- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Yettel topik
- Netfone
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Mobil flották
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #19019 üzenetére
Azokat te raktad fel, és úgy mentek, vagy csak a conf volt hasonló?
Mert a Win kliensek szeretik a Win domaint, ami magyarra lefodítva AD-t jelent, az meg mindeféle extrákat igényel a Samba mellé. ;-)
Update, mert kicsit szűkszavú lehettem.
Eleve a security = user az nem az a kifejezett windows-os domain beállítás. Az ottan security = ADS lenne. Persze nem vagyok a helyszínen, ezért nem tudhatom, mik vannak ott hekkelve.
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #18981 üzenetére
Nem tudom, mert nincs erőm átnézni, hogy valaki válaszolt-e, de hogy ez nem tartomány, hanem csak workgroup, azt innen, első ránézésre, a messziségből is látom.
BTW a gép hozzáadása elég felesleges aktus, ha nincs domain.
(#18997) McSzaby Az SMB rész sokat nem változott.
-
ViZion
félisten
válasz
McSzaby #18847 üzenetére
Remélem egy szép napon majd vidáman fogod mutogatni: Látod, ilyen marhaságokat írt APÁD.
Amíg nincs, addig nehéz elképzelni, de ehh, na, majd megtapasztalod gondolom.Gyereksarok nem tudom mi, majd rákeresek.
Sokaknak probléma a netes tartalomszűrés is, csak kb. a gyerek jobban ért a géphez, mint a szülők...
-
-
HERR Z
veterán
válasz
McSzaby #18345 üzenetére
igazából gondok ott kezdődtek hogy a dedikált vga-ra nem nagyon volt szükség, aztán azt letiltani elég nagy harc volt
hdmi semmilyen módon nem üzemelt
cpu energiagazdálkodása se, linux alatt feleannyit se bírt akksiról a gép mint win7 alól
most leginkább az a baj, hogy egy gromacsot kellene felrakni erre a rendszerre de ezen a gépen(Z360) kb lehetetlen, csak ez a progi miatt kellene az egész -
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #18281 üzenetére
Most a) verzió, hogy valami scriptet futtat szegény, az szerintem eleve nem lesz jó, b) verzió, hogy valami gagyi leírásból dolgozik.
A helyében a tutiság kedvéért suznék egyet, ha még nem tette meg, aztán próbálkoznék egy fapados
./configure
make
make installHa a make installra ugyanez a no target hibaüzenet jön, akkor a forráskönyvtárban meg kell keresni a kész modult (rtl8169.ko, vagy ilyesmi), és arra kell írni egy insmod-ot.
Sajnos fejből nem vagyok ebben olyan jó, tehát lehet, hogy valamit nem jól írok, de mondom, a forrás könyvtárban kéne lennie egy README vagy INSTALL file-nak, abban minden benne van általában. Ilyen autorun.sh, meg ilyesmit kerülni kell a fenébe.
-
Kiskutyák
aktív tag
-
pushalias
addikt
válasz
McSzaby #18274 üzenetére
A kártya olyan 6-7 éves, tehát a SuSe-nak őskorinak kéne lennie, hogy ne menjen vele.
Én ilyen 10-es Slackware-ekre is felhegesztettem, ha ez mond neked valamit. Ha már ismered a megoldást, akkor kábé 5 perc az egész. Persze egy kezdőnek nyilván nem ennyi, és egy kicsit rootkodnia kell.
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
McSzaby #18260 üzenetére
a " <pontos csomagnév> " hez még minidg nem tudom mit írjak be. A driver mappában van egy autorun.sh amivel telepíteni tudom a driverét.
Abban van egy olyan parancs, hogy clean ami meghívna egy fájlt. Na és ott akad el, ott kapom azt az üzenetet, amit az előbb belinkeltem neked.
Az autorun.sh-t a :
sudo ./autorun.sh
paranccsal futtatom le. Ne ezzel tegyem?
-
Kiskutyák
aktív tag
válasz
McSzaby #18247 üzenetére
Ilyen IP-t magának oszt.
Ez a problémám, hogy az új driver telepítésénél kapok egy hiba üzenetet, hogy:
"Check old driver and unload"
Innen indul a történet. Le kéne valahoyg szednem előbb a régi drivert és utána tudnám felrakni az újat.
Kérdés, hogyan szedem le a régi drivert??
-
McSzaby
őstag
válasz
McSzaby #18214 üzenetére
Na, újra mondom. SENKI MEG SE PRÓBÁLJA az fglrx telepítését. xvba-val együtt jött az a tarka fos is és természetesen megint tönkretette a működő oprendszerem, de ezúttal sikerült visszaállítani. Okos Pear. +1 pont a Französische fejlesztőknek. Lényegében, akkor HD2600 alatt Ubuntu vonalon esélyem sincs a FULL HD teljes lejátszására..
-
Syl
nagyúr
válasz
McSzaby #18205 üzenetére
Oké. Rögtön megveszem a Mountain Lion-t (17,99 €), ha valaki felrakja a gépemre.
-
ViZion
félisten
válasz
McSzaby #18199 üzenetére
Yepp!
Francia cucc, jóféle. Előnye egyben a hátránya is számomra: egyedi gnome shell.
Nagyon jól áthegesztették a GS-t, kicsit szokni kell, OS X fílingre gyúrtak. Sajnos a gyári extensionok nem futnak, nem települnek rá. Nagyon nem mélyedtem el benne, gondolom meg van a módja a hegesztésének itt is. Amúgy nálam gyors volt, sok gondom nem volt vele a próba alatt (nem hegesztettem, pár dolog telepítés, stb. kb. 2 hétig használtam alkalom szerűen). -
ViZion
félisten
válasz
McSzaby #18134 üzenetére
Ha valakinek gyenge gépre kell linux, akkor ált. Xubuntut rakok, vagy Peppermint OS-t, ami szintén Lubuntu, csak kicsit kihegesztve. Érdekes, hogy amikor az én gépemre raktam, akkor a frissítéseknél egy halom tárolót nem talált, másnál meg minden rendben volt
-
válasz
McSzaby #18009 üzenetére
Na ez pont tévedés. A szerverpiacot kannibalizálja a Linux, sok Unix-szállítónál megfigyelhető, hogy a Unix-piacuk fogy, a Linux-piacuk meg nő.
elodman, pushalias: nyomják, nálunk preferált a Linux, egyeseknek nincs is választási lehetőségük. Nem kicsi cégről beszélünk.
-
-
-
válasz
McSzaby #17775 üzenetére
Na ez szép volt, most a rendszeridő volt elmászva és azzal kellett mókolni a legtöbbet, hogy jó legyen. Pacman megy, AMD zárt driver is felment egyszerűen, GUFW-t is problémamentesen lehetett felpakolni, meg még jó pár dolog, amitől korábban a hajam égnek állt, szóval most már elfogadható valóban.
-
-
válasz
McSzaby #17764 üzenetére
Manjaro frissít már? És ezt most nem elméletben, hanem gyakorlatból kérdem...
(abban az órában már felpakoltam, amikor megjelent a 0.8.5 és xar volt az egész frissítés. 1,5 hét után feladtam, mert naponta gyalulták le a mirror-t és töltötték fel újra...)
Szóval akkor ez már igaz? 2 héttel a kiadás után talán lehet frissíteni is?) -
tajcsi
őstag
válasz
McSzaby #17661 üzenetére
Megoldottam. Legyaktam oszt most a win7 jol dolgozik, nem fogom enni a kakit egy ratyi rendszer miatt, majd 5 ev mulva talan kikuszobolik az ilyen aprosagokat, akkor atallok de most sajnos nincs idom tokolodni...azt hittem raerek de nem, es nem itt van a hiba hisz ti ingyen es szivesen segitetek, csak ugye ez mind lassu folyamat es hosszu ido.
Azert kosz mindenkinek! -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
McSzaby #17448 üzenetére
Igen, hybrid hard drive és full jó.
29k körül kapod meg laptopba való méretben, ez 8GB SLC SSD cache-t és 750GB háttértárat jelent, a sebessége meg magáért beszél.
Èn arra várok, hogy 5 colos méretben is lehessen kapni, megy majd be az asztali gépembe, a laptopmba per pill marad a normál vinyó, azt úgy se használom annyit.
-
tomi5244
őstag
válasz
McSzaby #17420 üzenetére
Írták erre a moddolt biosra, hogy elérhető az ahci de nem merek nekilátni. Soha nem csináltam még hivatalos bios frissítést sem, nemhogy moddoltat.
Egyébként ebből adódik, hogy az eddigi sata-s vinyóim sem mentek ahci támogatással és nem volt gond (kopp-kopp). Tudom, hogy az ssd egyik lételeme az ahci de még így is gyorsabb lesz mint egy hdd
Remélem nem fog kernelpánikot vagy egyéb gondokat okozni az - ahci nélküli élet ssd linux trio -
-
PumpkinSeed
addikt
válasz
McSzaby #17404 üzenetére
Attól függ. Szerintem otthon nagyon semmire, ha nincs az otthonodban egy 600 felhasználós kisvállalat.
Gyakorlásnak persze akármit csinálsz az hasznos, szóval ha te otthon csinálsz egy Internet 2-őt akkor annak se lesz haszna, mert csak te max. szomszédod használnátok, de gyakorlásnak tökéletes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Parfüm topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Lexus, Toyota topik
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Gyermek PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest