Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szazbolha

addikt

válasz Tamás9x #41772 üzenetére

Hajnalra sikerült belőni mindent és elindult a hópehely bányászat! [link]
    Már 6 hópelyhet bányásztam! Óránként 1 hópehely. Ez igazán felnőttes játék.
    Itt bizony 8 percenként fizetnek, pereg a szemem előtt a dollár. Kép: [link]

De azért számoljunk kicsit. A legunhatékonyabb bányagépemmel álltam rá. 3x78xx és 2xRX560. Eredetileg Cryptonight-ot bányászott 420w-al, de amikor már nem érte meg, akkor equihash-ra állítottam kb, 530W fogyival. De kikapcsoltam, mert az áramdíj a termelés felét elvitte.

Szóval ez a bányagép napi 480 Ft-nyi áramot fogyaszt equihash-al, óránkánt 20 FT. 1 hópehely 20 Ft-omba kerül, azaz mai árfolyamon: 8 microBTC.
    A SouthXchange válton a hópehely árfolyama lassan emelkedik, jelenleg 1 hópehely 0,000015 BTC, azaz 15 microBTC, máris sikerélmény mert majd 2x olcsóbban állítom elő, bár kétlem bárki megvenné.
    Viszont ha ezt a bányagépet visszaállítom Nicehashra akkor napi 400 microBTC termelne ugyanekkora költséggel. Vagyis óránként 16 microBTC-t.

Gondolom nem meglepő, hogy mindkét irányból közelítve a hópelyhet nagyjából azonos költséggel jön ki (napi 480 Ft.).
    - SNG-t bányászva napi 24 db
    - Nicehashon bérbányászva majd a BTC-t váltón SNG-re váltva: 26,6 db - fee = 25,3 db.

Ha 10 napig ezt csinálom kb. 5000 Ft-os áramdíj költséggel, lesz 250 hópelyhem.
    Ezt mind berakom a gépemen lévő pénztárcámba reménykedve hogy nem kutyulom el, nem bugosodik meg és még jobban reménykedve abban, hogy az árfolyam növekszik. (úgy ráéreztem a dologra, hogy 0,002 BTC-t utaltam a váltóra és veszek belőle 132 hópelyhet 5 napnyi termelésem és )

Új hozzászólás Aktív témák