- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 5 Pro - jó forma
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
csixy
addikt
-
vargalex
félisten
Bocsánat, most néztem, hogy a került bele egy felesleges szóköz. Helyesen:
convert *.jpg -quality 100 output.pdfTermészetesen a quaility nyugodtan levehető 100-ról kisebbre is (így kisebb lesz a kimeneti pdf). Attól függ, hogy mi a cél.
-
csixy
addikt
Köszi , telepítettem synaptickkal imagemagick-et, de sem a GUIs ikonját nem lelem, sem a terminálba beírva nem csinál semmit az imagemagick. Az előző webes alkalmazással megcsináltam. Ki fogom próbálni az átalad írt terminálos parancsot is.
-
hódmaci
senior tag
Köszönöm.
Igaz eddig nem használtam a chromeot.
Jó lett. -
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
Én anno routeren rTorrentet, majd Transmission-t használtam. A mini szerverre váltáskor szintén Transmission-t, majd vissza rTorrent-re. Végül néhány éve kikötöttem a qBittorrent-nél.
Egyébként gondolom a BiglyBT szintén java alapú, hiszen függősége a java-runtime.
A Transmission, rTorrent is teljesen jó, de azok inkább szerverre valók. Sőt szerverre jó az uTorrent Server linuxos natív változata, ez nem desktop kliens.
Ami még nekem nagyon nem jött be az Azureus és Vuze mellett: az a Deluge, az is eléggé zabálja az erőforrásokat, a Python miatt.
-
Shyciii
veterán
vargalex
MiXplorer. Amellett hogy kiváló filekezelő, egyéb funkciókkal is bír. Pl pdf megtekintő, ftp szerver, http szerver stb. Egyik legjobb.
Amúgy az MS Office tökéletesen nyitja meg. Azzal nincs bajom a munkahelyen.colomb2
Köszi. Ez a függőség hiányzott. Gyorsan be is állítottam, hogy az a program mindig maximalizált állapotban nyíljon meg

Dave™
Miért nyalt volna vissza a fagyi? Azért mert a minimalista desktopot jobban szeretem, mert kézzelfogható előnye van? Nem az Openbox hibája, hogy a Libreoffice megjelenítője vagy rossz, vagy más szempontból nézve nincs is, mert rögtön szerkesztésre nyitja meg, ami user szempontból ugyanúgy rossz, mert nem tudja megfelelően tördelni, de mindegy. Miért kötelehző jó, gyors, kényelmes használathoz minimum 1800db csomaggal dolgozni? Zathura-val gyönyörűen működik, csak a plugint elhagytam, a terminal nem ajánlotta fel, hogy érdemes lenne feltenni (ha pacman-t használtam volna, akkor ott tisztán látszott volna, hogy még kellene).
Amúgy meg Arch Openbox előtt 2-3 hétig (ennyi idő alatt konfigoltam fel az Openboxot, meg néztem utána hogy mit hogyan, és laktam be teljesen) Arch + KDE-t használtam. És bár az Arch + KDE gyorsabb volt, fluidabb volt, mint a Manjaro + KDE, de mindezek sebességben, reakcióidőben, fluidságban messze vannak az Arch + Openbox-tól. Pedig az Openbox már ezeréve nincsen fejlesztve, de olyan kibeba..tt gyorsan teszi a dolgát a gép, hogy egyszerűen nem vágyom a körülményes KDE, Gnome és társaira. És most mondhatod, hogy az erőforrásigányüket simán elviszi a mostani gépek, de mikor egymás mellett vagy után használom, akkor érezhető, hogy igen nagy különbség van. Nem véletlen, hogy bizonyos célcsoportok vagy Openboxot, vagy Tiling-ot használnak. De szerintem ettől még nem hülyék, sőt. Amúgy nekem is simának tűnt a Manjaro + KDE mikor használtam, csak ahogy haladtam előre mindig rájöttem, hogy van annál simább, gyorsabb működés. A hatékonyságról nem is beszélve. Már amikor már jól be van löve a config
-
Frawly
veterán
Pont ezt írtad le Ubuntu esetén a Viberrel kapcsolatban...
"itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. "
Szerintem arról megint csak nem az alkalmazás készítője tehet, hogy frissült az Ubuntu az ő kiadásuk óta. Írták, hogy követik az Ubuntu verziókat?
"igen, ez így is van, de pont ez az egyik baja is egyben, mert a közösség jóindulatán, idején, akaratán múlik, hogy egy-egy programmal mennyire, milyen gyorsan, illetve egyaltalán foglalkoznak-e. egy ritkábban használt program esetén legjobban igaz ez, és akkor ott állsz, hogy telepítenéd, de sehol semmi több hónapig, vagy tovább, miközben honlapról meg tölthető más linuxoxra."
Olyan, hogy hónapokig ott várok, velem még soha nem fordult elő. Olyan, hogy éppen nem fordult le és én nyúltam bele a PKGBUILD-ba, az már igen, de nyilván ez nem várható el mindenkitől. Mondjuk ennél az Ubuntu által alkalmazott "megoldás" sokkal rosszabb:
"Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart."
Holott nyugodtan javíthatták volna ők a függőségeket, ha már saját tárolóba tették, ehelyett egyszerűen dobták...De, erről pont, hogy az alkalmazás fejlesztője tehet, főleg, ha zárt forráskodú progikról van szó. Kötelessége lenne a binárist karban tartani, mindig frisset fordítani belőle, hogy az emberek friss disztrókon is használni tudják. Ezért nem éri meg zárt forráskodú progit, drivert használni, nem tudsz tőlük semmit frissíteni, mert minden modernebb csomaggal összeakadnak, bugok, anomáliák, fagyások jöhetnek elő, gyakran még telepíteni sem lehet őket.
-
Cyrin
addikt
Miért, szerinted egy alkalmazás készítőinek kellene az összes distro-ra elkészíteni a csomagot? Persze, ha valamelyikre elkészítik, annak illene jónak lennie...
Ugyanakkor a distro készítőinek kellene a saját tárolóikba beemelni és a tökéletes működésről gondoskodniuk (és itt a függőségek kezelésére is gondolok).itt pont erről volt szó, nem az összes linuxra készítették el, hanem Ubuntura, amin viszont már a telepítés sem sikerült az előző verziónál, mert régi függőség volt benne, ami már nincs. és közben nem is javítják, meg lehet várni a következő kiadást, ami aztán remélhetőleg jó lesz. Az ubuntu szokftverközpontban meg benne volt, amíg működött, aztán kivették, amikor már nem. Azért meg csak ne tartsanak benne egy régi elavult függőséget, mert egy alkalmazás még ott tart.
-
Dave™
nagyúr
-
Laszlo733
aktív tag
LEDE (és OpenWrt) alatt a felhasználó név+jelszó authentikáció alapból engedélyezett. Szerintem a kolléga az SSH server fingerprtint-re gondol, amit ugye a szerver (LEDE és OpenWrt esetén ez a dropbear) generál, vagy megadható neki és a winscp/ssh kliens alapból feldobja, hogy ez biztos a cél gép fingerprintje-e.
De most gyors keresés után azt találtam, hogy a krusader alapban nem kezeli többek között az ssh/sftp/stb. protokollokat, ez külön csomagból (pluginből) telepítendő.
Letöltöttem a hiányzó plugineket, de így sem akarja az igazságot. Azóta több commandert is kipróbáltam, de azok sem nyertek. Amúgy az egész neten nincs konkrét példa, csak " tapogatózás a sötétben " . Egyenlőre marad a wine...
-
ubyegon2
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

curl wttr.in/xERROR: Unknown location: x
---Weather report: Oymyakon, Russia
_`/"".-. Light snow
,\_( ). -7--3 °C
/(___(__) ↘ 8 km/h
* * * 14 km
* * * 0.0 mmcurl wttr.in/ubyegon@Mint19C:~$ curl wttr.in/
Weather report: Budapest, Hungary\ / Sunny
.-. 12 °C
― ( ) ― ↙ 7 km/h
`-’ 10 km
/ \ 0.0 mm┌─────────────┐
┌──────────────────────────────┬───────────────────────┤ Fri 05 Oct ├───────────────────────┬──────────────────────────────┐
│ Morning │ Noon └──────┬──────┘ Evening │ Night │
├──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┼──────────────────────────────┤
│ \ / Partly cloudy │ \ / Partly cloudy │ \ / Sunny │ \ / Clear │
│ _ /"".-. 15 °C │ _ /"".-. 19 °C │ .-. 19 °C │ .-. 17 °C │
│ \_( ). ← 7-8 km/h │ \_( ). ← 9-10 km/h │ ― ( ) ― ← 11-14 km/h │ ― ( ) ― ← 10-12 km/h │
│ /(___(__) 20 km │ /(___(__) 20 km │ `-’ 20 km │ `-’ 20 km │
│ 0.0 mm | 0% │ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │ / \ 0.0 mm | 0% │
└──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┴──────────────────────────────┘böngészős változat
http://wttr.in/ -
vargalex
félisten
+1, én is azt használom. Az én igényeimnek tökéletes.
Egyébként pedig az ubyegon2 által megosztott linken található wego. Én mondjuk ilyen néven nem ismertem, csak simán wget-el néztem anno:
wget -O - -q http://wttr.inÉrdekes módon ez utóbbi most nálam valamiért nem tudja megállapítani a location-t, így a leghidegebb város időjárását, Oymyakonét mutatja.

Összekevertem: én az OpenWeather Gnome Shell kiterjesztést használom.
-
sonar
addikt
Ha a Livecycle Designer-el készült XFA form-ra (pdf lesz a végén a kiterjesztés) gondolsz, akkor tökéletesen egyik sem működik. Ugyanis az egyes elemekhez tartozó FormCalc/Javascript kódok futtatásával mindegyiknek van valami gondja (sokszor le sem futtatják és ez ugye a kitöltéskor esetleg fel sem tűnik) az Adobe Reader kivételével.
Hát per pill ha jól nézem egy word-ből kreált pdf-fel kellene megbírkózni.
qpdfview nem igazán tud vele mit kezdeni. (vagy én bénázok)szerk: a legtriviálisabbat nem is próbáltam eddig: libreoffice writer - és kezeli ezt a pdf-et

Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Lila - Karcmentes állapot
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi / 5G Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z270 i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- GYÖNYÖRŰ MacBook Pro 14" M2 Pro 16 GB - 512 GB GAR ÉS jótállás!
Állásajánlatok
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest