- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- A Sony bemutatta eddigi legjobb és legdrágább zajszűrős fejhallgatóját
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warton
őstag
-
Fred23
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
Ki tudod próbálni terminalba, mert az
ebook-converta Calibre része. Nyiss egy terminált ahol a cbr file van, majdebook-convert valami.cbr valami.pdfMajd kiírja, ha valami problémája van. Egyébként terminálban egyszerűen át tudod konvertálni. Kicsomagolod a cbr-t unrarral, majd
convert *.jpg comic.pdfparancs (azimagemagicklegyen telepítve), és kész is a pdf.Köszi!
Kibontottam Jpg formátumba. A PDF-é alakításkor ez a hiba:convert-im6.q16: cache resources exhausted `Dune - The Graphic Novel, Book 01-144.jpg' @ error/cache.c/OpenPixelCache/4083.convert-im6.q16: too many exceptions (exception processing is suspended) @ error/exception.c/ThrowException/974. -
zoltanz
nagyúr
Miért szeretnéd a Calibre programmal megnyitni egy képregényes formátumot?
Csak nézni szeretnéd, vagy esetleg átalakítani epub/mobi formátumra? Egyébként a CBR csak képek összecsomagolva rar-ral.
Ha csak megnézni akarod, akkor én pl. az Evince programot használom rá, de van sok (Mcomix, Peruse, YACReader, Foliate, stb.).Értem köszi a segítséget. Elvileg kezelnie kéne a Calibre-nek is. Esetleg ha az Unrar- felraknám? Nem azért nem megy? Egy Graphic Novel képregénykönyv (Vonnegut - Ötös számú vágóhíd 300 oldalas) jó lenne átkomvertàlni Pdf-be. Köszi.
-
ubyegon2
félisten
Kb 2014 óta vagyok el én is Win nélkül, olyan, mint anno a WU2 sampon, az állítólag mindenre is jó volt, de túlhaladott rajta az idő vasfoga.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ha jelen problémám nem is oldódott meg, a két feliratrészt össze tudtam fűzni a Gaupol segítségével. Magyar nyelvű és benne van tárolóban is(1.7-1 focal). Eszközök/Fájl hozzáfűzése és már össze is van rakva a két feliratrész.
# feliratok szerkesztése, srt
-
ubyegon2
félisten
Pont ugyanezt a weboldalt találtam meg még éjszaka, nekem össze is rakta egyébként. Valami miatt tartalmi gondok vannak, szóval nem úszom meg ilyen egyszerűen. Van egyébként egy máshonnan származó .srt, de azt meg nem hajlandó a film maga mellé olvasni.
Egyébként én erre (is) egy kis Win-es progit használok
Ez nekem kimarad, nincs az a felirat, ami miatt Wint raknék fel.(#818) Fire/SOUL/CD
(#819) gregory91Nektek is köszi a javaslatokat, még nem tudom mi lesz a végleges megoldás, de itt a topikban már van 3 használható tipp, ami később is jól jöhet!
Thnx mindenkinek.

(sajnos elég kevesen használják ezt a topikot programok keresésére, pedig épp az lenne a lényege, hogy itt visszakereshető lenne, ha valakinek kell valami)
(#819) gregory91
Maga a film az egy darab, nem kell összeégetni, a feliratok vannak két részben itt az első évad 2. résznél.
-
fatpingvin
addikt
Telepísd fel a
libevdev-toolscsomagot (nem tudom milyen linuxot használsz).Konzolba írd be, hogy
xinput.Itt láthatod az egered nevét, mellette van egy
id=szám.Utána
xinput list-props számparancs, ami kiírja az egér paramétereit. Itt ami jelenleg fontos az a Device Node, és mellette, hogy melyik event. Most amouse-dpi-tool /dev/input/eventXparancs kell, értelem szerűen az eventX helyén a te egered event száma kell, amit az előbb kiírt! Ha ez megvan, akkor mozgasd az egeret, és kiírja az aktuális DPI-t (Hz-ben).
Én 1000DPI-t használok, és nálam 1033Hz-et ír ki. :) Ctrl+C-vel megszakíthatod a program futását.
> kiírja az aktuális DPI-t (Hz-ben).
öö. javítsatok ki ha tévedek de a DPI az a szenzor felbontása (dot per inch) amit egérnél Hz-ben szoktak mérni az a mintavételezési frekvencia és a polling rate. -
törölt tag
Telepísd fel a
libevdev-toolscsomagot (nem tudom milyen linuxot használsz).Konzolba írd be, hogy
id=szám.Utána
xinput list-props számparancs, ami kiírja az egér paramétereit. Itt ami jelenleg fontos az a Device Node, és mellette, hogy melyik event. Most amouse-dpi-tool /dev/input/eventXparancs kell, értelem szerűen az eventX helyén a te egered event száma kell, amit az előbb kiírt! Ha ez megvan, akkor mozgasd az egeret, és kiírja az aktuális DPI-t (Hz-ben).
Én 1000DPI-t használok, és nálam 1033Hz-et ír ki. :) Ctrl+C-vel megszakíthatod a program futását.
Nekem csak úgy működött, hogy sudo-t írtam be az elejére az összes parancshoz, amit leírtál.
Köszönöm szépen neked és neki is a segítséget! (#712) Frawly

(#714) Frawly: Már felejtős, amúgy tök felesleges lenne.
Kellemes hétvégét mindenkinek!
Üdv.
-
törölt tag
Telepísd fel a
id=szám.Utána
Ezt le is mentem.
Nagyon szépen köszönöm, további szép napot, vigyázz magadra!
Üdv.
-
törölt tag
-
hódmaci
senior tag
-
Rimuru
veterán
-
ubyegon2
félisten
Használd az FF Multi Converter programot. Ez egy GUI-t ad végülis az ffmpeg-hez. Én is ezt használom konvertálásra.
Vannak beépített "sablonok" is, de magad is létrehozhatsz. Láthatod benne, hogy milyen paramétereket ad meg az ffmpeg-nek.No ez egy jó átmeneti megoldás GUI huszároknak, köszönöm neked is!

Valamiért a Transmaggedon nekem nem is csinált semmit, hiába néztem terminalban, mi hiányzik neki.....
FF Multi tetszik, mert úgy látom kiírja az alkalmazandó parancsokat is, így akár gyakorolhatnám is terminalból.
De egyelőre talán ezzel lenne jobb kezdenem valóban.
-
Frawly
veterán
Olyan tényleg nem is lesz, amiben lapozás effekt is lesz. A zathura is tud két oldalas side-by-side nézetet, meg pluginnel e-könyveket olvasni, de az minimalista progi, Win10-ről jövő anyukának nem ajánlom, mert az ereit fel fogja darabolni. A Calibre, FBReader csak jobb lesz neki, azok hagyományos GUI-s desktop alkalmazások.
Én egyébként nem szeretem a side-by-side nézetet, széles monitoron sem, mert a szemnek horizontálisan kell átugrálni messzire a másik lapra. Sokkal jobb olvasási élmény, ha folyékonyan, folyamatosan görgethető a szöveg vertikálisan, lapokra szétosztás nélkül, mint egy hosszú weboldal. Ezt a módot általában minden pdf/djvu és e-bookos olvasó tudja ráadásué.
-
zoltanz
nagyúr
-
ubyegon2
félisten
-
sztpega
tag
-
tonyrulez
őstag
-
pengwin
addikt
-
leviske
veterán
Köszi! Végül a SMP nem vált be, mert anyáméknak nem Chromecast TV van otthon. Viszont megnéztem a Kodi-t és gond nélkül működik (mappákat oszt meg a hálózaton, ami még jobb is, mint castolni).
-
taiji
csendes tag
És tényleg! Nagyon köszönöm!
Akkor ez a program nekem elé is 
Windows-os beidegződés, hogy én ezt a funkciót a Szerkesztés/Edit menüpont alatt kerestem.
-
Penty
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Visszatérés az aranykorba: Heroes of Might and Magic: Olden Era Early Access
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Motoros topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- TOP Pure White PC /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB M.2 PCIe SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- Új Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook x360 1040 G8 i7-1185G7 32GB 2TB 2in1 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB kék / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszi, majd próbálgatom őket.
Csak nézni szeretnéd, vagy esetleg átalakítani epub/mobi formátumra? Egyébként a CBR csak képek összecsomagolva rar-ral.
Ha csak megnézni akarod, akkor én pl. az Evince programot használom rá, de van sok (Mcomix, Peruse, YACReader, Foliate, stb.).
Játékokhoz amúgy is muszáj. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ehhez csak egy bállítás kell, és kész. Lapozás effekt viszont nincs hozzá.
), majd add hozzá azokat a fileokat, amiket hozzá akarsz fűzni, végül mentés.