Hirdetés
- Mobil flották
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
Új hozzászólás Aktív témák
-
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
A melegedés továbbra is fenn áll sajnos.Okát nem tudom de egy-két óra után
jó meleg a hűtőborda majdnem forrónak mondanám.Hátulról egy ventillátorral hűtöm.Ma szereztem egy hangkártya digitális audio belsőkábelt amivel a DVD olvasót vagy írót kell összekötni.Este kipróbálom,hogy így szól-e az audigy 2 zs digitalis kimenetén a hang.A torzításról annyit,hogy amióta megcseréltem a centert és az egyik hátsó hangszórót,hogy kipróbáljam,hogy esetleg a hangszóró hibás nem torzított.Vissza cseréltem az eredeti csatlakozásra azóta nem hallok
torzítást.Mivel a center vezetékét meg kellett hosszabbítanom azt hiszem a toldó vezetéknél valami kontakt hiba lehetett mert mióta ki-be dugtam azóta jó.Tehát biztosan nem hangszóró a hibás. -
Gab80
csendes tag
Köszönöm a segítséget. Azt hiszem jobb lesz ha megrendelem itt és 86e ért megveszem mint felkocsikázni Pestre hogy pár ezerrel olcsóbb legyen. Szegedi vok egyébként. Milyen kábelt kell vennem pontosan?
-
törölt tag
Na, beteszteltem!
A tegnapi műsor: Alien Tetralógia, elsőtől negyedik részig, rendezői változatok, utána Black Hawk Down, egyik sem éppen kis hangerőn.
Na és mindezt egyhuzamban. Utána megfogtam a bordát, éppen csak langyos volt...
Sajnos nem tudom, Nálad mi okozhatja a melegedést. -
törölt tag
Hali!
Bruttó 86 korrekt ár, bár nem lehetetlen, hogy akad néhány hely, ahol 1-2K-val olcsóbb. Az analóg átkötéshez kapsz kábelt, a digitálishoz viszont külön kell beszerezned a zsinórt. Ha tervezed, hogy a hangfalakat falra erősíted, tiplit is kell venned, nem jár hozzá.
Au2 ZS-nél komolyabb kártya felesleges. -
Gab80
csendes tag
Sziasztok!
Most fogom eladni a Logitech Z-560 as hangfalszettemet ami már tudja a THX-et de nem digital és ''csak'' 400W ot tud kipréselni magából.
Nagyon fáj a fogam a Z-5500-as szettre és lenne is pár kérdésem. 86e bruttó jó ár érte? Ha megveszem a hangfalat mit kell még külön vennem hozzá, hogy minden frankón működjön? (esetleg valami + kábel kell vagy valami?)
Most egy audigy 1 es kártáym van de azt is aladom. Szerintetek elég egy audigy2 ZS vagy már ennél is komolyabb kell?
Bocsánat a kérdésekért gondolm már átbeszéltétek de belefáradtam az olvasásba már mert nagyon sok a hozzászólás...
Előre is köszi -
AMD Power
titán
Megnézztem ezeket a Logitech cuccokat! Nagyon babák , biztos nagyon jók is!
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
''Házezek kicsit komolyabbak főleg 750 mint ez Logitech!''
Ezt a Logitech képességeit igencsak lekicsinylő mondatnak éreztem, s - még mindig
- nem világos, hogy miért lene pl. az MW 550 komolyabb a Z-5500-nál. (A már kitárgyalt GW 750-es mellett ugye még erről a cuccról volt szó.)
Ez valóban nem azt jelenti, hogy a Logitech véleményed szerint nem jó, pusztán azt, hogy egyértelműen a Creative fenti termékei alá sorolod a Z-5500-at. Erre csak annyit írtam, hogy azért ezt talán mégsem kellene...
Szóval: ''Én olyat soha nem montam , hogy azok nem jók!!''
Én pedig nem is vádoltalak ilyesmivel. Árnyékra vetődtél...
-
törölt tag
A dobozoshoz valóban jár ilyen, de szinte biztos vagyok benne, hogy nem ez a gond. (Nekem pl. a CD íróhoz volt kötve, az olvasómon nem is volt ennek megfelelő csatlakozó.) A merevlemezre image-elt DVD-ket sem játszaná le ezzel a logikával...
De mivel nagyon úgy néz ki, hogy itt a hangkártya a problémás, szerintem érdemes lenne az Audigy 2 topicban folytatni, ott többen tudnának segíteni...
Bővebben: link -
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
Ma azt mondta egy ismerősöm,hogy az Audigy 2 ZS-nek van a panelon egy digitális csatlakozója amibe be kell dugni egy hozzáadott kábelt és összekötni a DVD lejátszó hátulján levő digital audio kimenetével,és akkor működi fog a coaxon a hang.Nekem nincs ilyen kábelem és nem is kaptam az Audigy 2 zs-hez ami
OEM volt.Mit szólsz hozzá lehet,hogy ez az oka,hogy nincs hang hiszen ebbe a DVD lejátszóba szoktam tenni a CD-t és a DVD-t is.Ki tudja hol kapok ilyen kis összekötö kábelt?Analogon össze van kötve, az 3 érintkezős, a digitális csak 2 érintkezős.Tud valaki segíteni? -
törölt tag
válasz
AMD Power
üzenetére
Most láttam a topicodat! Szóval Creative őrült vagy.

Akkor viszont hadd kérdezzem meg: Mitől is komolyabb egy MW550 mint ez a Logitech? Vagy akár az S750?
(Az erről alkotott véleményem a #268-ban olvashatod.)
mod: A gyári teljesítményadatokról pedig annyit, hogy ne tudd meg mit művelne az MW250-eseddel egy 300W-os erősítő...
[Szerkesztve] -
törölt tag
Akkor még próbáld cserélgetni a slotokat; többeknél hallottam, hogy nForce2-es lapokban az AGP-től számított harmadik foglalatban működik jól, ha ez segít... (Nálam is ott működött a legproblémamentesebben.) Vagy, végső esetben vidd be a komplett gépet a szervízbe, s ott megvizsgálják. Így néha egy csomó idegeskedéstől, macerától kímélheti meg magát az ember....
Az 50 fok soknak tűnik, de majd megnézem, nálam mennyire melegszik: Ha igaz, holnap jön az új hangkari, már két film be is van készítve.
AMD Power: A helyedben még hozzátenném, hogy ''szerintem''.
-
AMD Power
titán
90k -ból veszek egy vagy egy:
Creative SW Megaworks 550
Kimenő teljesítmény:
Hangszóró: 5x70W rms
Subwoofer: 150W rms
69 860 Ft-ért vagy egy
Creative Gigaworks S750
THX 7.1 minősítés
700W teljes erő - 7x70W center és szatelit, 210W mélynyomó teljesítmény
8 db-os hangszórórendszer, 700W rms (7x70W+210W)
Házezek kicsit komolyabbak főleg 750 mint ez Logitech! -
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
A torzítást akkor tapasztalom amikor hangosabb jelenetek vannak,de nem állandóan hanem teljesen szabálytalan időközönként grizes gurgulázó a hang.Ez nem recsegés.A melegedést ugy értem,hogy egy óra után kb 50 fokos lesz a hűtőborda,szerinted ez normális?A hangkarit még nem tudtam áthelyezni másik slotba,még nem volt annyi időm,mert minden slot foglalt és többet is át kellene helyezni ezért.A hét végén megpróbálom.
-
törölt tag
Hát nem tudom...
Van valahol egy ''Creative Restore Defaults'' ikon, azt nézd meg, alapbeállítással úgy rémlik, szólnia kell coax-on.
Még egy lehetőség, ha kipróbálod a kx Project drivereit: Bővebben: link Igaz, nem lesz EAX (meg 7.1 sem, de ez most lényegtelen), ám ha így megszólal SPDIF-en, akkor valóban valami sw gond lesz.
Amit írtál, az elég meglepő, mondjuk a subláda melegszik, de - nálam legalábbis - korántsem annyira, hogy ventillátorral hűtsem...
A recsegés előtt is értetlenül állok. Azt még érdemes lehet megfigyelni, hogy ezek a torzítások véletlenszerű helyeken, vagy a film bizonyos részeinél fordulnak elő. Nem tudom, írtam-e már, de a hangkártyát áttetted esetleg valamely másik slotba? Hátha ez a gond...
(A részletes beállításokat nem tudom megnézni, még mindig ''vizsgálják'' a hangkarimat.
) -
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
2db Audigy 2 ZS új hangkártyát próbáltam,egyikkel sem szólt SPDIF kimeneten.
A Logitech Z-5500, asztali DVD-vel szól coax bemeneten,optikaival is.Szerintem csak a beállításoknál lehet valami elrontva.A kábelek is cserélve lettek,amugy ugyanaz a kábel az asztali Yamada 6600-al kitűnően működik,tehát a kábel is jó.
Az egyik felén monó-jack,a másik felén RCA alj, fémből készült gyári átalakítóból is 2 db-ot kipróbáltam.A lejátszó program vagy a creative Audigy 2 ZS beállításainál lehet valami rosszul szerintem,de már mindenféleképp próbáltam.Ezeket kéne még egyszer pontosítani részletesen leírva.Ha kérhetlek ebben mégegyszer átgondolnád hol lehet a probléma.
Van még valami problémám:egy film lejátszása után is eléggé melegszik a szubwoferen a hűtőborda,ezért a háta mögé egy ventillátort tettem.Azt is észrevettem,hogy a centerhangszórója bizonyos idő után nem nagy hangerőnél
is torzít,aztán megint normálisan szól.Zene lejátszásánál nem vettem észre,csak filmeknél.Köszi,hogy foglalkozol a problémámmal és segítesz. -
kbarca
tag
Mennyibe kerül most ez a z5500???
Csak azért kérdem, mert tegnap meghallgattam az EW-ben egy 5.0ás Koda hangfal szettet, ami 44k körül van, és nagyon szépen szólt így subwoofer nélkül is. Plusz még hozzá megint 40k körül egy erősítő nem jobb vétel mint a logitech???
Szerintetek??? -
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Itt egy link a DTS ES Discrete-rol ha erdekelnek a dolgok (es tudsz angolul). Szepen le van irva mirol is van szo:
Bővebben: link -
Raymond
titán
válasz
üzenetére
Mindegyik lefele kompatibilis, igy a LotR is szolni fog, csak azert irtam a DTS-re hogy bonyolultabb, mert ot ket fajta kodolas van mig a DD-nel csak a matrix. Mindegy melyiket hasznaljak a filmnelk, szolni fog. Amugy a LotR 4-Disc Extended Edition DTS ES Discrete kodolasu a mindenhato Google szerint

-
törölt tag
Köszi szépen! Akkor fog szólni a Gyűrűk Ura!

Gondolom, DTS esetében a Matrix az, amelyikkel egy ''mezei'' dekóder is képes lehet elbánni, a Discrete pedig problémásabb. De azt honnan tudom kideríteni, hogy adott filmen (pl.: LOtR
) melyik van? Jó lenne azért az a DTS, ha hajszálnyival is, de mintha jobban dübörögne a monumentális csaták alatt... 
-
törölt tag
A hasonlat lényege a mihez képest volt.
Vannak olyan hangfalak, melyekhez képest a Z-5500 bizony nem nagy szám, olyanok is, amelyekhez képest gagyi. Viszont ezek jópár árkategóriával feljebb helyezkednek el, s nem hiszem, hogy arra gyártják őket, hogy számítógépről szóljanak... Pl.: Slash említette: Bővebben: link, de azért akadnak hasonló kaliberű szettek, szép számmal.
A maga kategóriájában a Z-5500 szerintem (és a fórum alapján még sokak szerint
) jelenleg a legjobb. Az biztos, hogy a tapasztalatok szerint a GW S750 hangminőségét sem érheti panasz (én nem hallottam szólni), de kb. egy árban van a Z-5500-al, viszont hiányzik belőle a dekóder, vezetékes a távirányító, a 7.1 kihasználhatóságáról megoszlanak a vélemények, s ha még a kinézet is szempont lenne... ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha pedig a mostani hangfalad legfőbb jellemzője a 900W P.M.P.O., erre bátran lecserélheted! (Amúgy milyen típusú az a hangfal?) -
Raymond
titán
válasz
üzenetére
A DD Ex a sima DD dekodereken is lejatszhato, mert a plusz jel a ket erdeti Surround csatorna jelebe van belekodolva. Ha a dekodered tudja a DD EX-et es 6.1 vagy 7.1 hangszoroid vannak akkor lesz igazi DD Ex jeled, viszont ha csak 5.1-es a dekoder es 5.1-es hangszorok vannak akkor ugyanolyan lesz mint a sima 5.1-es DD. Szoval nem a Surround(ok) jele van a Rear Center(ek)-ebe kodolva, hanem forditva - ettol lefele kompatibilis.
A 7.1 es 6.1-hez annyit hogy nincs ket szabvany csak egy es a 7.1 akkor ajanlott, ha nagyobb teret kell befogni es az egy Rear Center nem adna vissza a terhatast ugy igazan.
DTS-nel kicsit komplikaltabb, mert ott ket szabvany van DTS ES Matrix, ami hasonlo megoldas mint a DD Ex (a Rear Centerek jele a Surroundba van belekodolva) es van a DTS ES Discrete ahol a hatsoknak egy kulon jel van. -
törölt tag
Dehogynem, sőt, imádja a 24/96-ot! (Nálam is 96kHz-en van, szól frankón. Vagyis szólni fog, főleg, ha a rohadt szervíz végre ad egy új hangkártyát.
)
Viszont, ha már úgyis itt vagy, lenne egy kérdésem.
Néztem a Z-5500 füzetében a dekódolást, s nem említik a DD-EX-et, sem a DTS-ES-t. Itt elbizonytalanodtam, hogy ezek felülről kompatibilisek-e a DD 5.1 ill. DTS szabványokkal, vagy nem? (Úgy tűnik, ezen áll vagy bukik, hogy képes-e dekódolni őket a Z-5500.) Ha jól tudom, ezek szabványok a hátsó center csatornát is tartalmazzák, ám itt felmerül a kérdés: Ha 5.1-es rendszeren szólaltatom meg, kapok valami pluszt a hanghoz (pl. rákeveri a surround sugárzókra a rear center jelét, valami ''phantom rear center''-t létrehozva, mint anno (azt hiszem) a DS esetén, csak ott frontsugárzókkal), vagy teljesen egyszerűen figyelmen kívül hagyja a rear centert. (Mondjuk ezzel a logikával egy 7.1-es rendszeren sem nyújtana semmi pluszt a 6.1, mert ugye ott sincs hátul középsugárzó...)
Hogyan van ez?
-
bijoue
csendes tag
Több kábellel is kipróbáltam,egy új audigy 2 Zs -vel is kicseréltem,a fire wire port ellentétes oldali legszélső aljzatba dugtam a rajz szerint, változás igy sem volt.Tehát a hangkari 99.9% biztosan jó,a kábel100 %biztos jó,100 %biztos jó helyre van dugva,a Sount Touch coax bemenetre van állítva,a audigy 2 ZS AudioHQ
paneljén Device Controls-Decoder fül alatt SPDIF bejelölve,THX Setup Consol panellapon a Digital Output bejelölve,ugyanitt a Digital Output Sampling Frequenzy 96 khz-re állítva, a Speekers Settings panellapon az 5.1 beállitva,ugyanitt a Digital Output Only beállítás be és ki kapcsolt állapotban is kipróbálva, ugyanitt a Syncronize with Controll Panel be és kijelölt állapotban is kipróbálva, a Surround Mixer panellapon minden potméter bekacsolva,az Ac3 filter feltelepítve és leinstallálva is ki lett próbálva, Windows XP prof.hu-t használok.A hangkari egy-egy belső hangkábellel összekötve az LG DVD-iró és a Pio-106 DVD olvasóval.
DVD lejátszáskor PowerDVD-t használok,CD-audio lejátszásnál a WinMediaPlayer
van.Analóg kábellel (3-3 jackdugóval és Digital 6CH ra állitva) minden működik és
nagyon szépen szól.Mit kéne még kipróbálnom,hogy működjön.Kérlek mindenkit
akinek van ilyen cucca és nála jó segítsen.Mindenkinek köszönöm az eddigi hozzászólását és segítségét. -
vil2000
csendes tag
Hi, olvasgatom a fórumot mióta megnyílt, és lassan de biztosan eldöntöttem, nekem is kell egy z-5500. Ám így a vége felé, az autós hasonlatokat nézegetve... Most a Z-5500 sima 5.1-es ''gagyi'' hangfalszett?
és nem érdemes rá 80k-t kiadni, ha kb olyan mint egy sztereó fejhallgató?
Most egy 900 p.m.p.o watt teljesítményű 5.1-es hangfalam van. (tényleg itt van vmi váltószám, vagy jelent vmit?) ''ha van pénzem rá'', érdemes lecserélni z-5500-ra sztetek?
Válaszokat várok, komoly a kérdés... Köszi -
törölt tag
Azt még megteheted, hogy - mivel nem hinném, hogy a Z-5500 mellett szükséged lesz rá - uninstallálod az Ac3 filtert. (Lehet, hogy ott van eltolva egy beállítás, s ha amúgy sem kell, ki lehet gyepálni. - Nem egy szép megoldás, de hasznos lehet...
)
Még mindig nem írtad, hogy coaxon keresztül semmi nem szól, vagy csak a DVD lemezek kekeckednek.
-
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
A PC-n akármit játszok le nem szól az audigy 2 ZS-re coax digitalon keresztül.Már kicseréltem a hangkarit is tegnap egy újra de ugyanaz a helyzet.
Viszont asztali YAMADA 6600-al coaxon kitűnően müködik Sound Touchra kötve.Minden beállítást amit leírtál kípróbáltam de semmi hang nincs.Szerintem valahol a hankari nem ad át digitális jelet,de nem tudom miért.Analóg 3 jack csatlakozással meg super minden.Most már kezdem feladni.Az egészet azért szerettem volna: a coaxxal használni a PC-t,a 3 jackdugóra 3 stereo készüléket
(video,Tv,rádio) kötni,és az optikai bemenetre egy 3-as optokai elosztó kapcsolóval (van ilyen) a Yamada DVD-t,műholdvevőt,és minidiscet akartam kötni.Igy minden készülékemet tudnám a Sound Touchon keresztül használni.
A coax kábelt is cseréltem tehát minden része ki lett probálva többször is de nem jó.Köszönöm a segítőkészségedet nagyon. -
törölt tag
Oks, de másik gép mellől írok, könnyen lehet, hogy kisebb-nagyobb pontatlanságok lesznek.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem régen lett újrahúzva az Xp, s most nincs rajt Ac3 filter. (Nem is lesz, hiszen két hardveres (Logi + Au2) és egy szoftveres (WinDVD) dekóder bőven elég.
) Ám, ha ott mindenhol SPDIF van beállítva, ezzel nem lehet gond. (Azt hiszem, a filteren belül két fülön is át kell állítani. Bár lehet, hogy ezt verziója válogatja.)
A hangkártya szoftverében, az AudioHQ-ban a mintavételezési frekit 96KHz-re állítom, ''SPDIF passthrough to external processor'' bekapcs. A THX console-on belül ''Digital output''-ot bepipálom, valamelyik másik fülön van olyan, hogy ''digital output only'' - ez nincs engedélyezve. A ''Synchronize with Control Panel'' sincs bekapcsolva, hangszórókonfiguráció természetesen 5.1-re állítva itt is, vezérlőpultban is.
A PowerDVD-ben, az Audio fülön lesz egy ''Hangkimenet állítása'', itt pipáld be a ''Digitális [S/PDIF] kimenet külső processzorhoz'' opciót. - Ezt mindenképpen, különben meg sem fog mukkanni coax-on keresztül!
Más forrás (pl.: zene, DivX filmek) szólnak coax-on át hallgatva? -
törölt tag
Hát, pedig ez így nagyon rendben levőnek tűnik...
Coaxon át hallgatva csak PowerDVD-vel nincs hang, vagy egyáltalán, semmilyen lejátszóval sem? A lejátszóban is beállítottad az SPDIF-et? (Nem ez az alapértelmezett.) Ha van Ac3 filter a gépen ott is tedd át SPDIF-re a forrást. -
bijoue
csendes tag
válasz
üzenetére
Helló Balika!
Az audigy 2 ZS hangkari beállításában a THX setup consol panelen a digital output
van bejelölve, a Speekers settings paneljén ekkor automatikusan bepipálja a digital output only beállítást,az AudioHQ táblán a Device Controls-ra klikkelve a decoder fül alatt kijelöltem az SPDIF Passtrogh-t, a Z-5500-as Sound Touch input-
ját coaxra állítottam,a hangkari digitális kimenetét összekötöttem monojack-RCAalj átalakítón keresztül a Sound Touch coax bemenetével egy jó
mínőségű coax kábellel és akár CD-t,akár DVD-t (Power DVD-vel) lejátszva is csak ''no digital data'' felirat látható a Sound Touch kijelzőjén és hang nincs.
Az analog csatlakozáson(direct 6CH-3-3jackdugoval) minden rendben működik.
Miért nem tudom a digitalis coax csatlakozásnál a hangot elérni?
Elnézést az apró részletezésű leírásért de szeretném ha érthető lenne a problémám.Kérem a segítségeteket!
Előre is köszi! -
kovilac
tag
Köszi szépen a választ!!! Esetleg további emberkéknek is várnám a beállítását, vagy tapasztalatait.
-
törölt tag
Ez megnyugtato.
(Bar a fuzetben mintha csak a DD 5.1-rol es DTS-rol tennenek emlitest, az EX es ES valtozatokrol nem. De megnezem meg egyszer.)
Jatekra mindenkeppen ''6 Ch direct'', a hangerok pedig tetszes szerint: En a basszust ugy 3-4-ig tekerem (ott mar lehet erezni
), a surround 5-os, center 4-es, a master meg attol fugg, otthon vannak-e a szomszedok. 
DVD filmnel altalaban marad a beallitas, de tobb kakaot adok a melynek, zenehallgatasnal pedig kevesebbet.
mod: Win alatt minden hangero maxon, bemenetek elnemitva.
[Szerkesztve] -
kovilac
tag
Oh még egy dolog
Valaki leírhatná, hogy hogyan állította be a hangerőt a sound touchon meg a hangerőszabályzón, hogy minél sirályabb legyen a hangja. Remélem érthető volt a kérésem
-
kovilac
tag
Még egy kérdés. Ti játékra milyen beállítást ajánlatok?
-
kovilac
tag
Képes! Ha megnézed a hangfal füzetét, akkor ez a 2 fajta dekódolási forma, csak a coax vagy optica esetén elérhető
-
törölt tag
Az altalad leirt jelenseg nem meglepo, hiszen a DVD Audio formatum NEM tamogatja a digitalis adatatvitelt, ezekre a lemezekre hat csatornanyi hang kerul ra, bitstream-be valo tomorites nelkul. (Erre egyebkent a Creative DVD Audio lejatszoja figyelmeztet is.) Ha ilyen lemezt szeretnel hallgatni, akkor ne legyen bepipalva a ''Digital output only'', a forrast pedig allitsd ''6 Ch Direct''-re.
Vannak azonban vegyes DVD Audio / Video lemezek is, ilyenkor javaslom, a WinDVD, vagy PowerDVD 6.0-s verziojat, itt valaszthatsz, hogy az Audio reszet jatssza le, a velejaro ''viszonylag turheto
'' hanggal, vagy a Video reszt, DD5.1-es / ''amilyen hangsav meg van a lemezen'' hanggal.
Tenyleg, a Z-5500 kepes DD-EX ill. DTS-ES hang dekodolasara?
Mosqu!to: Meg mindig szervizben figyel, 21-en vittem be, azt mondtak, 2-3 napot kell varnom, mig betesztelik. A 3 nap viszont mar letelt; ma delutan rajuk csorgok, jol lehet, mar regota a cserekartyamon elvezkednek...
-
kovilac
tag
Hasonló a problémám, mint bijouenak azzal a különbséggel, hogy a sound touch kap jelet. Viszont nem tudom beállítani a DTS 96/24 vagy a Dolby D. EX dekódolást! Ha beteszek egy DVD Audiot a dvd meghajtómba, és a creative lejátszójával elindítom azonnal letiltja a dolgokat és a sound touchon megjelenik a '' no digital dat'' felirat. Azonban ha leállítom a lejátszást újra van jel és hang. HELP!
-
racing-01
csendes tag
HI!Van olyan ember akinek logitech z5300 hagfala van????? fontos lenne es légyszi irjatok le hogy mit tud!!! pl: arra lennék kiváncsi hogy azzal a vezetékes távirányitoval mit lehet állitani, meg hogy milyen rajta a basszus. és hol lehet kapni

-
bijoue
csendes tag
Összekötöttem coax kábellel az audigy 2 zs-t és a z-5500-at,beállitottam a digital output-t a speeker settingsben és a THX setup consol táblán, újrainditva a PC-t,de
a sound touch kijelzőjén ''no digital data'' jelenik meg és nincs hang se Cd-vel,se
dvd-vel.A 3 jackkel összekötve a direct 6 Ch analógon gyönyörűen szól.Coax kábellel digitálisan nem.Mit rontottam el?Segítségeteket kérem.
Remélem érthetően írtam le a problémát. -
AMDpower/
senior tag
az ezüst színű csoda melyik csodája a logitechnek??
Nekem mondhatni elég kis szobába kellene egy bődületes teljesítmény..., najó azért az nem olyan kicsibe..., de a designe is nagyon fontos nekem..., a z-550 viszont már nekem annyira nem is jönbe sőt..., és mondhatni nekem már túlnagy..
-
mszilard
tag
Hol lehet most a legolcsóbban hozzájutni egy ilyen kis ''zajládához''?
-
törölt tag
válasz
mszilard
üzenetére
Megfelelőnek megfelelő, de Au2-vel sokkal szebben szól! Igaz, a valós idejű AC3 encoding-ot nem teszteltem, pedig játékok alatt ezzel tud villantani a SS. (Viszont Au2-vel EAX-ot is kapsz a szuper minőség mellé.) Zenék, DivX-ek szebben szólnak Au2-n, DVD-nél meg mindegy melyiket használod, ott a külső dekóder!

Austi: Örülök, hogy tetszettek a képek! -
Thom!
veterán
MOD:
Sztem:MegaWorks 550 +Creative DDTS 100
[Szerkesztve] -
törölt tag
-
törölt tag
Bocsi, félreérthető voltam; elsősorban a korábban említett Kenwood & Koda kombóra gondoltam, mikor a GT3-assal hozakodtam elő. Amúgy totál egyetértek Veled, a Logi és a GW mellett is lehet érvelni, de végső soron nagy eséllyel szimpátia függvényeként végzi a választás.
Trak: Igaz, csak dobozos termék mániás vagyok, s magamból indultam ki.

[Szerkesztve] -
ByB
addikt
válasz
üzenetére
Igen jó lett ez az autós hasonlat!
Én nap mint nap csak boltba járok a GT3-mal (7 ledből csak 4 világít), de egy gázfröccsel mindig csekkolom, hogy megvan mind a 7 led, ha pedig úgy tartja kedvem, akkor leggyorsulok bárkit... Ami meg a Turbo-t (dekódert) illeti, senki sem hiányolja egy GT3-ból, épp ez a különlegessége: a tökéletesen kihegyezett hangolás! De ha Turbo-val (Creative DDTS-100) szereted, akkor előtted áll egy GT2-es... E két cucc között, tényleg csak szubjektív érvek tudnak dönteni! -
törölt tag
ByB-nek igaza van, ha nem is tudod meghallgatni őket, azért az s750 topicot mindenképpen érdemes lehet átolvasni. (Bár 15 négyzeten szerintem elég bajos jól beállítani a 7.1-et, meg dekóder sincs benne - én pl. ezek miatt választottam a Logitech-et. Na meg a hangja az valami nagyon állat, ekkora szobát lazán beszól.) Kis helyre a túl bika hangrendszer installálását feleslegesnek tartom, az autós hasonlatnál maradva olyan ez, mintha valaki venne egy GT3-as Porsche-t, s többnyire csak arra használná, hogy a rossz minőségű budapesti utakon lezavarjon vele a sarki fűszeresig. Namost erre a célra ugyanolyan jó egy kisebb, de szintén sportos Alfa 156, sőt talán még jobb is, hiszen ebben ülve még vízhólyag sem nőne az ipse seggén...

Hangkártyából a sima ZS 20k-ért jó ár, a Platinum és Platinum Pro verziók többlete az előlapi panel egy rakat be- és kimenettel, a távirányító, ill. a mellékelt szoftverek. Maga a kártya az ugyanaz, mindhárom esetben. Bővebben: link (A második oldalt érdemes átfutni.) Lesz különbség az alaplapi kari és e között, az tuti.
[Szerkesztve] -
Austi
tag
válasz
üzenetére
A vizsgák mindenek előtt.A képeket előre is kösz!
Igen én is ezt mondtam neki hogy olvstam forumokon hogy ez az alaplai kari nem az igazi egy ilyen rendszerhez.
Audigy2 zs-t mondtam neki aztán megnéztük az árát is és 20e ami nem sok és töbre számítottam igaz van ennek egy Platinum verzioja is ami 44e de az már tényleg tulzás sztem
Az az Audigy 2 zs amugy tényleg 20e körüli összegbe kerül ami jo ide?
Én hiszek a z-5500 képességeibe csak nem akarok sokkal rosszabat venni igaz itt van egy 80e ft os árrés a két rendszer között de a z-5500-et annyira isteníti mindenki hogy isteni hangja van hogy mondom hátha megközelíti a haverom rendszerét
Én majd egy 15nm es ''lyukban'' szándékozom beüzemelni a hangcuccot.
Bőven elégnek kell lennie ide.
Csak lenne már meg a z-5500 + Audigy 2 zs kombo.
Fejemse fájna.
-
törölt tag
DVD szuperül fog szólni, elvégre a Z-5500 dekódol; játékok alatt nem lesz 5.1-ed csak egy rosszabb minőségű stereo-d, kivéve, ha az alaplapi hangkártya egy MCP-T chipes SoundStorm. (Az a hat csatornányi jelet valós időben lekódolja AC3-ba.) Zene - a játékokhoz hasonlóan - gyengébb minőségben fog szólni, az integrált hangkártya szerényebb képességei miatt.
-
Riker
csendes tag
Mi van akkor, ha a leendő Z-5500-öt integrált hangkártya S-PDIF kimenetére kötöm és a hangcucc saját dekóderét szertném így használni? Akkor is gyenge minőségű hangot kapok? (Játék+DVD+zene)
-
törölt tag
Jó ideje nem voltam netközelben, mert szétdőlt a gépem, ráadásul a szorgalmi időszak is megkezdődött.
Mindenesetre a jövő hét során elküldöm a képeket.
Haverodnak profi a cucca, de azt elég fájdalmas volt olvasni, hogy mindezt az alaplapi hangkártya kelti életre. Ez olyan, mintha egy S osztályú Mercibe 1.4-es motort szerelnének...
A Logit nem arra tervezték, hogy felsőbb kategóriás berendezésekkel versenyezzen, ez ''mindössze'' egy komplett számítógépes hangfalszett, ami gyönyörűen szól, s zenehallgatásra éppúgy alkalmas, mint filmnézésre, vagy játékra. Ha neked ez kell, nem hinném, hogy ezért a pénzért (cca. 85k + Au2
) találsz jobbat.
Azért egy bizonyos szint felett a szoba mérete/kialakítása is jelentősen befolyásolja a hangot, ezt is vedd figyelembe a döntésnél. Haversrác remélem nem egy 10nm-es lyukban döngeti azokat a Koda-bestiákat!

-
Thom!
veterán
BTW, elég jó áron lehet kapni Cambridge MegaWorks 550-et

igaz analóg bemenete van, de azért na.. -
racing-01
csendes tag
hi all!!!! Tudna nekem valaki véleményt mondani a logitech z-5300-as hangfal rendszerről???Arra lennék kiváncs hogy a baszus milyen rajta. előre is köszi

-
racing-01
csendes tag
hi all!!!! Tudna nekem valaki véleményt mondani a logitech z-5300-as hangfal rendszerről???Arra lennék kiváncs hogy a baszus milyen rajta. előre is köszi

-
ByB
addikt
Ez egy nagyon nehéz dolog... Ha az embernek van egy minimális hallása, meg tud őrülni és mindig jobbra vágyik! Egy igen tehetős ismerősünk vett magának egy pár B&W Nautilus hangfalat, Ongaku csöves erősítő, jó sok milla a cucc!!! Ha asszondom zenebuzi, akkor finoman fogalmaztam! Sokat tanult, már jó ideje dolgozik, megérdemli, nem irígylem, de nem értettem, soha, ugyan mit tudhat! Nemrég voltam nála, ugyanis azt mondta, hogy kész, összeért! Elvittem egyetlen féltve őrizett bakelitemet, amit még régen kaptam, ha zenekiállításra megyek, mindi ezt viszem magammal, (itthon nincs is lemezjátszóm, majd egyszer) Jan Garbarek - Madar. Ücsörögtem nála, egy óra a bemelegedés... Majd megszólaltak a hangfalak, amik önmagukban is annyira impozánsak, hogy komolyan majdnem elsírtam magam. Szóval megszólaltak ezek az égi tünemények és megértettem. Nyitott szemmel is a zongorát kerestem a szobában, (Epilogue - 0:52mp) hallottam a cipő kopogását a zongora pedálján, a finom levegővételeket, komolyan mondom kirázott a hideg és nem hittem a fülemnek!!! Most már tudom mi az etelon, de:
Mindig annyiból kell kihozni a legjobbat, amennyi pénzed van rá! Ha azért akarsz Z-5500-at venni, hogy jobb legyen, mint a haverodnak, akkor felejtsd el, nőni kell még. Ha viszont azért, mert jó cuccot akarsz, akkor hajrá! Az Audigy 2 ZS + erősítő + normál hangfalak összeállításba, csak akkor vágj bele, ha van legalább 150-200k-d!!! Addig bőven ''megteszi'' a Z-5500 vagy Gigaworks... Hangsúlyoznám, addig: itthon beraktam a Epilogue számot, megszólalt a Gigaworks (amit én istenítek) és sehol sem volt a zongora, még csukott szemmel sem és valószínűleg a Z-5500-nál is fölöslegesen keresném... -
slash
csendes tag
nehéz ezt így leírni, de mindenképpen jobb lesz a hangja audigyvel, mert jobb a dinamikája, frekitartomány (amit elviekben ki tud adni), kevesebb a zaj, az érzékenysége sokkal jobb (fontos!!) és akkor még nem beszéltünk arról, hogy egy olyan kis creative chip miket tudhat még: pro-logic 1/2, különböző effektek, hardveres dekódolás stb.
-
Austi
tag
Hmm ahh fene akkor nekem is vennem kell egy erősítő mélynyomo 5.1 hagfalpárost ugyérzem

Ha már a z-5500 megse közelíti
Amugy én is mondtam neki hogy vegyen Audigy 2 ZS-z mert sokkal jobb lesz de konkrét érveket nemtudtam fölhozni neki hogy mivel is lenne jobb.
Tudnál ilyeneket mondani hogy mivel lenne jobb a mostani helyzet Audigy 2 Zs vel mint az alaplai hangkarival?? -
ByB
addikt
Hát persze...
KIZÁRT! Az az alaplapi hangkártya mondjuk egy nagy 0. tehát jobb térhatást fogsz elérni, de egy háromutas Koda... Esélytelen! Én tegnap üzemeltem be a Gigaworks-öm, telán azzal!
(sem) A lényeg, hogy hangfalban erős cucc amit írtál hogy el akarsz érni, de a jelkibocsátó (alaplapi hangkártya) gyenge!!! A Z-5500-as egy Audigy 2 ZS-sel finom lehet! -
Austi
tag
Haweromnak Kenwood krf-v5070d-s erősítője van 5x100-as,Koda SW 952 mélynyomoja 150w-os, első hangfalpár ahogy írtad is ''első kettő háromutas földönálló hangfal''
150w-os szintén ez is, center 90w os neki, hátso hangfalpár 70w-os.Az 5.1-es rendszer is Koda de a típusát nemudom.
Jah és Abit nf-7-es alaplapra integrált hangkártyával tolja.
Nah ezt szeretném megközelíteni z-5500-el.
Lehetséges lenne ez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Horgász topik
- Mesterséges intelligencia topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Hobby elektronika
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- 27% - ASUS ROG Swift PG27AQDM OLED Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms /
- AKCIÓ! Intel Core i5 8500 6 mag 6 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Na és mindezt egyhuzamban. Utána megfogtam a bordát, éppen csak langyos volt...

)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)