- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
molacika91
tag
válasz
CPT.Pirk #34237 üzenetére
Chakrát használok most. Volt fent sokat a Mint az összes felülettel, de a Chakra valahogy jobban tetszik, és a legfrissebb telepítővel pendrive-ról is tudom már telepíteni.
A torrenttel a gondok mindig KDE alatt jönnek. A Mint esetében is így volt, Cinnamon, Mate, XFCE alatt megy a feltöltés, KDE alatt nem.
Most Chakrán a Transmission egyszercsak megjavult, bár eléggé ingadozik a feltöltési sebesség, de a Qbittorrent vagy Ktorrent az még mindig nem tölt fel semmit. -
molacika91
tag
Sziasztok!
Mitől lehet az, hogy KDE alatt a torrentnél nem megy a feltöltés? Ktorrent, Qbittorrent és Transmission használatával is ugyan ez a helyzet. Letöltéssel semmi baj, a tűzfal ki van kapcsolva, a gépnek fix ip van adva és a routeren a használt port nyitva van. Ugyan ezen beállítások használatával Mint XFCE, vagy Cinnamon környezetnél nincs ilyen gond, megy a feltöltés, de Mint KDE-t használva már nem töltök fel semmit.
Most egy Chakrával próbálkozok. -
molacika91
tag
válasz
CPT.Pirk #28820 üzenetére
Hali
Na a Chakra mellett döntöttem, de csak ha tisztán azt telepítem, akkor a telepítés végén a grub valamiért hibaüzit dob és bootoláskor csak grub rescue van. Ez mitől lehet? Amit találtam neten ilyen esetekre az nem segített, de felraktam a mintet, ott létrehoztam egy külön partíciót a bootnak, utána töröltem a mintet és most így már indul a Chakra, de így mégsem igazán tetszik.
Van arra valami megoldás hogy tiszta telepítésnél a Chakra elindulás rendesen?
Köszi. -
molacika91
tag
Sziasztok!
Meguntam a windowst, így válatni akarok linuxra, de nem tudom eldönteni melyiket tegyem fel. A Chakra és a Mint tetszik a legjobban, most fent is van mind a 2, de nem tudom melyik lenne nekem jobb. Mindennapi használatra kellene, filmek, office, net. Erre a kettő rendszer közül melyik alkalmasabb és stabilabb?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest