- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Hirdetés
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ubyegon2 #28325 üzenetére
A kollégát nem zavarja a helycsökkenés (1giga ma már nem hely!
), sokkal inkább az, hogy nem lehet több partíciója, hacsak nem alakít át valamit logikaivá (ami viszont további sérülékenységet hordoz magában). Szabad helye viszont van még a kép tanulsága szerint.
Mondjuk érdekelne, hogy ha nem akarnak neki bárhogyan is helyet csinálni, akkor hogyan működhetne még a swap.
Szóval maradjunk annyiban, hogy új partíciót nem tud létrehozni, ez a probléma.
-
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #28299 üzenetére
Futtattam már nem egy Red hates, meg CentOS disztróra készült csomagból kibontott binárist Ubuntun, Kubuntun, Minten, és normálisan ment, az Arch- és Gentoo-vonallal nincs tapasztalatom. Egyébként nem azt állítottam, hogy garantáltam menni fog minden bináris minden disztrón, de ha nem annyira gányolt program, akkor jó eséllyel működésre bírható mindenféle anomália nélkül.
-
Kékes525
félisten
válasz
ubyegon2 #28293 üzenetére
Azt már látom, hogy rosszul kezdtem hozzá. Úgy gondoltam, hogy a nálam sokkal jobban értők fognak írni bele, én csak elindítottam.
Az írásmóddal kapcsolatban igazad van. Viszont nem így ejtik? Ha igen, akkor nyelvtanilag így is helyes.
Nyugodtan írd bele, nem vagyok sértődős típus. Ami igaz, az igaz. -
válasz
ubyegon2 #28283 üzenetére
Most, hogy rákerestem, egészen megtetszett ez a LXLE disztró, biztos, hogy szüléknek ezt raknám fel!
Itt is jókat mondanak róla.
Kis gépigényű, de mégis nagyon jól néz ki! Ezt tényleg ki kell próbálni.(#28284) CPT.Pirk
Sorry, tényleg mondtad, de elég nehezen jegyzem meg a dolgokat, ez igaz nevekre, arcokra, dátumokra és ..., mindegy!Kék osztriga? Aha!
(#28285) olivera88
Működő rendszer alatt indíthatod a gparted- et ehhez, nem kell live mód. Egyszerű, nem fogod tudni elrontani. -
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #28266 üzenetére
Rákérdeztem a Mint topicban, másnál is írta azt az üzenetet, ezek szerint normális.
_mod = imp.load_module('_Magics', fp, pathname, description)
ImportError: libemosR64.so.0d: cannot map zero-fill pages: Cannot allocate memory Nincs elég ram? Arra utal? Bezártam pár fület a Chromeban aztán már nem írta ki ezt. Swap particiót azt kell h csináljon magától ugye? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28272 üzenetére
Nem, mivel a Synaptic nem pacman frontend. Ahogy az Octopi sem apt-os.
Ellenben a kolléga kérdése inkább arra vonatkozott, hogy futhat-e. Nos igen, arch vonalon kb. mindegyik DE-n fut az Octopi, max leszed pár qt libet.guftabi96: meg lehet próbálni. Ha lassúnak éreznéd, akkor vannak kisebb igényű disztrók is.
-
olivera88
veterán
válasz
ubyegon2 #28241 üzenetére
Sikerült.
Köszi.
A fene gondolta volna h ez volt a hiba.
Lecsatlakoztattam a régi HDD-t, és úgy telepítettem újra. Most rendben van, betöltődik a grub. Telepítés végén miután re-startoltam ezt írta ki The system is going down for rebot now. Ez normális? Én indítottam újra restart gombal mert nem történt semmi.
Joecontra Mi az a DD? Megint Unetbootinal írtam ki.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28120 üzenetére
A rekonq egy totál QT-s, webkit alapú böngésző. Minden esetre szerintem elég pocsék, szeret összeomlani ugyanazoknál az oldalaknál ahol a rókának semmi baja. Rakd fel az extrából a rókát, csak be kell pipálni a szoftverkezelőben az extra repót.
A kwallettnek meg ha nem adsz meg semmit alapból csak nyomod a tovább-ot, akkor többet nem zaklat.
bob.zxr: hehe kemény. Akkor mire hozzánk is elér, addigra már stabil is lesz.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28111 üzenetére
A 4.14 bétáját most adták ki a kde.org-on, de hogy a kde5 éppen hol tart, azt nem tudom. Ez a része a dolognak kicsit nehezen átlátható szerintem.
Amúgy lehalt a linuxtracker.org, azért nem megy a torrent.
Az a DE meg nagyon hard.
kispx: van Gstreamer 1.2.3, meg egy csomó Gstreamer 0.1-es csomag. Mindegyik fel van rakva.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28105 üzenetére
A helyzet az, hogy májusban tényleg váltottak html5-re, de a jelenlegi FF verzióban még nem aktív ez:
Ez utóbbi egyébként hamarosan változni fog, a Mozilla néhány napja jelentette be, hogy a licencköteles H.264-et és a hozzá kapcsolódó másolásvédelmi technológiát kényszerűségből implementálni fogja a Firefoxban, miután a webes videós formátumok csatájában a szabad alternatívák elbukni látszanak, a webes szolgáltatások pedig gyakorlatilag egyhangúlag adoptálták a H.264-et.
Gondolom emiatt van az, hogy most pl. csak 360p-ben vitte a html5-re kapcsolt videókat, flash alatt meg van minden felbontás. Nem sikerült információt találnom róla, hogy mi a helyzet a támogatás implementálásával, melyik verzióval lesz meg.
KDE 4.13.2, de a korábbiakkal sem volt gond.
A letöltéssel meg nem tudom mi a gond, mind az SF-es, mind a torrentes ott van.
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #28102 üzenetére
Semmi gond vele. Sőt, mióta átálltak html5-re, azóta win alatt szopok hogy vagy el sem indul a videó, vagy betölt 14 másodpercet és semmi többet, csak újratöltés után játssza le az egészet. Itt meg semmi gond, minden videót rendesen betölt és játszik.
_Dumber_: már alapértelmezett a html5 egy ideje, szóval nincs már flash ott.
-
_Dumber_
őstag
válasz
ubyegon2 #28034 üzenetére
Nem piszkálni akarlak, de a virtuális módnak semmi köze a live-hoz.
Attól hogy virtuálisra van valami telepítve (vmware, vagy virtualbox), egyáltalán nem törvényszerű, hogy valami beállítás elvesszen, lévén, hogy ott is HDD/SDD/vagy hasonló-ra ment, csak virtuális parítíción.A live az más.. ott töröl minden beállítást, mert az tényleg RAM-ba dolgozik.
-
válasz
ubyegon2 #28032 üzenetére
Ami a gondom.
Beállítom a felbontást, magyar nyelvet magyar időzónát, magyar bill.-t virtuális szerver alatt futó Linux-ban majd kilépek, és minden addigi beállítás visszaáll.
Gondolok itt 800X600 képernyő felbontásra és a nyelvre, órára.colomb2: mi történt a többi hellyel?
nem értem a kérdést.
-
mzx
senior tag
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #27965 üzenetére
Nekem többnyire laza (na jó, szoktam aggodalmaskodni is), és igen erős lelkületű vagyok (ezt nem fogom itt bizonygatni, az élet már bizonyitotta bőven). Viszont nem lazulok, amikor rosszindulatot tapasztalok, mert megvédem magam, és elgondolkodtatom az illetőt olyankor ,hogy fejlődjön... Na jó, kivéve, ha 100 kiló...
De ezt most hagyjuk. Emlékezz vissza, h hetekig "vettem a lapot tőled", még június előtt. Na, nem téma.
ON.
Hódmaci, esetleg kérhetünk tőled is egy gparted screenshot-ot? (Kertsa user nagyon eltűnt ,pedig érdekelt volna, az ő próblémájára mi a megoldás...) -
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #27956 üzenetére
Megelőztél... épp most akartam neki linkelni, hozzátéve, hogy minimum 2 user-ből kettő ezt ajánlja.
Mivel már ajálnottad nekem.
(Más kérdés, h akkoriban mégse erre volt szükségem, ezért még nem gyakoroltam ezt...
)
(Csak poén: ezek után méltán rászolgálnál, h elnevezzük rólad grUb(y)2-nek.)
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #27940 üzenetére
Holy sh!t!
Most megnéztem, tényleg majdnem 4GB a Kwheezy telepítője. Ahogy néztem, jól tele van pakolva mindennel. Na ettől állna égnek bambano haja
Ahhoz képest hogy az alap Debian netinst telepítője 222MB ..
Egyébként mi lesz ezzel a Kwheezyvel, ha kijött a jessie?
A MATE-et meg nem annyira nehéz felszenvedni, csak pár parancsot kell beírni.
-
Lathronos
őstag
válasz
ubyegon2 #27918 üzenetére
Ez a Kwheezy nagyon tetszik KDE létére. Na holnap munka után fel is telepítem és tesztelem egy-két hétig. Az meg, hogy nem a legfrissebb KDE van rajta nem izgat. Ha olyan jó mint amilyen gyönyörű, akkor még a végén megszeretem a KDE-t és ez lesz az új favorit.
Bár a 3.8 GB méret kicsit sok, de majd lefaragom a felesleget.
-
BoB
veterán
válasz
ubyegon2 #27890 üzenetére
Jobb alsó sarokban a tálcán van egy hálózat ikon, azon bal gombal katt, majd a megnyló ablakon csavarkulcs:
Majd adja magát, hozzáadás, DSL:
(#27896) CPT.Pirk: Ubuntu vonalon (meg Arch-nál is) már nincs az a beállító modul. Felváltotta ez a plasma widget (plasma-nm). Azon keresztül kell már ezt állítani.
-
L4ller
tag
válasz
ubyegon2 #27897 üzenetére
nincsenek ott a másik képen látható fülek, így beljebb kell menni egy menüvel.
Ha beállítottam egy kapcsolatot, annak azonnal kéne kapcsolódnia, ha minden rendben, vagy újraindítást/kijelentkezést igényel?
szerk.: hétvégéig semmiképp sincs rá mód sajnos, nem férek hozzá a géphez addig
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27890 üzenetére
Azért, mert a dsl kapcsolat is vezetékes. http://docs.lds.net.ua/img/debian_kde4.png
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
mzx
senior tag
válasz
ubyegon2 #27791 üzenetére
ubyegon2 írta:
"Nem kenyerem a kerülgetés, csak visszaolvasva a hozzászólásaimat, nem találtam egyet sem, ami kimerítené a zaklatás fogalmát, mit egyébként a BTK büntetni rendel. Miután előbbivel lettem megvádolva, így jogosan vagyok óvatos.
conversation end"Válaszom:
Kötözködtél, és lejáratni probáltál elég meredek kifejezésekkel, alap nélkül, tobbszor is junius folyamán. Ezt fogalmaztam meg, amikor és ahol helye volt. Valamint arra kértelek hónapokkal ezelőtt, hogy kérlek mellőzd a cizinmust, amit TÖBBEK irányába tanusítottál.A "jó fej" ciznizmus még oké, az ironia is, ha helye van, a normális hangnemű humorod is oké, amikjor olyan volt, és mint láttad, vevő voltam arra még.
Ennek ellnére még e hónapban is utaltaggál ,hogy "mzx nem érti a humort", meg "dzsihádot hirdet", stb, ami már csupán enyhe beszolásod volt bár, de ezek szerint nem hagytál alább a provokácioddal. Megkérlek, hogy NE fokozd.
Térjunk vissza szakmai beirásokra. És meg lett mondva, hogy ne itt uzenj nekem személyiségjegyek és más off témakörben. (Mindig te kezded, a modik meg engem figyelmeztettek nyíltban és nem téged, ami szintén igazságtalan.) Én irtam neked pár napja egy privátot, ujfent kulturált hangnemben. Ne provokáld ki kérlek, h itt keljen reagálnom ilyetén soraidra, nem szolgáltam rá eddig se, h a modik engem vegyenek elő, helyetted.
Az az aljas taktikád, hogy ha itt nem reagálok, akkor bár engem ne mmoderálnak, de akkor elérted, h lejártasz engem, ok nélküli irányomba valo (részben) (nagyon) negativ jellemzéseiddel. Ha meg reagálok, akkor meg szonak nekem a modik, és nem neked.... ne mtudom, hogyan éred el, de saját magad alatt vágod a fát evvel, és segitoleg felvilágositottalak erről. Te döntöd el, mit teszel, ubyegon2.
-
-
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #27488 üzenetére
Hopsz igen, kicsit fogalomzavarba kerültem.
Szóval a testing repót csak 1-2 program installjához használtam, aztán ment a #. Frissítéshez nem szabad használni, mert mint ahogy már a Captain is mondta, kettéhal a rendszer. Hacsak nem vagy Debian fejlesztő
(#27490) Penty: Jah az megvan, azt viszont egy netinstallnál még mindig külön parancssorban kell telepíteni, mert a default DE a Gnome's Hell, a telepítés előtt választható DE-k között meg még nincs, csak a KDE, LXDE, Xfce
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #27485 üzenetére
Az azért ritka hogy valaki olyan szerencsés hogy ennyit eltölthet ott fent, de igazad van.
A Debian 7.5 nálam atomstabil, és igen wheezy-backports repót használok, és nincs probléma. Pár programból testing verzió van fent, mert az annál régebbi funkcióhiányos, egyébként a testing repó unkommentálva (hihííj micsoda szép magyar szó) van.
Egy backportssal még nem, de ennél feljebb már szét lehet gányolni szegény Debiant, de ugye az unstable meg testing repó nem általános felhasználásra van.. Ha a Jessie is ilyen klassz lesz mint ez a 7.5 elég sok usert fog hozni magával.
Főleg hogy majd defaultban benne lesz (sőt az official tárolókban már benne van) a MATE és nem nekem kell manuál felhegesztenem.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2 #27477 üzenetére
Tudom hogy ez poén, de most őszintén, ki a rák internetezne az űrben? Az hót ziher hogy kb ez lenne az utolsó dolog amivel ott fent foglalkoznék
Az viszont örvendetes hogy az űrben is Debian van .) Az már nem hogy a kuglinál is...
Egyébként ha már Debian 6.0: megkapta az LTS besorolást
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27470 üzenetére
LTS Mintnél milyen dolgok frissülnek? Milyen gyakran van pl. kernel és driver meg program frissítés?
Half rollingnál kb. havonta van teljes disztrót érintő upgrade csomag, néha több is. Eddig kb. két évet lazán túléltek a telepítéseim, szal ezt meg tudják oldani jól. - persze csak ha az ember követi alkalomadtán az utasításokat és nem a --force kapcsolóval erőszakolja meg a pacmant, mint az egyik barátom mikor lusta olvasni.
Debianból meg a 7 a stabil. Ennek fejlesztés alatt álló instabil dolgaira épülnek a kedvenceitek.
Debian6-ot a NASA-nál használnak pl. az ISS fedélzetén, mert hogy annak már minden tulajdonságát ismerik.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27465 üzenetére
Nem azt mondtam hogy nem lehet, hanem hogy hivatalosan nem ajánlott. Azért az elég cinkes.
Amúgy meg half rolling, nem rolling.
Penty: ha azt nézzük hogy a disztró fejlesztői is angolul kommunikálnak, akkor érthető. Persze nagyobb disztróknak vannak helyi lokalizált weboldalai is, de a kisebbeknél ez a munka inkább a közösségre hárul, ha már elég nagy hozzá.
Én pl. le szoktam fordítani a devek utasításait, mikor valamit kell csinálni a csomagkezelőben. Meg vannak páran akik magyarítást csinálják a Chakrához. -
tvamos
nagyúr
válasz
ubyegon2 #27452 üzenetére
Hat... azert win-en sem artana, ha neha elolvasna az ember a gep alott az uzenetet...
(#27457) Penty válasza CPT.Pirk (#27451) üzenetére
A Windows egyik előnye a Linuxhoz képest, hogy ott a beállítás-, hiba- stb. szövegek magyarítása 100% közelében van, míg Linuxon ez sajnos jóval kevesebb.
Igy meg sosem gondoltam a temara. Azert a win alapbeallitasokkal altalaban elindul. Linux alatt neha a wifi-vel is meg kell kuzdeni, hogy menjen. Erre sokszor lusta vagyok...(#27445) fradi81 válasza tvamos (#27444) üzenetére
Koszi! Toltom mar a telepitot. (Kicsit lassan csorog lefele. Gyengusz itt a net.) -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
ubyegon2 #27455 üzenetére
Igen persze.
Lehet lemaradtam valamiről, de talán most már javasolt a frissítés a kiadások között, vagy még mindig az újratelepítést javasolják?
A Windowsban egyébként nem minden rossz. Erre egy példa a felhasználói felület a Windows7-ben. Igaz hogy az aeroval se tud semmi látványos effektet, meg nem is igen lehet konfigurálni, de maga a koncepció és a tálca kialakítása jó.
-
-
-
N0zer0
senior tag
válasz
ubyegon2 #27181 üzenetére
Nem, sajnos nem lehet kikapcsolni, mert fastresume errort érzékel, mindenképpen ellenőrzi.
Persze, erre figyelni fogok, megnézem, hogy miért unmounted módban röffen be a rack. A Mint 17 KDE-t meg akartam vágni, de mégis Arch telepítésére adtam fejem, ám azt nem sikerült titkosított LVM-re telepíteni sikeresen, ezért fel kellett addig tenni valamit, amíg a Mint 17 KDE nem jön ki. Mint 16 KDE-re nem akartam visszaváltani, ezért esett a választás a Kubuntu 14.04-re, egyébként a rendszer 98%-ban megegyezik a Mint 17-tel, épp úgy a Trusty Ubuntu tárolót használja mindkettő, ugyanazokat a csomagokat. Kubuntu alatt is jól működött a felcsatlakoztatás, csak pár napja játssza ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Papíron már készül a PCI Express 8.0
- Crypto Trade
- Home server / házi szerver építése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Battlefield 6
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Canon ImagePrograf PRO-6100S Plotter, kevés nyomat, kitűnő állapot
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Honor 90 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest