- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- Megjelent a OnePlus 13T
- Májusi bemutató, júliusi piacra kerülés, áremelés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deluxe00
senior tag
válasz
Harry Potter #1398 üzenetére
Minden mp3 ocsmányul szól!Hallgass cd-t!
-
Harry Potter
csendes tag
Nekem is lenne egy problémám van egy audigyi 2 zs hangkártyám és egy z-5500 és néhány mp3-nál ocsmányul szól ezzel mit lehet tenni help me!!!
-
ati2
őstag
válasz
Harry Potter #1396 üzenetére
2.5-ös nem létezik!!!
Vagy 2.6 (nagyon kicsi), vagy 3.5-ös van (kicsi), vagy 6.3-as (nagy).
De áltálabán a 3.5-ös van használva a legtöbb helyen.
[link]
3.5-ösből és 6.3-asból is van mono és stereo is!
A sima A2-höz meg 3.5 mono átalakitó kell...
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Harry Potter #1393 üzenetére
3.5-ös jack kell az Au2-höz!
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Harry Potter #1393 üzenetére
Ugyanolyan mint neked!
Szóval aztmondod media markt!
Az a baj hogy rűhellem, drága szerintem valami webboltban lenne jó megvenni mert akkor nemkéne elutazgatnom a Médiába4 -
Harry Potter
csendes tag
Amugy nekem Audigy 2 zs-em van annak a digitális kimenetébe 2.5 kell de a többibe is neked milyen hangkarid van
-
Harry Potter
csendes tag
Én a mediamarktban vettem és van hozzá átalakitó ami nem 3.5 feles hanem 2.5 kell neked az olyan 500 huf volt
-
Intruder A 6
aktív tag
Bocsi 3,5 mm-es átalakitót akartam írni!
-
Intruder A 6
aktív tag
válasz
Harry Potter #1389 üzenetére
Szia!
Webárúházban nem tudsz valahol?
valami jót!
olyan ,5-ős átalakitó is kellene ! -
Harry Potter
csendes tag
válasz
Intruder A 6 #1388 üzenetére
Jó a kábel de ezen ne sporolj én Hama-t vettem 1m-eset 3000 huf volt aranyozott stb és nagyon jó dupla szigetelés van rajta meg minden ajá
lom neked is
-
Intruder A 6
aktív tag
Hali!
Ezek a kábelek jók-e? A Z-5500 és a gép ősszekőtésére?
[link]
http://www.edigital.hu/product.php?productid=22605&cat=611&page=2 -
Ati_X_321
aktív tag
aszongyák Logiék, hogy megoldották a bugot, viszem is a szervizbe a cuccot
-
assasin_bug
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, olvastam a korábbi hsz-eket, de gondoltam azért megkérdezem. Nekem az a problámám, h ár/teljesítmény arányban elég jó, csak én sok zenét hallgatok. Játékoknél nem érdekel annyira a térhatás. Viszont ami tetszik bnne a távirányító, a dts-dekóder és a klasz mélynyomó.
Erősítőből meg akkor rögtön vmi jobbat kéne venni, meg 2 tisztességes hangfal(pl. b&w) és már 250e körül járnék, annyim meg nincs. Ezért tűnik jó alternatívának ez a z-5500-as. Legfeljebb ha összejön egy ksi pénz egy új cuccra akkor ezt elpasszolom it a ph-n, mert azt is olvastam, h 60e ért azért el lehet nyomni használtan.
Vmelyik nap beugrom sztem media-ba v a fukaros boltba h meghallgassam.
Amit hiányolok a holnapról az egy kicsit komolyanbb specifikáció :-/
köszi mégegyszer a hsz-eket!
ab
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
Intruder A 6 #1381 üzenetére
Nekem sima A2-öm van, ott van az Audio HQ-ban egy olyan beállitás, hogy decoder:
1. Dolby Digital (AC3) decode
2. SPDIF passtrough (note external decoder required)
De a 2-es módban a lejátszó programnak is kell tudnia kirakni az 5.1-es jelet a Coax kimenetre pl: power dvd
Közben vettem optikai kábelt is a Tesco-ban kb 1800 ft volt az 1.5 m-es Hama.
Semmi külömbség nincs hangzásra coax és az optikai között (vagy nagyon minimális), és a búgás is megmardt
De optikaival, csak az asztali dvd-t tudom bekötni...
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
assasin_bug #1380 üzenetére
Szóval annál a stereo rendszernél amit kb ennyiért kapnál annál jobban szól, de azért nem versenyképes egy JBL / Infinity vagy Harman-Kardon cuccal zenehalgatásra.
-
törölt tag
válasz
Intruder A 6 #1381 üzenetére
Optikai kábelt Elektro World, Media Markt, hasonló üzletekben, vagy bármely audio / elektronikai boltban találsz. Hogy milyen kell hozzá, az korábban már sokszor elhangzott a fórumban, ill. a hangfal kézikönyvében is megtalálod!
(A Z-5500-nak Toslink jack kialakítású az optikai bemenete.)
Arra hadd hívjam fel a figyelmed, hogy az Audigy2-n nincs optikai kimenet!
A coax kábelre 3,5 mono jack -> RCA átalakítót kell húzni a hangkártya felől. Az EAX Console-os művészkedések után előfurdulhat, hogy nem (jól) jön át a DD / DTS stream, ezért ha ott bekapcsotál valami effektet, azt kapcsold le.
A SoundTouch mit ír ki, mikor digitális jelet kellene fogadnia? Serceg esetleg ilyenkor a rendszer, vagy semmi hang nem jön belőle?
assasin_bug: Én zenei tekintetben is nagyon elégedett vagyok vele, de ez az edigi hozzászólásaimból is biztos kiderült.Azt, hogy erősítő+stereo hangfalakhoz viszonyítva mit tud, személyes tapasztalatom alapján meg nem mondom, mivel sosem volt olyanom.
Viszont ha visszolvasol, sok dicsérő szót találhatsz nálam tapasztaltabb és / vagy hozzáértőbb fórumtagoktól!
Egy referenciám azért mégiscsak akad; hétvégén meghallgathattam Nagybátyám rendszerét:
- Proac Response One-SC hangfal
- Csöves előerősítő csöves tápegységgel
- Triode 211 csöves végerősítő (sztereo), General Electric VT4C csővel. (Ez 62x28x25 cm, 40 kg, a trafó (tápegység) gyantával van kiöntve.)
- Mission DAD5 CD játszó
- LiTe DAC-50
- Audience (Conductor) hangfalkébel és összekötőkábelek
Hát ööö...nem volt szar.Sőt, mintha némelyest mintha szebben szólna, mint a Z-5500.
-
assasin_bug
csendes tag
Sziasztok,
Zenehallgatásra mennyira alkalmas a cucc?
Az nyilván stereo lenne bár van pár dts-es audio dvd-m is.
Menniyre lehet összehasonlítani egy erősítő és két nagyobb hangfallal?
Köszi,
ab -
Ferdzsoo
addikt
1373 # -asra az is elég ha valaki azt írja hogy nem.
Pls nézzétek meg.... -
_calogero
tag
Én alaplapi kártyát használok. A Mediasource csak Creative kártyákkal megy, nem?
Egyébként nem a gépre van kötve az S750, de azt írtam korábban!
Zenét 70%-ban pedig az NW-HD5-ön hallgatok utazáskor, az meg messze viszi a pálmát minőségben. Egy iPod tulaj haveromnak megmutattam pár hónapja, és alig tudtam kicibálni a kezeiből! Én is belekóstóltam az iPodba, és nem lepődtem meg a reakcióján! Jelentősen gyengébben teljesített a kis fehér jószág!
De egy szava sem lehet, fél liter kólával nyerte a kütyüt az egyik kupakos nyereményjátékkal.
Az problémás 5500-asokat javították/cserélték már a pórul járt tulajoknak? -
törölt tag
válasz
Intruder A 6 #1374 üzenetére
Az AudioHQ-ban a Device Controls/Decoder fülön bepipáltad a Use Installed Decoder-t?
Ha van a gépen AC3 Filter, azt uninstalláld. Az Xp-ben és a WinDVD alatt is be van állítva az 5.1-es hangszóróelrendezés?
Nem tudom miért nem szól, ilyen beállításokkal működnie kellene! -
Ferdzsoo
addikt
Valaki tud ennél olcsóbb helyen Z-5500-ast?
[link] (a Hangfal - Sorround rendszereknél kell keresni)
Ha igen pls jelezze mert venni szeretnék.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6 #1371 üzenetére
Milyen hangkártyád van?
Mindjárt megyek haza, meg is nézem, hogy így működik-e, ahogy írtam, de működnie kell.
Gondolom az öszekötésben nincs hiba, a Z-5500 és a hangkártya tesztje is szépen végigmegy.
Feree13: Újonnan nem, használtan viszont ahogy nézem 55 és 60K között megy a Ph!-n, s ki is lehet próbálni, nincs-e valami szérianyűgje neki.
(Ami engem illet, a Mistralban egy fogpiszkálót sem vennék, ha érdekel miért, írd be az üzlet nevét a Ph! keresőbe.)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Intruder A 6 #1368 üzenetére
1, Ha analóg átkötést használsz:
A lejátszóprogramban 6 Speakers-t állíts be, a Z-5500-on 6CH Direct-et, ha a hangkártyád tud hardveresen DTS jelet dekódolni, azt is állítsd be a software-ben. AC3 Filter-ben (ha van a gépen) szintén 6 Speakers-t, vagy 5.1-et állíts be.
Ha a hangkártya nem dekódolja a DTS-t, akkor azt a PowerDVD megcsinálja, ha jól tudom.
Ha nem, akkor majd a többiek kijavítanak.
2, Ha digitális átkötést (coax/optikai kábel) használsz:
A lejátszóprpgramban, ill. minden software-ben SPDIF-et állíts be, a hangkártya software-ében állítsd be az External Decoder-t. A SoundTouch-ot a megfelelő (Coax/Optical) bemenetre álítsd. -
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Valaki segithetne nekem!
DTS-ben nincs hang nálam nemtudom hogy kell beállitani!
Power DVD 6.0 át használok! -
-
_calogero
tag
válasz
#72042496 #1364 üzenetére
Ha nem a classic-ról, hanem a ''gyári'' wmp-ről van szó, azt csak azért nem szeretem, mert belebarmol az ID3 tag-ekbe. Vagyis, ha jól emlékszem az 1.1-es ID3 hiánya esetén szépen létrehozza azt! Ilyenkor természetesen más lesz a CRC-je is a file-nak.
Próbáld ki: másolj át 1 mp3-at egy dirbe, szedd ki az id3 tag-eket (winamp), nyisd meg wmp-ben, majd újra winamp-ben.
MOD: Nem csak ezért nem szeretem, sokminden másért sem, de ez nyomós érv, hogy ne használjam!
A winamp mellett szól még, hogy kiválóan konfigolható, és a billentyűkombinációkkal gyorsan és egyszerűen kezelhető.
Hétvégén felraktam az 5.21-est, és a History szerint már az 5.2-estől totálisan szünetmentesen játsza az mp3 file-okat!
Egy koncertbe belehallgattam, és nagggyon tuti.
Meg úgy látom jelentősen csökkentették (kb 1 mp-re) a bezárás követő azonnali megnyitásnál jelentkező 5-6 mp-es döglődési időt. Korábban ilyen pl egyáltalán nem volt!
Egyes mpeg2-es file-oknál viszont még mindig csak az első képkockát mutatja kimerevítve, míg a hang az szépen megy.
[Szerkesztve] -
Harry Potter
csendes tag
De nekem valami olyan álvány kéne mert az olyan jó volt szóval valaki tudja hogy milyen álvány az irjon vagy keresen nekem nagyon megköszönném
-
Kukabúvár
csendes tag
válasz
Harry Potter #1359 üzenetére
Sztem az nem gyári állvány....hanem valami amire rárakták a hangfalakat...
-
_calogero
tag
válasz
anjani182 #1358 üzenetére
Mi van??
Jobb mint mi?
Én audio lejátszásra nem is nagyon használok mást már úgy 6 éve, de ez az 5-ös úgy bugzik mint az állat, a kettes meg nem tud video lejátszást, ami viszont nagyon hasznos feature!
Emiatt mostanában keresgélek más lejátszót, mert a tököm tele van már vele!
A Sonique-ot kb 5 éve kipróbáltam, de pár nap után ment a kukába. Letöltöttem a lentebb belinkelt verziót de ez is max 30 percet volt a vinyón! -
Harry Potter
csendes tag
Amugy vannak még ilyen különleges rejtet dolgai a cucnak mert az is érdekelne a
Digital SoundTouch ra gondoltam mert még biztos kell lennie -
ati2
őstag
DSP = Digital Sound Processor, gyakorlatilag a hangkép összetettségét változtatja meg pl a Z-5500-ban is a Movie/Muisc effektet is egy DSP csinálja, csak az még 5.1-re is szétdobja a stereo jelet.
A Winamp-hoz, szabadon letölthető mindenfajta DSP (www.winamp.com->plugins->dsp vagy output). Pl a jobbak: Dee, Wow, PowerFX Sound Enhancer, ATSurround Processor stb.
Egyébként a winamp mintha jobban szólna wave-out -on mint a direct sound -on, de lehet hogy csak érzéki csalódás...
Az EAX/EQU/effekt/audio cleanup/cristalyzer -t is egy DSP csinálja, csak az fixen be van égetve az Audigy chipbe. Szoftveresen is meg lehet ugyanzeket csinálni, csak az jobban fogja a procit.
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
#72042496 #1321 üzenetére
Általában, ha felnyomsz mindent 100%-ra akkor kb 1 V van a kimeneten a 0.7 V (= analog 0 DB) helyett és akkor már torzothat az erősitő. Persze csak akkor, ha a zene is ki van húzva 0 DB-re és a nincs túlméretezve az előerősitő.
Ezt pont a halkabb zenénék miatt találták ki, hogy azzokkat is normális hangerőn tudd halgatni.
A MASTER-t mindig érdemes kb 70%-ra rakni emiatt, de nekem a többi csúszka is 70% körül van, de azok lehetnek nyugottan 100%-on is. -
Ferdzsoo
addikt
Itt megtalálod, le lehet tölteni, freeware software (1.96-os a legújabb változata bár ez van kb neki már 2 éve, nem tom mért nem akarják fejleszteni), semmiféle korlátozás vagy b@szogatás hogy regisztráld, magyar, egyszer megkérdezi hogy akarsz e regisztrálni és kész.
Össz vissz 3 mega és szerintem írdatlan jól is néz ki. Jobban mint bármilyen player akármilyen skinnel. Azt nem is mondom hogy olyan skineket lehet letölteni hozzá hogy huh.....
[link]
[Szerkesztve] -
penene
őstag
azért irtam zárójelben hogy ''csak''...
nyilván aki a progiról beszél, annak a hangkártya+hangfal nem a minőségre való szűk keresztmetszet...
még ha pl. egy T7900as hangfalszettről is van szó (ami nekem van), no meg z-5500 tulajoknál pláne...
speciel én hallom a különbséget winamp és mediasource között... érezhetően...
vki meg fordítva -
penene
őstag
válasz
anjani182 #1342 üzenetére
miért ne?
nemtod milyen verziószámú winampot tettél fel?
mondjuk akkor ebből az következik, hogy nem raktál fel semmi extrát rá, akkor meg felejtsd el a kérdést.
Értem, hát furcsa! Én ilyet nem tapasztaltam. De majd ha bármi recsegni fog, akkor megpróbálom winamppal is!
Én azt vettem észre, hogy a basszus is sokkal tisztább Media Sourceszal, mint winamppal... ha már a driver miatt filterezett, akkor már legyen jól filterezve -
lyes
tag
tudtok ajánlani egy z-5500 körüli teljesítményű/hangminőségű 5.1 hangfalat, de vmivel olcsóbban?
-
penene
őstag
nálam most 70% a master, 70% a Source (Audigy2Zs kari, audigy 4es: Youp pax 2.32es driver)
-
törölt tag
válasz
_calogero #1325 üzenetére
Az történt eddig is!
Lehet bennem van valami gyárilag elrontva, de ahogy írtam is, nem hallottam minőségbeli különbséget a különböző állások között, így általában 100%-on tartom a csúszkákat.
Az elméleti része viszont érdekelne.
penene: Most hogy jön ide az 5 millás hangcucc?Az ilyet már amúgy sem PC-re köti/kötné az ember. Legalábbis a normálisabbja.
[Szerkesztve] -
penene
őstag
válasz
#72042496 #1321 üzenetére
oh.
Amúgy ez szinte mindenhol így van. Hifin is -50 db a hallgatható szint, 0 decibelnél már nem is tom mivan
Akkor valszeg amúgy audigy szoftverben a 100% a 0, ha ezt írja... és akkor valszeg az a legjobb, mert akkor nem is nyúl bele a jelbe?? vagy nemtom hogy működik...
100/100?(master/wave)
-
penene
őstag
mit nevezel te 70%nak?
van a master, meg van a wave out, vagy wave source, vagy mittomén hogy hívja, de értitek
A 70% akkor a te értelmedben a masterre vonatkozik, a másik meg 100%ra?
vagy mind2 70%? (előbbire tippelek)
Mi az a DSP?
Én most térek át Mediasourcera, mert iszonyat milyen minőségi különbség van winamphoz képest (5.x verzió, directsound plugin) -
törölt tag
Csak néhány mp3-nál kapcsolok be ilyen effektet, elég nagyot tud dobni a hangzáson. Abban teljesen igazad van, hogy korlátozott a használhatósága.
Mp3-akhoz Media Player-t használok, nem szeretek plusz programot feltenni ahhoz, amihez van beépített is.
Körül fogok nézni DSP ügyben, ahogy látom akad Media Player-hez is szép számmal.
Köszi a hangerős felvilágosítást! Hiszek Neked, de arra légy szíves válaszolj, hogy akkor a hangkártya software-ben miért a 100%-os hangerőhöz társul a 0 DB-es jelszint?
[link]
[Szerkesztve] -
ati2
őstag
válasz
#72042496 #1308 üzenetére
Nem nagyon érdemes használni az EAX effekteket, mert olyan beállitás úgy sincs ami mindenre jó.
Zenehalgatásnál meg inkább a winamp alá kell rakni egy jobb DSP-t és az még jobb is mint az eax.
A 70% hangerő azért jó, mert kb akkor van a kimeneten 0.7 voltos szabványos 0 DB-es jelszint. -
Deluxe00
senior tag
Nana...az az értelmezés, hogy a mélyláda mind1, hogy hol van, akkor nyer értelmet, ha olyan hallgatópozicioban vagyunk, ahol a nagyon mély frekvenciák hullámhossza már nem ''zavar'' be!Egy 30 hz-es hangot pl nem igen hallasz meg a mélynyomó mellett állva, ha csak úgy van
Mondjuk ez 30 hz-es hangot nem is tud ''előállítani''...de azért ez is tud olyan frekvenciájú hangot, aminél már bőven értelmet nyer a szétrakás!
-
penene
őstag
és amúgy nem elég a 100%?
-
törölt tag
válasz
anjani182 #1311 üzenetére
Úgy sem biztos, mert lebontaná a házat.
Egyébiránt nem hiszem, hogy tanácsos túl sokáig Boost-olni, félnék, hogy károsítja a hangfalakat...nem véletlenül kell még kétszer körbetekerni a hangerőszabályzót hogy előjöjjön ez az opció!
A turbós autókban jelen lévő OverBoost jut erről az eszembe - bár ott csak 30 vagy 60 másodpercig engedi az elektronika a gyárilag előírtnál nagyobb töltőnyomáson működni a motort.
[Szerkesztve] -
törölt tag
Amiről itt szó van az nem a Bass Boost. Ez a Boost a teljes hangerőt képes még tovább növelni!
#1306: Nem a hangterjedés tulajdonságairól volt szó, hanem pusztán arról, hogy bizonyos hullámhossz feletti mélyek esetén nem érzékeled pontosan a forrást.
Szerintem ajani182 is erre célzott.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
#72042496 #1285 üzenetére
Huhh, úgy néz ki a berendezésnek kutya baja! Nézegettem az EAX Console Advanced EQ effektjeit, valószínűleg ez kavart be. FarCry alatt is töténtek ''érdekes'' dolgok emiatt (nem volt hang), úgy látszik az S/PDIF out-ra is jut valamennyi a mellékhatásból!
Ismét nyugadtan alszom!
Boost: A Manowar Hell on Earth III DVD-je méltatlanul halkra sikerült, de 8-as Boost fokozatnál már fejletépős!Máshol nem vettem még hasznát, a potméter feles állásánál is szaggatja a fülemet a cumó!
Nálam csutkán van a Master Volume és a Wave is. Velem is megesett már az, amit Deluxe00 írt, valamelyik csodálatos játék maxra tolta a hangerőt, én meg még fél perc múlva sem voltam teljesen magamnál!
Valahol azt olvastam, hogy software-ben olyan 70% körül érdemes tartani a hangerőt, akkor a legjobb a minőség. Az indoklásra és a forrásra sajnos nem emlékszem, mindazonáltal én semmiféle különbséget nem hallottam 70%-on, csak annyit hogy halkabban szólt a rendszer. Innentől kezdve... -
penene
őstag
válasz
anjani182 #1305 üzenetére
Hát nem éppen, főleg ha 2 méterre tőle már alig hallasz belőle valamit, bár ez z-5500 esetében nem áll fenn
Csak mivel mondtad, hogy rövid hatótáv, gondoltam a BASS-ra van ez hatással, és vmi olyat hallat magából, amit csak közel hallasz. De akkor nem, végülis túlzottan nem érdekel
Egyébként magadat tapsoltad, amiért tudod, hogy gömb irányban terjed a mély?
Új hozzászólás Aktív témák
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest