-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
cigam
titán
Avidemux tud konvertálás nélkül menteni a kijelölt hangsávval, de csak egyesével.
A másik tippem a ShutterEncoder, de ezt még nem próbáltam DVD-vel.
A HandBrake felismeri a fejezeteket, de konvertál. -
Fire/SOUL/CD
félisten
Nem kell, automatikus a dolog (rég használtam Brave-t, ezért most direkt kipróbáltam)
Összekapcsoltam telóval, Prohardver-t a könyvjelzőkhöz adtam a gépen, pár másodperc alatt megjelent a telón is a Brave-ben. -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Frawly
veterán
Megpróbálhatod a Google SketchUp-ot, ez platformfüggetlen, online webes. Vagy az Inkscape-et. Ha ezek nem jönnek be, akkor csak a CAD-es megoldások jönnek szóba, FreeCAD, LibreCAD.
-
cigam
titán
Sziasztok!
Linuxra szeretnék épület tervező progit.
Külső látványterv készül egy családi ház kibővítéséről, és nem szeretnék emiatt sem windows-ozni, sem Blenderrel bonyolultkodni.
Nem kell semmilyen profi dolog, csak valami 20 éves játék grafikával egyenértékű megjelenítés. Textura meg valami méretezési lehetőség azért előnyös lenne.
Az sem lenne nagy hátrány, ha kezelne falvastagságokat, de ez már csak hab a tortán.Kössz!
Tudom hogy nem értek hozzá, de külső látványtervhez minek a falvastagság?
Amúgy SweetHome3D
-
lev258
veterán
Sziasztok!
Linuxra szeretnék épület tervező progit.
Külső látványterv készül egy családi ház kibővítéséről, és nem szeretnék emiatt sem windows-ozni, sem Blenderrel bonyolultkodni.
Nem kell semmilyen profi dolog, csak valami 20 éves játék grafikával egyenértékű megjelenítés. Textura meg valami méretezési lehetőség azért előnyös lenne.
Az sem lenne nagy hátrány, ha kezelne falvastagságokat, de ez már csak hab a tortán.Kössz!
Inkább belső tervezésre szánt, de talán megfelel: [link]
-
Sonja
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy tudtok-e olyan Króm verzióról, amit egy docker image-ből tudok letölteni és használni.
Vagyis sudo kizárva.
Egy nodejs projectnek lenne rá szüksége. Chromium nem jó.
A deb, vagy rpm csomagokat le tudom tölteni, de nem tudom telepíteni. Esetleg ki lehet valahogy csomagolni őket, és futtatni?
-
Rimuru
veterán
-
sonar
addikt
-
0xmilan
addikt
-
Dave™
nagyúr
Share gomb kell hogy legyen (zöld), alatta pedig access. A felső mezőt kell választani, nem az alsót.
Lehet paraméterezhető ez is mint a TV, tegnap próbáltam először, így passzolom. Alapból tényleg fapadosnak tűnik, főleg a TV-hez képest, de másodlagos megoldásnak megteszi.
-
Dave™
nagyúr
Én pár hete használtam utoljára. Arra használom, hogy ha beteg vagyok akkor is tudjak otthonról dolgozni.
Egy 8-9 órás napot még soha nem bírt végig. 2-3 szakadás mindig van naponta és elöfordult, hogy utána nem engedett vissza. Mac-en egyik hiba sem fordult még elö, csak ugyebár linuxon van a munka nagybrésze, mac-en csak az adminisztráció.
Az otthoni kliens mindkét esetben linux, tehát a küldö oldali kódban lehet valami.Kipróbálom a frissített változatot, amint otthonról jell dolgoznom (gyors kipróbálás alatt korábban sem volt gondja), bár eddig is feltettem minden frissítést.
Kössz a tippet!
A Chrome-nak is van egy remote desktopja, amit a Chrome store-ból lehet letölteni. Tegnap kipróbáltam, működik. Chromium nem jó (elvileg igen, de azzal nem akart összejönni, a Chrome meg kapásból ment).
backupnak jó, ha lehalna a TV.
-
Cyrin
addikt
Akkor szokás ilyen "nem szokványos" módú telepítést választani, ha azt akarják, hogy minden disztrón menjen, de nincs erőforrás különböző csomagok létrehozására.
A TV azért linuxon még nem százas. Nálam rendszeresen kidobál menet közben, és sokszor előfordul, hogy a távoli gépet offline-nak látom, pedig látom, hogy online. Ha egyszer lemegy alvóba a gép, akkor 50%, hogy a TV visszateszi-e az online listába.
Debianon kicsit jobb a helyzet, mint Arch-on, gondolom a konzervatív hozzáállás miatt.
Gondoltam hogy erről van szó.
Nálam nincs gond a TV-rel, rendszeresen használom, igaz nem hosszú távon. Tegnap is jött hozzá frissítés, ami a linuxos klienst javítja, próbáld ki.
-
BoB
veterán
Sziasztok!
Olyan progit keresek, amivel megoldhato az, hogy a laptop-om es az otthoni szerver kozott letesitsen titkositott adatkapcsolatot, es az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre, es lassa az otthoni szerveren levo file-okat.
Az egesznek a titkositas a celja, lehetoleg hardveres gyorsitassal mindket oldalon.Kossz!

"az otthoni neten keresztul lasson ki az internetre" -> OpenVPN
"lassa az otthoni szerveren levo file-okat" -> sshfs -
Bici
félisten
Ha valaki hasonlo problemaval kuzd, az tegye fel a libtxc-dxtn-s2tc0:i386 csomagot.
Nekem segitett.
-
Bici
félisten
-
Bici
félisten
-
Rimuru
veterán
Sziasztok!
Probalkozom a wine segitsegevel progikat futtatni, de eddig meg egy sem jott ossze.
A gond az, hogy egy meglevo Windows installaciora telepitett progik nem futnak Wine alol, ugyanakkor nem tudom a progikat telepiteni, mert nem talalok mukodo Virtualid meghajto progit. A poweriso, alcohol 120%, daemon tools, egyik sem muxik.
Nem kell hozza semmi, csatold fel az iso-t valahova, majd winecfg-ben add hozza egy meghajtokent, ott be tudod allitani a tipusat, pl cd-nek.
Eles rendszeren levo programok futtatasaval szerintem vigyazz nehogy elrontson valamit. (pl wineprefixnek tilos letezo win telepitest megadni)
-
csixy
addikt
Sziasztok!
Probalkozom a wine segitsegevel progikat futtatni, de eddig meg egy sem jott ossze.
A gond az, hogy egy meglevo Windows installaciora telepitett progik nem futnak Wine alol, ugyanakkor nem tudom a progikat telepiteni, mert nem talalok mukodo Virtualid meghajto progit. A poweriso, alcohol 120%, daemon tools, egyik sem muxik.
winetricks segítségével telepítsd az mfc42.dll-t. tegyél fel playonlinuxot is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 45.000 ft
- PC Game Pass előfizetés
- Forza horizon 6 prémiumot vásárolnék
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Strix RX 6600XT 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- GEMBIRD okosdugalj
- 27% - Corsair Nautilus 240 RS RGB White Vízhűtő!
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest