- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Minden megszokás kérdése.
Ha hajlandó voltál megtanulni rendesen "linuxul", akkor tényleg sajtreszelős windowsolni utána.* De gyakorlatilag ugyanezt hallod vissza az ellentábortól is, hogy semmit nem tud alapban, ez nincs rá, az nincs rá, hogy lehet azt úgy abba a menüpontba rakni, meg hát mi az a menü elrendezés. S.zarazegészahogyvan, stb...
Az, hogy a winre kell esetlegesen uninstaller az két csoport hibája. A programot normálisan megírni képtelen (vagy rosszabb esetben túl önérzetes (leszedted a programot amit én írtam? Akkor sz.pjál vele, te köcs.g, hagyok belőle mutatóba)) fejlesztőké, illetve a sok esetben a usereké, mert pár esetben tényleg elég csak a c:\Users\teneved\AppData\Local\programneve mappát törölni. Ez kb ugyanaz mint amikor a /home-ban marad ott a config valami progi után, illetve régi nagycéges bloatok tudtak olyat, hogy c:\Program Files\gyártóneve\programneve útvonalnál akkor sem takarította el maga után a gyártóneve mappát ha utolsó törölt program volt onnan. Na erre tuti nincs linuxos példám.*Amúgy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy puszta szórakozásból használom a mindenkori elsődleges linuxom mellett az éppen aktuálisan elérhető ingyenes windows változatot a 7-es Developer Preview óta. Mivel azóta folyamatosan változott mindkét rendszer, (én meg jellemzően mindig csak a szükséges szintig ástam bele magamat) és nem is keveset így most már elmondhatom, hogy egyformán nem értek egyikhez sem, csak (talán) használni tudom őket. Mint egy egyszerű felhasználó, aki nyomkodja a laptopját a Starbuksban, és nem érdekli mitől működik, csak működjön. A konzumidiotizmus már csak ilyen.
Amúgy marhára nem emiatt kezdtem el írni, hanem mert:
Persze ez a nyugat, a keleti ember, közöttük a magyar ember árérzékeny, mindenből a legolcsóbbat veszi, vagy warezol vagy használ ingyeneset, még 3 dollárnak megfelelő forintot is jól meggondol, hogy mire ad ki.
Jellemzően nem az árérzékenységgel van a baj, hanem, hogy egyrészt nem tekintik terméknek a szoftvert, főleg ha a fizetős változat is letöltés formájában realizálódik (ma már). Másrészt volt az az időszak amikor nem volt internet, de számítógép már igen. Szoftvereket gyakorlatilag a Petőfi rádióban sugároztak, meg talán néhány boltban vehettél Cartridge-t, kazettát, floppy-t, de jellemzően (pár példától eltekintve) ez legközelebb Bécsben volt.Így elindult a cserélgetés. Később, már volt kínálat, de még sokaknak nem volt számlája, bankkártyája, hogy fizetni tudjanak érte. Ez megint nem segítette elő, hogy fizetős termékként kezeljék a szoftvereket. De szerencsére ez ma már változik.
A telefonos appoknál látszik legjobban, (mióta lehet az egyenlegből, és az accounthoz kapcsolt hitelkártyával is fizetni) hogy a párszáz forintos alkalmazások megvásárlása nem tétel. Sőt, ha az androidos játékok topicjába benézel, vagy a hupon valamelyik pc-s boundle topicba, akkor látszik, hogy sok esetben az ingyenes app mellett ma már a fizetőst azért veszik meg, hogy a fejlesztőt támogassák, mert jót alkotott, és csak így tovább... -
bambano
titán
oké, de formázás és formázás között van különbség.
tehát ha a stílusban beállított formázás alapján alakítja át, az jó, ha meg a kinézet alapján, az nem.találtam egy libreoffice beépülőt, az például felismeri a formázás jelentős részét, csak pont annyira idióta, hogy használhatatlan legyen. pl. felismeri, hogy címsor2, de olyan sectiont rak a latex fájlba, amibe beleteszi a word által automatikusan generált sorszámot is. olyan, mintha direkt lennének hülyék.
-
Apollyon
Korrektor
Alapjáraton mindent tilt a noscript. Amikor látogatsz egy oldalt, akkor kell engedélyezned. Pl. ha a prohardver.hu tiltva van és azon fórumozol, akkor pl nem mennek a kattintható kódok és arcocskák. Vagyis mennek csak manuál kell beírnod. Sok oldal szétesik, mert már kb az egész internet szét van szkriptelve.
Plusz helyett edge, ami egy fork és nem eszi a gépet, továbbá nem korrupt. Ajánlott még a ghostery is kiegként, bár én annyira nem érzem szükségét.
Meg itt egy jó leírás firefoxhoz: [link] – most tök mindegy milyen oldalon van, a FF mindenhol ugyanaz.
-
spammer
veterán
Ha majd egyszer átállsz Vimre, akkor nem lesz fapad a ranger.
Vim keybindeket használ alapból, meg tud hívni shellt/shell scripteket, így konfigolható/scriptelhető, lehet színsémákat megadni, van szintaxiskiemeléses előnézet, bizonyos terminálok esetén kép előnézet, de akár videó előnézet is (ezt mondjuk nem használom). Fájltársítást be lehet állítani, lehet szűrni, szortírozni a listát, 2 gombbal ugrálni bárhova stb. Szóval tud sok mindent, csak ez is olyan, mint a Vim: be kell lőni rendesen, de utána kényelmes és gyors lesz.
Az mondjuk igaz, hogy idő hiányában nem könnyű meló Vimre váltani, de lehet fokozatosan is, apránként gyakorolni. Amíg belém nem rögzültek a dolgok és nem lett kész a konfigom, nem találtam meg a nekem kellő plugineket, addig párhuzamosan használtam a Sublime Text 3-mal. Aztán egy idő után elhagytam a Sublime-ot, most meg már nincs is a gépen.
-
BoB
veterán
Én itt szoktam keresgélni: http://wall.alphacoders.com/
-
spammer
veterán
Ja, vannak ennél jobbak, sőt, Vista, meg 7 téma, nem is azért raktam be, csak érdekességként. Valószínűleg a kép készítője is csak érdekességként hozta össze, nem biztos, hogy ezt használja a mindennapokban.
De egyébként az, hogy ki milyen felületet/effekteket használ, az ízlés kérdése. Én sem használok effekteket meg animációkat, mert lehet, hogy elsőre látványos, másodikra, harmadikra már unalmas és feleslegesen lassít - mármint nem konkrétan a gépet, de mondjuk a workflow-t. Én azt akarom, hogy ha rányomok valamire, akkor instant csinálja: ha tálcára rakom, azonnal tálcán legyen, ha asztalt váltok, azonnal váltson stb.
Már a Thunart is leváltottam, mert a terminálos ranger kenterbe veri, sokkal gyorsabban lehet elvégezni vele mindent, és beleillik a vim keybindes környezetbe. A Double Commander és hasonlók már nem jönnek be, pedig Windows alatt TC-t használtam.
Wallpaper témában még a wallhaven.cc is jó kis oldal amúgy.
-
A benne lévő link az egy cikk berus.berus- tól. Az abszolút kezdő topikban benne is van az Összefoglalóban.
Egyébként gondoltam már rá, hogy egy teljesen kezdőknek szóló alap Linux/SSD-s írás is kéne, mert a cikk nem tűl könnyű. Te is ilyesmire gondoltál? ha értenék hozzá...
-
Apollyon
Korrektor
Nekem inkább azzal van a gondom hogy ez a flat téma is egy butítás. Végtelenül le van egyszerűsítve, hogy akinek zokni van az agya helyén az is megértse. Viszont emellett én még kényelmetlennek is találtam amikor anno használtam ofisz 2013-at, hogy gyk. feliratokra kell kattintgatni nem pedig gombokra. Az sg.hu is áldozatul esett ennek amikor arculatot váltottak, fullra egybe voltak olvasztva a címek. Háborgott a nép ezerrel, aztán valahogy igazítottak rajta (raktak bele 1-1 vonalat). Az origóról nem is beszélve.
De ezt a gyökérséget már csak elvből sem kellett volna átrakni linuxba, tekintve hogy MS dizájn... Arra mennek hogy minél nagyobb tömegnek eladják. KDE-n mit kell eladni? Szerintem ezeket a szoftvereket inkább azoknak kellene "eladni" akik gondolkodnak, nem pedig a divat után loholó birka tömegnek.
(#4565) spammer: A KDE-t mondjuk azért használom, mert elég jó programok érhetőek el rajta. Pl. Stellarium, iszonyat sok időt el tudok vele tölteni. A design meg mindegy, de azért ne legyen igénytelen meg ocsmány.
-
Vitass, de akkor elő a számokkal. Nekem nem zavaró, hogy desktopon a Fedora népszerűbb, mint a híresen szerverben erős Debian. Kapásból hasonló ingyenes webes látogatóstatot nem tudok, ahol a Linuxokat szétdarabolják...
Minden más szám is ezt az eltérést mutatja, az oldalak (legyen IT vagy nem IT), a cikkek, a socialnetwork és a socialmedia is. Hiszen arról érdemes írni, ami bárkit is érdekel, és az ember azt lájkolja, amit valamikor is használt (többnyire, bár szintén nem biztos).De vehetünk simán olyat is, hogy hány CD mirror van, hiszen a népszerűeket megosztani is jobban szokták, talán ez logikus, mégha nem is lineáris a felhasználókkal. Ubuntunak 329, bár a Mintnek is elég szép (<100 tippelnék) számmal van.
Nekem ezek mind elég döntőek, összességében akár a 2 nagyságrendhez is.
Sajnálom, ha nem értünk egyet.
-
Engem hidegen hagy a Mint, és te sem vagy "nem szimpi". Egyszerűen csak túl szűk minta alapján próbálsz valamit megállapítani. A distrowatch felfogható egyfajta keresési népszerűségnek, de ha veszek egy példát: az FB-re, gmailre, googlere ki keres rá, és hányan használják... én is ismerek olyat, aki googleben keres a gmailre, de ettől még talán nem ez az alap
Tehát én ebből max egy potenciális új user növekedésre tippelnék (főleg egyéni és nem vállalati szinten), nem jelenlegi felhasználóbázisra.Cserébe viszont vannak olyan mutatók, mint a web látogatóstatisztikák (pl). Vagy VPS, Cloud (de már maga a tény, hogy az OpenStack referencia OS is az Ubuntu), webserver statok, amik a szerver verzió népszerűségét mutatjaák amiben a Mint ugye nem is játszik.
Aztán ki lehet térni az egyszerű szakmai/community oldalakra, mint az OMG! Ubuntu, az AskUbuntu, ILoveUbuntu, az UbuntuForums, amik nevükben hordozzák a hovatartozást, de mások (most főleg a Mintre gondolva) mögött nem sok ilyen van. Akármelyik nagy tech (de nem linuxos) oldalt olvasom, ha van linuxos hír, szinte biztos, hogy az Ubuntu közte van (akár magyar ITCafe, HWSW). Vagy a közösségi oldalakat (FB, G+, Twitter) is nézhetjük.
Esetleg a kormányzati, hivatali áttéréseket, illetve azok alapjait.Ezekhez nem kell szavazás. Ezek tényleg lehetnének a használati, népszerűségi mutatók alapjai. Itt sem érdemes azért 1-1et kiemelve nagy konzekvenciát levonni, és megannyi gép van, ami neten sincs, más a rendeltetése, de az nem lehet véletlen, ha általában nagyságrendekkel előrébb van leveles társánál.
És nekem se kellett volna hosszú perceket erre a posztra pazarolni, ha nem jelennél meg 100 évente az elcsépelt csúsztatásaiddal.
-
Vladi
nagyúr
-
-
Penty
aktív tag
Kell egy friss mpv. Ha Debianon vagy, akkor engedélyezni kell egy kis időre a SID tárolót, majd onnan feltenni, mert a Jessie tárolójában lévő mpv az pár hónappal ezelőtti, abban még nincs benne ez a funkció. Ez a telepítés majd húzza magával a frissebb youtube-dl-t is. (Ha feltelepült iktasd ki ismét a SID-et a sources.list-ből.)
Ezek után a ~/.config/mpv/mpv.conf fájlba beírod ezt (ha nincs ilyen fájlod, létrehozod!):
ytdl=yes
ytdl-format=bestEzután feltelepíted az Open with nevű kiegészítőt a Firefox/Iceweasel-hez, amelynek a beállításaiban megadod az mpv elérési útját (/usr/bin/mpv).
Mindezek után már használható a cucc minden olyan oldalon, ahol a youtube-dl is elboldogul.Ha szeretnéd, hogy legyen egy jobbgombos youtube/dailymotion stb. letöltőd is az mpv-s videónézegető mellé, akkor a ~/.config/youtube-dl/config fájlba beleírod ezt (ha nincs ilyen fájlod, hozz létre egyet):
-ciwo "/a_hely/ahová/alapból_letölt/%(title)s.%(ext)s"
Ha ez is megvan, akkor az Open with beállításaiban add meg a youtube-dl elérési utját (/usr/bin/youtube-dl) és lesz egy frankó kis letöltőd is, ami a fentebb megadott helyre menti a dolgokat alapból. -
Pedig mondom, hogy nem rossz a 11. Van olyan szinten, mint a többi. Párom notijára került fel egy friss install után, kipróbáltam, nem tettem fel mást. RAM is kevesebb kell neki.
Iscariah, én jobban szeretem, ha egy "linuxos" objektív. A csípőből MS-t fikázó pont olyan, mint a csípőből Linuxot. Én mindkét rendszeren dolgozom, és sokkal jobban szeretem a Linuxot, de nem fogom azt is sározni az MS-től, ami jónak mondható. Az elfogultság többet árt, mint használ.
-
Vladi
nagyúr
Áhhh fizetni kellett volna érte.
De azért durva, hogy 500 mega a program files, úgyhogy 25.5 gigáért kapok egy kernelt, egy guit, egy böngészőt és egy txt editort. A többi mire kell? Japán nyelvi fájlok? Meg nsa kémprogramok?
(#3252) ubyegon2:
Igen.
Egyébként hivatalosan 30, nemhivatalosan 31.
(#3251) Penty:
Nah hát ez az. Pár év linuxozás után kőkorszaknak tűnik már a w. Komolyan. Pár appot frissíteni kéne... akkor böngésző... bakker. yumex oszt szól ha van valami.
(#3257) DittyCat:
Nem fogja. Egyszer már kijelentette, ha lopnak, legalább a miénket lopják.
Nah! Új emes sofőr van?(#3259) bambano:
Én meg megyek ópenbéesdézni.
-
-
Apollyon
Korrektor
Xfce fejlesztése nem állt le, csak nincs elég ember aki csinálná a projektet.
A videóknál nincs tearing, igaz be kell kapcsolni a compozitort. Az ablakok szélénél viszont van, mondjuk én csak egyedül a terminálablakokat használom nem full screenben, így annyira nem zavaró.
(#3178) tvamos
"Ugy ertettem, ha nincs buguntu, akkor legalabb sudo, meg apt-get legyen. (A sose, meg a fedora alatt nem volt. Attol megijedtem.)"
Mi baj van a nem Debian alapú disztrókkal? Pár parancs valóban más, és kb itt kimerül az egész. Na jó, meg pl Arch alatt másik mappába mountolja be a külső eszközöket a rendszer meg ilyen nagyon apróságok amik végülis egy DE vagy DM alatt nem igazán relevánsak. Ugyanúgy linux az is meg ez is. Mondjuk én meg úgy vagyok vele, hogy amíg jó a Debian mást egyáltalán nem akarok használni, megszoktam, bejön, jobban kézre áll, de ha át kéne térni azért menne (Gentoo-t meg Slack-et leszámítva
)
-
bambano
titán
Ezt írta Jim Tonic: "ha nincs annyi, akkor legyen 3."
A vms az nagyon a szívem csücske. Ha láttál még tisztességesen megtervezett és összerakott, atomstabil oprendszert... nem ilyen rhel szinten, mert ezek sehol nincsenek a vms-hez képest. eleve a vas is gyagyi. anno a nemzeti bankban volt egy vms gép, azon futott egy olyan könyvelés, amiben az ország cuccait könyvelték mnb szinten és a nyugat azt fogadta el. az vms volt. Egy csomó jó dolog volt a vms-ben anno (én egyetemista koromban kezdtem foglalkozni vele, úgy 1988-89 környékén), ami vagy azóta sincs a modern cuccokban, vagy nagy nehezen átlopták már.
legjobb példa: diszk vezérlő. a pc-n talán azóta sem csináltak rendes multihome diszkvezérlőt, vagyis olyan diszk alrendszert, amit fel tudsz kapcsolni több gépre egyszerre. a clusterezés meg az osztott fájlrendszerek rákfenéje ez. A vaxok dssi vezérlője meg a cluster interfésze simán működött akár három gép között is. Tehát egy vaxos diszket fel lehetett mountolni úgy 3 gépre egyszerre, hogy kezelte a többszörös hozzáféréseket, a lockolást, meg mindent. A vezérlő. nem ilyen gfs meg hasonló lomok... természetesen a diszkvezérlőbe be lehetett loginolni, a szalagegységbe is.
A vms-ben a taszk és a fájl hozzáférés teljesen transzparens volt. tehát a teljes fájlnév része volt a hosztnév/usernév is, így minden további bűvészkedés nélkül lehetett fájlokat szerkeszteni, hozzáférni, módosítani más gépeken. Ez most, 2014-ben már nem hangzik akkora durranásnak, bár teljesen transzparens hozzáférésről nem is tudom, hogy van-e, de akkor, 1990 előtt ez óriási cucc volt.
Arról ne is beszéljünk, hogy a dec vt420-as soros porti terminál nagyjából azon a szinten állt, ahol egy screen-nel felszerelt linuxos konzol. Például tudott cut&paste-t, képernyőmegosztást, ilyeneket. Jobb kedvében a 430-asok meg a 440-esek még grafikát is.
Természetesen a vaxon volt teljesen hálózattranszparens szabványos grafikus felhasználói felület. volt hozzá pc-s kliens is. A nagyvas tudott cd tárról bootolni 1985 körül. Ehhez elképesztő memória és taszkmenedzsment társult, olyan, ami ma sincs a linuxokban.
És ehhez járult a stabilitás, kompatibilitás mindenekfelett. Még most is megvan egy eltés vaxos accountom, amire lassan 20 éve nem loginoltam, pedig azóta jónéhány vas cserét megélt a gép. Természetesen a vas cserét meg az upgrade-t futó szolgáltatások mellett, üzem közben csinálták.
Az újabb vms-eken ilyen apróságok is voltak, hogy full posix kompatibilitás. Különösebb erőltetés nélkül lefordultak a linuxos programok... hoppá.
az egész kóceráj egybe volt integrálva, adatbáziskezelők (rögtön kettő is volt a rendszerben, relációs, meg hálós, amit azóta sem láttam. a hálós helyett mostanában a nosql-t nyomatják, pedig csak vissza kellene nézni a múltba...), terminál menedzsment, programozási nyelvek, közös adatszótár, nyelv-érzékeny programozói editor, stb.
PL/I-et például úgy tanultam, hogy leültem a vax terminál elé, elindítottam a nyelvérzékeny editort és annak a helpjéből, a kontextusból meg tudtam írni egy programot, ami kellett a gyakjegyhez. 1990-ben.
Képzeld el azt a programfejlesztést, hogy megtervezed az adatbázisodat, felviszed az összes adatát a közös adatszótárba, majd abból legenerálod az adatbázist az adatbáziskezelőnek, programkód részleteket a hozzáférésekhez, akár még terminál képernyőképeket is. oké, hogy ez ma már valamilyen szinten standard, de ezt a 4.7-es vms is tudta a 80-as évek közepén. harminc éve.
régi szép idők...
-
spammer
veterán
Én csak nem olyan régen álltam át teljesen Linuxra, azt hittem, nagyobb szívás lesz, de úgy néz ki, hogy eléggé rendben van eddig minden, szerencsére eddig nem volt szükségem spéci Windowsos programokra. Egyedül ami eléggé hiányzik, az a Photoshop, de a GIMP nagyjából be van úgy lőve, hogy felületben és funkciókban hasonlítson, hobbi szinten így talán meg lehet lenne PS nélkül.
Egyébként nem is tudom mi volt az disztró, amivel találkoztam. Talán még anno a Red Hat, amikor még nem teljesen Enterprise volt
A piros kalap rémlik mindenesetre.
Meg talán még az Uhu. De ekkor még csak 1-1 rápillantás, próba szintjén volt. Később Mandriva jött egy rövid próba erejéig. Az első disztró viszont, ami kicsit hosszabb ideig használtam, az Ubuntu 8 körül lehetett, aztán hardver/szoftver okok miatt Windowsnál kellett maradnom, na meg jött a Unity és onnantól kezdve csak lomhább és szarabb is lett.
A valódi linuxos életemet igazából csak mostanában kezdtem, így, hogy már kizárólag csak ez van a gépen, Win még VM-ben sincs. A disztró jeleneleg az elementary, mert tetszik és nem is kajál sokat, de próbálgattam a Crunchbanget is, másik gépre azt toltam fel, abban meg az tetszik, hogy sallangoktól mentes nagyjából (Debian+Openbox lényegében). Persze a cél majd egyszer nekem is egy összelegózott Arch lesz valószínűleg, de ahhoz én még kezdő vagyok, másrészt nekem tetszik/fekszik a Debian/Ubuntu alap, szóval Arch esetében tanulhatnék meg egy "csomó" mindent elölről.
-
-
A leválasztás csak arról gondoskodik, hogy a cache-ből az adatok kiírása kerülnek fizikailag a meghajtóra, ha hamarabb lehúzod, akkor legrosszabb esetben csak nem íródnak rá az adatok.
Ilyet ne tessék írni, mert nem igaz. A leválasztás arra is szolgál, hogy befejezze a fájlkiosztási tábla felülírását. Ha sikerült eközben kirántani, akkor legrosszabb esetben nem csak nem íródnak rá az adatok, hanem jó eséllyel minden elveszik, ami a cserélhető meghajtón volt. -
bambano
titán
rendben, ez a poén nem ment át. azé' ne vegyétek ennyire komolyan ezt a topicot
"A memóriahibára utaló logbejegyzések pontosan hogyan néznek ki? Mármint mi a szó szerinti szövegezésük.": nem lelem a logot, de ez pontosan miért is fontos? úgy emlékszem, elég egyértelmű volt, hogy ram baja van.
-
bambano
titán
miből gondolod, hogy semmit nem tudok felhozni ellene?
"akkor azért írhatnál konkrétumokat is. Nem mintha kíváncsi lennék rá":lol."de elvileg másik shell alatt is lefutnak a bash scriptek, ugyanis a script, ha nem bash alatt fut, akkor meghívja a basht. ": következésképp ha "meghívta a bash-t", akkor nem más shell alat fut, hanem bash alatt. de ez még mindig pongyola, mert az sem igaz, hogy a bash scriptek bash alatt lefutnak.
ha a bash-t /bin/sh-ként hivatkozod, akkor szabvány posix shellként fut, és a bashizmussal (ez hivatalos kifejezés) teli scripteket nem futtatja le. A script meg semmit nem hív meg, az őt futtató parent shell forkolja magát arra a shellre, amivel a scriptet futtatni kell. Ennek két feltétele van: 1. kiderüljön, hogy mivel kell futtatni, 2. legyen olyan shell a gépen.
ezért nem javasolt zsh-ra áttérni, meg lassan bash-ra sem, mert zsh szinte biztosan nincs a gépek zömén, és a bash-t is irtják a dash-sal szemben. emiatt a "Szerintem nem kell attól tartanod, hogy bizonyos scriptek nem futnak le." kijelentés sem igaz teljesen.
majd döntsd el, hogy ezt a fórumot szakmai fórumnak tekinted, és akkor ne kötözködj (abbafejezés, milyen hmcs duma már...), illetve tűrd el, hogy a tévedéseidet kijavítják, vagy offtopicnak (mint ahogy a neve is mutatja), és akkor más az elvárás szakmai korrektségből ezen a fórumon.
-
Apollyon
Korrektor
Ez a menthetetlen kategória. Az egy dolog hogy nem ért hozzá, de akiknek a rendszere ennyire súlyosan szét van szemetelve, vagyis konkrétan egy átjáróház, azt nem is érdekli és nem is foglalkozik soha az egésszel.
Az ilyenen nem lehet segíteni, és én nem is segítenék, mert felesleges. Vagy max büntetésből felraknék valami disztrót, néhány telepített programmal, a root jelszót persze meg sem adnám.
Többé biztos nem lenne gond a géppel.
-
Fritz Teufel
addikt
Ha a Linuxtól egy informatikus is fázik, akkor mit vársz a looserektől?! Az elmúlt 10 évben azt a szart tukmálták az emberekre a boltokban és az iskolákban. Éppen emiatt még csak nem is lehet okolni őket, hiszen nem a számítógéppel nőttek fel, mint mondjuk azok, akik már a 80-as évek végén is láttak elektromos kütyüt. Sajnos ez van, ebből csak az értelmesebbek, esetleg kalandvágyóbbak képesek kilépni.
-
Apollyon
Korrektor
Szerk idő lejárt
Nem aggódok semmiért. Na de jó elmesélem a sztorit, bár lehet nem kéne itt terjesztenem
Na szóval az van, hogy szoktam Tor-t is használni, van amikor csak elindítom a vidaliat, de a böngészőt nem. A vidalia a kliens, ami kapcsolódik a hálózathoz. Ebben csak belső elosztóként szoktam lenni, sosem kilépőként, mert az nagyon gáz lenne.
Viszont van egy oldal, ahol csak magyar ip-vel lehet regelni, így nyilván Toron keresztül nem ment. Viszont amikor megpróbáltam a rendes, UPC-s ip-mmel regelni, akkor sem engedett. Aztán megpróbáltam telefonon, mobilnettel, és arra is pontosan ugyanazt az ip-t dobta ki hogy ez nemjó, amit még tor-ból nyomattam. Ez mondjuk lehet az oldal hülyesége.
Aztán váltottam IP-t gépen többször is, akkor sem engedett. Torral egyébként PH-zni sem lehet, kiírja, hogy ez az IP ki van tiltva.
Mint említettem, van olyan is, hogy csak a vidaliat indítom el és mondjuk éjszakára benthagyom. Na ha ilyen van, akkor biztos, hogy a UPC-s címemet kitiltja a PH, és egy ideig nem tudok hsz-t írni a fórumba, holott belépve maradok.
Ez akkor is van, ha megy a p2p, és akkor is, ha nem. Na és ez az, amit nem értek hogy miért, hogy ha a Tor-t használom, akkor hogy és mit detektálnak, hogy a rendes IP-met is is offolják. -
Apollyon
Korrektor
-
-
F34R
nagyúr
tudod hasznali mert van a bsd kernelbe bekerult a linux emulacio. ext2-s filerendszert ismeri, regebben az xfs-t is hasznalhattad. PC-BSD azert nem irtam mert nincs belole 32bites, es KDE-t foleg nem ajanlom arra a gepre, helyette inkabb XFCE-t vagy LXDE-t de meginkabb az Openbox-s LiveCD-t.
Az sem igaz hogy a chrome-s flashplugin megy. nspluginwrapper-el az adobe altal keszitett is hasznalhato. -
tvamos
nagyúr
Kosz a megerositest! Igen, igy csinalom. (Mondjuk bs=4M, csak mer' nehogy ez legyen mar a gyikja...)
2 hibalehetoseget varial, az egyik, hogy kivalasztom a mit bootoljon, majd szetfagy, a masik, hogy nem is bootol a flash-rol, csak rogton a hdd-rol. Ezeket varialja a gep...(#1655) F34R válasza Tim82 (#1654) üzenetére
Azt nem is tudom, miaz... nem hiszem, hogy fel tudnek noni a feladathoz, latod, meg a linuxot se nagyon vagom. -
Apollyon
Korrektor
A PH! fórumja szándékosan olyan, amilyen.Igyekszenek megtartani az egyszerűséget, hogy ne a csilli-villi legyen a lényeg, hanem az általad megírt hsz tartalma.
Nekem bejön ez, hogy csak szöveget lehet írni meg ugye pár képet, és nem kell egy hsz-t perceken keresztül görgetni, mert 24 video meg 62 vibráló gif van csak az aláírásban.A szerkesztés funkció még jó régen (olyan 2006-07 körül) egyébként rendesen 15 perc volt, és most is annyi, csak 5 percen belül kell nekiesni. Ha meg kifutottál, akkor írsz egy új hszt, na és akkor mivan?
Az avatarok között meg van jó pár választási lehetőség, ha meg elértél egy rangot és X napot lehet saját. Már elég sok mindenkinek van, 2 évente cserélni is lehet és legalább ez sem egy olyan elem ami elvonja a figyelmet a tartalomról.
-
-
Ez nem ferdítés, kérlek. Volt egy tömegével jelentkező probléma, FF-re és Krómra egyszerre. Erre neked az a meglátásod, hogy (ha az ADP letiltása után sem megy, amit nem mindenki használ, akkor) biztos mindenkinél összeomlott az FF profil, ki kell pucolni. Ez logikátlan, és nem vezet megoldásra, plusz munka, ennyi. Örülök, hogy megemlítetted ezt, amit oly sokan elfelejtenek (főleg itt a linux OFF-ban van ebből sok!), de a probléma szempontjából lényegtelen, még ha igaz is.
ADP-ben, ha az oldalon vagy, az ikonra kattintva egyből le lehet tiltani az ADP működését az adott domainen. Más progit nem ismerek. Továbbra is, te döntöttél a szűrőprogram használata mellett, sőt, te döntöttél más által összeszedett lista használata mellett, ez mind a saját felelősséged. Az oldal szabályzata tiltja, hogy az oldalon ilyet használj. Ha ebből gondod van, akkor az a te egyéni szoc.problemed.
Szokták mondani: arra bezzeg volt eszed, hogy blokkolók után nyomozz. -
Megint magad alatt vágod a fát.
Neked nem kell elemezgetni semmit, hanem úgy teljes egészében engedélyezni MINDENT ezen a lapcsaládon. Ez az elvárt a szabályzat szerint. Ha nem így teszel, azért nem ők a felelősek (sőt, pénzt sem igazán kapnak utánad...), tehát nem elvárható tőlük az, hogy érdekelje őket, hogy te, aki szabályellenes használsz szűrőlistát az oldalon, hibákat tapasztalsz az oldal működésében. Bármennyire is lettél most felbosszantva. Őket is majd akkor érdekli, hogy teszteljék minden egyes szűrőlistára, ha megfizetik őket.És egyáltalán nem tudja megoldani az FF profiltörlés / új generálás azt a problémát, hogy a Krómban jó legyen. Tehát hibás a gondolat alapja is, főleg nem megoldás egy általános(nak tűnő) problémára.
-
Drága Barátom2,
Nem kezeltem le senkit, trollkodástól tökéletesen mentesen felhívtam a figyelmüket valamire, amit jobb, ha én veszek észre, és nem más. Értetlenkedett, ezért pontosítottam. ITT! Nem fenyegettem meg senkit, semmivel, még csak be sem szóltam. A kollégának az a baja fog belőle származni, hogy kiteszik a szűrét. Ha a pH! lapcsalád minden domainje kivétel lenne, akkor nincs gond azzal, hogy melyik szűrő tett be. Mert itt most nem arról volt szó, hogy valami miatt ezen a kivételen mégis átugrott, figyeljünk oda. Próbáltam a lehető legnagyobb szakmaiságot belevinni, volt módja mindenkinek, hogy hasonlóképpen szakmailag és az oldal szabályaihoz illően nyilatkozzon és segítsen másoknak. Én erre az útra akartam lökni a társakat, arról nem teheTEK, hogy bár felismerték magukat és a hibájukat, még azért egy poént ellőttek a káromra.
Nekem ezzel nincs bajom, jót nevettem.
PS-hez: annyi a köze, hogy a gombok JS-sel működnek, ezeket pedig ezek a blokkolók simán tudják szűrni. Most (újra) előveszem minden szakmaiságom, hogy újra jó irányba tereljem a témát:
Lássuk az oldal forráskódjának egy bizonyos részletét:
<script src="/js/common/forms_ad01.js" type="text/javascript">
Látható a probléma, Uraim?
Kiemelem:
forms_ad01.js
Egy alap webfejlesztői megoldásnak köszönhetően, miszerint az új verziókat a statikus helyeken (JS, CSS) új fájlnévvel illetjük, hogy a böngésző ne a becachelt régi fájlt töltse be az új helyet, most egy apró, de annál viccesebb trollkodást okozott.És akkor jöhet a személyeskedés újra: bántottalak? Ki akartad mindenkivel töröltetni a profilt, én ismét csak felhívtam a figyelmet, hogy ez legalább annyira kétes megoldás, mint ahogy a winuserek le lettek szólva, hogy mindent újra akarnak telepíteni, profiltörlés nélkül. Nekem feltűnt a fórumtárs hsz-a is, hogy krómon sem megy, tehát a valószínűsége, hogy mindenkinél egyszerre ment tönkre az FF és a Króm, alacsony. Ellenben jelezték, hogy az egyik szűrő plugin kikapcsolása megoldja a problémát. Tehát ezen a vonalon ildomos megkezdeni a hibakeresést.
Ismeretlenül teljesen felesleges nekem esned...főleg az OFF topikban.
-
N0zer0
senior tag
Amúgy sem szerettem soha ezt a pH-t. A társasággal nem volt bajom soha (az összeszólalkozások ellenére sem), de a gyomrom kijön a béna gyári avataroktól, a házilag gányolt, funkcióhiányos fórummotortól (pl. nincs előnézet a hozzászólás elküldése előtt, de a szerkesztési idő is csak 5 perc, amiből a legtöbbször kifutok, ahogy most is történt). Nem fogom a jól bevált ABP-t megbolygatni és kapcsolgatni a pH tulajdonosok hülyeségei miatt. Ha nekik ez tetszik, majd akkor fórumoznak és szenvedjenek vele ők, egyék meg, amit főztek.
-
kispx
addikt
(#1558) F34R
Mivel /etc/privoxy alatt vannak a konfigurációs fájlok ezért root jog kell hozzá. -
Rimuru
veterán
Legfrissebb infó amit találtam az hogy most Linux megy, korábban volt szó másról is.
(#1373) tvamos: Aktívan nem használtam egyiket sem, Win 8.1 volt fent kb háromnegyed évig mígnem eljutott oda hogy nem frissítette magát. Amúgy lényegében csak akkor indítottam el amikor jegyzőkönyvet írtam rajta.
-
Te hoztad fel: [link]
Te tartasz itt. Nekem nem sérült az önérzetem, te hoztad fel újra, másik témakör mellett.És igen, nekem jobb, mintha valótlan állítások keringnének a neten, mert a "szakértő" itt ezt írta. A Buguntu a Unity szitokszavaként híresült el, nem mindenféle mítoszok miatt. Én is kaptam már hibaüzenetet, még Unity nélkül is. Nem omlott össze a világ bennem, tökéletes szoftver nincs, persze ha elnyelné a hibaüzenetet, az lenne a legjobb, ugye. Csak simán zárjon be valami, az úgy normális.
-
Érdekes, mégis nekem adtak igazat, meg hogy én sorakoztattam ész érveket. Fura!
Én puffogtattam közhelyeket? Kitől is származik a következő idézetek sokasága?
-"Máshogy kezeli a függőségeket, és a rendszerindulás is más, sok mindent máshogy old meg a háttérben. A Mint jobban össze van rakva."
-"Nem flame kérdése. Tény, hogy az ubuntusok nem végeznek kellően alapos munkát, ezért is van igény a Mintre."
-"Kicsit pocsékolás is ez így, hogy kiadnak valamit Ubuntuként, aztán még egy másik csapatnak kell rendbetenni."
-"a Mint úgy össze tudja rakni még jobban, hogy egyszeri felhasználónak kevesebb vele a baja"
-"a linuxos élet sokkal problémamentesebb Minten, mert minden úgy van összekészítve, hogy sokkal kisebb eséllyel lesz problémája a usernek"
-"Nem titkoltan a Mint is erre pályázik, és mostanában nagyobb sikerrel, nem véletlenül. Egyelőre még az Ubuntu-disztrókat használják többen, a distrowatch.org-on"Ezeket hívják "közhelyeknek", milliárdszor hallottuk már. A tény pedig az, hogy közös a repo. És ha az Ubuntu sz@r, akkor meg kell tanulni, hogy abból sosem lesz vár.
A lebuguntuzás nyugodtan elfér, mert nem is akar mögé kitalálni valami teóriát. De gyengén védhető álláspontok mellett támadni az Ubuntu-t (amit te most úgy állítasz be, mint konkrétumok), azok támadható felületek, és miután kiderült, hogy a te megítélésed álltak a szakmainak beállított téziseid mögött, így valóban annyi maradt a végére, hogy nézőpontokat vetettünk össze, ami valóban nem egy szakmai vita. Cáfolni sem lehet azt, hogy szerinted milyen.
U.i.: Ez megint gyengére sikerült, de nem kell kóstolgatni, vedd már észre magad. Legalább gondolkodjál már, mielőtt ilyeneket írsz, mert ott van a "log"!
-
bambano
titán
a microsoft elég sok opensource cuccot fejleszett.
volt időszak, amikor még nem volt a hülyeség szintje ennyire magas náluk, akkor támogatták a sambát.
mostanában volt egy időszak, amikor ők pakolták a legtöbb új kódot a kernelbe, a hyperv integráció miatt.
nem annyira ismeretlen náluk a linux. -
duo
addikt
kb ez lenne
[link]
spoiler: mikor a rokon félrenyeli a levest egy win-logout hang kiséretében, besírtam__________________________________
más:
ez a winfosozás buguntuzás, szvsz nem menő. csak egy újabb dolog, ami éket ver az emberek közé.nem használok asztali wint egyátalán, de bátyám laptopján karbantartok , illetve adatmentek néha és meglepően jól használható win7-től fölfelé.Magam nem használnám, de nincs vele semmi baj.
WP-t viszont használok és meg kell mondjam eddig ez a platform jött be legjobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Suzuki topik
- Asztalos klub
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged