- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszi84
tag
Na, most már éles Mandriva rendszerből, és most már NTFS-t is tud kezelni.
Annak idején Mandrake linuxal tanulgattam, szerintem most is mellette döntök. Köszönöm szépen a segítséget, de SUSE nem kell. -
laszi84
tag
válasz
Major Major #7615 üzenetére
a mszkhoz beírom a 255.255.255.0-át de átírja erre, próbáltam már azt is, de azt hiszem ez nem nekem való disztribúció már éppen telepítem a Mandriva-t, meg leszedtem az Ubuntu-t is. Nem fogok kínlódni ezzel! Mandriva live CD-vel megy a net.
-
laszi84
tag
Képernyőképek:
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/halo1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/halo2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p1_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p2_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/view/090607/K_perny_k_p3_www.kepfeltoltes.hu_.png
Ezen utolsó képnél próbáltam már felcserélni a cél és az átjáró mezőt, persze úgy sem jó.
-
laszi84
tag
válasz
Major Major #7612 üzenetére
Ez valahol ott van a "hálózati beállítások" -nál, fejből nem megy mi a neve, majd megnézem. Az OK hogy átjáró=router IP, beállítom a kézi IP-t 192,168.1.10, alhálózat 255.255.255.0, beírom a két DNS IP-t, és mikor az utolsó fülön az átjárót kell megadni, van egy olyan mező, hogy CÉL, már próbáltam beírni a távoli átjáró ip címét, a külső IP-t de semmi, nem kapcsolódik a nethez. Már kikapcsoltam a tűfalat is, de u.a. Ott is meg kell adni alhálózat IP, gondolom az 255.255.255.0. Ja, még valami, miért nem látja az NTFS particiókat? V.hol fel kell csatolni?
-
laszi84
tag
válasz
Major Major #7604 üzenetére
Üdv!
Letöltöttem az openSUSE-t és ez végre feltelepült, most már csak a hálózatot kellene belőnöm. Olvasgatom a leírásokat, de nem jövök rá mi a hiba. Router osztja meg a netet fix ip címek vannak kiosztva. Ahol az átjárót kell megadni van egy "cél" nevű mező, azt nem tudom, hogy oda mit kell írnom, szerintem az lesz a gond. Valakinek valami 5let?
Az UHU-ban nem volt ilyen. -
laszi84
tag
Üdv!
Nemrégiben kaptunk egy mailt az egyetemtől, hogy született egy megállapodás, miszerint a tanárok és a diákok is ingyenesen használhatják a Novell Suse Linux 11-et, és az OpenOffic-t.
Letöltöttem a novell honlapjáról ezt: SLED-11-DVD-i586-GM-DVD.iso ha jól tudom ez a 32 bites, és boot képes iso-ról van szó. Az iso-t kiírtam dvd-re, úgy ahogy azt kell, nem az 1 db iso fájlt mint azt sokan csinálják. Minden ok, win-ben beolvassa a lemezt megvannak a fájlok, reset majd irány a bios cd-ről boot beállítva, de mégsem indul el a telepítő, hanem tölt a win, se a PC-n se a zsír új notin se indul (először arra gondoltam, hogy öreg a pc és dvd-ről nem tud bootolni) de így ezt is kizártam. Már jártam így UHU-val Mandrivával is, ott az a megoldás született, hogy cd-s UHU-t töltöttem le, az elindult faszán. Csak azt nem szeretem.
Mit csinálok rosszul, már próbáltam DVD-RW-n DVD-R még a DVD+R van vissza, de nem hinném, hogy az lenne a hiba. Ma egész délután gúgliztam, volt aki hasonló problémával küzdött, de megoldás a cd-s verzió lett. Ebből meg nincs cd-s verzió, meg eleve, akkor windows 7-se fog majd tudni települni, mert DVD-n van. Eszem eldobom...Valaki segítsen nekem!
Előre is köszi! -
laszi84
tag
-
laszi84
tag
Sziasztok!
Pár évvel régebben már használtam linuxot, a Mandrake 10.1-et azt hiszem. Az egyszer behalt, azóta pedig nem igazán foglakoztam a témával, talán egy live CD-t próbáltam ki, azt hiszem UHU volt. Mostanában kezdtem újra felfedezni magamnak a linuxot. Előszőr a Mandriva-t néztem ki, mert elvileg az a Mandrake utódja. Le is töltöttem egy DVD-t iso-ban, de v.miért nem sikerült telepíteni, a pontos hiba üzit már nem tudom, valamit nem tudott mount-olni. Most egy UHU linux van fent, de igazából nem ezt szerettem volna. Csak ez volt épp. Valaki telepített már 2009-es Mandrivát, mi lehet a baja? Azóta leszedtem egy cd-s változatot, de ott sem stimmel valami, mert a cd-író progi szerint megsérültek v.mi fájlok, mikor leellenőriztetem vele a cd-t
Ja, tényleg! Úgy kezdődött, hogy mikor ki akartam írni, a Mandriva DVD-t a Nero valami blokkméret miatt rinyált, azzal nem tudtam mit kell csinálnom. Valami ötlet? Milyen linuxot érdemes egyáltalán telepíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest