Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Warton

    őstag

    válasz sh4d0w #82292 üzenetére

    "Valójában Linux alatt sok minden egyszerűbb, mint Windows-on,"

    Maradjunk annyiban, hogy vannak egyszerűbb dolgok. Abszolút amatőr felhasználóként, IT-s szakterülettől teljesen mentes előélettel kb. fél év használat után az alábbiak amik szerintem sokkal jobbak, egyszerűbbek a Windowshoz képest:
    1. Az OP rendszer telepítése, nagyon kellemes, gyors, nem nyaggat mindenféle hülye kérdéssel. Nem tudom, hogy a sok feltelepített dologból mennyi a felesleges, de annyira engem nem érdekel, elférnek.
    2. Az előre telepített programok szintén nagyon tetszenek. Az OS telepítése utáni időszak nem a különféle programok töltögetésével telik, hanem a basic dolgok fent vannak és egyből tudod használni. Windowsos gépen is Firefox, Libreoffice, GIMP, Thunderbird-öt használok így ezek ismerősek voltak.
    3. Nem kell drivereket vadászni, kivéve, ha Nvidia kártyád van, mert az elég shitshow-s, főleg ha teljesen ki akarod használni.
    4. A szoftverkezelő nagy királyság, az mondjuk Windowson is kéne. Nagyon jó, hogy az innen telepített programok nem raknak fel mindenféle toolbart, rootkitet, meg nem akarják telepíteni a Chrome-ot meg ilyenek.
    5. Az 1.0-ás feladatokat nagyon egyszerűen el lehet végezni, az ilyenek mint böngészés, Netflix, youtube, emailezés, dijnetes számláid befizetése stb. Ezért pl. a 70+ éves fateromnak, aki egy számítógépes antitalentum simán felraktam a gépére egy LinuxMintet, amitől megtáltosodott a gépe és szereti használni, persze Windows külalakkal, hogy ne zavarják meg a dolgok.

    Viszont sok egyéb feladat, amit meg akarsz csinálni, ami egy kicsit is bonyolultabb a fentieknél vagy olyasmi történik, aminek nem kéne (pl. Cinnamon felület indulásnál összeomlik) na ott aztán nagy levegőt kell venni és fel kell kötni a gatyát. Elindul a TerminálCommanderes játék, youtube videók nézegetése, a fórumok böngészgetése és a Linux feketemágia nagyöregjeinek lenéző, megvető össztüze (tisztelet a kivételnek), hogy: "Te még ezt se tudod?! Pedig ez alap, van rá parancs a terminálban, nem tudtad?!" Persze ennek is megvan a maga varázsa, néha még szórakoztat is. :DD
    PÍSZ :R

Új hozzászólás Aktív témák