Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • N0zer0

    senior tag

    válasz DrojDtroll #3128 üzenetére

    Igen, mert jó. Több előnye is van:
    1) használatával nem lesz sallang a rendszereden, nem lesz feleslegesen telepített csomag vagy szoftver, ezzel a gépigény is jelentősen csökkenthető, igaz ez akármelyik distro netinstalljával szintén elérhető
    2) nagyon frissek a csomagok, nem kell ezer millió éves programokat használni
    3) mivel roulin' rö lísz, ezért soha nem kell újratelepíteni (hacsak önként szét nem barmolja valaki a telepítést), mindig a legfrissebb rendszered lesz.

    Hátrányai:
    1) nem kezdőbarát a telepítése, bár ha nincsen spéci igényed, akkor nem is olyan nehéz, és vannak leírások, wiki, install scriptek is hozzá
    2) mivel nagyon frissek a csomagok, néha történhetnek érdekes dolgok, bugok, amik rendkívüli javítást igényelnek. Ez bármelyik disztrón előfordulhat, de azért kisebb valószínűséggel.

    Azoknak ajánlható, akik nem kezdő linuxosok, már tudják, hogy milyen programok kellenek nekik. Kezdőknek viszont jobb lehet egy Mint- vagy Ubuntu-variánst, mert azokba alapból minden be van készítve, még a Flashplayer is, így azokkal kell a legkevesebbet vergődni új felhasználóként. Illetve nagyon hasznos akkor is az Arch, ha gyenge gépre lesz (P3, vagy SD-kártyás régi netbook), de akkor a programok megválasztásánál is figyelni kell az erőforrásigényre.

Új hozzászólás Aktív témák