Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
Új hozzászólás Aktív témák
-
adamsX
aktív tag
Helosztok.
Coax kábellel akarom összekötni a cuccot a géppel. Csak most milyen típusú kábelt kell venni, meg hogy milyen legyen a 2 vége a kábelnek? Ha lehetne képeket mutasson már, de jó a webshop is, legalább meg tudom rendelni.
-
X Factor
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a választ

-
válasz
eszement25
üzenetére
jól értelmezed, filmekhez koax v optikai, játékokhoz kell az analóg 6ch direkt
-
eszement25
csendes tag
Szegasztok!
Egy gyerekkori álmom vállt valóra tegnap ugyanis megrendeltem ezt a szörnyeteget az edigitől elméletileg pénteken de legkésőbb kedden jön, királyság. Egy 25 m2 nappaliba kerül majd egy asztali dvd mellé csak ezzel lesz használva. Ahogy olvasgattam az írásokat, optikailag vagy koaxiálisan lenne jó összekötni ha jól értelmezem de erősítsetek meg benne ha tévedek! Végül is csak ennyi lenne a kérdésem ha lehet ezt annak nevezni.
Cső mindenkinek! -
JrCsG
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nálam a következő a felállás: hátsó 3jack analógon összekötve a hangkari analóg kimeneteivel. Coaxon ugyancsak a hangkari van összekötve digitálisan. Optikain a dvd lejátszóval van összekötve. Namost a tv-t is szeretném rákötni, van erre megoldás?

-
Kis zöld izé
senior tag
Min a három színű 3,5 jack egy sztereó bemenetet jelent.Tehát erre mehet mondjuk a tv a zöld csatiba.Ez lesz a stereo1 ezt a dekóderen tudod kapcsolni.Mondjuk az optikaira megy a laptop ez lesz az optical in szintén a dekóderen kapcsolod és így tovább...Remélem nagyjából érthető,mert jobban nemtom elmagyarázni de ha meglesz úgyis rá fogsz jönni.

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére

-
Kis zöld izé
senior tag
Sztem az asztali DVD legyen coaxiálisan csatlakoztatva,ha van lehetőség akkor a laptop optikaival és a tv pedig jackel.
-
Gabriel Dawn
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
hmm, hát nem igazán tudom, mit értesz ez alatt? válaszod elött megjegyzem ilyen téren elég topa vagyok

-
Kis zöld izé
senior tag
Sőt van az oldalán is egy bemenet akár milyen eszközt rá tudesz csatlakoztatni.Jól kihasználható a cuccos.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
X Factor
üzenetére
Simán rá lehet csatlakoztatni ugyanis mindhárom jack bemenet 1 sztereó bemenetnek felel meg csak a hátulján van egy kapcsoló azt ne felejtsétek el átkapcsoln 2CH input ra ezen kívül lesz egy optikai és egy koaxiális bemeneted is.Tehát egyszerre 5 eszközt tudsz rácsatlakoztatni.Akkor neki egy jackről jackre toldó kábel kell.Olyan mint amit hozzá adnak.Azt kapásból használhatod is hozzá.
-
X Factor
addikt
Sziasztok ismerősőm és én is most hétvégén veszünk ilyen hangfalrendszert és a következő kérdései adódtak. Rákötne majd egy asztali dvd-lejátszót, a tv-jét (h. a tv is a logitech-n szoljon, a tv-jén van olyan jack kimenet mint az mp3 lejátszokon, ehez 2ős rca atalakito kéne h. rálehessen dugni?) Illetve egy laptopot is még, ez a 3 eszköz csatlakoztathato egyszerre?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Gabriel Dawn
üzenetére
Okés,így már érthető
Hány Hz-en használod a mélynyomót? -
Gabriel Dawn
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
A recsegést értd az alatt, hogy nagy a láda kilengése és mikor egy hangfal mély ládája túl van hajtva és nem tiszta mély hanem van egy nehezen észrevehető recsegés a mélyhang kíséretében

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Gabriel Dawn
üzenetére
Legjobb ha X-FI-t használsz és a Creative saját lejátszó programjával használod,vagy Windows media playerrel..A recsegést nem tudom hova tenni,nekem nem recseg,bár nem analógon használom hanem optikain....
-
Gabriel Dawn
tag
hi all, nekem felemás érzéseim vannak a szettel. pár hete jutottam hozzá. a szobám relatív de nagyobbnak mondható. Biztosan ezer meg ezer beállítási lehetőség van a winampan is, meg számos lejátszóban is. Nemegyszer tekertem fel maximumig, Audigy 2-es hangkarim van, sima 6 Ch Direct bemenettel hazsnálom a cuccost. ha az EAX-ban a cmss 3d be van kapcsolva abbol is a kettes
akkor bizony szépen szól de 75% hangerőnél a mélyláda már elkezzd recsegeni persze hallkan, de lehet oylan szögben van h én viszont hallom. ha nicns semmi bekapcsolva akkor persze nem, de magfasabb hangerőn nem oylan hihetetlen ám..
ezt szépen maximum közepes hangerőn a méylet is 75% ig felterkeve lehet élménydúsan hallgatni szerintem. a recsegés oylan mitn amikor a hangri driveré-n a bass csúszklát felhhúzzátok. persze ugye ez nem fél milliós hangcucc a saját árában kiváló. üdv. -
adamsX
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
thnks, de azóta nem nyomatom maxon, csak 1-2x teszteltem.
-
adamsX
aktív tag
Nah végre megjött, mit mondjak. Iszonyat jó....
Csak ajánlani tudom. De el kell hozzá egy normális hangkártya. Aki ilyenek gondolkozik az ne habozzon. Koliba lakok, csutkán hallatszik jól 100-200 méteres körzetben. Egész parkolóba tisztán lehet hallani. Szóval nálam nyert. -
Kis zöld izé
senior tag
Az a gáz hogy általában ha ezt a cuccot megveszi az ember akkor utána már csak elvből sem adja el.ha pedig eladja akkor nem 50-ért,ha mégis akkor az nem 2hónapos cucc,vagy vmi buktatója van amit esetleg nem közöl veled,vagy nagyon meg van szorulva.Ez a jobb verzió.Nemrég én is el akartam adni de aztán marha gyorsan meggondoltam magamat.Mert a használati értéke jóval több mint a kézzel fogható értéke szóval KP.Én 3 és 1/2 hónapja vettem 74-ért a CHS-nél,De még így is adtak volna érte 63-at.Szal sztem nézz körül találsz már 74-ért is.Ha igazán szeretnél egy ilyen cuccot akkor megér ennyit is.1ként tényleg megbízható és jó cucc ami könnyen az ember szívéhez tud nőni.Magamból indultam ki.Nyugodt szívvel kijelenthetem hogy tényleg sok házimozi rendszert a háta mögé utasít.Olyanokat is ami kb 90-100000Ft-között mozog.
-
Kis zöld izé
senior tag
Szigorúan be kell járatni,legalábbis illik!Lehet hogy nem lesz baja ha nem járatod be de inkább ne kockáztass.Finoman hallgasd az első napokban.Azon se csodálkozz ha nem lesz olyan nagy mélye.De ha finoman hallgatod 1x csak észre fogod venni hogy előjön a mély.Ez csak az én személyes tapasztalatom.Lehet hogy nálad máshogy lesz.
-
Sakab
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Köszi az infot énis hallottam h a pixesek eléggé szivoznak a garival ha baj van. De hát csak 10rongy a külömbség edigitálba 80 pixnél meg 70.de szerintem ha odajutok akkor edigitál marad mert ingyenes a házhoz szálítás ami nem m1 100kmer távolságból
De azért egy 50ks használt még mindig jobb lenne szal ha vkinek van akkor az irjon
-
adamsX
aktív tag
Egy gyors kérdés, ezt a hangcuccot be kell járatni vagy lehet egyből csutkázni mindent?
-
Kis zöld izé
senior tag
Ja,a Pix-ben a legolcsóbb de velük inkább vigyázz.Azt csiripelik a madarak hogy eléggé megbízhatatlanok.Persze próba szerencse.Vagy esetleg ebay de ott meg ugye garancia csak külföldön érvényes.Sztem ha szeretnél venni egy ilyen kis aranyoskát akkor nagyon körültekintően nézz körül az apróhirdetések között,vagy próbáld meg az extreme digital-nál.Asszem ott 74 de megbízhatóak.
-
Sakab
senior tag
Üdv mindenki, nincs valaki önként jelentkező aki kpéért cserébe nekem adná a "kis" 5500át?
vagy most hol a legolcsóbb? Pixmánián brt 70ért? -
adamsX
aktív tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
nem vagyok a témában, csak szeretem a jó cuccokat. most mi a különbség a kettő között?
miért rosszabb az rca mint a csíptetős között. egyébként ezelőtt egy z-2300 am volt és az is jó szólt, remélem ettől csak jobb lesz. -
adamsX
aktív tag
Hellosztok.
megrendeltem ezt a cuccot, és annyit akartam kérdezni, hogy most a sub hátulján kábelt kell csiptetni vagy rca-t kell használni? Most melyik a jobb?
-
törölt tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Jaja, az enyém is ilyen, külön örülök neki - könnyebben tudtam megtoldani a hátsó hangszórók kábelét.

-
Anyád911
tag
Én Logitech-fannak tarom magam, nem is csalódtam még csak 1x: USB-s mikrofonos fejhallgató, vmi 16k-s darab - tény h gyönyörű hangja volt, de a vezérlésével mindég gond volt... hol felismerte, hol nem, hol működött a vol/mute kezelőkéje, hol nem... szóval usb-s hangkeltőm nem lesz egy darabig még asszem.
-
TothMG
aktív tag
Nekem is van egy z5500-asom mozihoz, de a kisebb számítógépes szobámban egy Z10 megy, és annak a hangja valahogy jobban tetszik zenehalgatásra, de egy kicsit kicsinek találom, kellene venni valami nagyobbat, nem találkozott már valaki a Z-cinemával?
Azon túl, hogy még nagyon drága kiváncsi volnék rá hogy hog szól, a másik, hogy ugyan úgy mint a Z10-hez nem kell hozzá erős hangkártya és notival is lehet használni, mert az is USB-s ha jól tudom. -
Borkai
tag
Az emeleten van a szobám és erőteljes mélyeknél, mintha remegne a tető :S + a sörös dobozok rezonálnak a szekrény tetején
(díszek)Az Ákos - Még közelebb DVD dts hanggal olyan szépen és tisztán szólt hogy szép lassan maxra tekertem a hangerőt és abszolút nem is éreztem zavarónak. Gondolom, ha mp3 lett volna csak fél hangerőig jutottam volna, aztán szépen kivettem volna

Az előzőekhez szólva hogy nagyon el van találva a szett az igaz, de kár hogy nem 7.1es dts-HD dekóderrel

-
Kleroo
veterán
válasz
Blood Mage
üzenetére
Zárójelben hozzáteszem hogy a drágább választás az jelen esetben jobb. hallottam már g51-et is szólni. egész jó. de a z5500 még mindig agyba főbe alázza. de mint az előbb elhangzott, kis térben nem jön ez ki annyira úgyhogy ilyen esetben nincs értelme beruházni rá

-
Blood Mage
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
ok, köszi
akkor ha esetleg az "Égiek" megáldanak egy kis pénzzel akkor G51 lesz
(mert kis helyiségebe kell) Azért kérdeztem amúgy mert most is amint kiderűlt nem mindíg a drágább a jobb választás... sőt! 
-
Kis zöld izé
senior tag
A G51-es szett tuti kis cucc lehet a teljesítményéhez képest frontális agresszivitás sunyi kis szerkezet lehet.....
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ha főként játszol akkor tuti,hogy G51 az biztos,de csak ha jó hangkártya van alatta.Nem hallottam még ezt a kis aranyoskát szólni de tutira nem lehet gyengébb mint a volt X-620-as szettem.Az 5500 elsősorban filmekre lett kitalálva sztem és csak utána jön a zene.
Sok mindentől függ kisebb helyiségbe mindenképp egy G51 nagyobb helyiségbe az 5500-as.Szóval ez relatív. -
Blood Mage
senior tag
Üdv!
Ti melyik hangfalat ajánlanátok inkább?? (ár nem lényeg csak álltalános érdeklődés)
Logitech Z - 5500, 5.1, 505W vagy Logitech G51, 5.1, 155 W
a teljesítmény ugye igen csak a bal oldalra dönti a mérleget, de hátha nem csak ez a lényeg, ezért kérdezem....Szempontok: Játék és zenehallgatás.
-
Anyád911
tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Elkapkodtad,

-
Anyád911
tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Manapság már mindent másolnak...
De tényleg fura ez a megoldás. A leírásban is így szerepel? -
Anyád911
tag
Elég furcsa ez a kábelezés... hiszen már a Z-680-asnak is csiptetős volt. Nem lehet h valami másolatot vettél?
-
vargapdavid
tag
válasz
üzenetére
Ma kb 16 órakor vettem kábelt.. és nem olvastam még el ezt a hozzászólást... Kicsit bebuktam
Ugyanis .. Electro World-ben vettem ilyen kettes audio HAMA Rca kábeleket.. egyszer vettem egy 10 métereset meg egyszer egy 2,5 métereset... Mivel két-két szál van gondoltam kettészedem ... Vettem még hozzá 3 Rca/rca hüvelyt(azért 3-at, mert úgy gondoltam, hogy csak akkor azt toldom meg, amit kell..)... Így fizettem 3055 Ft-ot..
Még nem próbáltam ki, de amint összekötöttem leírom, h milyen a minőség.. ha nagyon trehány, akkor a nagyon hasznos infókat felhasználva( egyébként amit rettenetesen köszönök ) a kacsa-audio-hoz fogok fordulni.
Nagyon kiváncsi vagyok mi a helyzet.. Reggel írom..
-
törölt tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Ha az egyik hátsó hangfalat 7m-rel, a másik hátsót 1m-rel kell toldani, akkor mindkettőt 7m-el kell toldani. Akarom mondani, ez esetben mindkettőt 7m-rel illik toldani. A center független minden csatornától, de lehetőleg ne legyen sokkal hosszabb, mint a két front (elsők). De ehhez annyira nem kell ragaszkodni... viszont a két első hangfal kábel hossza is lehetőleg legyen egyforma. Természetesen az első hangfalak hossza eltérhet a hátsó hangfalkábelek hosszától.
Lényeg: két front legyen egyforma, két hátsó legyen egyforma, center lehet független.Az RCA és a banán dugó két külön dolog. A coax csatlakozója viszont egy RCA. A kábel más. Egyik digitális (coax), másik analóg, de mindkettő csatlakozója RCA. RCA előbb volt látható. Aztán van még az XLR, ami a banánnál is komolyabb csatlakozó. De banán dugót én még nem láttam egyetlen PC-s multimédia hangfalon sem, ezért nem is értem, h az h jött itt szóba.

A banán dugó így néz ki. "Hifi" hangfalak csatlakozóján gyakori, jobb féléken ilyet használnak, olcsóbbakon azt a bizonyos csiptetős megoldást.

Vargapdavid: a két hátsóhoz két szál 7m-es analóg RCA kábelt kell venned, aminek az egyik fele RCA/anya, a másik vége RCA/apa. Ha nem 100 Ft-ért veszel 7m kábelt, hanem mondjuk 1500-2000 Ft körül (nem érdemes jobbat, mert a gyári fix-en beépített kábel még ilyen sincs), akkor biztos lehetsz benne, h semmi különbséget nem fogsz hallani. Budapesten: www.kacsa-audio.hu oldalon foglalkoznak kábelekkel, immár nagyon sokadig éve. Szerelnek is kábeleket egyedi méretre. Tudom ajánlani őket.

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
http://www.hifimarket.hu/kep.php?nev=18_72-Sidewinder-0.jpg&azon=730
Valami ilyesmit vegyél hozzá!Ez is aranyozott és még elfogadható árban van.
www.hifimarket.hu itt konkrétabb infót találhatsz. -
vargapdavid
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Az egyik hátsót 7 méterrel a másikat 1 méterrel és egy elsőt még egy méterrel kéne.. tehát akkor inkább aranyozzak

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Szerintem ha csak a két hátsó hangfalat szeretnéd megtoldani 3-3 méterrel akkor nem lesz veszteség.Vagy pedig vegyél aranyozott toldókat és aranyozott csatlakozókkal ellátott kábeleket.Picivel drágább de nem vészes.
-
vargapdavid
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
És ezzel nagyon nagy veszteségem lesz?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Vagy kicsit konkrétabban: http://shop2.unas.hu/shop_ordered/5495/shop_pic/unas_166493.jpg
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Lehet kapni egy úgynevezett RCA toldó hüvelyt aminek mindkét végébe bele tudod dugna az RCA kábelt egyik felébe bele tudod dugni a hangfal eredeti csatiját a másik végéhet meg veszel még +ban mondjuk 5m RCA kábelt aminek mindkét végén RCA csati
Nézd meg ezt a linket: elektroexpressz.hu -
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Ez RCA kábel. sokan hívják még banán dugóknak is. és coaxnak is hívják.
pontosan nem tudom hogy mi a különbség a nevek között, de a kábel formátuma tök ugyanaz.
a coax kábelt digitális összeköttetésre kell használni,
az rca-t pedig analógra. bár lehet hogy az rca egy gyűjtőnév és ebbe tartozik a coax. nem tudomde ha bele van építve a hangszóróba, akkor úgy sem tudod cserélni. . sokkal egyszerűbb egy másik kábelt betoldani
-
vargapdavid
tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Ha az előzőből sem derült volna ki, akkor így tudom még megmutatni a kábeleket... Ha valaki megmondaná a nevüket, annak igazán örülnék..
http://digitalmedia.oreilly.com/images/oreilly/digitalmedia/2006/11/zune-tips-fig1-cable.jpg
-
vargapdavid
tag
válasz
vargapdavid
üzenetére
Nekem ilyen csatlakozású a mélyláda és a hangfalakból nem tudom kihúzni ezeket, mert bevan kötve a belsejébe...
http://img.presence-pc.com/dossiers/comp_logitech/connect_sub_z5500.jpg
-
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
áhá. ezt nem tudtam.(honnan tudtam volna)
akkor egyszerű. mivel nem tudod mi ez, és hol lehetne belőle hosszabbat kapni, :
kábelt félbe vág, és betoldasz egy másik kábelt. igaz hogy az előbb írtam hogy nem méltó dolog ehhez a cucchoz, de akkor csináld ügyesen és az lesz
-
vargapdavid
tag
-
Kleroo
veterán
válasz
vargapdavid
üzenetére
Veszel 10m-es hangszóró kábelt
valami dizájnosat
vagy 5m-t és egybetoldod az eredetivel, de az nem méltó ehhez a cucchoz -
vargapdavid
tag
Sziasztok!
Nekem a régi szériás Z-5500-am van és megszeretném hosszabbítani a hátsó hangszórók kábelét, mert felfúrtam a falra.. tud valaki ebben segíteni?
-
Anyád911
tag
Hétvégénként, porszívózás közben Transformers, Matrix, 300, meg ilyenek. A porszívót nem is hallom, pedig ott van mellettem, és be is van kapcsolva. Szomszédok meg sírva jegyzetelnek...
Király rendszer, nem véletlenül nem csináltak újat azóta se. -
Gabriel Dawn
tag
Szaisztok! Most jutottam hozza (2 napja) egy iylen szetthez. Nekem Audigy 2 van alap. direkt kábellel összekötve, Hát mit mondjak engem lenyűgözött, kiprobáltam full hangerön (boost nélkül) véleményem szerint az már emberi fül számára elviselhetetlen, perseza a mély az szépen ott volt, de már nagyon hagos volt az egész. Véleményem szerint a mély szintet 3/4 ig illetve a hangerőt fél és 3/4 között adja a legideálisabb teljesítményt, le a kalappal

-
Borkai
tag
Nemrég néztem meg a KillBill-t dts hanggal, hát a moziba se lehetett jobb
(hát a monitor kisebb, de élesebb a képe
) Marhajó volt, ahogy egy jelenetnél picit nem figyeltem, aztán lőttek egyet, és majdnem bekaksiztam 
Hozzáteszem ProLogic II Music a 192kb/s-es mp3aimból olyat generál amit (nekem legalábbis) nagyon kellemes hallgatni..
-
törölt tag
Te okostojás, ha van egy gyárilag elbaszott szám, nem az ócska integrált alaplapi hangkeltőn található softwares EQ-val fogod feljavítani értsd már meg.
Szarból nem lesz..... persze h lehet h fényleni fog, de az a csillogás nem tetszik. Fejem fájdul meg ha az EQ-t picit tolom és fél óra múlva ki akarom kapcsolni a zenét, mert idegesít, h visít, vagy dünnyög a mély, mert elbaszom vele a zenét....És nem mondtam, h nincs.
320-as mp3-nál nincs gyengébb minőségű zeném.
Továbbá van még néhány ape/flac. 
Mi az a 192kbps?
Zaj
Mosott hangkép, gyengébb alsó és felső hangok stb.Hallgasd meg ua. a zenét szét EQzva és kikapcsolt EQ-val. Először lehet, h "laposnak" fog tűnni, de csak mert a szét EQzott hanghoz vagy szokva. Sokkal kellemesebb hallgatni a zenét ha az a szar nincs megkapcsolva. Mégkockáztatom mégnagyobb baromság, mint a THX.

-
Anyád911
tag
Én szinte kizárólag játékra használom, úgyhogy nem piszkálom az EQ-t. Csak a konfigot állítom át ha fülhallgatóznom kell.
-
törölt tag
Lehet, de akkor rossz topicban vagyunk. Nem ezen a hangfalon fogod meghallani, h lúzerek voltak a stúdióban.
de vannak olyan zenék amelyek alapból elcseszetül szólnak
Hát nem tudom, ha berakok pár száz db zenét a foobaromban és elkezdem őket hallgatni, egyiknél sem érzem, h nincs magas, vagy sok a mély. De lehet, h nem jól hallok.
-
Kleroo
veterán
válasz
üzenetére
Az EQ, mint ahogy látod(gondolod) , általában azoknak van akik 'nem jól hallanak' vagy akiknek kaki hangcuccuk van, és 'után kell állítani' őket, de vannak olyan zenék amelyek alapból elcseszetül szólnak. vagy mert régiek, vagy mert looserek voltak a studióban.
na ezeket be kell lőni eq-val.
-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nem forgattam ki senki szavát. Leírtam a véleményem az aktuális dolgokról. Egyszerűen szúrta annyira megszúrta a szemem az a 60 ezres Creative kártya, ami semmivel nem jobb hangban egy XtremeMusic-nál, h nem bírtam ki hang nélkül. De ha már írtam, írtam másra is. Jó, akkor okostojást vagyok. THX-es film? Pld. Titanic. Nézd és hallgasd az ócska THX-es hangot és képet. Utánna ne felejts el megnézni egy nem THX-es filmet, mondjuk egy hasonlót: U-571. Ég és föld a kettő. Ennyit a THX-ről. Nem jelent semmit, etetés. Viszont villogni lehet vele. Na de h ne csak egyet mondjak: Star Wars. Ez már más mástészta, mert ez tényleg jól szól. Viszont megnézheted a 3. részt, ami THX-es, majd nézd meg nyugodtan a 4. részt is, ami szintén THX-es. Szóval 4. rész... ismét ennyit a THX-ről, nulla mélyek, gyenge kép. Okostojás.

szerk: akkor EQ-zzál te is. Sőt, visszhangot is állít be a Creative csodakártyáddal és hallgasd a zenéid. Viszont akkor már igazán lemehetnél egy barlangba is, Sokol rádióval és bömböltetheted azt ott is, mert az eredemény kb ugyanaz lesz.
Érdekes, h nekem nem kell EQ-zni, ha hozzányúlok már is rossz... Pedig nem csoda jazz zenéket hallgatok meg ilyen kornyikát, hanem olyat amit te. Pl Digweed satöbbi.

-
Borkai
tag
bocs h teleírtam itt a fórumot
megoldottam, alapértelmezett SPDIF és kész! srry
a dts 96/24 hang vmi észbontó 
-
Borkai
tag
Hmm ez azért van mert DD5.1 megy a PowerDVDből és a koaxon stereo lesz(mert nincs DD 5.1 felirat) majd prologic meg szétzúzza és az eredmény Center + Sub
nah, hogy varázsolom a digitális jelet olyanná amilyennek lennie kell? Xtreme Musicom van.. -
Borkai
tag
Hú a francba :S Meg vki meg tudná mondani az normális hogy a centeren és a subon kívül a többi négy hangfal néha szól néha súg csak úgy teljesen véletlen hiába mozgatom a kábeleket :S
-
Borkai
tag
Hi! végre megjött a cucc
na már most a ProLogic II az csak + effect a dts mellé vagy nem ismeri fel a dts hangot? azaz sajna nem tudom megállapítani mit hallok 
-
FireShadow
senior tag
-
Norb3rto
őstag
Hali All!
Megjött a nagyszerű z5500 szett, de az alaplapon lévő optikai kimenet nem ad jelet a console szerint aki tud segítsen a lap egy abit kn8 sli kezdő v.ok ezen a téren Thx

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Jól mondod Shadow!Newman csak ki akarja forgatni mindenki szavát.Ne törődj vele minden fórumba kell 1-2 okostojás....
-
FireShadow
senior tag
válasz
üzenetére
lehet hogy nem javit az EQ de én azert szerettem hogy kicsit atalakitja a hangzast ugy ahogy nekem tetszik
en irtam es a kis teremre értettem. mammutban palace mozi nagy terem (lehet több nagytermük is van söt biztos van par nagy) ott le a kalappal nagyonjol szol, de volt szerencsém momparkba megnezni egy filmet (shoot em up) amit előtte láttam itthon hd-be dts hanggal, es kivancsi voltam milyen lehet moziba. beülök, legkisebb terem voltunk kb 10en. (fél vászon életlen,) na mondtom remélem legalább a fejem leviszi a hangzás, de nem, alig hallottam. annyira gyenge volt hogy hihetetlen. jo tiszta meg szép, de egyszerüen halk, és a mélyet sem éreztem a tüdömben. lehet hogy van 10 hangfal de nem tudják használni én azt mondom.
neztem itthon fantastic four-t meg last mimzyt. dumálós részeknél semmi extra közepröl szepen beszelnek mondom oké. aztan jön az eksön és beleremeg a ház
ezt hianyolom a kis mozitermekböl. nem érzem a hangot. de 5500 képes rá, szoval megfogadtam hogy csak premier filmekre megyek nagytermes mozikba és imax. ha meglesz a nagy monitorom szerintem el is fogom felejteni a mozit. baratnovel is jobb, nem kell utana még haza is szambázni hanem közel az ágyikó 
-
törölt tag
De ha nálad az akusztika azt mondja, h ott szól a legrosszabbul, ahol a THX szerint a legjobban, akkor te ott hagyod? A THX honnan tudja, h a te szobád akusztikája milyen? Lehet, h az az optimális, de ha az optimális helyen szarul szól, akkor kell kísérletezni újabb helyeken, esetleg apró szoba átrendezések (nem a szekrény sorra gondoltam).

-
törölt tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
THX hanganyagú filmekkel? Szerintem tök mindegy.
A hangfaladra csak megvan címkézve. Semmit nem jelent a THX. Ugyanúgy fog szólni az a film, amelyik film elejeén bevillana THX logó, mint a amelyiknek nem villan be a film elején.
Semmit nem jelent az ég1adta világon. 
Klipsch ProMedia Ultra 5.1 alázza az összes létező PC-s 5.1 hangfalat és nincs rajta THX. A Z5500-n van THX és 3ad annyiba kerül és még dekódere is van. Szóval akkor miről beszélünk? Most magyaráztam el, ha THX egy humbuk PC-s berkekben.
Nem tudom kiírta, de egy jobb féle mozi (hmplx, palace) hangtechnikájától, azért ez még kicsikét messze van.

1-2 stilusra nem a legjobb bár sztem az alaplapi hangkarim drivere szar mert nincs rajta rendes EQ
Örülj neki azt mondom.
EQ-val javítani nem lehet a hangon, csak rontani (módosítod az eredetit, így az mitől lenne jobb, hülyeség). ha nem tetszik a hang, jobb hangfal kell, ennyi. 
-
mélynyomó elhelyezése: a szemközti fal közepéhez kell tenni
szerintem ennek az oldalnak is lehet hinni

-
FireShadow
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
en elfogult vagyok ezert jo 10 pont mindenhova mert ez az elsö ilyen nagyágyú a házban és ennél jobbat még nem láttam igaz nem is volt alkalmam de a kistermes palace mompark hangzásnál 6x jobb azt garantalom. filmre tökély, jatekelmeny csodas crysis max hangerön auuu. zenére lehet kicsi 9pont mert 1-2 stilusra nem a legjobb bár sztem az alaplapi hangkarim drivere szar mert nincs rajta rendes EQ

Adrián: majd csinálok fotót
-
Kis zöld izé
senior tag
Ti mint tulajok,összességében milyen véleménnyel vagytok a szettről?Jó és rossz vélemény egyaránt.Tehát ha mondjuk egy X-FI Xtreme Gamerrel használjátok nem a Fatality-ről van szó hanem a sima dekóder nélküli MX Gamerről akkor mit produkál a szett ezzel a kártyával?Ha mondjuk összességében vesszük a dolgokat DVD,Zene,Játék és mondjuk 10 pont a maximum.10 pontból hány pontot adnátok.Hallotta már vki,hogy hogyan szól a szett THX hanganyagú filmel?Csak mert én igen.Csak őszintén!
-
-
Adrián29
aktív tag
válasz
FireShadow
üzenetére
Na mesélj,hova?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bzoley
veterán
Asszem most végképp elment a ST háttérvilágítása. Eddig még csak-csak pislogott, és idővel jó lett, de egy ideje semmi

-
Adrián29
aktív tag
válasz
üzenetére
Nem vigasztalom én,jó lesz ez nekem
Sőt...
Köszi amúgy,hogy elmagyaráztad a mélynyomot hova érdemes tenni,pedig gondolkoztam ,hogy az asztal alá teszem..
Ez kilőve.
Pár hsz-al lentebb azt mondta valaki mint te,hogy a falhoz,de nem teljesen.
Igen azt gondoltam,hogy a reflexnek ne mtenne jót ha valami gátolná a levegő kiáramlását.
Ugy fogom csinálni ahogy tanácsoltátok.
Köszi a segitséget!Üdv!
-
törölt tag
Adrián29: nem azt írtam, h csak a távirányító, hanem a sok ki- bemenet, amit nem hinném, h fogsz használni, különben nem gondolkoztál volna e között és az XtremeMusic között.
Természetesen nem fogsz hallani különbséget a két kártya között, pláne egy Z5500-on.
Azt a 2%-t egy ilyen csomagon nem hallod meg, a 20%-t már lehet, de a 20%-os hangminőségjavulásért fizetni 3X-os árat? Hát nem tudom. Akkor már inkább okosabban kihasználva a pénzmagot egy XtremeMusic + S750 (a 7.1-ből fakadó plussz két hangfalat meg elrakod a dobozba, ha esetleg megsérül vmelyik
úgysem létezik 7.1-es film, 6.1-es is annyi, h a két kezemen megszámolom).
Papírra bármit lehet írni. Ha pedig megse hallod a jobbat, akkor minek veszed meg? Ugyanaz a DAC van az Xtreme-n mint az Elite-n és pont. Azt hiszed, h Z5500-ad van 505W? Sokan csutkára tekerve hallgatják és ha az 505W lenne, már rég süketek lennének, pláne, h ezt max egy 20-25nm-es szobában hasnálják. Olvastam, h berakták ezt 8nm-re, hát részvétem.
Oda elég egy X530 is vagy ha jobb hangot akar, akkor egy jobb sztereó.
Visszakanyordva. Hiába vígasztalod magad, sajnos elkapkodtad, mert az XtremeMusic is kihozza a maximumot a Z5500-ból. Sőt, mivel van dekódere a Z5500-nak, ezért túl jó kártya sem kell neki, akarom mondani egy integrált kártya optikai vagy coax kimenetére kötve "sem lenne rosszabb" a helyzet. ;) Analogon más a helyzet, de a dekóder miatt ergo fölösleges. Ugyanez a helyzet az S750-el, amihez sokan megvették a majdnem 30e Ft-os Cretive dekódert, amikor már volt egy jó hangkártyájuk. Ez is hatalmas pénzkidobás. Digitális járaton (optikai/coax) megfelel az integrált is.
Mélyláda elhelyezése: asztal alatt a legnagyobb hülyeség. Döngeni fog az egész és minden különösen fog rezonálni. Sarokba szintén feldúsult mélyeket fogsz kapni. A két front közé kell vhova elhelyezni. Faltól picit elhúzva. Az szintén hülyeség h teheted oda a subot ahova akarod. Legalábbis jelen esetünkben, ugyanis a satellitek nem hiszem, h leadják a 70-80 Hz-es hangokat. Ebből azt akarom kihozni, h a satellit tud 70-80 Hz-t (de persze h nem tud), akkor lehetne a subot vágni ezen a frekvencián, tehát 70-80 Hz alatt szólna csak, aminek a hanghullámai már nem behatárolhatóak. Viszont ez szól bőven 100 Hz felett is, aminek már erősen behatárolható hangja van. Extrám esetben, ha mögötted lenne a sub, akkor az zavaróan rossz lenne.
A subnak a reflex nyílása, pedig ne nézzen falra, vagy szekrényre, különben a kifelé áramló levegőnek nem lesz útja és az nem jó, elvégre okkal jön ki onnan a levegő, annak távozni kéne, és nem megállítani az útját szekrényekkel vagy egyéb...Kleroo: fél milliós cucchoz, nem is játék kártyát (Creative) kell venni. Ezért írtam, h www.absolute.hu. Na ott vannak a hangkártyák. De azok nem 100.1-esek, kivétel nélkül mind sztereó.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Gumi és felni topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- BMW topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Tanks - MMO
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Helyette inkább optikázz és Pro Logic II-t használj!Probléma megoldva. 

Hány Hz-en használod a mélynyomót?
De szívtelen vagy!
1ként használd egészséggel a cuccot!
vagy most hol a legolcsóbb? Pixmánián brt 70ért?
(díszek)
Szarból nem lesz..... persze h lehet h fényleni fog, de az a csillogás nem tetszik. Fejem fájdul meg ha az EQ-t picit tolom és fél óra múlva ki akarom kapcsolni a zenét, mert idegesít, h visít, vagy dünnyög a mély, mert elbaszom vele a zenét....
)
na már most a ProLogic II az csak + effect a dts mellé vagy nem ismeri fel a dts hangot? azaz sajna nem tudom megállapítani mit hallok