asus, pedig közel 100.000-es laptopról van szó
-
törölt tag
nem a frissítés a lényes...tudom hogy van iaktos féle mac osx telepítő, olvastam, leszedtem 3at is, és meglepődésre nem mac osx telepítő volt az iso-ban....amiket meg találtam dmg képfájlokat arra meg a imgburn meg a poweriso azt írta ki hogy "corrupt image"...
xedos: ami ingyenesen elérhető hivatalos forrásból az nem warez...a mac osx korábbi verzióit valóban pénzért lehet megvenni, de a 10.9 és 10.10 az hivatalosan is ingyenes! tehát ezek terjesztése nem minősül WAREZ-nak, az hogy otthon ki mit csinál vele az már nem ide tartozik, az tény, nem is írtam ilyet -
Smiley
addikt
10.6-nal kezdtem neki, rengeteget olvastam utana, es szepen darabokban javitottam rajta (svn-ben volt a forrasom), mar nem elmekszem minden reszere, de akkoriban tudtam fejbol mi hol van benne... es mi mire jo, sot baromira utaltam mokolni azt a vackot mert az akkori szerkesztokben meg nem volt ilyen fasza hibajavito... es nem melllesleg eleg idoigenyes tetszelgetni... de igy utolag megerte.
Single user modban mindenfele inject nelkul csinaltam egy clean dsdt-t, aztan ezt kezdtem el szepen megcsinalni. Ilyen alap dolgokkal mint pl a sarga hdd ikonok, rtc patch... egeszen a yukon2 inject, speedstep, sleep, powerbutton es a tobbi. -
"évekkel ezelőtt egy vinyón volt trial bootom mbr-rel (akkoriban még uefi sem volt), akkoriban aktívabban használtam az osx-et, és nem emlékszem kirívó szívásokra"
Mert akkor sokkal egyszerűbb volt minden, és az OSX is tett rá magasról hogy ellenőrizgesse hogy milyen OS van mellette és akkor inkább nem települ/nem updatel, mert jajj tönkremegy
Valamint a Windowsnak is csak egy faék egyszerű MBR loaderje volt, amit simán le tudtál cserélni, ezer alternatíva volt rá, akár valami önálló cucc, akár grub, stb.."tudsz mondani példát?"
Keresek majd. Alapvetően amit nem csinál meg jól (de nem mindig) azok az efis bejegyzések írása, illetve össze tudja vele kavarni a BCD adatbázist. Én próbáltam kézzel is újraépíteni már, volt hogy sikerült, másnap meg tök ugyanúgy, tök ugyanazt csinálva nem. Rengeteg sírás van rá amúgy a fórumokon, vannak egész mélyenszántó elemzések is, de azoknak is azt írja a végén a szerző hogy ha ennek ellenére mégse megy akkor ez van, előfordul.
Egyébként a efi bejegyzés problémát a legkönnyebben a Cloverrel lehet megjavítani, ezért nem árt mindig kéznél tartani egy cloveres pendrive-ot, ha az ember 1db diskről bootol 2-3+ OS-t.
-
Ezt értem, nyilván én is így csináltam, hiszen kézenfekvőnek tűnik. Csak éppen utána nem tudod updatelni. Vagy te így használod, és minden oké volt vele? A másolgatás nem abból adódott mert ez nekem így tetszett, hanem ezt az egy kerülőutat találtam csak amikor kijöttek a problémás updatek.
A bugra nincs konkrét MS KB (még), viszont eszement szívások vannak vele, kb. 8-10 féle megoldást ajánlgatnak mindenféle fórumon meg blogokban, van ahol szépen össze is van gyűjtve. Papíron mindegyiknek működnie kéne, néha mégsem működik, mert a bcdedit valójában nem módosítja a BCD DB-t, holott azt írja hogy igen, és minden oké. Az utolsó pont általában az, hogy ha egyik se jött be, akkor telepítsd újra a Windowst
Egyébként én a vége felé már úgy raktam helyre inkább, hogy az BCD-t lementettem (illetve az egész EFI partíciót) és amikor maga alá csinált, akkor visszamásoltam.
Egyébként a Win10-nek még a diskedit parancsa is bugos, erről van is MS KB valahol, az meg crashelget bizonyos parancsoknál
-
Persze, de nem is kell ezzel foglalkozni, egy üres külső diskre kell telepíteni, lehet akár egy pendrive is, majd onnét dd-vel vagy ccc-vel behúzni ahova tetszik. Ráadásul jobb ha hozzászokik ehhez, mert gyakran meg kell majd csinálni. Az Yosemite -> El C. meg az utána következő első Capitan update is közölte hogy ő ugyan nem települ mert akkor tönkremegy a Windows. A megoldás ugyanez: egy kis usb diskre ccc-vel kimásoltam, onnét boot, update, visszamásol.
A Windows pedig folyton kinyírta a Clovert (telepítéskor biztosan, de utána is előfordult párszor), ekkor jött a bcdedites móka (amit te is ajánlottál amúgy), ami vagy sikerül vagy nem, ugyanis a Win10-ben bugos a bcdedit, bcdboot, és társai.
-
Plasticbomb
addikt
Köszi az emlékeztetőt, gyorsan rendeltem is az Appletől egy Snow Leo DVD-t.
Vicces, hogy a gépemen pont a Snow Leo idejében próbálkoztam OSXel, és a gépet pont most cserélem le, mikor megint OSX témába tévedek.
(MSI GX620 Laptop: C2D P8400 Intel PM45 - ICH9 nVidia 9600M GT 512MB Realtek ALC1200 erre: Asus Crossblade Ranger AMD 7870K, nem is sorolom tovább.
)
Nem baj, a következő gép egy hackli lesz.1150 Euro és kb full kompatibilis gép fog itt vigyorogni nekem.
-
rooney8
aktív tag
Kozben kiderult, hogy mi a hiba. A pentiumnal kellett kicsit mokolni, es en egy elore konfiguralt config.plist-et toltottem le, amiben be volt kapcsolva a kernel patch. Haswell i3-om van, es ennel is kell a kernel patch, csak ugye az alap config.plist-ben az nincs. Azt beallitottam es most mar betolti a rendszert. Illetve meg nem, de legalabb nincs instant restart.
-
xedos
addikt
Köszi!
A lényeg van asztali működő Hackintosh - Win10- azon készül a telepítő :-)
El captain unibeast-el pendrivra, majd az a Notebookra. Simán felmegy (megy az USB2-3,kamere,kártyaolvasó, speedstep, felbontás OK, de nincs QE/CI) Multibeastel raktam idáig a clovert.
Az a gond, hogy kextwizardal csak a Vodoo Ps2-öt sikerült beraknom, a többit nem. Sajna kicsit bonyolult a telepítés (3200x1800-as LCD és HD4400 páros és az ALC283-as hanghoz DSST módosítás is kell. A CLOVER indításakor F4-el nem csinálja meg a DSST mentést... próbálkoztam létrehozni FAT partíciót, és arra rakni a külön letöltött CLOVER-t, de így meg nem bootol be :-(
Közben túrtam a NET-et és ezt a Dual leírást találtam: [link]
A Gparted Legacy-ba bootol, és a Rufus által elkészített Win 10 telepítő is.. szóval win10 felmegy, de a OSX-nek nem tetszik az előre formázott HFS+ partíció...
Ma kb 5x telepítgettem, de egyszerűen nem megy :-(Régen kb 7éve szívtam ennyit, amikor egy VAIO-ra raktam még 10.5-öt... de akkor sikerült! Asztalira simán (mondjuk válogatott cuccokkal) Itt egy 40 oldalas topic amelyben leírják (szenvedik) [link]
hogyan sikerült felrakni a rendben működő rendszert.Ez egy spéci tablet-ultrabook 1db ssd helyel... Asztalin 2 winyón van a két rendszer.
-
törölt tag
Az lenne a lényeg, hogy eltűnjenek a graf. hibák. Én se tudom pontosan mik ezek, azért kérdeztem
Ez a "connector table" leírja az OSX-nek, hogy mi hová van fizikailag bekötve a laptopon, ha nem működik például a VGA kimenet, ennek a szerkesztésével meg lehet csinálni... [link] A portok számát tudom (503, 406, 602), de a többit, amit írtam, nem (1007, stb). A többi szám szerkesztésével (1007, stb) eltüntethetőek a graf. hibák, de én se tudom, mik ezek, ebben kértem itt segítséget
(#27233) 30z.Samu:
Nem, 80%-ban meg lehet úgy csinálni, hogy tökéletesen működjön minden
Ezen is jó minden, de tényleg minden (AirDrop, összes USB, billentyűzet, multitouch touchpad, stb), csak próbálkozni kell a driverekkel. Egyedül ez a grafikus hiba a probléma, de ezt is meg lehet oldani.
(#27235) bimboci:
Erre van egy jó fórum, csak egy kis angol tudás kell hozzá: [link]
-
törölt tag
[link] Ez segített egy kicsit, de hiába törlöm a másik 2 kimenetet (VGA, HDMI), nem javul meg. "Viola, 3 working connectors and no driver hangs, instead of 1 broken connector & 3 working connectors with driver hangs. "
És most, amiket próbáltam:
01020300 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 04060000 00080000 06000000 06020000 00010000 09000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 00000000 FFFFFFFF
Változtatni a 01020300-t, a 03 a portok száma, a 02-t nem tudom, de ha 4-nél nagyobb szám van, hibás/nincs egér kurzor, a 01 átírásával van hogy percekig nincs 1 bug se, de utána megjelennek. Az 1007-et se tudom, látszólag nem változik semmi. Itt jön az érdekes rész: 05030000 02000000 30000000 503 - LVDS port a laptop kijelzőhöz, a 2 és a 3 változtatására néha kevesebb, néha több graf. hiba van. Itt az eredeti conn. table:
01020400 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 02050000 00040000 07000000 03040000 00040000 09000000 04060000 00040000 09000000 01020100 10070000 10070000 05030000 02000000 30000000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00000000 01000000 40000000 00020300 00000000 FFFFFFFF
Ebből töröltem (0 a számok helyére), ami a végén volt, nem változtat semmit.
Az elsőben így van:
503 - LVDS
406 - HDMI
602 - VGASzerk.: A cél a grafikus hibák, kockák - csíkok eltüntetése.
(#27218) cildren
Igen, laptop.
-
pingwin92
aktív tag
Hja.
Na, de ha már témánál vagyunk..
Úgy gondoltam, lenne egy partíció az OS X-nek, egy a Windows-nak, meg egy az adatoknak.Ez utóbbi, milyen fájlrendszerű legyen? Van olyan, amit OS X is, és Win is tud írni / olvasni? Vagy ha már felokosítom mondjuk az OS X-et, hogy tudja írni / olvasni a Windows-os NTFS-t, (mert akár kellhet onnan is valami, vagy lehet, hogy mókolnék ott is valamit OS X alól), akkor már legyenek az adatok is NTSF-es partíción?Bár lehet, hogy ha tényleg jól el tudom különíteni az adatokat, akkor egyáltalán nem lesz szükségem egyik rendszer alól a másik fájljait macerálni, pláne, hogy ahogy így néztem, windows-ra nem nagyon van ingyenes megoldás HFS+ írására...
-
pingwin92
aktív tag
Ahhaa.. Ezt jó tudni, köszi!
Na, akkor még egy kérdés:
Vettem most egy új merevlemezt, és arra fog felmenni dual boot-ba az El Capitan meg a Windows 10. Viszont a mostani HDD-men van egy működő Windows 7, ami még kellhet egy ideig, mert ugye ki tudja, mennyire bugos még a 10, meg, hogy hogy fognak rajta futni a progik, amiket most használok. Megoldható ez, hogy ezt is be tudjam vonni egy immár triple bootba, aztán, ha már nincs szükségem a Win 7-re akkor csak kihúzom a kábelt, azt' kész? (Mert amúgy az a HDD már egy hulladék. Lassú, és tele van bad sectorral.)
-
-
30z.Samu
félisten
"az nem baj, indítsd újra a pendrive-ról"
De akkor újra a telepítő jön be, nem? Nekem legalább is ez volt a baj, amikor a kicsi vinyóra akartam tenni. Felrakta a rendszert, restart és én sem láttam a rendszert, csak a telepítőt. Elindítottam és újrakezdte volna a telepítést. Samsung vinyóval pedig egyből látta és azóta is megy a rendszer (kop kop).
-
bimboci
csendes tag
Köszönöm, ezzel a kapcsolóval már működik, betölt a telepítő és az is igaz, hogy VGA-val nem megy a telepítés, legalábbis nálam, csak HDMI-vel tudtam összekötni és úgy működik. Már csak egy a problémám, telepítés közben nem megy a billentyűzet (PS2-es), USB-ssel menni fog-e? A másik ami baj, hogy mikor végez az első telepítéssel és bebootolok a cloverrel nem látom a telepített rendszert csak a pendrive-ot látom. Ez mitől lehet?
-
30z.Samu
félisten
Köszi, otthon meglesem!
Smiley: Én beállítottam a magyar kiosztást.
Eddig bejön a rendszer, az AMD-t azóta be se kapcsoltam, amin a Windows fut. Már azon gondolkodtam, hogy átteszem az SSD-t a "Mac"-be.
Majd valami értelmesnek mondható videó és képszerkesztőt kellene keresni.
Ti mit használtok?
-
Smiley
addikt
Igazabol csak a windows-on tettek at legacy-ba, hogy a sok idiota vegyen uj kartyat, unix ala ugyanugy elerheto a 8xxx szeriatol felfele a legfrisebb driver. Sot, a early 2008 mbp is a mai napig tamogatott az apple reszerol, amiben pedig egy 8600GT figyel.
Amugy ennyi kulonbseg van verzio szam tekinteteben. -
Elvileg jelenleg valami 2-3 éves nvidia drivert használ az Apple, az Nvidia webdriver pedig a legfrissebb kódbázisra épül. Elvileg sok bug ki lett javítva azóta, és valamivel gyorsabb is. A mondás az volt mikor utoljára keresgéltem én is ennek kapcsán, hogy próbáld ki, és kiderül
Jó hír, hogy egy mozdulattal el tudod távolítani ha valami miatt nem jönne be a dolog, van neki ugyanis egy kis panelje a system preferencesben, ott tudod kapcsolgatni hogy a gyárit használja e a rendszer, vagy az nvidia webdrivert.
Előtte mérj egyet esetleg Heaven benchmarkkal, meg utána is.
-
Pont ezen gondolkodtam én is, és lehet hogy placebo, de mintha jobb lenne. Éppen fülessel hallgatom pár kedvencem, amit amúgy egész nap hallgattam a Realteken. Jobban tűnik. Mindenestre az tuti hogy nem rosszabb
Próbálok most kavarni a hangerő állítás miatt Soundflowerrel, ezt a kis cuccot amúgy használtam régebben az Imacemen is, de valamiért nem megy
Csinálok egy aggregated devicet, amibe ha bedobom a HDMI-t, akkor ugyanúgy nem enged rajta hangerőt állítani. Amúgy értem én hogy ez amolyan hifista/házimozis megközelítés, de Windows alatt működik (mármint ott lehet master hangerőt állítani digitális kimenet esetén is), OSX-en ez tiltott eredeti Mac-eken is
Egyébként nekem csak az Apple keyboard hangerőállító gombok hiányoznak nagyon, amúgy nem érdekelne.
-
30z.Samu
félisten
-
30z.Samu
félisten
Az El Capitan továbbra sem, pontosabban a Clover már megy, csak a telepítő "crash-el". Mavericks felment rá egyből, azt akartam frissíteni először. Majd még próbálkozom vele, addig ismerkedem ezzel. Tettem egy kört a Yosemite-vel is, ugyanaz a helyzet, mint az új rendszerrel. Mintha valami gátolná, hogy felmenjenek..természetesen a bénaságomon kívül, mert ugye nem vagyok egy Hackintosh guru.
-
30z.Samu
félisten
-
-
-
lócitrom
őstag
sikerült. tényleg bevált a türelemjáték. de ezt többek javaslatára megspékeltem azzal, hogy kikapcsoltam telepítés alatt a wifi-t. több fórumon megemlítették ezt, nem tudom valójában mennyire releváns, de most kevesebbet vártam, mint első nekifutásra és tényleg úgy történt, ahogy írtad. viszont kezd elszomorítani, hogy amennyire ígéretesnek tűnik egy lépést előrehaladva, dupla annyi lépéssel vet vissza az egész telepítési folyamat. szépen lezajlott, de kapásból két érthetetlen gondba ütköztem. egyik, hogy anno az általad is linkelt MBR patch (egészen pontosan ez: Mavericks_10.9.5_MBR_Patch.tar.gz) valamiért nem működik. hiába pakolom be leírás alapján az istenért sem akar felkúszni MBR sémára, egyből sipítozik, hogy ez nem GUID. jó, ebbe megint beletörődtem, hogy lássam megéri-e vele kínlódni és eljutni addig a szintig, hogy tudjam használni végre arra, amire szánnám. paramétereztem a Clover-t, hogy ugye NVIDIA kártyával induljon, mert az Intel probléma egyelőre nem megoldott. kiütöttem a DSDT-ket, mert ugye eddig azokkal is csak a gond volt. van pár kext a telepítőben (billentyűzet-usb-ps2-wlan), de ha jól sejtem nem ezek miatt tapasztalom a következőt. miután felment, felpakoltam egy értelmes böngészőt és lényegében ennyi. megy egy ideig, de aztán valami megfagy és az egéren kívül semmi más sem mozdul a monitoron. kb. tíz percem van legjobb esetben valamit elkövetni, különösebb előjel nincs. miután ez a "dead end" bekövetkezik semmi életjelet nem ad a gép. legfeljebb nyomkodhatom a caps lock-ot. nem akarom elhinni, hogy ennyire nehéz volna rávarrni erre a vasra a rendszert, mert több oldalon láttam, hogy sikeresen felment erre a szériára relatíve jó támogatottsággal.
-
Na, műxik
Tényleg frankón megpatchelte a srác, de tett pár új dolgot a plistbe is, én meg a régit használtam
Itt az általam fordított bináris kext, a hozzá tartozó plistben ALC892-re vonatkozó beállítások vannak, ha neked más van, akkor át kell írnod:
https://www.dropbox.com/s/81dmwxh5cq7snhj/CodecCommander.kext.tgz?dl=0
Ha ALC892-őd van, akkor csak be kell másolni a CLOVER/kexts-be a szokásos helyre, és ennyi. Teszteltem most, küldtem neki egymás után vagy 5 sleep/wake-t, tökéletesen működik
-
Ahhoz eléggé hogy ne menjen El C.-vel
Nekem legalább is nem volt jó (valahol találtam binárist), de nem látom még annyira át a dolgot, lehet hogy más oka volt. Viszont a Rehab féle tökéletes.
Egyébként sikerült lefordítani 7-es Xcode-al a Rehab félét, de Cloverből továbbra se tölti be
-
Nem kell szerencsére (lásd lentebb), ráadásul régi Xcode lenne csak jó hozzá. Egy Rehab nevű jómunkásember forkolta githubon az eredeti kódot, javítgatott rajta ezt azt:
Eredeti Dolnor féle (sajnos rég nem nyúlt hozzá):
https://github.com/Dolnor/EAPD-Codec-Commander
Rehab fork:
https://github.com/RehabMan/EAPD-Codec-Commander
De a legjobb hogy van saját bináris repo-ja is:
https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-eapd-codec-commander/downloads
Szóval csak az ebben levő info.plist-et kell testreszabni, és kextload-al működik is. Nálam úgy is megy, hogy sleep/wake után töltöm csak be mikor meghal az audio device. Lehetne amúgy scriptelni wake eventre pl., de sokkal elegánsabb lenne a Cloverből betölteni egyből. Erősen guglizom perpill a megoldást
-
lócitrom
őstag
értelek. a hibajelenségről esetleg neked van emléked napló szinten? van esetleg az én esetemben valami felismerhető hiba? egyébként ugyanez történt velem is, csak nekem már nem volt idegzetem várni, mert vagy 10 percet eleve hagytam agyalni. újraindítást követően ugyanúgy futtattad a telepítőt és rendben lezajlott?
-
lócitrom
őstag
úgy néz ki nagyon nem akarja a jót. az MBR patch kimaradt, ez hagyján (egyébként ezt nem szerettétek volna beletenni a leírásba?). gondoltam akkor felteszem GPT-vel, legalább lesz egy rendszer, amivel kijavíthatom a telepítőt. de úgy néz ki, hogy a rendszer nem települ. elindul a telepítés. azt írja kb. 6-7 percet fog igénybe venni. majd ez szépen lepereg. de úgy, hogy közben semmi kattogást nem hallok, a lemezműveletet jelző LED ha kétszer felvillan telepítés alatt akkor már sokat mondok. telepítés végén kiírja, hogy egy másodperc van hátra, ami a végtelenségig tart és egyszer csak lekapcsolja a hűtést és ennyi a finálé. mivel csináltam mentést a telepítési naplóról, így megnéztem került-e valami a partícióra. hát gyakorlatilag egy üres könyvtáron kívül semmi sem. a napló számomra kínai még a magyar nyelv ellenére is, de ha jól sejtem a jogokkal lesz gond, legalábbis merem remélni.
-
törölt tag
"audio_cloverALC-110.command nem nyúl bele az S/L/E-be"
Simán belenyúl mivel mind a kettőhöz a gyári/natív HDA.kext kell, de legjobban itt tudod le ellenőrizni.
System Information/ExtensionsHa nincs a bináris fájlba szerkesztve, akkor Apple-t kellene kiírnia, de a bináris fájlt mindenféleképpen szerkeszteni kell. (szerintem ide teszi be a devID-t)
cloverALC-110: a config.plist fájlt egészíti ki (update után sajnos nem tudom, hogy ujra kell-e csinálni, mert még nem próbáltam)
RealtekALC-110: az EFI partición ha megnézed a 10.11-es mappába tesz egy realtekalc.kextet -
Smiley
addikt
Hat hogy ez pontosan mit csinal az jo kerdes, 1300 sor bash script, csak gratulalni tudok annak az allatnak aki ezt igy megirta, igazabol az ilyen alc patch-re tobb megoldas van, ahogy a kodbol nekem lejon.
Lehet patchelni clover-en keresztul (KernelAndKextPatches), ez tulajdonkeppen megegyezik azzal mint ha bedobnal egy ilyen hdaenaber.kext-et ha jon ertem, ezen kivul lehet binarisan a driver-t, de ezt gondolom minden frissites tonkreteszi. Szerintem a legtisztabb a clover fele patch. -
törölt tag
Gondolom úgy működik mint a realtekALC-110.command, csak itt a Clover info.plistjéhez hozzáadja ezt is. (azt hiszem így nevezik: PATCH-ON-FLY)
A command eleve patcheli az AppleHDA bin fájlt és a kernel cache azért kell, hogy engedélyezze a "nem aláírt" kextek betöltését. (pl. ha chamelonnal indítom a rendszert és nem állítom be a -f boot kapcsolót, akkor nem tölti be) Ez lefut realtekALC-110 és a cloverALC-110.command esetében is.
-
lócitrom
őstag
teljes formázás lenne előtte, szóval igen, nulláról kezdeném el. ezért is faggatózom, hogy szerintetek mi lenne az ideális. hiába vannak különféle how-to videók, legtöbb nem Clover-re épül és nem tér ki a részletekre, főleg nem tripple boot-ra. aztán hülyeséget igazából nem szeretnék csinálni, mert hát ez is vagy egy félnap lesz, mire fent lesz az összes rendszer.
hogy miért nem csináltam még meg, annak több oka van. az egyik ugye, hogy a Linuxos leírásod alapján próbálkoztam egy ideig megcsinálni a telepítőt, ami sajnos ugye nem volt eredményes. aztán itt a segítségetekkel lépésről lépésre összeraktam a telepítőt, de mivel tucatszor kellett mindig újraindítani a gépet, hogy kiderüljön mikor miért nem fut le a telepítő, így jó párszor ráuntam. aztán harmadik tényező, hogy van/volt mit lementeni a közelgő formázás miatt a jelenlegi rendszerből. ez elég nehezen jött eddig össze. most már lassan kész. ráadásul mostanában mindig kellett valami projekt miatt a gép és egy tonnányi plusz letöltéssel járt, amit a kuplerájban már így is nehéz volt nyomon követni. az meg hagyján, hogy a pendrive, amire a telepítőt készítettem közben meghalt, mert gyárilag hibás volt...
-
lócitrom
őstag
ez az, amit én sem tudok. én jobban díjaznám, igen. de továbbra sem tudom mi lenne a jobb megoldás. teszem azt ha frissítés érkezik Mavericks-re, akkor az belepiszkál-e a rendszerindítókba és kell-e bármiféle utómunka ilyenkor vagy érintetlenek maradnak a rendszertöltők? meg ha ez eleve normális, hogy nem ismeri fel a GRUB-bot, akkor gondolom hülyeség lenne másodlagosként telepíteni. nem tudom így melyik lenne okosabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest