Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
Új hozzászólás Aktív témák
-
anjani182
őstag
válasz
Vertigo
üzenetére
Értem, engem amúgy nem izgat annyira, majd szólnak, oszt' csá
Remélem nálam felejtik a régit
De komolyan...mivan ha elköltözöm addig? Különben is előbb hozzák az újat, utána viszik a régit, nem is értem, hogy feltételezik, hogy egyáltalán aki felhívja őket tényleg van-e Z-5500-as hangfala 
-
Vertigo
aktív tag
anjani, azt mondtak, hogy 6 heten belul erkezik, mert akkor (2 hete) kezdtek el a gyartasat a javitott revizionak, de mondtak, hogy a reszletekrol e-mail -ben leszek tajekoztatva (csomi erkezesenek idopontjanak egyeztertese, majd utanna ha megjott a hibas visszakuldesenel is...), ezert mar varok valami infomorzsat, hogy mittom en pl: ''a gyartas folyik, kinti tesztelesek alapjan a hibat teljesen ki tudtuk kuszobolni, varhatoan majus 20. -a kornyeken szamitson a csomag erkezesere, addig meg pontositjuk az idopontot''... Szoval nem olyat, hogy: ''csa, holnap delelott jon a csomag, legyel otthon!!!''

Deluxe, pedig nem hiszem, hogy audiophil lennek, habar reges reg fulvizsgalaton meresztgettek a szemuket a dokinenik, hogy milyen alacsony decibel erteknel meg tudom hatarozni a hang iranyat... Szoval passz... Majd nem sokara atkoltozok nagyobb helyisegbe, ott talan meg optimalisabban el tudom helyezni a hagfalalkat, a melynek is nagyobb tere lesz a lecsengeshez... -
Deluxe00
senior tag
válasz
Vertigo
üzenetére
Én az x-fi analóg meg bármilyen digitális csatlakozásra értettem a zajkülönbséget mivel itt most arról volt szó!

Ok én elfogadom a véleményed, csak azért kérdeztem vissza, mert 50-ből talán 1-2 ember mondja ezt
Én részemről inkább elhallgatom azt a többlet zajt viszont zeneibb hangzást
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
Digital<>digital kozott nem hinnem, hogy mervado lenne a zaj, igy termeszetesen nem arra ertettem, jellemzoen inkabb a dinamikara...
Elmult ket hetben asztali nelkul maradtam (mivel 2 lg -t is visszavittem, es mar inkabb penzt kertem vissza ne sz0passanak engem mar ezekkel), igy 2 heten at a coax -ot az x-fi -be voltam kenytelen dugni, majd tegnap ugy dontottem, hogy a pioneer, mar csak nem gyart sz@rt, es mereszeltem egy pio asztali felvevobe invesztalni, es az elozo asztalik, illetve a 2het x-fi, majd a mostani pio coax -os probalgatasa soran alakult ki a velemenyem. -
anjani182
őstag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Ne lamerkedjél már, pár hsz.-el ezelőtt kifejtettem ezt a kérdéskört, olvass vissza!

-
Deluxe00
senior tag
válasz
Vertigo
üzenetére
De azt tudod, hogy a jobban szót nem lehet, nem szabad összekeverni azzal, hogy kevesebb zajjal?!
Vagy nem tom mit értessz azalatt, hogy jobban, mert bár én nem látok sok fantáziát ilyen rendszeren való zenehallgatásban, de azért jópár avatott ismerösnek mondtam, hogy hallgassák már meg és véleményük egyezett enyémmel(Ami még önmagában persze nem jelenthet semmit, csak mindenki ezt mondja aki így is úgy is hallgatta)
Jó digitálisan is, mert feszes vmilyen szinten a hang, de ha utána ugyanazt meghallgatom analógon is sokkal jobb a hangszerelés, kevésbé hallani, hogy gyatra a hangfal középtartománya --> ergo jobbak az emberi hangok is, ami zenénél azért fontos!
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Deluxe00
üzenetére
...hat nem tudom, de mar a 3. asztali van nalam (jelenleg epp egy pio), de mindegyik jobban szolt az x-fi -nel z-5500 -on.
Jol szol az X-fi analogon is, digitalison meg megjobban, de az asztalik eddig szerintem szebben... (mondjuk x-fi digi, meg asztali kozott mar nincs akkora difi, de az analog meg a digi kozti kulonbseget ha 2 helyiseggel arrebb levo wc -ben is hallani)
Termeszetesen minden kabel jol arnyekolt, aranyozott... (x-fi platinum, jelenleg pioneer 440h coax -on, elotte 2 lg, dr7500, rh7500 szinten coax -on).
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
válasz
Vertigo
üzenetére
X-fivel a hang szebb...ez nyilvánvaló...főleg miután cseréltem analóg kábelt...mindössze nagyobb a zaj..de attól még hallható hogy zeneibb! Pedig nem mondhatjuk, hogy rossz kábelt használok digitális csatlakoztatásra mert 3-szorosan árnyékolt színezüst..mégis zeneibb analógon!
-
_Blank_
senior tag
Mikor várhatóak ezek az új szériák a boltokba, és honnan fogom tudni hogy ezek tényleg új, jó szériák-e? Valami sorozatszámot kell majd figyelni?
-
Vertigo
aktív tag
Rosszabb a hangja X-Fi -vel analogon, mint digitalison (kisebb dinamika, ''maszatosabb'' hangok)...
u.i.
ido kozben en is kommunikaltam a logitech -vel, nekem is jon az uj szallitmanybol a csere, viszont meg hivatalos emil a korulmenyekrol nem erkezett... Nektek jott mar? -
FanTom1
csendes tag
amúgy ki mivel csatlakoztatta???
mármint optikai kábel, coax....??
és mik a tapasztalatok? -
FanTom1
csendes tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
hali!
nekem is a villanykapcsolástól pukkan, az meg nem gáz mert nem a hangcuccban van a baj hanem az elektromos hálózat ilyen...
és sztem egy másik rendszer is ezt csinálná, ha kicserélnéd. szerintem persze...
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Az én rendszerem a nyáron lessz egy éves!
A villanykapcsolós pukkanáson kivűl nincsen vele gond, de azis bőven elég szerintetek ha megkeresem a logitechet akkor lehet cserélik az enyémet is?
Ha joltudom akkor a logitech 3 év garanciát valal a z-5500-ra! -
anjani182
őstag
-
FanTom1
csendes tag
válasz
anjani182
üzenetére
megy a 6 Ch direkt csak bezavart a PLII movie

hát ez viszont nagyon rossz hír, h sisteregni fog meg minden
végre ittvan a kezeim között és akkor adjam is vissza?
ami gondolom 4-5hét mire kicserélik, ha kicserélik, mert pl a Z640esemben zörgöttt a mélyládában a 2. hangszóró, elvitték a rendszert 6 hét után visszahozták ugyanúgy uh ja, ez nemjó 
nemlehet h csak vmi interferencia van? vagy a hangkártya szarakodik??? mert az egy nyugdíjas LIVE!5.1es, (egyelőre nincs pénzem X-Fi -ra,,,,) -
anjani182
őstag
válasz
FanTom1
üzenetére
Hali!
Ha analóg módon kötöd össze, akkor a hangkártya végzni, vagy a a szoftver a kódolást, ha digitálisan kötöd össze, akkor a dekóder, remélem jól tudom
A Power DVD-ben állítsd be a 6 speakert, és szólni fog a PLII Movie alatt a Center is, legalábbis nekem szól! Amúgy meg minek nyomod be, amikor 6 Ch direktben szólnia kell!!!
Szar szériát fogtál ki, hívhatod fel a Logitechet, ki fogják cserélni, vagy visszaadják a pénzt! Egyre szarabb lesz zúgni, búgni fog, sisteregni, készülj rá
Remélem segíthettem!
-
FanTom1
csendes tag
Sziasztok!
nekem a nyuszika most tojt egy ilyen gyönyörűséges istenszerű csodát
, ezúton is köszönjük neki

nade lenne egy-két kérdésem!
elég kezdő vagyok ebben a témában uh bocsi ha hülyeségeket kérdezek, meg inkább csak biztos akarok lenni dolgokban

1: DTS az alapból is megy, tehát azt hiába keresem az effectek között ugye?(..96-24..)
2: amikor nézek egy dvdt és pl benyomom h PLII MOVIE akkor a beszédet nemhallom, most így kb arra gondolok h ez a stereo dolgokat kódolja PLIIbe és ami alapban is az ahhoz nemkell
3: van egy idegesítő dolog, mégpedig az h néha pattan egyet a hangfal, nemigazán lehet hallani csak ha megy és nemszól semmi vagy ha éppen halkan szól, ez miért van????
amúgy istenkirály az egész pakk annyira szól mint egy ló, és elképesztő az h csavarom fel a hangerőt (felénél jobban nem tekertem fel....) és semmi torzítás csak a nyers erő önti el a teret, a dobozok megindulnak körülöttem, a telefon az asztalon, recseg ropog a szekrény, alig kapok levegőt... de mindíg kristálytiszta! aki gondolkodik egy ilyen rendszeren az gyorsan raboljon rá egyre
-
brembo
aktív tag
válasz
anjani182
üzenetére
Neked most akkor megjavult a cucc? Mit kell vele pontosan csinálni?
Vagy lesz kijavított széria? Nem tudjátok, hogy melyik bolt foglalkozott ezzel a sokak által észlelt hibával, illetve ki fogja az újat forgalmazni? Csak azért kérdezem, mert régóta szeretnék venni egy ilyen gyönyörűséget, de valahogy eddig nem mertem az említett hibák miatt. -
anjani182
őstag
Up! De eltűnt a topik

-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Csakis a DTS az ami nem szól? Tehát a Dolby Digital-al megbirkózik?

Sajnos nem tudok újat mondani, ezeket kell beállítani, hogy szóljon rendesen:
- Windows-on belül: 5.1-es hangszóróelrendezés beállítása.
- Hangkártya driverében: AudioHQ / Device Controls / Decoder -> SPDIF Passthrough. EAX Console-ból az effektek tiltása.
- AC3 Filter-ben (ha van a gépen): SPDIF beállítása, de mivel az Au2 ZS és a Z-5500 mellett úgysincs szükség rá, inkább uninstall.
- Lejátszóprogramban: Szintén SPDIF beállítása.
Próbálj ki egy másik lejátszóprogramot is, mondjuk az InterVideo WinDVD-t, hátha a programban van a hiba.
Esetleg ha valakitől kölcsön tudsz kérni egy próba erejéig egy digitális kimenettel rendelkező asztali DVD lejátszót (nem is tudok olyanról, amin nincs SPDIF out
), ki lehetne próbálni azzal is a Logitech-et. Egyértelműsítené, hol a hiba: A gépen, vagy a Logiban. (Utóbbit nem tartom valószínűnek.)
Gondolom, DVD-kről van szó...a kép az szép, tiszta, folyamatos? Ha nem, akkor nézz meg úgy egy lemezt, hogy image-t készítesz róla (pl. Alcohol 120%-al), s a merevlemezről játszod le. (Ez esetben valószínű az nF4 IDE vezérlője a lúdas.)
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Egyértelműen nem éri meg venni semmit se hozzá, mert ami jobban szól, abból 1 pár annyiba kerül, mint a Z-5500.
Kb 300 eft volna egy hasonló JBL cucc az MM-ben (hangfalak + erösítő), az szebben is szól, de nem 4x mint az ára, hanem csak max 1.5x. -
anjani182
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Nyugodtan kössél rá akármit, legfejebb szétb@ssza a cuccot
Ez nem így működik 
-
Deluxe00
senior tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Figyi...szerintem mivel egyáltalán nem tudsz arról, hogyan működnek ezek a dolgok, csatlakozások stb....ilyenre még csak gondolni se gondolj!!!!
Ez nem így működik!! -
Deluxe00
senior tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
mire???????????

-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Most akkor működik?
A stereo jelet pl. megszólaltatja? (zenét mondjuk) A DD5.1-et/DTS-t felismeri, vagy mindvégig a ''Detecting...''-et írja ki?
Harry Potter: Kicsit konkrétabban légy szíves! Csinálok neked akár 8 utas hangfalat is, akkorát, hogy be se fér az ajtón, de hogy nem fog jobban szólni, mint a Z-5500, az tuti!
[Szerkesztve] -
Harry Potter
csendes tag
Nagyobb hangfalakat 2 iletva 3 utast
-
anjani182
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Mit köcc mihez?
Miről van szó?

-
Harry Potter
csendes tag
Az lenne a kérdésem hogy nem e tudja valaki hogy ha álló hangfalakat vennék hozzá azok normálisan szólnának e mert nemtudom hogy csak a magas menne ki a hangfalból vagy közép is fontos lenne ha valaki válaszólna
-
ati2
őstag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Persze mert az audigy-k alapból stereo jelet nyomnak, amikor kimegy az 5.1 azt detektálja a Z-5500 mivel az másik jel. Utánna meg újra visszaál a stereo, ha nincs 5.1 és azt megint detektálja...
De az új driverrel az is előfordul, hogy nincs is semmi kimenő jel a coax-on ha nem szól semmi... -
ati2
őstag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Igen mono kell hozzá, ilyen: [link]
Az AudioHQ/Audio Console-ban állítsd át a decoder-t SPDIF passtrough-ra, akkor kimegy a nyers je a coax-ra, de mindenféleképpen a lejátszóprogiban is be kell állítani az SPDIF-et (pl: PoweDVD -> Configuration -> Audio -> Speaker Enviorment -> Use SPDIF).
Csak így fog kimenni a coax kimenetre az AC3 és a DTS.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
Mono átalakító kell, megnéztem, az enyém is ilyen. Megkértem a moderátorokat, hogy módosítsák az #1382-t, így hamarosan a helyes információ fog szerepelni benne.
Az #1370-ben, ill. #1382-ben leírtam az összes dolgot, ami az eszembe jutott. Viszont utóbbi hsz.-ben vannak olyan kérdések (a hangfal viselkedésére vonatkozóan), melyekre nem válaszoltál. Ha ezt pótolnád, nagyobb eséllyel tudnánk segíteni.
SuBeR53_: [link]
-
SuBeR53_
tag
Na szoval a kérdésem a következő: mennyibe kerul 1 alap joystick, ami jo minoségu is, nem kell ien 96ezer gombos, csak 1 sima egyszeru.
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6
üzenetére
#1382, második bekezdés, azzal a különbséggel, hogy mono átalakító kell hozzá, ezt rosszul tudtam.
A #307-et is ennek megfelelően módosíttattam a moderátorokkal. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Vettem Coax kábelt a cucchoz de igy sincsen hang DTS-ben!
Valaki nemtudna segiteni? -
Harry Potter
csendes tag
Szóval én már nem monitoron nézem a filmeket a logitechel hanem egy projectoron egy
acer pd116pd ami elég zsir támogatja a HDTV-ét és az x800xl-el gyönyörü a képe és végre
nem monitoron nézem a filmet ajánlom mindenkinek nem olcsó de nagyon ütös
-
törölt tag
Most, hogy nézegettem a SoundTouch hátulját, látom ám, hogy van ott egy kapcsoló, amelynek egyik állása a ''6 ch direct'', a másik pedig ''stereo 1-3''. Ha utóbbi állásba teszem, akkor analóg átkötésnél az Input mellett nem a Direct, hanem Stereo1 fog szerepelni, s a Effect-ek közül is eltűnik a 6 Ch Direct.
(Már akkor is észrevettem a kapcsolót, mikor raktam össze a cuccot, csak aztán ki is ment a fejemből, hogy van rajta ilyen, s nem néztem meg, mit tud.)
No tehát akkor: Mire jó ez a kapcsoló?
-
Ati_X_321
aktív tag
válasz
anjani182
üzenetére
én is felhívtam logiékat, mondta a nő, hogy csináljam a fenti lámpakapcsolgatós tesztet, de nekem nem a puffogás az elsődleges problémám, meg attól, hogy tesztelem nem lesz jobb
gyári hibás a cuccom, búg, sípol
nekem is ígérték, hogy kicserélik, vagy visszafizetik a lóvét -
anjani182
őstag
Hívtam ismét a Logitechet, és azt mondták, hogy 6 hét múlva kb. érkezik az új és jó széria, azt elküldik nekem futárral, majd rá 3 hétre meg az enyémet elviszik!

-
anjani182
őstag
válasz
anjani182
üzenetére
Hívtam Logiékat...aszonták nézzem meg a mélynyomó alján vmi számot, majd húzzak ki mindent, kivéve a mélyet, állítsam 6ch-ra, és kapcsoljam le-fel a lámpákat
Na most nemértem, hogy ez mire jó, ha szar akkor szar... és egyre csak szarabb lett amióta megvettem (1 hónapja kb.)
Kíváncsi vagyok mit mondanak ha újra hívom őket, bár kíváncsiságból megcsinálom a tesztet 
-
ati2
őstag
Közben fölraktam, de szerintem nincs sok külömbség, kivéve hogy megint alapból be volt kapcsolva a CMSS.
Viszont próbálgattam a CMSS módokat, a CMSS2 és Stereo Suround elég jónak tünik.
Szerencsére csak a stereo jelnél müködik az összes CMSS mód (AVI-k, meg Winamp alatt megmarad az eredeti 5.1 szerencsére)
-
ati2
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Ez az?
[link]
És winamp alatt is jobb, vagy csak a mediasource-el? -
penene
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
akkor jó
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
penene
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
a Youp pax 2.32es drivert próbáltad már?
az is jó...
-
anjani182
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Ezt nemértem! Elmagyarázod?

-
Harry Potter
csendes tag
Szóval letöltöttem és feltettem a creativ uj driverét és lásatok csodát mostmár halgathatóak az mp3-mak
és jobb az egész jobb lett a hangzás ajánlom mindenkinek!!!!! -
Deluxe00
senior tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Edit / Preferences / Importing / Import Using:
Itt tudsz választani és ott lesz, hogy Apple Loseless -
Harry Potter
csendes tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Az itunesban hol lehet grebbelni flac vagy ape formátumba hol van mond el mert én nem találom
-
Harry Potter
csendes tag
És még azt is magyarázd el hogyan kell a zenét megváltoztatni veszteségmentes formátummá elöre is köszi
-
Deluxe00
senior tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
www.kacsa-audio.hu
iTunes-t meg szedd le www.apple.com oldalról! -
Deluxe00
senior tag
Ja és úgy szereltettem a kábelt!
-
Deluxe00
senior tag
Nekem 2x-esen árnyékolt Neotech kábelem van aranyozott bazi nagy dugókkal, ebböl nem fér el egymás mellett 3, de mivel stereoban hallgatom a zenét ezért 1 kábelt használok!
Hát nekem van iPod U2-m aztá ahhoz volt iTunes, abban lehet Apple Loseless-be rakni
-
Harry Potter
csendes tag
Ja megmondanád honnan van olyan progid amivel Apple Loseless-be tudc tömöriteni mert érdekelne ha megmondanád és hogy honét lehet leszedni elöre is kösz
-
Deluxe00
senior tag
Amúgy azt még hozzátenném, hogy ezek az analóg kábelek durván 1000ft/méter, viszont a z-5500 szintjén messze túlmutatnak, tehát megmutatkozik, hogy ez csak egy mainstream multimédia set!
Tehát ne attól várjon vki csodát, hogy vesz milliós kábeleket
-
Deluxe00
senior tag
Sztem Potter-nek ZS-e van szóval az már egy használható analóg hangkártya!Nem kell cserélni!
Kábel cserével azt értem el, hogy a cd-k jobbak lettek viszont az mp3-ak...
Most az itthoni audio cd-ket felrakom Apple Loseless formátumban! -
törölt tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Nézz be ide, biztos ajánlanak néhány jó linket: [link]
Azért ha megfogadsz egy tanácsot - a nagy kedvenceket szerezd be eredetiben, nem fogod megbánni!
Deluxe00 írta korábban, hogy a jó minőségű analóg kábelekkel sokkal szebben szól a Z-5500. Hogy halld a változást, mindenképpen kell egy jobb hangkártya - Audigy2 alá nem érdemes adni, főleg, hogy már nem is olyan drágák ezek a cuccok, főleg itt a Ph!-n.
-
Harry Potter
csendes tag
Azt tudom de honnan tudok jó minöségü zenét tölteni erre lennék kiváncsi meg arra hogy megéri a z-5500-hoz jobb kábeleket venni
-
Deluxe00
senior tag
Én nem írott cd-re gondoltam...

-
Harry Potter
csendes tag
Csak az a baj hogy kevés a jó minöségü zene pl: Flac vagy ape olyat honnan tudok tölteni gondolok pl a torrentre cim kéne ha lehet
-
ati2
őstag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Hiába irod ki, csak az eredeti szól szépen. Sajnos az szinte az összes tömöritésnél elveszik a magas

Ha halgatható minőséget akarsz akkor: a nero digital 128+ kbs, OGG 160+ kbs, vagy mp3 256+ kbs -ben kell letömöriteni az eredeti zenét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Dual Radeon RX 6500 XT 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog Strix Z390-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RX 7800 XT 16GB Montech XR TG FSP 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3050 6GB Endorfy Signum 300 TG MSI 650W
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 1000GB 14" FHD+ áthajtós-érintős Gar.: 1 év
- BESZÁMÍTÁS! Dell Precision 5520 FHD notebook - i7 7820HQ 16GB DDR4 256GB SSD M1200 4GB WIN11
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Gaming OC RTX 4080 Super 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- 277 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)