- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11270 üzenetére
nem az a kerdes, hogy debian-al tudsz-e.... van parted, fdisk es ezek variansai amikkel disztribuciotol fuggetlenul tudsz akarmikor particionalni. a raid tombot is ugyan-ugy kell letrehozni mindenhol. ettol fuggetlenul az alpine amibol lehetne atvenni par dolgot a debiannak is.
konnyen feladod. -
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #11246 üzenetére
Jol esne most egy adag tatar... de usse ko, lehetne belszin is.
(#11245) Apollyon válasza tvamos (#11244) üzenetére
Nem tudom... En ugy vagyok vele, hogy a facebook csak az eszkoz, mint a kes, amivel faraghatsz fokost is, meg lehetsz tomeggyilkos, vagy a ceruza, amivel lehet irni szerelmes verset, de irhatsz vele tuzparancsot is, hogy a bekes tomegbe lovess, vegy elgazosits szazezreket. Aztan meg, lehet, hogy abszolut nincs igazam, es tevuton jarok.
En hasznalom folyamatosan a Facebook messengert, mert ott elerem a szamomra fontos embereket, latom, ha kozepsulis talalkozot szerveznek, vagy nem is tudom... szoval jo szerintem.
En inkabb a fejlesztokre haragszom, akik a bongeszokbe ezeket a "csodalatos extra kenyelni" funkciokat beepitik, amivel ki tudjak kutatni a gepemen az adatokat. Ez genyosag. De sajnos nem nagyon tudok mit csinalni, mert it alfa-beta vagyok. -
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11223 üzenetére
Alapjáraton a zenehallgatásról volt szó, és neked felhoztam egy autós példát itt. Ebbe belekötött a Bob, hogy kettős mérce.
Én meg elmondtam hogy értettem.
A lényeg továbbra is az, hogy csak befogott fülűként kevésbé veszélyesebb, mint befogott szeműként, és akkor felőlem legyen mindegy, hogy gyalogosan, vagy autóban, mindkét esetre igaz. De kérlek reszeljük tovább a fingot, ha még nem volt elég.(#11224) BoB: Tehát aki hallott már környezeti zajt fül/fejhallgatóban, az nem vezet autót és tömegközlekedik. Huhh, remélem nem nyomozó vagy.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11200 üzenetére
No offense.)
A faxbúkot nem akartam ebbe behozni, de igen, sajnos az az internet pöcegödre. Meg is látszik a színvonalon. Semmi moderáció nincs, ha van, kimerül abban, hogy valakik feljelentgetik a másikat, aztán tiltják X időre.De gyanítom, ha nem lenne faxbúk meg instashit, lenne valami más agyhalott platform, ahol a beteges magamutogató önimádók korlátlanul kiélhetik magukat. Persze hibás a fb is, mert adja alájuk a lovat, hogy jó nagy hülyét csináljanak magukból a userek. A kedvencem az ájszbáket csellendzs volt, amikor a sok kretén, élén a zsukiberggel, leöntötte magát jeges vízzel.
Ilyenek után valamiféle helyesírást elvárni több mint meredek, sajnos. Ők nem a könyvet és/vagy egyéb szakirodalmat olvasó nép. Már önmagában a mindenhová magaddal hordozható okostelefon is hibás, elveszi, leköti a figyelmet az érintőkijelző tapicskolása. A legtöbb instasz* meg faxbúk user egyébként telefonról nyomja. Sőt, inkább mondanám az okostelefon érát elsődleges hibásnak, nincs korlátozva a használata, rengetegen meghalnak miközben a külvilágra odafigyelés helyett ezt a kütyüt simogatják. Régen is olvastak újságot az emberek, ja, csak kevesebben haltak meg közben.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11198 üzenetére
Eleinte engem az is zavart, amit te csinálsz, hogy sokszor nem írsz nagy kezdőbetűt. Már ezt is megszoktam meg elfogadtam, a unixerek szokása ez kb., meg akik sokat mókolnak a konzolban. A ph-s boss sem erőlteti a kapitál betűket.
A sok vessző nagyon ritka, viszont nekem korrektorként mindenre ügyelnem kell, különben jön valaki és azt is kikezdi.Az ilyen vessző dolgokkal, meg elgépelésekkel szerintem sincs probléma, ha 1-1 ilyen előfordul, na bumm, nem kell diplomamunkákat írni ide, ez csak egy fórum. Van olyan is, hogy adott usernek van egy megadott stílusa amiben ír, bár eltér a megszokottól, de 100%-ban ki lehet olvasni belőle az általa közölni akart információt, mindenféle akadály nélkül. Ilyen a tied is kb.
Azonban sokan az ide elvárható minimumszintet sem ütik meg, és nem is képesek felfejlődni ehhez. Ez pedig azért is szomorú, mert a magyar népesség a saját anyanyelvén kívül jellemzően nem tud más idegennyelvet, még az angolt sem. Ennek ellenére még ezt az egyetlen egy magyar nyelvet is képtelen rendesen megtanulni, amit használ. Az ilyenek számomra teljesen hiteltelenek. Rendelkeznek egy adott ranggal ami köthető a hozzászólások számával, tizenéve használja az internetet, jelen pillanatban még korlátlanul elérhető tartalommal. Mégsem képes rendesen írni. Holott látja, és olvassa is, hogy mások hogy írnak, mégsem tudja eltanulni. Ha lenne fórumom, én is tiltanám az ilyen zoknikat.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano #11186 üzenetére
+1 a jelenleg stabilra. A 10-es debianig elég sok módosítás lesz még szerintem, főleg, hogy tavaly jelent meg a 9, a következő meg max 1 év múlva vagy inkább 2. A testing debianra kb. ha nem naponta, de majdnem minden másnap jön valami upgrade. Így használni két évig egy szervert nagyobb rizikónak tűnik.)
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bambano #11132 üzenetére
Itt azt írják, hogy egy modern OS-t nem tud megdönteni egy app, csak ha driver vagy kernel hibára fut: [link]. Valószínűleg a fentieken a virtualizáció sem segít, szóval elfogadom, hogy ilyen indokkal nincs szükség rá. Azért megpróbálok utánakeresni hol olvastam ezt docker-el kapcsolatban.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
bambano #11132 üzenetére
Jó kérdés. Próbáltam visszakeresni, hogy hol olvastam erről a Docker-el kapcsolatban, de egyelőre nem találtam semmit. Tulképp el tudok indulni virtualizáció nélkül is, aztán ha később ténylegesen belefutok ilyen crash-ekbe, akkor át tudok állni rá. Max annyi előnyt adna az LXD, hogy ha támadják a szervert egy webszolgáltatáson keresztül, akkor plusz egy rétegen kell átrágni magukat, hogy eljussanak a host OS-ig, viszont egyelőre csak VPN-en keresztül lesz elérhető a netről, úgyhogy nem túl nagy az esély az ilyesmire.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11093 üzenetére
kikapcsoltad a webgl-t? amugy is egy security hole.... meg probald ki flash nelkul.
Amugy meg :
echo 'deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/stevenpusser/Debian_9.0/ /' > /etc/apt/sources.list.d/palemoon.list
apt-get update
apt-get install palemoonwget -nv https://download.opensuse.org/repositories/home:stevenpusser/Debian_9.0/Release.key -O Release.key
apt-key add - < Release.key
apt-get update -
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #11079 üzenetére
En a hátulgombolósoknak webes felületen szeretme az ilyesmit csinalni. Meg ez is nehezseget okoz... mert telefonon kell kikeresnem, melyik beallitas mit csinal, (amig nem mukodik rendesen a router,) annyira nem ertek hozza.
Csak folyton elhasalt a router tegnap is, pedig csak 9 eszkoz volt hozza kapcsolodva. Mondjuk ezt mar szandekosan csinaltam, meddig birja.
-
0xmilan
addikt
válasz
bambano #11095 üzenetére
Nem hallottam még ilyen problémáról.
Ha a HTML5 verziós YT videóban jobb klikkelsz, akkor a legalsó menüpont, a "Stats for nerds" mutat többek közt felbontást meg fps-t. Eddig csak olyannal találkoztam, ami fixen 25, 30 vagy 60 fps. Szerintem ha nem illeszkedik ezek közül valamelyikre, akkor a YT úgy konvertálja, hogy a visszajátszás mindenképp ilyen standard framerate-tel legyen. De ez csak egy tipp.
Ugyanitt van "Copy debug info", ami ad egy rakat infót json formátumban; hátha ebből ki lehet deríteni valamit.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11083 üzenetére
hmmm akkor nezz ra cimsorban about:config
rakeresel a webgl-re es disabled-re allitotod.
Amugy nekem is volt vele gondom a flashel igy, toroltem es par honapja nem is hasznalom.YT megy html5, most mar a soundcloud is a tobbi meg nem erdekel.
Nalam egyebkent palemoon van hasznalatban.Esetleg meg tudsz ilyet [link]
mplayer helyett a mpv ajanlott.
-
0xmilan
addikt
válasz
bambano #11083 üzenetére
amit a debian felrak. firefoxból meg 45.5.0-s, amit a debian esr-nek felrak.
Itt lesz a gond szerintem.
Tegyél fel egy olyan firefoxot, amit ebben az évtizedben adtak ki. Quantumot ajánlanám, de ha használsz olyan add-on-t, aminek még nincs webextension átirata, akkor jó lesz az eggyel korábbi FF is (56-os verzió).Shockwave Flash 24.0 r0
Ez nálam az add-on managerben "Shockwave Flash 28.0 r0" verzión van, de nem kéne számítania, mert "ask to activate" módban van és mostanában egyetlen site se kérte, hogy aktiváljam. A YT biztosan nem, ami - ideális esetben - már régóta nem használ flasht.
-
válasz
bambano #11073 üzenetére
Egy komolyabb networkingen töröm egy ideje a fejem.
De végül is lenne benne egy NAS/fileserver is, tehát a routingra alkalmas lehetne. Nem lehet bonyolultabb ezek szerint, mint egy ilyen célrouter.
Mindemellett jó lenne valami központi gépmenedzselés is... :/ Amire szintén alkalmas lehetne. -
0xmilan
addikt
válasz
bambano #11069 üzenetére
Hogy válaszoljak is, egy i5-2400 nálam erre bőven elég, dedikált VGA nélkül. Budget megoldásnak teljesen jó.
1440p 60 fps vajsima, 2160p 60 fps már szaggat, de a monitorom amúgy is csak FullHD.
Ma már nem ezt venném, de ahogy írtad is nemrég a 7xxx generációig nem történt egetrengető fejlődés...szerk. így belegondolva, ha egyszerű jutubozós konfig kell, minimum fogyasztással, akkor az i5 talán ágyúval verébre, de ennél lejjebb nincs tapasztalatom.
-
válasz
bambano #11067 üzenetére
Nekem van lowend tapasztalatom vele.
N230-tól, N455-ön át, J1800/J1900-tól egészen Z8350-ig.
Bár én se akarok ajánlani így már semmit
, de az a z8350, bár vonzó és olcsó, linuxon azért nem annyira jól gyorsítja a tecsőt. Viszi-viszi, de inkább ne a weboldalon nézze.
Viszont Apollo Lakes dobozok is kaphatóak viszonylag olcsón, azokkal kevesebb lehet a gond.
-
-
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #11022 üzenetére
Erdekes, hogy e milyen routert topic osszefoglalojaban egy mikrotiket sem latok. Csak Asus, meg TP-Link. Ok miert nem ajanljak ezt a markat? Ez, amit ajanlottal, tok jo arban van, jok a parameterei, szimpatikusabb a chipset is, raadasul meg kulteri is.
Csak azert kerdezem, mert tenyleg erdekel!..Most megint beragta az agyamba magat, hogy veszek inkabb egy Synology DiskStation DS416-ot, azt csak bekapcsolom, es megy. Azt irja a support, hogy tud wifi hotspotot. Az nekem pont eleg lenne mindenre, szerintem. (Nem tul nagyok az igenyeim, sebessegre semmi keppen...) Mondjuk ez nem tudom, elbirna-e 8-10 IoT eszkozt egyutt logva az USB-s wifi-n.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11029 üzenetére
Oka nem volt a teljesitmenynovekedesnek, mert ugy is porig alazta az akkori konkurens CPU-kat.
Amugy nem ertelek
tisztan latszik a novekedes. [link]
es ez egy harom generacioval regebbi intel i7-el van csak osszesitve.
Azt nem tudom hogy szerver szinten hogy totyognak, de ott is van erdemi elorelepes biztos.
nem, nem szponzoral az intel
-
tvamos
nagyúr
válasz
bambano #11015 üzenetére
Ez csak egy 1 személyes házi felhasználás. Laptop, tablet, telefon, 2-3 RPi, pár IoT baszina lóg a wifi-n. Dróton csak a szerver van.
A router 7 éves, és vacakol már, se gigabit se ac. A szerver is régi már. Core i3-540.
Ezeket szeretném cserélni. Valami Core i3-8100 félére gondoltam. (Mondjuk az sem lenne gond, ha tudna a plex transzkódolni, ha meglátogat a gyerek, akkor tudjon tableton filmet nézni...) Most Cooler Master Elite 120 házam van, (Motherboard form factor: Mini ITX,) jó lenne, ha beleférne a gép. (A táp igényesen mellé van rakva.)
Az kéne, mennyi az a minimum pénz, amiből meg tudom oldani.Ja, nem sokat adunk az adatbiztonságra.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #11014 üzenetére
Oszinten? Debian utan meg a Gentoo. De nektek az oruletes munka lenne.
Meg hat igy hogy server vonalon is mar a Systemd a standard nem tudom hogy mit lehetne meg hasznalni, talan Slackware.Szerintem ha kijon a kovetkezo Devuan Release, azzal meg tennek egy probat.
(#11013) tvamos
Mi a keret, mire akarod hasznalni, a routing feladaton kivul meg mit biznal ra, mekkora az otthoni netsebesseged ami izombol kell kitolnia?
#11015) bambano
Joember, nem agyuval verebre akar.
nala szerintem ez hobbi, lehet sokat mondok ha ennyit akar az egesz projektre. -
-
zoltanz
nagyúr
válasz
bambano #10966 üzenetére
Nálam 50 Mbps-os a net, (wifi-n ennyi jön át amúgy 120-as) de nem kellett bántani semmit. a Ping 12.
Amúgy mostanában én is letöltök (amíg böngészek megy a háttérben) éjszaka áramtalanítok ami nem kell pl a Connect box is 24 W-ot zabál, média box is hasonló. Nagy Hifi is kikapcs, PC speaker megy csak. Ez már csak az én hülyeségem tudom.
-
válasz
bambano #10957 üzenetére
Én mindig megfogadom, hogy nem rendelek tőlük többet, de nehéz betartani, mert sokszor nagyon kényelmes tőlük rendelni, főleg mikor ingyenes a postapontra kiszállítás meg nagyértékű holmiknál jól jön a Cetelem kártya -7 %-os árral. Az ÜSZ-re meg mindig fel vagyok készülve, szerencsére szinte mindig kellemes hangú hugik veszik fel a telót. :-)
(#10959) F34R Szerintem már a Linux szótól fényt kapnának, azt már főleg nem tudnád elmagyarázni nekik, hogy valami norvég csodadisztrót használsz. Alpine tán, ha jól emlékszem.....
(#10958) Apollyon A foglalás neten alap, ez a hűtő sem volt raktáron, de kb 20 rugóval olcsóbb volt éppen, így ha lefoglaltam, akkor azon az áron kapom, ha beérkezik nekik, nem az aktuális áron.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #10950 üzenetére
oh maj gat..... ;'''' xD
(#10955) ubyegon2
az meg haggyan, de az ugyfelszolgalatukon is vannak ugymond 'arcok' akik be copy-pastezik a jol megszokott sablon szoveget... fenykepezzem le az asztalt, meg paintel szerkesszem meg stb....
nem akartam mondani neki ember, linuxot hasznalok azt sem megszokott modon....
mar harmadjara futom veluk a kort, mert nem akarjak megerteni, hogy az o szolgaltatasukban van a hiba. -
zoltanz
nagyúr
válasz
bambano #10950 üzenetére
Pedig a mai generációknak más pl 20 éve megtanult C-ben programozni azóta is elvan. Akik engem tanítottak még lyukkártyán kezdték, majd átnyergeltek Basic-re, aztán váltani Unix és C++ ra, megtanulni olaszul is az angol mellé, mert az volt a legközelebbi hely a tanuláshoz (még lassú volt a net nem létezett távoktatás) Tégen pl a Posta C128 -as munkaállomásokat használt.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano #10919 üzenetére
Mondtam mar, hogy szar (egyebkent a debian-al is van bajom rendesen, de nincs jogom beleszolni mas munkajaba) .... miutan kiadja a devuan az ujabb releaset tessek ra atallni!!!!
es ami orom hogy elhagyhato az udev is...
As of the upcoming ascii release, Devuan is using eudev:
-
-
válasz
bambano #10891 üzenetére
Ha ez így van, az jó, főleg, hogy a csutitörp nem egy számtech zseni. Csak azt nem értem, hogy miért nincs ennek közel akkora hírverése, mint a stadionoknak.
Kicsit azért csökkenteném az érdemüket, mert valószínűleg ezt az EU pénzt talán nem tudták lenyúlni. bocsi sajna a tetvek tetvek maradnak továbbra is.
A párszázezer nyugdíjasnak meséld el a kb egy éves hírrel kapcsolatban, hol lehet igényelni a beharangozott ingyen gépet és internet oktatást. Anyám is hívott a minap és nem bírtam megtudni semmi de semmi konkrétumot. A cívis önkorm sem tudott semmit! Persze én mondtam, hogy ez csak elmaradott térségeket céloz......csak most jut eszembe, hogy vajh hazánkba-é! Mer'ugye itt nincs elmaradott falu sem, egy focipálya mindenütt épült legalább.
(amúgy teljesen tisztában vagyok vele, mennyire kedveled őket, csak mosnt neked tettem fel a költői kérdéseimet)
Minden rühes tolvaj nyomorodjon meg!
másrészt a kormány bevállalta, hogy a hatóságokat rászorítják a normális ügyintézésre,Segítség!!!!! A számlaegyszerűsítés óta kapok 8 oldalas küldeményt számla helyet............
jön rezsiszilárd!!!! woááááááááááááááá........én menekülök
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3:i5 1250P(12mag),16GB,512GB,14"matt TOUCH,vil.HU bill,Lenovo gari 2026.6.25
- Amazfit Gtr 3 Pro okosóra dobozával újszerű állapotban
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest