-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Van Milyen notebookot vegyek? topic...
De szerintem valami uzleti, integralt vga-s, dell-el is jol jarnal, mondjuk Latitude E6400... (Ne szivasd magad nyilt, meg zart, meg mindenfene driverekkel, ha nem muszaly valamihez.) -
gery2123
őstag
-
Fritz Teufel
addikt
Én gyári ROM-ot akartam volna visszatenni, de Linux alól nem mertem nekiállni. Elvileg a Heimdal erre lenne jó, de nem ismerte fel a gyári képet. Szerintem erre Winfos kell... parancssorból biztosan nem állnék neki, step by step leírás nélkül. Ebben a témában a Linux gyengébb a Microsoft produktumánál, pedig napi problémát feszeget a témakör.
-
Keeperv85
nagyúr
Miért lenne felejtős?
Linux alól, csak a te kedvedért és most mindent gépről csinálunk, nem bohóckodunk az SD-vel:
Bekapcsolod a telón a hibakeresést, majd csatlakoztatod. Közben megkeresed a friss clockworkmod recovery.img fájlt.
Indítasz egy Terminal-tadb reboot bootloader
fastboot boot CWMrecovery.imgItt álljunk meg és nézzük meg rooként fut-e a CWM, ha igen, akkor most SD nélkül is csinálhatunk egymentést az érintetlen rendszerről:
Nyiss egy másik Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
adb shell
su
/system/xbin/busybox nc -l -p 5555 -e /system/xbin/busybox dd if=/dev/block/mmcblkXYAz mmcblkXY mindig a menteni kívánt partíció legyen,fejből a Defy-n pont nem tudom melyik melyik...
Itt megáll a kurzor és villog, nem történik semmi.
Nyissunk egy újabb Terminal ablakot:
adb forward tcp:5555 tcp:5555
mkdir /mybackup
cd /mybackup
nc 127.0.0.1 5555 | pv -i 0.5 > mmcblkXY.raw
mv mmcblkXY.raw system.imgEzzel pl. most a végén létrejött a system.img. Tehát kaptunk egy mentést az érintetlen, root nélküli rendszer partíciónkról, SD kártya nélkül!
Gyorsan keressük meg, döntsük el, mit akarunk még menteni: boot.img még erősen ajánlott.
Most pedig a recovery menüjében: wipe data/wipe cache, majd menjünk át az install zip fülre és válasszuk ki az adb sideload-ot. Itt most a teló vár...
Újra vissza a Terminalhoz a gépen:
adb sideload zipfálosromunkamitszeretnénkfeltenni.zip
Várunk....
Ha végzett, akkor a menüben "reboot system now". Kész.
Kihagytam volna valamit? Persze: számos telón bootloadert kell nyitni, ami külön folyamat, illetve az MTK platfromon nincsen bootloader mód...
-
Azt a disztrót nem ismerem
, egyébként inkább figyelmetlenség ez, néhány hsz.- nél például egész normálisan hoztad össze a dolgokat!
Amúgy a diszlexiát olvasási nehézségekre alkalmazták eddig.
Amúgy szerinted melyik ROM a legbugmentesebb, ha már a CM nem jó? Utóbbi 7.2 verziója pedig igen stabilnak mondott!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
CWM romokban van olyan opció, hogy Zram vagy mi tömöríti a ram tartalmát, persze a cpu kihasználtság valamekkora növelésével.
teleahocipöm: *buntu vonal helyett próbálj meg egy Debiant. Kicsit többet kell kézzel beállítani, de a végeredmény egész más lesz. Itt tudod letölteni az Lxde-s live telepítőt: [link]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, az nem erre való és lassú is lenne. Ezek a lehetőségeid:
-felraksz egy másik romot, amiben kevesebb a háttérben futó szemét, pl. Cyanogenmod cuccok.
-kézzel (root kell hozzá) kigyomlálod a felesleges dolgokat, pl facebook meg egyéb gyári vackok
-veszel másik telefontHogy mik futnak, azt látod pl. az ES task managerrel. Ha rootolt a telefonod, akkor le is tudod vele tiltani a neked nem kellő automatikusan induló progikat.
Ez viszont innentől androidos téma.
Nestor16: vinyód rendben van? Nálam Debianon és Chakrán nem akadnak be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- OLED TV topic
- Mobil flották
- Építő/felújító topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest