- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Android szakmai topik
- 69, 100, 200, 5000, 6000
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
Új hozzászólás Aktív témák
-
s7ry
tag
Köszi szépen, ma is okosodtam
Amúgy, nem igazán tudok dönteni.... Z-5500 vs Genius 5.1.
A dilemmám az, hogy szívem szerint z5500at vennék.Viszont több érv is a Genius mellett szól:
-3szor olcsóbb (Z-5500: 68.000 Genius: 22.000)
-szépen szól, bár a basszusa közel sem olyan jó, mint z-5500nak.
-viszont pont a 2. pontból következik a 3. előny, hogy ez talán még nem zavarná a szomszédokat annyira, mint a Z-5500, ettől tartok a legjobban, hogy megveszem a z-5500at, aztán ki sem tudom használni, mert feljelentenekVki tudna segíteni a döntés meghozatalában?
-
B.A.T.
tag
Azért annyit hozzá fűznék, hogy a digitális jelnél éppenséggel a jelszintek lépcsőzetessége jelenti a legkevesebb problémát. Sajnos (vagy szerencsére) az emberi fül nagyon bunkó módon reagál a hangnyomásbeli különbségekre. Gondolj bele, hogy már fél dB-ekkel milyen könnyen átverhető az ember füle, itt még szinte észre sem veszed, hogy változott a hangnyomás. Ezeknél a digitális felvételeknél ettől jóval sűrűbben rögzítik a jelszinteket. (az viszont sajnos jellemző, hogy általában a mai pop zenékben eléggé kókler módon használják ki azt a CD audio által nyújtott 16 bit-es - 96 dB-s dinamikatartományt, klasszikusoknál jobb a helyzet.)
A nagyobb probléma sztem inkább a kis felbontású mintavételezéssel van. Pl. a 44,1 kHz-es mintavételezésnél már 5000 Hz felett észrevehetően elkezd "háromszögesedni" a jel. És ettől lesz digitális ízű, "hideg" hangja az egésznek. Ezt valójában egyfajta torzításként is felfoghatjuk, mivel itt már nem korrekt a jelalak.
-
törölt tag
Iszonyat messze van az a tökéletestől. Hogy te még nem hallottál igazi Hi-Fi rendszert (illetve igazi házi mozit), az oké, de ne akard elhitetni másokkal, hogy nem is érdemes.
Ennyi pénzért, persze, megéri, de bőven-bőven van ennél feljebb. Szóval még mielőtt valaki nagyon belelovagolná magát, hogy ennyiért kap otthonra egy komplett high-end cuccot, menjen el egy normál hifi kereskedésbe, ahol majd útbaigazítják. -
FefeeX
veterán
Persze, ennyiért jó, de mondjuk messze nem tökéletes... A basszusa messze van az istenitől, mondjuk magas hangban szépen szól... Valahogy a basszus nem kövér... A gép zúgása messze van a DVD player null hangjától, meg az áramot is zabálja. Vannak hátrányai, de ennyi pénzért talán a legjobb... Ezt nem tagadom. De azért a vége erős volt...
-
Kleroo
veterán
Hú. én a végére kicsit elvesztem.Most akkor melyiknek kell bejáratódnia?
Nekem van egy régebbi(amikor még divat volt JÓ hifit csinálni) panasonic hifi-m és a két hangfalban 100-100w-os mély van. és ha a két hangfalat egymás mellé teszem akkor tényleg olyan hangos mint a logi. De azok is inkább puffognak.Engem speciel ez zavar.a puffogás leginkább torzítás. A mennydörgő logi(ami idővel bejáratódik(hmm talán akkor erre gondoltál) bejáratódik,megszelidül)hangja sokkal búgósabb teltebb,igazi mélyeket tud produkálni, csak ki kell kísérletezni,hogy merre nézzen a reflex-nyílás.
-
Anyád911
tag
Sziasztok!
Nekem kb 2 éve van 5500-asom (nappali, házimozi), és a visszafogott pukkanásoktól eltekintve semmi baja. Régebben időnként vett vmi rádióadást (a subból lehetett hallani nagyon visszafogottan) de már elég rég nem jelentkezett. Az elődje egy Z-680-as volt, ez most a pc mellett teljesít szolgálatot. Mivel a 2 rendszer eléggé hasonló, ezért kérdezném itt a hozzáértőket, hogy érdemes-e egy sima Audigy-nél jobb kártyát alátenni, szinte kizárólag játékra használom.
Teszthangnak amúgy a gyári Star Wars dvd-ken található THX-tesztet is tudom ajánlani, az itteni egypercest este meghallgatom én is (családi ház rulz). -
Kleroo
veterán
szerintem megoldható, mert a "kis tücskök" is megkapják a teljes hangfrekvenciatartományt(nincs levágva a mély) és egy 8ohmos hangfal biztos megy vele.
DE
rengeteg oka van annak amiért nem éri meg cserélni. ha érdekelne a véleményem (feleslegesen nem akarok körmölni) akkor dobj 1 privit
Új hozzászólás Aktív témák
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Late 2016 2TB - i7 I 8GB I 500GB SSD I OS X Monterey I Cam I Gari!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest