Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
DittyCat #3440 üzenetére
Nalam sincs olyan amit elegedettsegel hasznalok, A Gentoo, Arch ami kozel all hozzam. A tobbi is ki volt provbalva, hasznalva is de nm igazan jottek be.
Bambano-hoz:
A heten en is kiprobaltam a Debian-t jessie taroloval, ahhoz kepest hogy development nem a legfrissebb csomagok vannak rajta. Azt nem is tudtam, hogy a consolekit-et levaltottak sysetemd-logind-vel.
Udev + systemd service erdekes megoldas. legalabb a consolekitet meg fejlesztik mashol.
-
spammer
veterán
válasz
DittyCat #3440 üzenetére
"Pl. a politikai párt, amelyikre szavazok, a legjobb, na meg persze a mi szavazóink a legjobbak.
A ruhamárka, amit kedvelek, a legjobb, na és persze a legjobbak viselik.
A zenei ízlésem a legjobb a világon. Az étel, amit szeretek, a legfinomabb.Nincs ezzel semmi baj. Milyen jó, hogy a csajom/pasim az enyém... és CSAK az enyém. Ne tetsszen már mindenki másnak az, aki nekem!"
Hát szerintem nagyon nem.
Nem mondom sosem, hogy az a legjobb disztró (vagy oprendszer), amit én használok. A politikát leszarom, ugyanolyan senkiházi az összes. Ruhát nem márka alapján választok (nem követem a divatot), csak álljon jól és jól érezzem magam benne, de nem mondom, hogy ez a legjobb, nem is akarom megmagyarázni (magamnak se, másnak se). Ízlés témában meg nem létezik olyan, hogy legjobb, az ízlésről még vitatkozni sem érdemes, tartja a mondás is. A csaj/pasi meg nem a tied, hanem csak veled van, együtt vagytok, örüljetek neki, de nem birtoklod a másik embert. Egyáltalán nem biztos az sem soha, hogy "csak a tied" (azaz hogy hűséges)
Persze lehet ilyeneket hinni meg képzelni, de kicsit szűklátókörű és/vagy önző jellemre vall. Persze no offense, nem személyeskedésnek szántam, csak jeleztem, hogy egyáltalán nem mindenki van így vele.
-
tvamos
nagyúr
válasz
DittyCat #3440 üzenetére
Bocs! Kicsusztam a szerkesztesbol...
Szerintem tök jó, hogy ennyiféle Linux van
Ezt nem tudom. Neha jobb lenne egy licsit nagyobb szinergia, akkor talan lenne tobb fizetos, de jobban mukodo CAD program. (Mar csak a szakmamban gondolkodva.) Vagy nem tudom... persze, ez a felhasznalok marginalis hanyada. A tobbseg office-ozik, netezik, meg jatszik. Ja, es persze a programozok... gondolom...(#3443) ubyegon2 válasza joecontra (#3439) üzenetére
Szerintem nem ital senki, senkit... -
N0zer0
senior tag
válasz
DittyCat #3257 üzenetére
Az eredeti forrásban is először Office 10-et írnak (más néven az Office XP), de aztán pár bekezdéssel odébb 2010-et. Én már azt is lecsuknám, aki Office XP-t használ, nem érdekelne, hogy adott esetben legálisan teszi. Már az Office 2003-at és talán még a 2007-et is veri a LibreOffice, ráadásul a szalagmenüre sem kényszeríti a felhasználót. A hab a tortán, hogy Win7 alatt NEM támogatott az Office XP, kicsit néztem is volna, tényleg ilyen régi Office miatt kockáztat még valaki.
Azt még értem, hogy Windows 7-et warezelnek, mert a 8.x nem tetszik a delikvenseknek. A régi Office-okat nem érdemes használni, sem az új formátumokat nem támogatják (docx, dotx, odt, ott), plusz az idő is elment mellettük (se OpenType-támogatás, se semmi). Az Office XP talán még az UTF kódolásokat sem támogatja rendesen.
-
bambano
titán
válasz
DittyCat #3257 üzenetére
ennek két következménye is lehet:
1. a népek rákényszerülnek a linuxra
2. kitör a világvége, armageddon, ha itt tömegek kezdenek átállni linuxra és egyrészt felteszik a hülye ignorant nextnextfinish kérdéseiket, másrészt még jobban windows felé kezdik fejleszteni a linuxot. mert akkor jön a freebsd nálam, bármennyire is gagyi. -
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #3023 üzenetére
Nem megy ez, itt valami komoly baj van. Attól tönkrement, hogy nem leválasztással vettem ki?! Egyébként tökéletesen olvasható csak nem írható.
[barricade@Barricade ~]$ lsblk
NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
sda 8:0 0 465,8G 0 disk
├─sda1 8:1 0 2G 0 part [SWAP]
├─sda2 8:2 0 10,3G 0 part /
├─sda3 8:3 0 424,7G 0 part /media/Windows
└─sda4 8:4 0 28,9G 0 part /home
sr0 11:0 1 1024M 0 rom
mmcblk0 179:0 0 59,5G 0 disk
└─mmcblk0p1 179:1 0 59,5G 0 part
[barricade@Barricade ~]$ mkfs.exfat /dev/mmcblk0p1
mkexfatfs 1.1.1
ERROR: failed to open '/dev/mmcblk0p1' in read-write mode: Permission denied.Nem lehet mountolni:
"SDXC" nem érhető el
Error mounting /dev/mmcblk0p1 at /run/media/barricade/SDXC: Command-line `mount -t "exfat"
-o
"uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=100,iocharset=utf8,namecase=0,errors=remount-ro,umask=0077" "/dev/mmcblk0p1" "/run/media/barricade/SDXC"' exited with non-zero exit
status 1:
stdout: `FUSE exfat 1.1.0
'
stderr: `WARN: volume was not unmounted cleanly.
ERROR: fsync failed: Input/output error.
'Ha lezárom a kártyát, akkor fel jhet csatolni és olvasható minden további nélkül, write opcióra állítva nem csatolható (SD adapterben próbálkozom)
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #3010 üzenetére
Mindig ezek a Pestiek... Mennyi baj van velük!
Más: most fogok idegrohamot kapni. Hogy a bánatban lehet kinyírni egy SD kártyát?!!! Nem lehet rá felmásolni semmit, mert amint lecsatolom, elvesznek az adatok. A Windows szerint írásvédett és az nem is hajlandó még törölni sem róla. Linux-szon törlök, másolok, végzi szó nélkül. Aztán amikor lecsatolom és vissza, minden maradt a régiben. Az engedélyek szerintem rendben vannak
SanDisk MicroSDXC Ultra 64GB Class 10
exfat - drwxrwxr-x
Se formázni, se semmi, sem kártyaolvasón kereszül, se telefonban driveként, de a telefonnal...
-
duo
addikt
válasz
DittyCat #3006 üzenetére
tudom hogy hipotetikusan mondtad, de. nem ennyire fekete fehér a dolog szvsz. finoman szólva sem kedvelem a desktop windowst különösebben. de Gates a soksok pénzéből messze a legtöbbet adományozza jótékony célra. ki állna oda azok elé akik részesültek a lóvéjából és oktatás meg gyógyszer lett belőle biztosítva számukra, hogy "bocsi de nem szerettük a mecénásotokat ezért >mennie kellett< álljatok meg a lábatokon. mostmár."
én biztosan nem tudnék. -
bambano
titán
válasz
DittyCat #2824 üzenetére
koncertre már legalább 20 éve nem járok, nem akarok megsüketülni.
a zenék zöménél ha kornyikálnak, már nem érdekel... csak pár kivétel van.
nekem a barbi görlről is Dennerlein meg az XB-3 jut eszembe
az ilyen trance, house meg hasonlók egy lendülettel maradtak ki. amikor mások ezt hallgatták, nálunk omega és társai mentek... ha te dinoszaurusz vagy, akkor én mi? protozoa? -
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2646 üzenetére
Én akár holnap este szabad vagyok
Iscariah: Az Antergos az, ami még szóba jöhetne, de ennyi erővel már az Arch is felmehet. Mindenképpen az Arch vonalon szeretnék maradni, nekem tetszik ez a filozófia és az egyszerűsége. A wiki-je brutálisan jó és az irodalma kellően bőséges.
Tényleg egy olyan disztrót szeretnék, amit magam építek fel, csak olyasmi van installálva amit használok is. Én is picit üldözési mániás vagyok és a minimális virtuális lábnyomra törekszem. Azt gondolom, hogy minél vékonyabb egy OS, annál kevesebb a lehetőség a hibára és talán picivel biztonságos is. -
Apollyon
Korrektor
válasz
DittyCat #2526 üzenetére
Ha annyira aktív vagy benne ahogy írtad, akkor az is feltűnhetett volna, hogy ez az internetes balhé eléggé valószínű hogy manipuláció, figyelemelterelés az USA által kirobbantott dologról.
(#2527) Vladi: Nem váltok sehová, debiánon évi párszáz mega frissítés van, bőven belefér a limitbe
-
Tim82
félisten
-
bambano
titán
válasz
DittyCat #2509 üzenetére
A filmet keresek topicban lehet, hogy olyanok is válaszolnak, akik nem linuxoznak...
-
-
-
_Dumber_
őstag
válasz
DittyCat #2192 üzenetére
Szintén VC-20, de a szomszédtól kőcsönbe
Aztán C-16. A csalás összes megtakarítása ráment, és csak azért nem lett C+ , mert kellett Bécsből a mikro is, és a $50-es limit nem volt mindenre elég...
Na azon még kazettáról töltöttem a programokat. Másolni meg egy sima 2-katettás magnóval.. csak a gyorsmásolásra kellett vigyázni, mert akkor nem biztos, hogy olvasta a C-16 -
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2192 üzenetére
Ilyen úgynevezett cartridge-eket kellett beletömni és azokról futottak a programok. Négy bővítőhely van rajta:
Működött magnóról is, van hozzá két port. A magnó természetesen mágnesszalagos volt a jól ismert csipogással.
Van hozzá a neten egy honlap tele képekkel és adatokkal. Korabeli user guid-al és mindenféle érdekességgel: tvc.homeserver.hu
És egy kis időutazás: Videoton TVC reklám a gyerekkorunkba
-
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2190 üzenetére
Az első, amit láttam és játszottam rajta, az még általános iskola 6-7. osztályában volt egy Videoton TVC (az iskola kapott a Videotontól asszem 3db-ot):
A legjobb barátom kapott ezután egy Commodore Plus/4-et valahonnan és azon játszottunk.
Az általános iskolában ő szerencsés volt és egy tanár pár gyereket elkezdett tanítani programozásra, így ő egy doboznyi társasjátékot kezdett felvinni gépre. Szakközépben így vett magának versenybiciklit és IBM PC/XT-t, ha jól emlékszem. Én '96 óta használok számítógépet és OS2-vel kezdtem valamint én is Netscape Navigatorral az IBM-nél -
Fritz Teufel
addikt
válasz
DittyCat #2176 üzenetére
Szia Ditty, üdv közöttünk!
Az első nyomtatóm volt az utolsó is egyben. Tanulópénznek jó volt. Megvettem vagy 17.000Huf-ért, majd amikor patront akartam bele venni, akkor derült csak ki, hogy olcsóbb megvenni a komplett nyomtatót megint. Így ajándék lett belőle
. A munkahelyi nyomtatónál nem tudok költséghatékonyabb megoldást ezért itthon nincs. A scanner is ajándék lett, a telefonommal jobb minőségben scannelek. Ha valaki nyugdíjas, az természetesen más kérdés
-
duo
addikt
válasz
DittyCat #2174 üzenetére
Köszönöm szépen! Tetszetős darab. Mondjuk én lézert akarok a szülőknek, ezért egy monokróm samsung-ra esett a választás kb ugyanennyiben van kiszállítva. a gyártó oldalán szintén ott volt hogy linuxxal barátok és van egy repójuk is driverekkel. Így megrendeltem azt, és meglátjuk. (Ez is milyen már kérdeztük: mit kértek az 50. házassági évfordulóra? -Nyomtatót.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- ÚJ bontatlan S9 45mm Silver Stainless steel Cellular milanese fémszíj 199.900 azonnal átvehető Deák
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest