- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Google Pixel topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freeman007
senior tag
-
zoltanz
nagyúr
-
Frawly
veterán
Annyira jobban fejlesztik, hogy a youtube-dl fejlesztése abba is maradt. Egyelőre még működik, de túl lassan tölt, még 2021 decemberi az utolsó verzió. Nem érdemes használni, yt-dlp néven megy tovább a projekt (jogi okból).
-
Csabu82
csendes tag
ez menyiben különbözik a youtube-dl?
youtube-dl<video-url>-- username felhasználó@gmail.com --pasword Teszt12346 Egy facebook videot probáltam és ezt a hiba üzenetet kaptam:
"This video is only available for registered users. Use --username and --password or --netrc to provide account credentials." -
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm, ez jó hír. Át kell még futnom majd részletesen, mert ezen a lehetőségen valahogy átsiklottam

"Nem vagyok benne teljesen biztos hogy full privát itt lehet-e anélkül hogy a házi szerver részt venne a hálóban."
Lehet hogy csak cloud-ként funkciónál saját domain lehetőséggel az ott regisztráló usereknek? (Átolvasom majd a doksit részletesen) -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
1 gomb van csak és lehet váltogatni, de pontosan nem tudom eldönteni, hogy most mennyin van, 600/800/1200/1600 vagy pedig 800/1200/1600 és nem tudom belőni pontosan, mert szinte nem sok különbség van és nekem a 800-as kéne, mert ahhoz vagyok hozzászokva. Azt se tudom hogy most ez v1-es egér vagy a v2-es (Gigabyte GM-M6800).
(néztem az egér alatt is hogy ír-e valamit hogy melyik fajta, de sajnos nem)
(#705) Sonja :
Leírtam fent, sajnos nem lehet szoftveresen csak 1 darab gombbal. Kipróbálom akkor azt a programot amit te ajánlottál. [link]Köszönöm szépen mindenkinek!

Üdv.
(#706) Sonja :
Uhhh, az jöhet, ne tartsd magadban!
-
törölt tag
-
Sonja
nagyúr
De, van! Méghozzá a Calibre, és annak az ebook viewer része.
Ehhez csak egy bállítás kell, és kész. Lapozás effekt viszont nincs hozzá.
Pontosabban van, de az nem olyan, mint ő szeretne. -
törölt tag
Mivel ez az ffmpeg-et használja így konvertálni is tudsz egyből. Sima ffmpeg-el is meg lehet csinálni mind a konvertálást mind a normalizálást akármennyi fájlra egy paranccsal, ezzel viszont egyszerűbb dolgod van.
Valamit elszúrok, mert pip3-al elméletileg felrakom az ffmpreg-normalize-t viszont mégsem találja a parancsot.
$ pip3 install ffmpeg-normalize
Collecting ffmpeg-normalize
Collecting tqdm (from ffmpeg-normalize)
Using cached https://files.pythonhosted.org/packages/6c/4b/c38b5144cf167c4f52288517436ccafefe9dc01b8d1c190e18a6b154cd4a/tqdm-4.31.1-py2.py3-none-any.whl
Installing collected packages: tqdm, ffmpeg-normalize
$ ffmpeg-normalize
ffmpeg-normalize: a parancs nem található -
Shyciii
veterán
BoB
Időnként szerkesztem is.
Értem én, hogy nem feladata, csak 2019-ben azért ezt kicsit cikinek érzem, már a megjelenítési problémát.s1999xx
Igen, róla már olvastam, csak első körben megoldanám egy programmal, ha lehet. Ezért gondoltam egy másik office programmal, ha van tapasztalat.
-
instantwater
addikt
-
Flowtation
őstag
alias rulz!

szerk: közbe rájöttem, hogy mégse, legalábbis ennél...
-
ubyegon2
félisten
Egyébként látom hogy sorozatról van szó, és az srt fájlok neve megegyezik a videók neveivel.
Nem kell minden egyes részre ezt lefuttatni, meg lehet csinálni az összes videóval egy könyvtárban egy egysoros paranccsal:
for i in *avi; do ffmpeg -i $i -c:v libx264 -vf subtitles=${i:0:-4}srt ${i%.*}.mp4; doneHa meg akarsz akkor meg utánna lehet biggyeszteni egy poweroff-ot. így lefekvés előtt elindítod, ez megcsinálja az összes videót majd kikapcsolja a számítógépet.
Na ezt csináld utánna GUI-s valamivel

Sorozatról? Huha, tényleg....valami félrement itt a Linux iso-k letöltésekor.

Ez az együtt kezelés mekkora ötlet, bár.....ja, hogy akkor ez kezeli az összeset, ami a mappában van! Nem kell tól-ig beírkálni semmit, hát ez tényleg szuper így! Köszi, ez egyre konstruktívabb.

-
ubyegon2
félisten
Több sor most csak a több eltérő példa miatt szerepel.
Jaja, amúgy ez megvolt most. Ahogy mondod, azért is lesz ez a terminalos módszer nekem szimpi, mert tényleg csak egyetlen sor kell ezután, nem kell ezekkel a kifejezetten bonyolult programokkal vacakolnom. A Handbrake is egyszer megoldotta, más beállításokkal már nyavajgott valamiért.
Egyszóval ez esetben tényleg úgy van, ahogy a nemGUI nokedlik emlegetik, hogy sokkal gyorsabb és egyszerűbb a terminalt használni. (nekem nincs is ezzel gondom, ha van kis help hozzá, mint a mostani is például)
Tényleg köszi, hogy bíbelődtél vele! Szerintem egy fél fekete pontodat törölhetem is.
(vagy nem is neked volt.....) -
ubyegon2
félisten
Persze mert újra kell kódolnia, és a libxvid alapbeállításként elég gyenge minőségben tömörít.
Ha ezt akarod javítani, akkor a
-q:vkapcsolót kell használni.2 a legjobb minőséget adja a legnagyobb helyfoglalással, a 31-es érték tömörít a legjobban (legkisebb méretre).
A 3 - 5 közötti érték javasolt.
Példa:
ffmpeg -i video.avi -q:v 3 -vf subtitles=subtitle.srt out.aviAzonban leginkább azt javaslom ne a libxvid-et használd hanem legalább a h264-et (libx264).
Példa:
ffmpeg -i video.avi -c:v libx264 -vf subtitles=subtitle.srt out.mp4Itt a minőséget a
-crfparaméterrel lehet állítani 0 és 51 között (a 0 veszteségmentes, legjobb minőség legnagyobb hely), ajánlott érték 18 - 28 között.Példa:
ffmpeg -i video.avi -c:v libx264 -crf 20 -vf subtitles=subtitle.srt out.mp4Na, azért kezd már az egy sor beírásához képest pöttyet bonyolódni, de jó lesz ez, nemsoká elkezdem tesztelgetni délután! Addig is köszönöm, ezek alapján már azért el lehet indulni!

Handbrake-kel is próbálgattam, de ez egyszerűbb lesz, ha egyszer megtalálom a jó/optimális értékeket! Hasznos kis valami ez a ffmpeg.
(közel sem biztos, hogy nem jövök még kérdéssel ez ügyben)
-
ubyegon2
félisten
Nem, valójában nem nehéz, hanem lehetetlen.
Neked nem, de aki életében nem használt cli-s media editort, annak talán a látóasszony súgja meg ezt a parancsot?Azért köszi, így példának nem lesz rossz, bár gyanítom annyira nem egyértelmű, ha nem avi-t írok be, hanem mkv-t.....
Ez ráteszi a videóra, nem bele?
-
ubyegon2
félisten
&colomb2
Köszi nektek, egyébként tutira biztos vagyok rá, hogy ezek rendkívül sok mindenre képesek, de nem akarok videátor lenni. Én nem vagyok képes használni ezeket, ill. soha nem próbáltam és egy ennyire egyszerű feladatra.....sajna az Avidemux is biztosan megoldaná, ha x kiterjesztésű fájllal, de nekem nem olyan van, így még csak nyoma sincs srt akárhová rakjad opciónak.

CLI-s programmal meg aztán sokra mennék amúgy is.
-
hódmaci
senior tag
Persze, tökéletes.
Lényeg az energiamegtakarítás.
colomb2 "Kikapcsolas mehet cronbol, systemd timerbol"?
Ezekben nem vagyok otthon. esetleg valami magyar nyelvű leírás lenne?
Nem ijedek meg a termináltól, de sajnos Angolul nem tudok.Sonja Hát őőőőőőőőő, aha
ebbe kicsit jobban bele kellene ásnom magam.
De azt hiszem tudja a Bios -
GreenIT
tag
-
GreenIT
tag
Nem, azt irtad, hogy kepekbol csinaltal videot, ami lenyegeben diavetitesnek minosul.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Megnezem majd, ha lesz egy kis idom.
Amugy a videomentesre tenyleg komoly valaszt kernek, egy het mulva lesz egy weboldalon egy kozvetites, azt mindenkeppen le kell menteni, es csak par perc lesz a beallitasokra, nem lesz ido kerdezgetni, hogy akkor most mit hova meg hogyan.

Annyit tudok, hogy a weboldalon lesz egy link, ra kell kattintani a bongeszoben, es atdob egy webcimre, ahol elvileg latni kell a kamera kepet, ettol kezdve videofajlba kell menteni azt a kozvetitest.
Nem tudom, hogy terminalos parancssorral ilyenkor mit kezdjek.
-
GreenIT
tag
-
Flowtation
őstag
-
Flowtation
őstag
A KDEnlive jó videóvágásra is? Semmi komoly nem kell, van egy maszek melóm, hosszabb-rövidebb videókból kellene egy összeollózott verziót készíteni, némi effekt (főcím, stáblista, képátmenetek, max) Például ovis-sulis vagy egyéb rendezvényekről készített nyers videók fogyaszthatóbbá tétele a célom.
Köszi! -
0xmilan
addikt
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
-
kezdosql
tag
Éjjáj mennyi bajod van

Persze hogy megoldható ez mind, most jobban belenéztem (kb 8 percem ment el, jössz egy sörrel
)Shell script sem kell, de ha csinálsz akkor könnyedén el tudod menteni és indítani. főleg ha sok videóról van szó. Egy soros parancs:
cvlc --fullscreen 1.mkv :start-time=54 :stop-time=62 2.mkv :start-paused :start-time=2 :stop-time=6 3.mkv :start-paused :start-time=25 :stop-time=32 vlc://quitHa kell a GUI-s VLC ablak is, akkor
cvlchelyett szimplánvlc-t kell írni.A
--fullscreenglobális kapcsoló, azt kapcsolja hogy teljes képernyőn induljon, az összes videóra igaz lesz.A kettősponttal kezdődő opciók mindig az előttük lévő videóra érvényesek!
Ha pillanatálljt akarsz, akkor kell a videó mögé a
:start-pausedopció.A
start-time,end-timeszerintem magától értetődő, másodpercet kell mögéírni.így nem indul újra a lejátszó egyetlen egyszer sem, végig egy ablakban megy.
Hat, en ma' cask ilyen vagyok.

Add meg a cihigh, alkalmas idoben lebo'toljuk.

-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
-
ubyegon2
félisten
Nem lep meg, ezt az alkalmazást már archiválta a fejlesztője (vagyis nem fejleszti tovább), a legutolsó kiadás már két éves.
Én szimplán megnyitom a kedvenc böngészőm és beírom hogy https://www.messenger.com/. Ez hivatalos és tökéletesen működik.
Ez a böngészőben megnyitás eszembe sem jutott, többnyire amiből van kliens, annál nem használok böngészős megoldást, utóbbi milliónyi előnye miatt.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Azért köszi, most kipróbálom, hátha megkedvelem. Ha nem, akkor marad a Caprine.
Laptopon különben ez egész klasszul működik, jelzi kis piros pöttyel a kék panelikonon, ha rámírnak. Ha otthagyom a gépet, be szoktam zárni a böngészőt, no meg épp elég a képernyő jobbalsó sarkában az a kis ablak, utálom az egész képernyőt használni erre. -
kezdosql
tag
VLC + shell script kombó. Példa:
#!/bin/bash
cvlc --fullscreen 1.mp4 --start-time 10 --stop-time 34 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 5 --stop-time 10 vlc://quit
cvlc --fullscreen 2.mkv --start-time 60 --stop-time 90 vlc://quitA hátránya hogy nem rendes, egyetlen videó lesz, azaz nem tökéletesen folyamatos a lejátszás hiszen közöttük egy-egy pillanatra megszakad mert minden videó után a lejátszó bezáródik majd újra elindul.
De legalább így nem kell egy új videót összevágni.
Koszonom ez nagyon egyszerunek tunik, aki ert hozza.

Ugy latom, ez nemcsak a videofajlt, hanem a programot is bezarja es mindig ujraindul uj videoval.
Az megoldhato lenne, hogy egy jelenet befejezese utan mondjuk space lenyomasara varjon, es akkor kezdje az uj video lejatszasat?
Gyakran azonos videofajlbol kell ket jelenet, igy nem mindig szerencses az egeszet ujrainditani. -
cigam
titán
-
ubyegon2
félisten
Ez jó hír! Épp akartam is ide bekérdezni, most előhozta a hsz-ed!
Beüzemeltem egy 2 terás tárolót és rendezgetem a mappákat, de rengeteg kép van, minimum duplikálva több kisebb tárolón,
Olyan kép manager programot javasoljatok nekem, amivel viszonylag egyszerű rendezni a képeket, GUI-s természetesen nokedliknek való!

Valamelyik disztrón használtam olyat, ami dátum szerint is rendezgeti a képeket, mondjatok nekem jó programokat léci fenti célokra!

-
vargalex
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

-
Cyrin
addikt
-
Cyrin
addikt
-
Bici
félisten
-
Slownz
senior tag
-
Dave™
nagyúr
-
ubyegon2
félisten
Nagyon nem lep meg, ahogy látom, a kínai csoda is qt-s. Eléggé veri mostanában a qt alap a gtk-t, kezdünk nagyon lemaradni.....

Amúgy, ha a KDE kicsit figyelne a legalapabb dolgokra is, nem csak a szénnékonfigolhatóságra, már rég azt használnám. Sajna nekem pont csak az alapvető dolgok kellenek, például jól működő komplexebb panel, etc. (kicsit ellentmondás így, de ez van)
Azért Cinnamonnal is elvagyok, amíg a 16giga elég neki.

-
bambano
titán
-
bambano
titán
A google text to speech api elég jó, van hozzá python modul gtts névvel.
Terminálban is használható parancssoros eszközként.
Itt egy rövid teszt index cikkből:
"Megjelent a közbeszerzési hirdetmény a 3-as metró káposztásmegyeri meghosszabbításának tervezésére. Ha minden jól megy, és meglesz a meghosszabbításhoz szükséges 120-130 milliárd, 2021 után elkezdhetik az építést. Azért még ne örüljünk annyira."
Eredmény: [link]
ez ki tudja mondani például az ötszázhúsz tőszámnevet?
-
BoB
veterán
-
Cyrin
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Óra topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Diablo IV
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Projektor topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Gyermek PC játékok
- 27% - NZXT N7 Z790 FEHÉR ALAPLAP!
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- M1 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 2TB, 1TB, 512GB SSD 27% ÁFÁS
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Lenovo T14s Ryzen 7 4750U 32Gb Ram 1Tb NVMe SSD Érintőkijelző számlával Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(néztem az egér alatt is hogy ír-e valamit hogy melyik fajta, de sajnos nem)

(vagy nem is neked volt.....)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)