- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iGO Primo
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
Próbáld a hozzáférést megtagadva hibát kikerülni azzal, hogy a vonatkozó parancsot sudo-val futtatod, azaz rendszergazdai jogokkal.
Ingyenes VPN-re passz, de a legtöbb VPN szolgáltatás elvileg OS független, és a népszerűbb VPN szolgáltatóknál szoktak lenni tutorialok, hogy hogyan kell Linuxon használni, mit kell hozzá beállítani.
-
Frawly
veterán
Nem biztos, hogy nálad ez működni fog. Egere válogatja, hogy a kernel hogy hajtja meg, libinput hogy kezeli, engedi-e a DPI-t állítani, vagy kijelzi-e. Lehet a te egered egész más tulajdonságokat közöl le, mint amit a kolléga írt. Igazából ez a DPI állítás még Windows alatt sem garantált mindig, egérdrivertől függ, a legtöbb egérnél nem is állítható, csak a soros/USB port mintavételezése, meg az egér általános érzékenysége, sok esetben ezeket is registry hackkel kell módosítani, mert a grafikus beállítófelület nem engedi kellően magasra állítani.
-
Sonja
nagyúr
Telepísd fel a
libevdev-tools
csomagot (nem tudom milyen linuxot használsz).Konzolba írd be, hogy
xinput
.Itt láthatod az egered nevét, mellette van egy
id=szám
.Utána
xinput list-props szám
parancs, ami kiírja az egér paramétereit. Itt ami jelenleg fontos az a Device Node, és mellette, hogy melyik event. Most amouse-dpi-tool /dev/input/eventX
parancs kell, értelem szerűen az eventX helyén a te egered event száma kell, amit az előbb kiírt! Ha ez megvan, akkor mozgasd az egeret, és kiírja az aktuális DPI-t (Hz-ben).Én 1000DPI-t használok, és nálam 1033Hz-et ír ki. :) Ctrl+C-vel megszakíthatod a program futását.
-
-
Frawly
veterán
Én a Handbrake-et ajánlom, multiplatformos, van Windows, MacOS, Android, stb. alá is. Az elsőnek ajánlott FFmpeg-et használja. Csak amíg az FFmpeg powerusereknek van, CLI-ben kell felparaméterezni, ami a laikus usernek pain in the ass kategória, ezért a Handbrake grafikus felületet nyújt hozzá, hogy rendesen kikattintgathatók és listából legörgethetőek, kiválaszthatóak legyenek a konvertálási paraméterek, vannak benne előre legyártott sztenderd konvertálási profilok is.
Az Avidemux sem rossz, de nem ismer túl sokféle formátumot, a Shuttert nem ismerem, vagyis nekem régről az rémlik, hogy egy screenshotkészítő alkalmazás, de lehet csak én keverem össze valamivel.
A Handbraket, vagy önmagában az FFmpeg-et mindenképp érdemes megtanulni, mert mint írtam, multiplatformosak, és igazi svájcibicskái a konvertálásnak, egyszer megtanulod, utána minden OS alatt le lesz tudva minden konvertálási gondod egy egész életre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Viccrovat
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nintendo Switch 2
- Apple asztali gépek
- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged