Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kis zöld izé
senior tag
Nagy tévedésben vagy,ugyanis a jack végén van egy kis lyuk ami bevezeti a fényt.Amikor te cstlakoztatod az optikai kimenetbe, akkor a kártyából érkező fényjel egyenes beküldi a fényt azon a kis jukacskán.
Tudod mi az analóg?A sima 3,5-es jack.mint egy mikrofon csati vagy egy sztereó fejhallgató csati na az analóg.Illetőleg azok a kábelek amiket a szetthez kaptál. -
Lotusz
tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
ez egy dolog, de a maga a jack hogy viszi át a fényt, ha egyszer az analóg?
-
Lotusz
tag
üdv, ezen az optikai jack átalakítón gondolkoztam, hogy hogy a fenébe mehet egy jacken keresztül fény? vmi okos megmondhatná, hogy ez hogyis van?

-
boci85
tag
válasz
maxymillion
üzenetére
Igen észre vettem sok régi arc már em ír ide
ez azért van mert minden egyes új tagunknak segített és egy idő után bele unt az ember ,hogy mindig ugyan azt kérdeztékés ennek ellenére 10szer20szor leírták. Én is nagyon sokat írtam (relatív) ide meg segítettek sok kérdésben.
Ha valaki itt megkérdezi pl azt ,hogy milyen kábelt, vezetéket, csatlakozót,stb vegyen egszerüen nemtudnám már le írni ezerszer írtam énis ,meg sokan mások !
Vegye a fáratságot mindenki ,hogy olvasson át pár száz hozzá szólást és ha nem találja benna a kérdésére a választ az tegye fel és szerintem sokan tudnak benne segíteni vagy közösen kiötleni!
maxymillion:::látom új vagy de tényleg igazad van teljes mértékbe! Szerintem ezzel nem sértesz meg senkit !
A fejemet fogom amikor meglátom ezt a kérdést,hogy szerintetek milyen HANKGÁRTYÁT VEGYEK !!! Szerintem egytized része ez teszi ki a fórumnak! -
maxymillion
tag
nagyon jó a régi design is, ha tényleg létezik ez a cumó, nagyon király, tényleg!!!
A vitáról annyit, hogy nem tom, miért kell vitázni, ha nekik az jön be, akkor legyen, nekünk meg marad a z5500, ez legyen a mi örömünk. Nem hallottam azt, és addig nem is nyilatkozok, amíg nem fogom ezt megtenni, de egyelőre itthon nem látok rá esélyt.Amiért írok: Olvastam egyik kommentben, hogy valaki érdeklődött afelől, hogy ki lehetne e próbálni ezt a cuccost. Na nálam ki lehetne esztergomban, ha érdekel valakit, persze nem ingyen (2 tuborg az ára, csakhogy feledtetni tudjam azt, hogy vad idegent engedek a bérelt lakásomba
(Abból indulok ki, hogy aki ilyet vesz, nem lehet nagyon csóró, a hangcumót meg úgyse bírná elvinni feltünés nélkül
szóval lehet jelentkezni)Le lehet tesztelni a direct 6chanel-coax-optikai továbbítás közötti különbségeket, mert a club 3D theatron agrippa 7.1-en van mindenből párhuzamosan a 5500-el, szóval az összekötés nem gond.
Rövid tapasztalat: Mielőtt beruháztam mind a z-5500-be, mind a hangkariba, fórumokon keresgéltem, mi lenne a jó választá nekem. A z-5500 az x360 miatt kellett (optikai kimenet az 5.1 miatt), de nem voltam alapos, mert már látom itt a fórumon, hogy létezik jack-optikai átalakító (anno nem volt ilyen
). De nem bántam meg, sőt!! Elsőre nem vettem sok előnyét észre a creative inspire 5800-al szemben, de azóta már ez az érzés elmúlt.
A hangkarinak is alaposan utánajártam, és az x-fi extreme music megvásárlása helyett (flexijack megijjesztett) döntöttem e mellett, mert olvastam valahol, hogy zenére és filmekhez ez bőven elég (+ van hozzá DTS, DD kódolás). Már ott voltam, hogy egy 50 ropis kártyát veszek, de a fórumok segítségével célomnak megfelelő kártyát vettem 20 ropiért).Így került a süllyesztőbe az SB x-fi család összes tagja + az auzentech lapkái.
A hangfal már lassan fél éve megvan, azóta nyüstölöm, a hangkari 2 hete, de meg vagyok magammal elégedve a választás miatt...
Kábel vásárlás ügyileg először én egy optikait vettem cirka 2K-ért (x360hoz), jól szolgál, semmi gond nincs vele. A koax-al sokat bíbelődtem a neten, mire választ kaptam, mi is ez, de aztán bementem az electroworldbe, és kemény 6ezerért vettem egy hama 5m-est. Nekem ez bőven jó, de olcsóbb is van, és az ilyen helyeken tudnak élőben segíteni, ha kérdés merülne fel.
Ezt csak azért, hogy érdemes először olvasni-visszaolvasni, és nem írni egyből és kérdéseket feltenni, mert tényleg unalmas több ezer hozzászólás után ua a kérdéseket-válaszokat nézni.... Így kikopik az újonnan felmerülő kérdésekre való válasz adás lehetősége.
Remélem nem bántottam meg senkit

-
boci85
tag
-
Kis zöld izé
senior tag
Jam,tényleg izléses a mod.Király

-
Kis zöld izé
senior tag
Sztem a leg egyszerűbb ha veszel egy optikai kábelt és akkor ilyen problémád tutira nem lesz.Mivel musicod van ezért játékra amúgy sem a legjobb.Szóval marad a zene meg a film amihez viszont optikai kábel dukál.Arról nem is beszélve hogy valószínűleg megoldja a nincs mélyem problémádat.De 1ként próbálj a thx menüben vmit ügyeskedni a bass managment menüpont alatt.Na meg természetesen állítsd át 5.1-re a karidat.

-
bzoley
veterán
Ez csak egy Z-5500 mod. Valahol az egész átépítés megtalálható sok képpel.
mod:Vagyis itt. Amúgy szép munka. -
boci85
tag
ÉN elolvastam mind a 3000párszáz kommentet és valahol írta egy srác és amugy linkelte is hogy a Z5500 egy amerikai liszensz valami amerikai cuccos gyártója adta el a logitecnek és hozzá teszem az verte a félmillás árat
aszthiszem ez volt az a kép -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
ATB hunnan van? azt nagyon szeressük

-
boci85
tag
ehez annyi házzá fűzendőm van ,hogy még 6.1 is alig van ilyen pl a heri potter 3 legalábbis haveromnál ezt nyomattuk onkyo cuccosán amugy ha nemtudtátok de a Z5500 képes megszólaltatni 6.1 et persze mátrixba
ugye itt a hátsó két szatelit között van egy harmadik is
kipróbáltam és annyira dúrva ,hogy else akartam hinni a két hátsót úgy szólaltatja meg mindha a fejed mögött lenne még egy hangszoró!
Ja és az érvelésed nagyon helyes!! -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
és ezek közül hány 96/24es? mind?
-
Kis zöld izé
senior tag
Én személy szerint mindíg a 7. kockán használom.De ez sok mindentől függ.Többnyire csag a ST-n állítgatom a mélyet és nem a hangkártyán.Én megtaláltam egy ideális beállítást és nem is igazán kell hozzányúlni sem az EQ-hoz sem semmihez.De ehez az kell hogy az ember mindíg a lehető legjobb minőségre törekedjen,mert ez a dolog csak úgy működhet.Sztem..
-
Kis zöld izé
senior tag
-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
amúgy van egy queen greatest hits-em dts 96/24 hanggal.
És valaaaami essszméletlenül szól. a lossless meg sima dts zenéimet szívem szerint a kukába dobtam volna
annyira ég és föld a hangzásvilág. úgyhogy aki nem hallota még úgy a logit, az nem alkothat róla rossz véleményt
-
Kleroo
veterán
Egyébként az s750-nnek szerintem igazából 1 baja van: az hogy 7.1es :
Egyrészt,mert az 5.1 sem olyan nagyon elterjedt, és a jobb cuccoknak is szép kíhívás a stereot(tökéletesen) teresíteni. na most ez 7.1re szerintem képtelenség.Alig -alig van 7.1es film(jó ha 2-t láttam) és amúgyis 8 hangszórót isszonyat nehéz elhelyezni. max ha van egy 30nm-es, üres nappalid, egy fotellel a közepén.Ha lenne egy s550 aminek egy kicsit újragondolnák a designját, akkor már komoly csata dúlna. de így csak a z5500as, normális gondolkodásúak vitáznak az s750es fröcsögő kockákkal, akik minden nap elolvassák hogy hányféle 7.1es dolby szabvány van, és azt fröcsögik, hogy azon milyen szépen domborít(ana).
de igazából az s750 egy nem létező kategóriába lett illesztve:
van aki igényes, nem szeretne 200-300ezret költeni hangcuccra, és élvezni akarja a zenét. az vesz egy z5500at+x-fi-t és letölt/másoltat hozzá jó kis lossless meg dts zenéket,dvdket. a 96/24es dts részét a loginak pl alig használja ki valami.
És itt az s750. drága alpacumó+dekóder+/hangkártya. és nem tudja kihasználni az illető. még a legigényesebb előadő is csak sima 5.1es hanggal adja ki a dvd-it(ami még a loginak is alacsony minőség) és aki s750et vesz az nem akar 6-8 ezres dvdkuriózumok után keresni amin 7.1 hang van.
Viszont aki már akar rá költeni, az nem egy ilyen vacakon fogja hallgatni, hanem egy 200-300 ezres cuccon.Nem tudom mennyire érthető a teóriám.

-
Lotusz
tag
üdv, na végre megjött ma a cucc, de lenne egy olyan problémám, hogy nem akar megszólalni a mély. se zenénél, se filmnél. analóggal van csatlakoztatva, elvileg minden a helyén, x-fi musicom van egyébként.
mi lehet a gond?előre is köszi
-
boci85
tag
Császtok

Húúú beleolvastam a konkurensbe
és nagyon fölbasztam az agyam
Azt ide és mit látok
csak így tovább nemérdemes beszélni velük!!! nagyon fapados az agyuk húúúúú mindjárt megdugom az egyik szatelitet ,és folyik a nyáluk amikor leírhatja hogy S750 most az ő gondolatukat idéztem TISZTELET A KIVÉTEL mert sok hozzá értő van S750 es topiba
Én itt is megirom ,hogy az S750-es be gondolkodtam elösször és lebeszéltem magam
ez egy tudat alatti volt!! De eltudnám képzelni azt a szettet is a szobámba!!!! -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Nem azt mondtam,hogy hülye hanem azt hogy barom.
Éppen az elfogultsága miatt.Pláne ha ért hozzá,mert akkor alapból nem értem hogy miért költ ennyit erre a szettre + a hozzá szükséges dolgokra mint pl.hangkártya vagy netán dekóder.Ennyi..De mondom amúgy leszarom. -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nem hülye, mert azért sok dologgal tisztában van, csak nagyon ragaszkodik az S750-eséhez.

-
Zsolt19
csendes tag
Szerintem olvasd el a tesztet a prohardveren erről az Xfi pcmcia-s kütyűről... egyátalán nem jó! meg nem tetszik... nekem vmi külső egység kell... tök jól mutat a Surrond is
nagyon minőségi példány. -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Jah,láttam!
Osztod a népet de ez a digitális egy barom.Ő sem képes tartalmilag értelmezni a irományaidat.Idióták. 
-
Zsolt19
csendes tag
Kis zöld ízé! Majd fogok venni jobb hangkártyát, de egyenlőre semmi jó UBS-s hangkari nincs :S Audigy 2 NX-et meg 4 évesen nem veszek
Majd ha a Creative hajlandó lesz észrevenni magát és kiad vmi jó UBS-s Xfi hangkarit akkor majd gondolkodom rajta. Mert a Mod-on már gondolkoztam de az szinte semmit nem csinál. Még software sincs hozzá.... 
-
manutdzoli
senior tag
Ma sikerült teljesen összeszerelnem a Z-5500-at,hangkártya mellé egy Creative labs SB X-Fi Platinum Fatal1ty champion.Optikai kábelt vettem mellé,és arról kenem.Háát,mit is mondjak,az X-530 ehhez képest semmi
Úgy szól hogy remeg a szoba.Brutális.Nem hittem volna hogy ilyen kemény.Játék alatt ti milyen effect-et használtok? -
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Már én is bekerültem a Z5500 vs. S750-es csatába, érdemes megnézni az okos hozzászólásaikat..
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsolt19
üzenetére
Ennyi a történet lényege...Én magam részéről le is zártam az 5500 vs. S-750 vitát.Csak tényleg az dühít hogy nem én kezdtem a fikázást,sőt egyáltalán nem fikáztam.Nem úgy mint egyesek..."Betámadtak" és kiforgatták a szavaimat anélkül hogy megpróbálták volna értelmezni tartalmilag.Ezért nem hagyhattam rájuk teljesen a dolgot.De rájöttem hogy feleslegesen járatom az ujjaimat.
1ként tényleg nagyot üt még 20-25 nm-en is,sok dologtól függ hogy hogyan szól.
Volt régebben egy ehez: Yamaha DVX-S301 hasonló típusú Yamaha házimozim csak az enyém 500W-ra volt minősítve és jobb volt a kijelzője is, a fenntebb említett típus csak 450W-os legalábbis....A lényeg hogy a méreteihez képest nagyon szólt,de lefogadnám hogy 2x leszólja a Logi minimum..Tudom hogy egy házimozi is teljesen más kategória mivel kompakt rendszer de amúgy nagyon ottvolt a hangja.Viszont a Yamahának sokkal nehezebbek voltak a szatelitjei.De a Logi lealázza simán. -
Zsolt19
csendes tag
Költöttem én 500 ezret a volt rendszeremre... még szarabbul szólt :S ennél jobb szerintem nem kell.... Amúgy már 2 db Z5500-as tulajdonosa vagyok
és hát be kell vallanom neked kis zöld izé SB Live-al gyengébben szól mint Audigy 2 vel.... nembaj nyáron kész lesz a 3. gépem és akkor azt a gépet ami a padláson van lehozom a szobámba, amibe az Audigy 2 van. az újba meg vmi komoly Xfi lesz 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
A másik pedig Zsé....
-
Zsolt19
csendes tag
Sztem ez meg nem a Wattokról szól... Logitech Z-5500-as rendszere bátran kielégíti egy otthoni felhasználó igényeit. 30 négyzetméteren is eszméletlen a hangzása, és szerintem még 1 rózsadombi villának is max 40 nm-es a nappalija... olyan hangereje van hogy hosszú távon fülsértő! Akkor kit érdekel hány W-os? viszonylag kicsi bárhol elhelyezhető, nagyon jól néz ki, és kegyetlen jól szól. felőle 200W-os is lehet... Nekem ennél nem kell hangosabb!
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Egyébként Edigitalis a legelvakultabb, ő szentül hiszi hogy a Creative 500W-os és 100W-on 0.1% THD-val rendelkezik.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Oké,zsoké!Valszeg félreértettelek.Sorry!De amúgy igazad van.Lényeg hogy egyetértünk.Nekem is ez a véleményem csak kicsit félreértettelek.
-
Turbolada II
őstag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Funkciók:
Beépített Dolby Digital, Dolby ProLogic II, DTS, DTS 96/24, WMA 9 Pro dekóderek
Széles tartományú frekvencia-menet a DVD-Audio és SACD lemezek számára
Hibrid végerősítő
Freescale 180 MIPS DSP jelfeldolgozás
Audio D/A konverter: 192kHz / 24bit
Fázisillesztés
11+1 DSP üzemmód
Éjszakai üzemmód
Loudness
Magas-mély hangszínszabályzás
Párbeszéd kiemelés
Auto háttér
Stream Direct
RDS-es AM/FM tuner 30 programhellyelA Pioneerban van dekóder, hangkártyának meg elég egy Audigy 2 is ami 10000 Ft. Így nem kérdés hogy a Creative helyett a JBL-t venném ugyanolyan ár mellett. A Logitech meg majdnem feleannyiért 70000FT vs 120000FT nem hiszem hogy rossz választás. A Cambride Audio meg a legalja a Hi-Fi-nek, arany áron.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Tehát akkor lehet azt mondani hogy összességében jó vásárnak számít.
Persze nyílván a Logitech is ráteszi a hasznát.De ha azt vesszük hogy a Logi hangszórói darabonként 9-11000ft között mozognak.Én úgy mondanám hogy gazdaságosabb befektetés mint a Crea és nem sokkal kapok elmosottabb hangképet.Mondjuk 2 csatornával kevesebb de ez kit érdekel.Viszont teljesítményben ottvan mint a Crea csak van még hozzá dekóder is + rá tudsz csatlakoztatni 6 eszközt.Azért az sem mindegy.Most hiába mondod hogy Crea+Dekóder=Pioneer erősítő meg JBL 5.1-es szett.Megveszed a szettet minimum 68000ft-ért akkor mondjuk minimum egy X-FI Fatality Pro előlapi kivezetés nélkül(30k) és még egy dekódert(min.20k) is.Ha ezt összeszámolod akkor minimum 118-120000ft-ból jössz ki.De ha nem veszel hozzá dekódert csak mondjuk egy Prelude 7.1-et(45-50k) akkor is ugyanott vagy.Mert hát ugye az ember csak szereti azt a fránya DTS-t?Ez a ráköltés minimum ha vmit is akarsz kezdeni a szettel.Illetve ebből levonhatod a dekóder árát de akkor aztán tényleg PC-hez leszel kötve.100 ropiért csak számítógéppel tudnám használni?
Hát nem is tudom..2x is meggondolnám hogy megvegyem-e!?
Arról nem is beszélek hogy egy dekódert is igen macerás szerezni hozzá.A Logi(min.63k) esetében veszel mellé egy pl.:Samsung asztali DVD-t(8k)+egy pótméteres Equalizert(8k) és még mindíg csak ottvagy hogy 78000ft.Tehát így még mindíg csak egy asztali DVD van csatlakoztatva a dekóderéhez és jut még hely 5 másik eszköznek.Mondjuk hogy 4-nek.Ezért a pénzért nem vagyok PC-hez kötve és kapok egy elég barátságos teljesítményt.Ha ennyit költök hangszettre akkor már nem a Crea-ra fogok 120000ft-ot költeni.Mindössze ezt szerettem volna megosztani a "kedves" Creative tulajokkal,de egész egyszerűen annyira elfogultak hogy nem fogják fel amiről az ember beszél.Rosszindulatról szó sincs részemről.Az sem vitatott hogy jól szól a Crea...De nem ennyiért.
Szvsz.. -
Turbolada II
őstag
válasz
Zsolt19
üzenetére
Helló.
"komolyan mondom hangosabb mint a volt Onkyo 501-es erősítőm az 6x85W-jáva. Szóval ez se igaz hogy kamunak van ráírva az 505W-t. Engem meggyőzőtt"
Ez azért van mert a mélyet egy TDA 7294-es híd hajtja ami 2X70W szinuszos teljesítmény lenne, ha nagyobb tápja lenne. Szerintem 100W teljesítmény körüli a mély. A szateliteknek meg olyan 15W juthat darabonként és a Logi Tangband gyártmányú hangszórói egész jó érzékenységgel rendelkeznek.Tehát maximum 200W összteljesítményű a rendszer összesen 4 TDA 7294-essel és torroid táppal. A Creativeban hiába van BASH STA575-ös végfok IC-je meg szép előerősítője, de egy nagyon kicsi táppal rendelkezik. Komolyan mondom 2X50W-os erősítőben láttam olyat utoljára. Ja és a házimozi erősítőd legjobb esetben is jó ha lead 6X40W-ot, nézd meg a hátulján mennyi áramot vesz fel. Egyébként nekem is Onkyo-m van TX-7630 2X70W v. 4X35W.
Ez a link a Creative tulajdonosoknak szól:
[link]
Tangband W3-871S
[link]
Tangband W4-644F
Csakhogy mi is mutogassunk 1-2 képet.
-
Lotusz
tag
üdv, ma láttam mediamarktban thomson optikai kábelt 1,5 métereset, ha jól emlékszem kemény 600 forintért. érdemes az ilyet megvenni? vagy van egyátalán különbség az olcsóbb és drágább kábelek között?
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsolt19
üzenetére
Élvezkedjenek csak...Dugdossák a pöcsüket a sub kivezetésbe engem az sem érdekel.Csak az idegesít hogy idióták, de méginkább elfogultak.Én egyébként teljesen barátságosan mentem be abba a topicba.De nincs mit tenni ha egyszer ilyen szerencse csomagok.GOA,Progressive House,Trance hangzásvilágban a Logi a nyerő.Mellesleg a filmeknél sem teljesít rosszul.
-
Zsolt19
csendes tag
Hogy neked mennyire igazad van. De nem értettél meg engem amikor a szatellitekről és a mélyről beszéltem. Én nem veszem fel a mélyeket a szatelitten, hanem a mélynyomója ilyen 3D-s hatást kelt és elhiheti veled hogy azokból a ,,kis szarokból" jön a mély. Sőt még akkor is a 10 centire hajolsz oda hozzá
vmi eszméletlen
amikor meg leveszed a mélynyomót csutra akkor már rájössz hogy mégse. de tényleg ilyen kis 6 centis hangszoróból ilyen hangerőt kisajtolni
komoly mondom hangosabb mint a volt Onkyo 501-es erősítőm az 6x85W-jáva. Szóval ez se igaz hogy kamunak van ráírva az 505W-t. Engem meggyőzőtt
Amúgy én a jack-es megoldással kötöttem be a Crea-t, 3 jack-el az azt UPmixeltem föl 7.1-re de hangereje az közelében nem volt a logiénak
Na de várj ami nagyon tetszik, hogy mindig jönnek azokkal a képekkel hogy mennyivel jobb az S750 erősítője
kit érdekel? Voltam olyan barom hogy hittem nekik. Ez is a Logi-nak adja a bonuszt hogy egy kisebb erősítőből is jobb hangot tud kihozni 

Logitech-nek részemről 1 fájó pontja van hogy azért a Crea minőségileg odaveri. Én megérintettem az S750-es minden darabját olyan érzésem volt mintha aranyból lenne
Szerintem nem lenne hogy az az S750-es szett ha mondjuk 30 ezerrel olcsóbban adnák, tennének bele egy 25 centis mélyet, és vmi logiéhoz hasonló vezérlő részt, meg 1 jó távirányítót
Amúgy ebben nagyon igazat adok, hogy a Cambridge Soundworks mekkora nagy márka és 2008-ban erre képesek
vmi vicc. Komolyan mondom a az X-540-es szatelliteknek jobb a hangjuk mint a S750-esnek. De látod milyen makacsok, arra élvezkednek hogy szebbb az erősítője az S750-nek
Amúgy a Logi azóta csinál jó hangrendszereket amióta megvette a Labtec-et. Emlékszem 5-6 éve de akartam egy z-560-ast 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
Zsolt19
üzenetére
Tesztnek nem nevezném,inkább vélemény nyílvánításnak.Az rontott bele az összképbe hogy a magasakból is jött a mély(erre utaltam amikor azt mondtam hogy olykor-olykor búgós volt)...Mondjuk a Loginál is ügyelni kell a beállítási arányokra mert átengedi a szatelitekre is a mélyet.Bizony nem túl szép amikor nagyobb hangerőn betorzít a szatelit ha túl sok mélyet adsz neki.De ha precízen beállítod akkor leszólja az S-750-et.Erre utaltam az agresszivitás szó alatt.Túl búgós volt általánosságban.De továbbra is azt vallom hogy a Logi megéri az árát.Nekem hiába mondja zsé hogy nem sokkal kerül többe mint az 5500-as,de mellé min.egy fatality champion kell,ami megint csak 40-50k.Szóval nem venném meg.A Logit beüzemelem és olyat szól hogy nekem még sok is.Általában nem szoktam negyed hangerőnél feljebb hangosítani.Szóval az S750 csak kancsóknak ajánlott!
1ként csak lehet vmi a vitában ha egy 5.1-es szett száll versenybe egy 7.1-es szettel.
Ez nem véletlen.
Ki a szarnak kell DTS EX meg mit tudom én milyen EAX zenéhez meg filmekhez.Amikor nézek egy filmet DTS-ben egyáltalán nem tűnik fel az hogy nincs még két csatorna.Arról nem is beszélve hogy az S750-nél ha vmi elszáll az erősítőben akkor azt viheted szervízbe.A loginál meg először nagy valószínűséggel csak a biztosíték fog elszállni amit bármikor kicserélsz.Szégyen gyalázat hogy a Creative ennyi idő alatt csak egy ilyen fos hangfalat tudott összelapátolni,miközben erre szakosodott.A creative-nál csak szoftveresen van lehetőséged a finomhangolásra,viszont a Loginál a dekódert és egy X-FI szoftvert olyan csodálatosan össze lehet hangolni hogy hihetetlen.Ennyi... -
Zsolt19
csendes tag
Kis zöld idé: olvastam a rövid teszted az S750 topicon a rendszerről... Szerintem közel se olyan jó, ahogy az le lett írva. Nagyon kegyes voltál velük
Te nem vetted észre hogy az S750-es szatellitjeiből nem jön a mély? Jó a Logiéból se de a Loginak olyan a mélye hogy elhiheti veled hogy a szatellitből is jön. Sőt az X-540-es is ilyen... Nekem ez nagyon bejön. De Crea ilyet nem csinált. Ez volt a legnyomosabb érvem amiért másnap vittem is vissza
És tényleg nagyon brutál a Z-5500-as, a Crea a közelébe nincs. Jah és a legjobb... holnapra megyek a másik Z-5500-asért... Meghozták! Végre a szobámba is lesz 1
ráadásul 67 ezerért 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Próbálj meg mélyet adni a sondtouchon.
Illetve nézd meg az EQ beállításokat.Ha ezt megtetted és digitálisan van csatlakoztatva akkor kellene hogy mélye legyen.Valamint próbáld meg úgy hogy nem az előlapi kivezetésen keresztül csatlakoztatod hanem közvetlenül a hangkártya kimenetére.Értve ezt digitális és analóg csatlakozással is.Nézd meg a bass redirection-t is.Hátha be kell kapcsolnod.Szóval jó alaposan ismerkedj meg a szettel és a hangkártya minden egyes részletével. -
X Factor
addikt
válasz
manutdzoli
üzenetére
Szerintme optikai jobb, de konkrét indoklást ne várj

-
manutdzoli
senior tag
Ma megjött a Z-5500-asom
,a mai nap folyamán jön a hangkártya is(Creative labs SB X-Fi Platinum Fatal1ty champion).Most összeraktam a hangrendszert,tesztbe szól az összes hangszóró,de zene és film közben nincs mély.Mi lehet az oka?
Ja,és még egy kérdés
ptikai vagy koax kábelt kell venni hogy "teljesértékű" legyen a Z-5500? -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Na akkor meg van oldva minden. Köszi!
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
BLOODSHOT
üzenetére
Bocsi a félreinformálást.A fejhallgató kimeneted egyben optikai kimenet is.A line bemeneted pedig optikai bemenet is egyben.De mindenesetre nem rossz kis kütyüd van.
Nézd ,meg Everestel hogy milyen audio chipped van.Azt írja hogy Dolby 5.1-et és DTS-t is támogat.Szóval jól fog szólni tutira. -
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Koaxiális kábelnél is jobb?
Nemtudom milyen hangkártya van a macbook pro-ba. Remélem azért kijön rajta a hangfal tudása.

-
BLOODSHOT
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nagyon szépen köszi

Ha optikai kábellel kötöm akkor a hangminőség is jobb mintha direkt kábellel kötném?
-
Kis zöld izé
senior tag
-
BLOODSHOT
senior tag
Sziasztok!
MacBook Pro-hoz hogy tudom hozzákötni a Z-5500 at?
Itt a link [bemenekről] -
Akit érdekel ilyen hangfal, küldjün egy PÜ-t, úgy néz ki 55.000FT-ért tudnék szerezni !!!
-
blambun
tag
Kis zöld izé: ami optikai kábelt+ 3,5-es jack átalakítót ajánlottál, azt vajon lehet kapni ilyen helyeken, mint Tesco, Metro, vagy Media Markt ? mert holnap megyek Debrecenbe, és ha már arrajárok...
-
djtoomi
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Nem zsír új, csak jó állapot, és fél év gar van rá edigitalba.

-
Zsolt19
csendes tag
kis zöld izé? hol lehet ilyen 2A-s biztosítékot kapni? amúgy meg miértnem használsz túlfeszültségvédőt? nekem minden konnektorba az van bekötve... 3000-ért már elég jót lehet kapni... Én a Belkin-t ajánlom.
-
djtoomi
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Kb fél év múlva egy 4x5m-es szobába költznék, oda már kellene.
G51 fele nem olyan jó mint ez.
Amúgymeg most láttame gy eladót 49-ért, elvitték, emg van egy 55-ért, de nem akarom senkivel félrerakatni, meg valsz nem is raknék félre.
Hangkarit majd lehet hogy vennék, de augusztusnál hamarabb nem.
ÉS a fő indok, hogy a genius 3600-asam mélynyomója befosott.
Régóta akarok egy ilyen csodát, de most van rá csak pénz.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
djtoomi
üzenetére
Akkor neked abba a szobába felesleges ez a cuccos mert akkor kb 12nm-es a szobád.Asztal alatt felejtős mert szétrázkódik minden feltéve ha csak nem minimális hangerőn hallgatod.Akkor inkább vegyél egy Logi G51-es szettet bőségesen elég lesz, marad postára is meg még vmi jobb hangkártyára is.Gondolkozz logikusan.Ez csak egy jó tanács.Amúgy a Pixmániánál a leg olcsóbb asszem de ott is rá kell számolnod a postát tehát akkor az megint csak felejtős.Esetleg netán vki eladja az 5500-as szettjét használtan 50-60k között de kevés rá az esély.Szóval ha nem tudsz még pár k-t leakasztani valakiről akkor macerás lesz a beszerzése.Sztem gondolkodj el a G51-en neked nagyon ideális választás lehet.Sztem.Ezzel is bontanál 12nm-en.
Újonnan biztosan nem fogsz kapni 55k-ért 1,5 hét múlva sem.Leesne az állam ha tévednék. 
-
djtoomi
addikt
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
A gond csak az, hogy 70k-m van, összesen, egy ft-al sem több(pontosítok:48k-m van, ösök segítenek ki 22-vel, mert ennyit tudnak max adni most).Szóval olyan könnynen nem pattogok.
Abban reménykedek angyon, hogy itt kikapok a vételkor(kb még 1-1.5 hét)egy 50-55k-s árat, amin még gari is van, és jó állapotban van.
Amúgy audigy 1394-re sokan mondják, hogy van olyan jó, mind a sima audigy 2.
De hogy most 9-10k-t, vagy netalántán 20k-t kiadjak hangkarira, az elképzelhetetlen(nincs miből).
Amúgy a mélynymó mérete azért fontos, mert minden sarokban van valami bútor, egyedül az asztal alatt van hely a földön, mert végig a szoba oldalai tele vannak hányva szekrénnyel( a szoba 3m x 4m)szóval túl nagynak nem mondhatni.
És ha túl amgas, akkor nem fér be, és valamelyik szekrényt cserélni kell, ami plussz pénz.
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
djtoomi
üzenetére
Ha abból indulok ki,hogy nekem volt már hajtva ilyen gagyi alaplapi C-Media 9761a típusú chippel még az is elég jól küldte szóval bizonyos ideig elég lesz hozzá az audigy sztem.A mélynyomó mérete elég meggyőző de biztosan találsz neki helyet pláne ha nem 10nm-re szeretnéd a szettet berakni.Ha csak postával van lehetőséged rendelni akkor még dobj rá pár k-t és akkor kiszállítják.Vagy esetleg próbálkozz az ismerőseid körében hátha vki kocsival segítene elhozni.Biztosan van vki az ismerőseid között.Legalábbis feltételezhetően.Hangkártya ügyében érdemes körülnézned az apróneten.Sztem audigy 4-es kártyát találsz már 9k-ért.
-
djtoomi
addikt
Sziasztok!
Eljött az idő, hogy én is beruházzak egy ilyen gyönyörűségre.
Csak egy a gond, összesen 70e van rá, amibe posta meg minden bele kéne férjen.
Nekem egy audigy 1394-es hangkarim van, ez elég a logihoz?
Mert most nincs kess X-Fi-re.
Amúgy hol érdemes megvenni, hol a legolcsóbb, illetve még milyen cucc kell hozzá, hogy a legjobb teljesítményt hozzam ki belőle?
Kb mekkora a mélynyomó magassága, mert az sem mindegy, ha túl nagy, a szobát át kell alakítsam....

-
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
lehet kéne írni egy rövid összefoglalót és belerakatni az 1.hsz.-be
-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
a kereső nagyon hasznos dolog(ajánlom mindenkinek). azzal nagyon hamar választ lehet kapni a dolgokra -
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Ez is igaz. csak nem én akartam lenni a csúnya gonosz(zöld izé
) -
Kis zöld izé
senior tag
Amúgy ha néha visszaolvasnátok akkor nagyon sok hasznos információt találnátok a hsz.-ek között.Szóval légyszi vegyétek a fáradtságot!THX!
-
Kis zöld izé
senior tag
Reggelire elfogyasztott a kis drágaszágom egy biztosítékot.
5hónapba 1x belefér.Mondjuk mostanában sokat szórakozott az elektromos szolgáltató.Volt olyan nap hogy többször is elment az áram ilyen 1000-ed másodpercekre.De ennyi legyen a leg nagyobb baj!Van egy zsák biztim. 
-
Kleroo
veterán
Hali!
neked coax kábel fog kelenni(nem ami a tv-hez kell)
bemész mondjuk egy electroworld-be, ott találsz pl egy csili vili-hama márkájú coax kábelt. beteszed a kosárba.majd mellé betszel egy 3,5 mono jack-rca átalakító dugócskát.
hazamész. kibontogatod. a kábel egyik vége a logi-ba a mésik végére a dugót rakod, s azzal együtt a jobb szélső hangkártyacsatlakozóba dugod.
én azért használom a logi dekóderét, mert akkor biztosan tudom hogy van e dts hang vagy nincs.mert ha a hkártya dekódolja, akkor van hogy a logi még effektezni akarja..... ezért nálam a logi dekódol
-
Lotusz
tag
üdv, ha van egy z5500-am meg egy x-fi musicom, akkor melyiket célszerű beállítani pl. dts decoderként a hangkártyát vagy a z5500at? illetve milyen kábel kell ahhoz hogy dts legyen és hol lehet ilyet kapni itthon?
előre is köszi a válaszokat
-
Zsolt19
csendes tag
FireShadow: Nekem volt 1 Klipsch Promedia 2.1-em és azért a Z-5500 az jobb. bár igaz hogy újabb fejlesztés. De az tiszteletreméltó hogy használtam kb 7 évig azalattt 3x volt kikapcsolva és kihúzta azt a 7 évet
meg küldtem neki rendesen
Szatellittjei sokkal valósághűbbek voltak a Z-5500-énál, viszont számomra a Z-5500-as hangja magával ragadóbb és ,,fémesebb". Mélynyomója viszont igaz hogy 130W-t volt de a 16 centis tányér hát mit ne mondjak azért korlátozta. de amit ki lehetet belőle hozni azt megtették a Klipsch mérnőkei. Szóval Logitech Z-5500 FOREVER 
-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
De viszont ha ragaszkodsz ehez a kártyához akkor sztem inkább a sima fatality Pro-t vedd meg amihez nincsen előlapi kivezetés az is csak 30kVagy ilyen árban már kaphatsz Razor-t is:
[link]
Ez sem egy utolsó darab ám.
-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
érdekes. alappból nem szerettem a trance-t, de tiesto úr akkorákat alkot hogy.....
szeretem
bár nekem a just be dallamvilága jobban bejött. de hát kell újítani

-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
az a pár +db különbség se kell, mert az én xtreme musicom, ha 100%on van , akkor sok zene alatt már sokallja a hagnerőt a logi.....reccs-ropp
szóval bővel elég a sima gémer is (ez manutdzolinak ment) -
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Bőven elég a halláskárosodáshoz.Nekem másfél éve van meg a Gamerem és hidd el hogy elég.
Persze izlések és pofonok de csak pár + dB a különbség a két kártya között.Legalábbis hangzásra.Hallottam már ilyen kártyával is 5500-ast de nem hallottam különbséget.Legalábbis én.De ez a te döntésed. -
manutdzoli
senior tag
válasz
Kis zöld izé
üzenetére
Majd látom.Ki akarom használni a Z-5500-at,és hamár egy ilyen kemény hangfalrendszert veszek,ahhoz egy kemény hangkari kell.nem tudom mennyire erős a Gamer kártya.
-
Kleroo
veterán
válasz
Kis zöld izé
üzenetére

-
Kis zöld izé
senior tag
válasz
manutdzoli
üzenetére
Sztem elég hozzá egy X-FI Xtreme Gamer MX is bőven,és csak 20k!Felesleges megvenned a championt ha az 5500-as szettel szeretnéd használni.De te tudod...
-
manutdzoli
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Tanuljunk angolul!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- MSI CLAW A1M 512GB GamerPC + hordozó tok 2027.09.19-ig garancia!!!
- Szép Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB 4K OLED
- Msi Nvidia Gtx 590 ( dual gpu) ritka
- iPhone 15 Pro max 256GB gyári független mint az új 100% akku
- Eladó gamer pc, Intel i7, GTX 1660 TI 6gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Tudod mi az analóg?A sima 3,5-es jack.mint egy mikrofon csati vagy egy sztereó fejhallgató csati na az analóg.Illetőleg azok a kábelek amiket a szetthez kaptál.

(Abból indulok ki, hogy aki ilyet vesz, nem lehet nagyon csóró, a hangcumót meg úgyse bírná elvinni feltünés nélkül
szóval lehet jelentkezni)
). De nem bántam meg, sőt!! Elsőre nem vettem sok előnyét észre a creative inspire 5800-al szemben, de azóta már ez az érzés elmúlt.

Semmit, meg kell hallgatni! 
Éppen az elfogultsága miatt.Pláne ha ért hozzá,mert akkor alapból nem értem hogy miért költ ennyit erre a szettre + a hozzá szükséges dolgokra mint pl.hangkártya vagy netán dekóder.Ennyi..De mondom amúgy leszarom.

Osztod a népet de ez a digitális egy barom.Ő sem képes tartalmilag értelmezni a irományaidat.Idióták. 
Hát nem is tudom..2x is meggondolnám hogy megvegyem-e!?
ptikai vagy koax kábelt kell venni hogy "teljesértékű" legyen a Z-5500?